Smekmånad för äventyrslystna
Av Argot Murelius

Smekmånad för äventyrslystna

Ni gillar mat och dryck, ni gillar äventyr, ni tycker om att gå mot strömmen. Vi har smekmånadsdestinationen för er: Georgien. Annorlunda, välkomnande, spännande. I världens äldsta vinproducerande nation möts traditioner och nyskapande på tankeväckande vis, den livliga huvudstaden Tbilisi döljer hipsterpärlor medan landsbygden bjuder på det stora lugnet, och den 8000-åriga vinkulturen är er ursäkt att upptäcka naturvinernas vagga. Res hit innan alla andra gör detsamma.

Det vilar inga ledsamheter i Georgien. Människorna är varma, glada och generösa. Måltiderna ackompanjeras allt som oftast av flerstämmig, polyfonisk sång, en typ av a cappella folkvisor med gåshuds-ceremoniell ton. Här pjoskar de inte med middag, de smäller till med generösa gästabud, vardagen är en fest och vänskap hyllas med traditionsenliga tal om kärlek och livets magi. Det är både jovialiskt, pampigt och pompöst. Ge­orgierna personifierar optimism, som efter 70 år av sovjetiskt styre (de invaderades av Röda armén 1921 och blev självständiga först 1991) gjort dem akut carpe-diem-benägna. De dricker vin som vatten och börjar gärna dagen med en hutt Chacha, ett fabulöst grappa-liknande eldvatten.

DSC_6089_webb

Vinrankorna bäddar in hela gränder i grönska. Tbilisi är fullt av små kaféer, barer och restauranger att utforska. Stamba Hotel.

Signature (5)_webb

Stamba Hotel.

- Efter tre glas vin känner vi oss fria som fåglar, efter tre till tror vi att vi är starka som oxar, efter ytterligare tre ser vi ut som grisar, informerar min fryntliga väninna Mako Kavtaradze.

Inklämt mellan Turkiet, Ryssland, Armenien och Azerbajdzjan, den lilla kaukasiska nationen med knappt fyra miljoner invånare är spektakulär, frukten är solmogen och kulturen oändligt rik. Med andra ord är detta ett ypperligt resmål för nygifta som inte gått på myten om sol-och-bad-smekis.

I TBILISI FINNS ALLT

Börja livets första tur som äkta par i Tbilisi, staden har på sistone hamnat på proffsvagabondernas radar, den andas kreativitet och en uppfriskande allt-är-möjligt-stämning tack vare en yngre genera­tion som vuxit upp helt utan kommunist-baksmäl­la, de har inget bagage, bara visioner. Ta in på sprillans nya Stamba Hotel, ett under av lekfull lyx, hyst i ett stadigt, f.d. sovjetiskt bokförlagshus; de rymliga sviterna har fristående, förgyllda badkar, casinot är art deco-inspirerat, krogen brasseri-livad, konceptbutiken svämmar över av habegär och den formidabla innergården blir ett enda stort party om helgerna. Snart kommer det även finnas en glasbottnad pool på taket.

DSC_6158_webb

DSC_4407_webb

Loppis_webb

Tbilisi är en motsägelsernas mosaik; chict, hippt och livligt armbågas med gammalt, nött och Sovjet-sorgligt. Streetkonst-täckta hotellet Fabrika skulle platsa utmärkt i coola Brooklyn stadsdelen Bushwick, legendariska EDM-klubben Bassiani håller till i en underjordisk, tom simbassäng och jämförs ofta med Berlins megaklubb Berghain, 41 Gradus, grundad av Moskva-före­dettingen Roman Milostivy, är en sofistikerad cocktailbar som varje månad donerar 30 % av intäkterna till välgörenhet. Tbilisis gamla stads­kärna, å andra sidan, kantas av sällan skådad snickarglädje. Sneda men ståtliga träkåkar med blyinfattade fönster och ett virrvarr av balkonger bröstar upp sig utmed vindlande gränder som väver gobelänger av gyttret.

På tvättlinor fläktar tishor och trosor, en klase ungar sparkar boll på en innergård, två gubbar pokulerar på en ljugarbänk medan katter stryker över hustak och tanter säljer blommor ur hinkar på trottoarkanten. Små vardagsvykort överallt. Doften av nybakt bröd minglar med ett halvbra klinkande från det offentliga pianot på en gågata fylld av caféer och barer. Vid marionetteatern Gabriadze dansar ett poetiskt klockspel i byggnadens sago­torn--ett brudpar leker tittut med änglar, en vink till er två och inga andra, kan tyckas. Snett över gatan ligger Café Leila, en gång i tiden en persisk konfektbutik, nu är det en av stadens bästa, vego-vänliga krogar, en rosatonad kristyrdröm lika sirlig som det krusiga, georgiska alfabetet.

Marknaden 3_webb

Shavi Lomi 1_webb

DSC_6522_webb

MAT OCH DRYCK I VÄRLDSKLASS

Georgisk mat är stadig och ofta varmt kryddad med skiktade aromer av örter och hetta. Ni kom­mer definitivt råka på khachapuri, ett ostbröd som bakas på flera sätt, syndigaste versionen, adjar khachapuri är en "brödkanot" med smält sulguni­ost, äggula och smörkluttar. Rör om i kanoten, riv av en brödbit och doppa. Chinkali är stora sopp­dumplings fyllda med kött, svamp eller ost samt len buljong. Grytor av alla dess slag kommer definitivt figurera på era tallrikar, den bästa av alla är gjord på enbart lamm som får sjuda över öppen eld i sitt eget fett, så enkelt men med en så koncentre­rad smak. Grönsaker och örter bjuds också flitigt. Picklad jonjoli, eller pimpernöt finns på varje bord, sallader presenteras ofta med dressing av malda valnötter och rostad solrosfröolja, vild portlak är en trivsam bekantskap som påminner om solrosfrö­skott. Matsoni bör ni prova, en sval, dillkryddad yoghurtsoppa. Bästa sättet att bekanta sig med gastrono­min är att ta en guidad tur med Paul Rimple på Culinary Backstreets. Hans kulinariska strapats inkluderar smakprov på allt från Churchkhela (nöt­ter doppade i druvmelass) och pickles, till kryddor, yoghurt, ost och ja, Chacha.

- På Sovjettiden fanns det fyra olika sorters ost, numera finns det säkert 130. Tack och lov lycka­des byinvånarna hålla surdegar och ostkulturer levande under ockupationen, förklarar Paul en tidig morgon då vi vandrar kring kaotiska marknaden Dezerter Bazaar, så kallad för att den startades på 1920-talet av deserterande soldater som här sålde vapen och utrustning.

Dagens handlare ser alla ut att vara hämtade från någon Fellinifilm; stolta per­sonligheter med missmatchade livsöden. Karpar sprätter i fisktankar, spädgrisar på is sprätte säkert en stund tidigare, tre katter annonserar sin hunger vid knivsliparens fötter. Delar av basaren liknar en kåkstad med fallfärdiga stånd, här stannar vi för en skvätt hemgjort vin, på den nyare sidan trugas det generöst med Chacha, ur en petflaska, hos madamen som säljer fruktläder (godisremmar av torkad frukt/red) och adjika, en underbart kaxig pepparpasta.

En snabblektion i georgisk dryckeskultur avslöjar att landet har precis lika många dryckesregler som vi svenskar:

- Visa respekt för den du skålar med genom att hålla glaset lägre än vad hen gör. Vid propra gäs­tabud utses en Tamada, eller toastmaster, han-- uppdraget går sällan till en kvinna--ser till att talen flyter på, som gäst förväntas du bidra och brodera ut dina tankar i ord. Skåla alltid för gud och de bortgångna vid början av en måltid. Skåla aldrig med vänster hand. Häll upp åt andra först och för guds skull, sätt aldrig handen över glaset om/när du inte vill ha mer, det anses ohyggligt ohyfsat, orerar amerikanske vinmakaren John Wurdeman, landets mesta ambassadör och dess stoltaste adoptivbarn, en ypperlig berättare och Pheasant's Tears mästerlige vinmakare.

- Georgierna parar aldrig olika rätter med olika viner, de serverar ett och samma orange vin ge­nom hela gästabudet. Vinet ändrar karaktär med rätterna, vinparning är som ett one night stand, du lär aldrig känna din älskare, förklarar han.

Ja, orange vin, som i naturvin. Rent tekniskt är det ett vitt vin som under jäsningen fått macerera med druvskal, kärnor och stjälkar, det ger en mör­kare färg samt tanniner som bidrar med torr sträv­het. Ju längre skalen får jäsa, desto mörkare blir vinet. Georgiska viner både jäser och lagras på s.k. kvevri, lerkrus som är nersänkta i källargolvet, det bidrar till vidare oxidering och ger vinet ytterligare karaktäristisk bärnstenskulör. I Georgien tillverkar de vin som vi i Sverige bakar fikalängder till efter­middagskaffet, de flesta har "husvin" i källaren. Det fina med naturviner är att de inte innehåller sulfiter, vilket vanligtvis tillsätts för att förhindra oxidering och för att göra vinet mer hållbart. Inga sulfiter = ingen baksmälla, naturvin är farligt lätt att bälga, i varje fall för oss som inte har svårt för den något ovana smaken och snustorra karaktären.

DSC_4809_webb

Georgi 2_webb

Självklart måste ni utforska vinlandet i öster, i Kachetien där horisonten sträcker sig till de ma­giska Kaukasusbergen och det platta landskapet, smyckat av medeltida kyrkor och kloster är täckt av vinodlingar. 70% av landets viner tillverkas här, av ca 80 olika druvor, de vanligaste är saperavi, rkat­siteli och kisi. Regionens medelhavsvarma klimat lämpar sig ypperligt för den saftigt röda sapera­vidruvan. Vägen hit går över Tsiv-Gomboribergs­passet. Se till att pausa på dess högsta punkt där underfundige Georgi byggt en rustik kaffehydda med sittplatser av trädstubbar under ett stort träd som tronar över det oändliga landskapet, här finns också en hängmatta, om ni vill lulla bort en stund. Georgi är en obotlig romantiker, hans kaffe är av det riviga slaget och hans schäfer heter Google, om ni undrar.

shutterstock_764947033_webb

I Tbilisi finns alla sorters religiösa inriktningar, kloster och kyrkor tätt intill varandra. Här syns kyrkorna Metekhi och Tsminda Sameba.

ROMANTISK BY MED VIGSEL DYGNET RUNT

Det finns en till anledning att besöka regionen: den romantiska byn Sighnaghi är Georgiens kärleks­näste, här kan man gifta sig 24 timmar om dygnet. Och ja, om ni inte redan gjort slag i saken krävs det enkom pass och intyg från notarie. Pittoresk och pastellfärgad, på en höjd, med kringelkrokiga, kullerstensbelagda gator och en ringmur vars 23 vakttorn tronar över röda hustak och kuperad grönska, Sighnaghi doftar lite Toscana. Orten är en bra bas om ni vill utforska vingårdarna och nejdens historiska sevärdheter. Bland dem lilla Ikaltoklostret som grundades på 500-talet och senare hyste en vinakademi, samt ståtliga Alaverdiklostret, byggt på 1000-talet, där biskopen och munkarna tillverkar vin för husbehov och för nyfikna turister som vill smaka.

- Det är alldeles för dyrt, de tar mer betalt för att det är heligt, fnyser min vän och guide Tsotne Japaridze.

Innan ni ger er iväg på utfärder bör ni njuta en måltid på vinmakar-Johns gemytliga restaurang, Pheasant's Tears. Sitt utomhus, i den lummiga trädgården, beställ några smårätter, lagade med dagliga fynd från den lokala marknaden i Telavi Prova Rkatsitelin från 2012 kanske.

- Inte ett vin för småmys, ett vin för äventyr, som John uttrycker det.

Äventyret lockar bortom knuten, om andan faller på skulle ni kunna resa ända till Tusheti, bergsområdet i nordöstra delen av landet, bortom Kaukasusbergen som ni ser från Sighnaghis höjder. Vägen är en av världens fem farligaste, åtta timmar off-road, med vidunderlig utsikt, till 2000 meters höjd, den är enkom öppen från juni till oktober, resten av året är det omöjligt att ta sig hit. Tusheti är vilt och magiskt, med perfekta tillbaka-till-naturen upplevelser; vandring, svampplockning, ridturer genom små medeltida byar som knappt förändrats sedan de skapades. Tystnaden här är öronbedövande och skönheten slående.

Georgien är än så länge orört av massturism. Vid en utkiksplats i Sighnaghi finns en liten kiosk där jag köper en kopp nattsvart kaffe av en dam med väldigt rött läppstift och övertalningsförmåga av ångvältstyp:

- Ta en bit kaka, jag har bakat den själv, jag ser på dig att du behöver sötsaker, kraxar hon. Hennes sockerkaka är lika torr som vyerna över Alazani­dalen är vidsträckta. Jag kan inte minnas att jag någonsin fått gratis kakbitar vid någon annan av de många turistiga utkiksplatserna jag besökt de senaste åren. Häri ligger en del av Georgiens tjus­ning, det är en genuint vänlig plats på jorden.

Läs mer:

Roadtrip i Napa Valley

Sandslott i Egypten

Relaterade artiklar

Förtrollande Kapstaden

Förtrollande Kapstaden

Ibland uppstår ögonblick som gör att man blir helt betagen av ett resmål – och en plats som många har blivit upp över öronen förälskade i är Kapstaden. Denna mångsidiga metropol i Sydafrika som erbjuder pulserande stadsliv, storslagna naturupplevelser och smultronställen för avskild romantik. Kapsta Läs mer »

Fem platser att uppleva i Indien

Fem platser att uppleva i Indien

Att välja Indien som er destination på er bröllopsresa är som att välja godis ur en godispåse ni inte kan få nog av. Där nya smaker upptäcks och varje tugga blir en smaksensation ni vill ha mer av. Indien är en plats för de äventyrliga så som för det naturälskande brudparet. Här kan ni cykla i berge Läs mer »

Smekmånadsdestinationer när och fjärran

Smekmånadsdestinationer när och fjärran

Finns det en skvätt champagne kvar från bröllopsfesten? Bra! Drick ur den. Smekmånaden börjar nu. Första resan som äkta par. En av livets stora stunder, en oförglömlig semester som smakar smultron och stulna kyssar. Vart går äventyret? Vi har några idéer, håll till godo med dessa handplockade tips.  Läs mer »

Kapstaden

Kapstaden

Kapstaden i Sydafrika är ett fantastiskt resmål som bjuder på lika mycket sevärdheter, aktiviteter som sol och bad. Att bada i Atlanten är en kylig och frisk upplevelse men surfarna älskar det. Om man vill uppleva landet tar man sig lättast runt med hyrbil, observera att det råder vänstertrafik i Sy Läs mer »

Roadtrip i Napa Valley

Roadtrip i Napa Valley

Vi åkte till Napa Valley, det berömda vinområdet längs Kaliforniens kust, för att förlova oss och romansa, en absolut fantastisk resa med taket av och vinden i håret. Läs mer »

Kär i Island

Kär i Island

Samtidigt som Island är avlägset där hon ligger ute i Norra ishavet, tar resan hit inte mer än tre timmar från Stockholm. De två elementen som dominerar är eld och vatten i alla dess former, naturen har huvudrollen och bjuder på utmaningar och underhållning – att bli förälskad i Island är lätt.  Läs mer »

Peru

Peru

Visst, det känns långväga att planera en bröllopsresa mitt i en pandemi, men snart kommer Covid bara vara ett suddigt minne. Så dröm långväga drömmar redan nu. I Peru kan ni fira tvåsamheten med kulinariska äventyr och kulturarv i världsklass. Vispa ihop ett par pisco sours, smutta på landets skummi Läs mer »

Bröllop på Trolltungan

Bröllop på Trolltungan

De blev först i världen att vigas på Trolltungan vid Norges fjordar. 1100 meter i luften med ett lodrät stup nedanför.  Läs mer »

#SayYESinSwitzerland

#SayYESinSwitzerland

Are you looking for the wedding destination of your dreams? Switzerland is the perfect choice, let us tell you why: Läs mer »

Drömmen om Provence

Drömmen om Provence

Södra Frankrike har ju blivit själva sinnebilden av sol, bad, mysiga kullerstensbelagda byar, mat och vin. Just provinsen Provence har blivit föremål för denna dröm vilken förevigats i otaliga filmer då denna region sträcker sig hela vägen från Rivierans luxuösa badorter upp genom små bergsbyar vid  Läs mer »

Safari i Afrika

Safari i Afrika

Natten är svart som sammet och stjärnhimlen beströdd med miljoner och åter miljoner diamanter. Cikadorna har sedan flera timmar spelat sin till synes asymmetriska symfoni, och det glöder stämningsfullt från lägerelden där vi nyss avslutat middagen. Plötsligt rycker en av de beväpnade vakterna till o Läs mer »

Smekis i Sverige med oändliga möjligheter

Smekis i Sverige med oändliga möjligheter

Säger man smekmånad så ser många en vit strand med palmer framför sig. Men där har nog vi som media oss själv att skylla. Att åka på en resa bara ni två efter att ha klarat av alla bröllopsbestyr och en i många fall rätt utmattande process som det kan vara med allt kring ett giftermål är absolut en  Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Under ytan i Zanzibar

Under ytan i Zanzibar

Checka in på en flytande ö i tre plan. Njut av solen på däck eller kryp till kojs fyra meter under vattenytan. Läs mer »

Vilken safari passar er?

Vilken safari passar er?

Det är stor skillnad på hur olika länder - och arrangörer - ser på safariresenärer. Vissa lassar jeepen full av folk, medan andra satsar på det unika och exklusiva. Någon prioriterar miljö och några försöker kombinera alla parametrar. Här har vi sammanställt fem helt olika typer av safariupplevelser Läs mer »

Tre favoriter i Tanzania

Tre favoriter i Tanzania

Ett världsarv, en kollapsad vulkan och en park där djuren kommer så nära att teleobjektiv och kikare är överflödigt. Escapes chefredaktör tipsar om tre tanzaniska favoriter.  Läs mer »

Lyxig ekosafari i Botswana

Lyxig ekosafari i Botswana

För fyrtio år sedan ansågs Botswana så hopplöst att bara jägare kom hit för att semestra och landet var ett av världens fattigaste. Idag är Botswana världens mest ekovänliga safaridestination och den ekonomiska tillväxten en ekonomisk framgångshistoria. Men vägen hit har inte varit enkel. Läs mer »

Ökenhotell i Arizona

Ökenhotell i Arizona

Arizonas röda ökenlandskap, en prisbelönad restaurang och ett spa med saltvattenspool gör att vi just nu drömmer om att få besöka Kimptons senaste tillskott, nyrenoverade Amara Resort and Spa.  Läs mer »

Tigersafari i Indien

Tigersafari i Indien

Tjuvjakt, minskade revir och inavel. Antalet tigrar i världen minskar dramatiskt. Vi reser djupt in i den indiska djungeln för att ta reda på om det verkligen är för sent.  Läs mer »

Vilken tomatsoppa!

Vilken tomatsoppa!

På med skyddsglasögonen och dyk ner i ett hav av tomater.  Läs mer »

Rörigt i Mexiko

Rörigt i Mexiko

Att tillbringa natten i ett mexikanskt avloppsrör låter kanske inte särskilt lockande, men arkitektfirman T3arc bevisar motsatsen. Läs mer »

Golfakademi i Cadiz

Golfakademi i Cadiz

Varför inte pröva lyckan tillsammans på Spaniens sprillans nya stjärnbanor?  Läs mer »

På väg till Machu Picchu

På väg till Machu Picchu

Varför inte börja ert smekmånadsäventyr på ett riktigt trendhotell? Läs mer »

Tanzania: Den stora migrationen

Tanzania: Den stora migrationen

Den årliga migrationen blir garanterat ett minne för livet.  Läs mer »

Vandring med vita dukar i Åre

Vandring med vita dukar i Åre

Vill ni få ett spännande äventyr utan att få skit under naglarna? Här är ett ypperligt alternativ.  Läs mer »

Naturnära i Indien

Naturnära i Indien

Kombinera närheten till prunkande regnskog med modern lyx på nyöppnade bergsresorten Vivanta by Taj, Madikeri.  Läs mer »

Indisk jaktstuga

Indisk jaktstuga

Vid en jaktstuga byggd i slutet av 1800-talet kan gäster numera sitta i piffiga soffor med mjuka färgklickar till kuddar och blicka ut över hela 32 tunnland stenöken. Läs mer »

Naturnära lyx i Darwin

Naturnära lyx i Darwin

Historiskt, kulturellt och naturnära i Australien.  Läs mer »

Förbannad terapi i Texas

Förbannad terapi i Texas

Arga? Jättebra. Håll kvar den känslan och flyg till Dallas, Texas.  Läs mer »

Nyöppnat i snöns boning

Nyöppnat i snöns boning

Högt i östra Himalaya öppnade bhutanska Gangte Goenpa Lodge i maj 2013. Läs mer »

Kalifroniens nya nationalpark

Kalifroniens nya nationalpark

I januari 2013 fick Kalifornien sin nionde nationalpark; Pinnacles National Park. Läs mer »

Lufsa med åsnor i Grand Canyon

Lufsa med åsnor i Grand Canyon

Väger ni under 102 kilo vardera? Då kan ni uppleva världens största kanjon på ett lite annorlunda sätt: en åsnefärd utmed bergsväggarna.  Läs mer »

Äventyr på Tobago

Äventyr på Tobago

Visst finns här underbara stränder och turkost hav, men också regnskog, fåglar och klorofyllstinn grönska. Så skynda på, packa badkläderna, vandringsskorna och hoppa in i jeepen. Det är dags att upptäcka den karibiska ön.  Läs mer »

Rymdresor: Världen räcker inte till

Rymdresor: Världen räcker inte till

Ryssarna har tagit första steget och erbjuder numera lediga säten på sina farkoster. Rymdskutt med hjälp av luftballonger som tar passagerare ut i den tyngdlösa atmosfären blir allt vanligare. Allt om bröllop träffade astronauten Christer Fuglesang för att ta reda på varför vi vill ha mer space på s Läs mer »

Volontärdyk i Kambodja

Volontärdyk i Kambodja

Slå ett slag för miljön och få en underbar dykupplevelse på samma gång. När Goodtravel släppte sitt reseprogram 2012 var volontärresan till ön Koh Sdach i Kambodja en av nyheterna.  Läs mer »

Smekmånad på is

Smekmånad på is

Ice Hotel i Jukkasjärvi var världens första ishotell. Idag är hotellet ett av Sveriges – ja till och med Nordeuropas - absolut främsta turistattraktioner. Men det finns fler. Vi har listat upplevelseboendena för er som vill lägga smekmånaden på is. Läs mer »

Sydafrika: Jakten på safarin

Sydafrika: Jakten på safarin

Många drömmer om att få åka på safari när man väl tagit sig hela vägen till Afrika. Men är Kapstaden destinationen? Ta en ordentlig funderare innan ni ger er ut, menar Allt om Bröllops Jens Christiansen. Följ med på hans jakt efter det genuina safari-Afrika. Läs mer »

Jättegunga i Nya Zeeland

Jättegunga i Nya Zeeland

AJ Hackett Bungy var en sann pionjär när han lyfte fram galenskapen bungyjump 1988. Över 20 år senare förmedlar hans företag fortfarande adrenalinhöjande aktiviteter på hög nivå. Läs mer »

Skottlossning i Skottland

Skottlossning i Skottland

”Skjut din egen handväska” - vilken är din första reaktion? Avsmak, äckel, ett ”nej, nu driver ni med mig” eller kanske ett förtjust pirr i magen? Klart är i alla fall att du genom detta får en väska som ingen annan har.  Läs mer »

När vägen är målet

När vägen är målet

Det finns ett antal vägar där ord som ”transportsträcka” och fraser som ”när är vi framme?” är bannlysta. Körsträckor som uppnått kultstatus och numera utgör en drömresa i sig själva. Packa kappsäckarna och bered er på att insupa några av världens mest exceptionella rutter från ert fönster. East Coa Läs mer »

Checka in på Orientexpressen

Checka in på Orientexpressen

Det anrika tågbolaget har erbjudit lyx, flärd och romantik i snart 130 år. Vagnarna är inredda i 20-talsdekadensens tecken och personalen passar upp er iklädda uniformer och vita handskar.  Läs mer »

Höj pulsen tillsammans

Höj pulsen tillsammans

En veckas all inclusive i Turkiet kan visserligen vara ruskigt skönt men vill ni ta såväl er själva som er relation till nya höjder slår vi ett slag för den aktiva resan. Om det sedan blir surfing, bergsbestigning eller äventyr på hästryggen lämnar vi upp till er att bestämma. Här är fem inspirerand Läs mer »

Sandslott i Egypten

Sandslott i Egypten

Föreställ er perfekta stränder, en stilla båttur längs Nilen eller en avslappnande vistelse mitt i öknen. Allt detta är möjligt om ni väljer Egypten för er romantiska tillflykt. Skräddarsy er drömresa och ni kan uppleva det mångfacetterade landet på ett helt nytt sätt. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?