Slott/Herrgård

Slott/Herrgård

Bjärka-Säby

Två mil söder om Linköping, vid Rengens strand och omgiven av den vackra östgötska naturen, ligger Gamla Slottet, Bjärka-Säby.
Husets atmosfär och den unika miljön garanterar en minnesvärd och annorlunda högtidsfest eller konferens. Matsalen har plats för 80 personer. Det finns övernattningsrum för 42 personer och brudsvit. På tredje våningen finns den stora danssalen samt gemytliga kafferum.

Gamla Slottet, Bjärka-Säby

Två mil söder om Linköping, vid Rengens strand och omgiven av den vackra östgötska naturen, ligger Gamla Slottet, Bjärka-Säby.
Gamla Slottet byggdes 1632 av Per Nilsson Natt och Dag och hans hustru, Sofia Christina Stenbock.

Husets atmosfär och den unika miljön garanterar en minnesvärd och annorlunda bröllops- eller högtidsfest.

I Gamla Slottets matsal, inrymd i en återställd sal från 1600-talet, kan 80 gäster sitta. De gamla kalkputsade väggarna och den vackra utsikten från fönstren ger matsalen en speciell karaktär som lämpar sig vid högtidliga tillfällen.

Välkomstdrinken intar man i spiselsalen där en stor brasa värmer under de kalla årstiderna. På sommaren, när naturen är som vackrast, står den stora gårdsbryggan och slottsplanen till förfogande.

På andra våningen finns övernattningsrum - 27 personer kan bo på Gamla Slottet och 15 personer i Gästflygeln. Rummen är smakligt möblerade och hittills har det inte spökat i något av dem….

Sist men inte minst: på tredje våningen har vi den stora danssalen samt gemytliga kafferum. Där kulminerar festen på kvällen, under det att stjärnorna lyser på Rengens mörka vatten och Sofia Christina Stenbocks ande ler över alla.

För mer information : Kristina Ekman, tel:013-44040 eller 0705-745 333
e-post: ekman@bjarka-saby.se hemsida: www.bjarka-saby.se