Välkommen till Oman

Välkommen till Oman!

(ANNONS) I Oman känner ni onekligen av historiens vingslag. Flertalet platser återfinns på UNESCOs lista över världsarv och har inspirerat till många av litteraturens stora sagor. Det är en plats som hypnotiserar sina besökare med ett dramatiskt landskap och orientaliska dofter från antika marknader.

Muskat, den pulserande huvudstaden, är full av historiska platser och upplevelser med dess antika byggnader och extraordinära museibesök. I de livfulla gamla hamnarna, där de traditionella båtarna "Dhows" ligger sida vid sida, känns det som om tiden stått still. Kvällstid finner du ett stort utbud av kaféer och restauranger. Att besöka The Royal Opera House of Muskat - det första operahuset på den arabiska halvön, det är bara ett måste.

Romantik och bad

Det finns ett stort utbud av aktiviteter och en varierande natur för alla smekmånadspar. Och för de som bara vill njuta av sol och bad så är dety givetvis också ett alternativ.

2003-03-20 13.07.43

2003-03-19 19.22.26

Tusen och en natt - på riktigt

Bortom städerna blir Oman än mer betagande med de små byarna i bergen. Här kan ni upptäcka oändligheten bland öknens sanddynor, besöka ett av alla Beduinläger och resa längs rökelsevägen. Du kommer bli hänförd av synen av alla gamla fort som reser sig likt sandslott längs vägen. 70% av Oman är sandöken så det finns oändliga möjligheter att få åka på upptäcktsfärd och det finns alla upptänkliga boendeformer i alla prislägen från äventyrlig budget till romantisk lyx. Rid på kameler över sanddynerna på dagen bo i vackra tält på kvällen där ni samlas runt lägerelden. Varför inte prova på att sova under bar himmel på natten?Långt bort från civilisationens stress och blinkande ljus kommer ni få uppleva en stjärnbeströdd natthimmel som ni aldrig sett förut.

2009-06-29-19.42.47

Sharqiya Sands

Sharqiya Sands är ett tips för er smekmånad bland sanddynorna i området som även kallas Wahiba Sands.Två timmars bilresa från staden Muskat ligger DesetNIght Camp, ett lyxigt boutique hotell uppbyggt runt trettiotal tält som alla har utsikt mot en till synes ändlösa öken och vackra solnedgångar.  Detta är Omans enda lyxiga resort i öknen. Här finns allt inklusive en topprestaurang som även serverar vin till maten.

www.omanhotels.com/desertnightscamp

desert-nights-camp-al-wasil-oman_private-dining-1d

20383-desert-nights-camp-al

I Bidiyah finner du Safari Destert Camp som fokuserar på en mer traditionell upplevelse av kamping i öken. De erbjuder även utflykter bland sanddynor med jeep eller camel.

www.safaridesert.com.

Arabian Oryx Camp erbjuder en blandning av traditionellt och modernt boende. Från början erbjöds en mycket traditionell och enkel upplevelse av beduinliv men nu har de har 37 luftkonditionerade rum.

www.oryx-camp.com

Som en liten stad i miniatyr breder sig 1000 Nights Camp ut sig balnd sanddynorna. Här har man kombinerat modern bekvämlighet med tradition. Ovanligt inslag är att ni finner en pool inrymd i en strandad båt mitt bland sanddynorna.  Populärt för gruppresor

www.1000nightscamp.com

Resa på egenhand

Att hyra bil är inte dyrt i Oman och vägarna är bra. Men se upp för kamelerna, som stolt går sina egna vägar! Passa på att stanna upp vid en dadelfarm eller bevittna skörden av rosor som färgar kullarna rosa och fyller luften av dess karaktäristiska söta doft. Långt bort från städernas hets har ni möjlighet att tillbringa natten under en stjärnklar himmel i öknen och att bada i naturens egna pooler "Wadis" som erbjuder svalka i hettan.

2004-03-10-18.55.36

Magnifika stränder

Oman erbjuder även sina besökare magnifika vidsträckta stränder, klart vatten och spektakulära dykvatten i de många naturreservaten. Här kan ni få simma med både delfiner och sällsynta arter av havssköldpaddor.

2003-11-19-06.55.16-2

Lockar Outdoors? Då är Oman en plats för er

Med sina 316 mil av kust, två olika öknar, bergskedjor och ett rikt kulturliv så ger Oman oändliga möjligheter till en aktiv semester för den som älskar naturen. Att resa med egen hyrbil, kampa vid stranden eller vandra i de gröna bergen med vattenfall och oaser är något som du kan hinna med på egen hand. För den som vill uppleva hur det är att resa på jeepsafari, rida på kameler och bo i beduinläger så finns det många som organiserar detta på plats.

2004-03-10-18.55.49

Kitesurfing

316 mil av kust utgör den arabiska Rivieran mot Indiska oceanen, vilket gör Oman till eldorado för den som söker sol, bad och en aktiv semester. En kort resa med färja från Shanna tar dig till ön Masirah, vilket är ett paradis för kitesurfare, speciellt mellan maj och september då det är perfekta vindar här för denna sport. Masirha är Omans största ö med ca 12 000 invånare och massor av tillsynes ändlösa stränder med långgrunt vatten vilket gör det till en perfekt plats förs just kiteboarding. Hyr en bil och ta er runt på egen hand. Bland annat kan ni bo i ett genuint beduinläger direkt på stranden.

Läs mer på www.kiteboarding-oman.com om surfskola, uthyrning och boende.

charlotte_consorti__oman_20

Ett dykparadis

Längs Omans långa kusten finns det många fina dykplatser som vid Bandar Kharyan, utanför Muskat, där det finns så väl rikt marint liv längs korallreven så som vraket Al Munassir. Andra fina platser värda att nämna är det marina reservaten vid Dimaniyat Islands, vid Musandam Peninsula och Salalah. Här kommer ni inte uppleva ett myller av turister och sönderdykta platser. Tvärtom så är det bara ni och naturen i Oman.

2004-01-04-20.37.44ny

Bergsklättring

Med sina över 160 utmärkta klätterleder så är Oman en populär plats för bergsklättring. Här finns 1000 meter höga, lodrätta bergsväggar för experterna men även vackra leder så som Snake Canyon eller klipporna vid Bandar Al Khayran som med sina vackra vyer ut mot havet lämpar sig bra för nybörjaren.

2004-03-10-18.56.24

Oman - Porten till Arabien

En resa, en upplevelse, väntar på dig här mitt i korsningen mellan Asien, Afrika och Väst. Läs mer på www.oman.travel

PRODUCERAT I SAMARBETE MED SULTANATET I OMAN


Sök efter företag med: Bröllopsresor hos My WeddingPlanner

Relaterade artiklar

Förtrollande Kapstaden

Förtrollande Kapstaden

Ibland uppstår ögonblick som gör att man blir helt betagen av ett resmål – och en plats som många har blivit upp över öronen förälskade i är Kapstaden. Denna mångsidiga metropol i Sydafrika som erbjuder pulserande stadsliv, storslagna naturupplevelser och smultronställen för avskild romantik. Kapsta Läs mer »

Fem platser att uppleva i Indien

Fem platser att uppleva i Indien

Att välja Indien som er destination på er bröllopsresa är som att välja godis ur en godispåse ni inte kan få nog av. Där nya smaker upptäcks och varje tugga blir en smaksensation ni vill ha mer av. Indien är en plats för de äventyrliga så som för det naturälskande brudparet. Här kan ni cykla i berge Läs mer »

Smekmånadsdestinationer när och fjärran

Smekmånadsdestinationer när och fjärran

Finns det en skvätt champagne kvar från bröllopsfesten? Bra! Drick ur den. Smekmånaden börjar nu. Första resan som äkta par. En av livets stora stunder, en oförglömlig semester som smakar smultron och stulna kyssar. Vart går äventyret? Vi har några idéer, håll till godo med dessa handplockade tips.  Läs mer »

Smekmånad för äventyrslystna

Smekmånad för äventyrslystna

Ni gillar mat och dryck, ni gillar äventyr, ni tycker om att gå mot strömmen. Vi har smekmånadsdestinationen för er: Georgien. Annorlunda, välkomnande, spännande. I världens äldsta vinproducerande nation möts traditioner och nyskapande på tankeväckande vis, den livliga huvudstaden Tbilisi döljer hip Läs mer »

Kapstaden

Kapstaden

Kapstaden i Sydafrika är ett fantastiskt resmål som bjuder på lika mycket sevärdheter, aktiviteter som sol och bad. Att bada i Atlanten är en kylig och frisk upplevelse men surfarna älskar det. Om man vill uppleva landet tar man sig lättast runt med hyrbil, observera att det råder vänstertrafik i Sy Läs mer »

Roadtrip i Napa Valley

Roadtrip i Napa Valley

Vi åkte till Napa Valley, det berömda vinområdet längs Kaliforniens kust, för att förlova oss och romansa, en absolut fantastisk resa med taket av och vinden i håret. Läs mer »

Kär i Island

Kär i Island

Samtidigt som Island är avlägset där hon ligger ute i Norra ishavet, tar resan hit inte mer än tre timmar från Stockholm. De två elementen som dominerar är eld och vatten i alla dess former, naturen har huvudrollen och bjuder på utmaningar och underhållning – att bli förälskad i Island är lätt.  Läs mer »

Peru

Peru

Visst, det känns långväga att planera en bröllopsresa mitt i en pandemi, men snart kommer Covid bara vara ett suddigt minne. Så dröm långväga drömmar redan nu. I Peru kan ni fira tvåsamheten med kulinariska äventyr och kulturarv i världsklass. Vispa ihop ett par pisco sours, smutta på landets skummi Läs mer »

Bröllop på Trolltungan

Bröllop på Trolltungan

De blev först i världen att vigas på Trolltungan vid Norges fjordar. 1100 meter i luften med ett lodrät stup nedanför.  Läs mer »

#SayYESinSwitzerland

#SayYESinSwitzerland

Are you looking for the wedding destination of your dreams? Switzerland is the perfect choice, let us tell you why: Läs mer »

Drömmen om Provence

Drömmen om Provence

Södra Frankrike har ju blivit själva sinnebilden av sol, bad, mysiga kullerstensbelagda byar, mat och vin. Just provinsen Provence har blivit föremål för denna dröm vilken förevigats i otaliga filmer då denna region sträcker sig hela vägen från Rivierans luxuösa badorter upp genom små bergsbyar vid  Läs mer »

Safari i Afrika

Safari i Afrika

Natten är svart som sammet och stjärnhimlen beströdd med miljoner och åter miljoner diamanter. Cikadorna har sedan flera timmar spelat sin till synes asymmetriska symfoni, och det glöder stämningsfullt från lägerelden där vi nyss avslutat middagen. Plötsligt rycker en av de beväpnade vakterna till o Läs mer »

Smekis i Sverige med oändliga möjligheter

Smekis i Sverige med oändliga möjligheter

Säger man smekmånad så ser många en vit strand med palmer framför sig. Men där har nog vi som media oss själv att skylla. Att åka på en resa bara ni två efter att ha klarat av alla bröllopsbestyr och en i många fall rätt utmattande process som det kan vara med allt kring ett giftermål är absolut en  Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Under ytan i Zanzibar

Under ytan i Zanzibar

Checka in på en flytande ö i tre plan. Njut av solen på däck eller kryp till kojs fyra meter under vattenytan. Läs mer »

Vilken safari passar er?

Vilken safari passar er?

Det är stor skillnad på hur olika länder - och arrangörer - ser på safariresenärer. Vissa lassar jeepen full av folk, medan andra satsar på det unika och exklusiva. Någon prioriterar miljö och några försöker kombinera alla parametrar. Här har vi sammanställt fem helt olika typer av safariupplevelser Läs mer »

Tre favoriter i Tanzania

Tre favoriter i Tanzania

Ett världsarv, en kollapsad vulkan och en park där djuren kommer så nära att teleobjektiv och kikare är överflödigt. Escapes chefredaktör tipsar om tre tanzaniska favoriter.  Läs mer »

Lyxig ekosafari i Botswana

Lyxig ekosafari i Botswana

För fyrtio år sedan ansågs Botswana så hopplöst att bara jägare kom hit för att semestra och landet var ett av världens fattigaste. Idag är Botswana världens mest ekovänliga safaridestination och den ekonomiska tillväxten en ekonomisk framgångshistoria. Men vägen hit har inte varit enkel. Läs mer »

Ökenhotell i Arizona

Ökenhotell i Arizona

Arizonas röda ökenlandskap, en prisbelönad restaurang och ett spa med saltvattenspool gör att vi just nu drömmer om att få besöka Kimptons senaste tillskott, nyrenoverade Amara Resort and Spa.  Läs mer »

Tigersafari i Indien

Tigersafari i Indien

Tjuvjakt, minskade revir och inavel. Antalet tigrar i världen minskar dramatiskt. Vi reser djupt in i den indiska djungeln för att ta reda på om det verkligen är för sent.  Läs mer »

Vilken tomatsoppa!

Vilken tomatsoppa!

På med skyddsglasögonen och dyk ner i ett hav av tomater.  Läs mer »

Rörigt i Mexiko

Rörigt i Mexiko

Att tillbringa natten i ett mexikanskt avloppsrör låter kanske inte särskilt lockande, men arkitektfirman T3arc bevisar motsatsen. Läs mer »

Golfakademi i Cadiz

Golfakademi i Cadiz

Varför inte pröva lyckan tillsammans på Spaniens sprillans nya stjärnbanor?  Läs mer »

På väg till Machu Picchu

På väg till Machu Picchu

Varför inte börja ert smekmånadsäventyr på ett riktigt trendhotell? Läs mer »

Tanzania: Den stora migrationen

Tanzania: Den stora migrationen

Den årliga migrationen blir garanterat ett minne för livet.  Läs mer »

Vandring med vita dukar i Åre

Vandring med vita dukar i Åre

Vill ni få ett spännande äventyr utan att få skit under naglarna? Här är ett ypperligt alternativ.  Läs mer »

Naturnära i Indien

Naturnära i Indien

Kombinera närheten till prunkande regnskog med modern lyx på nyöppnade bergsresorten Vivanta by Taj, Madikeri.  Läs mer »

Indisk jaktstuga

Indisk jaktstuga

Vid en jaktstuga byggd i slutet av 1800-talet kan gäster numera sitta i piffiga soffor med mjuka färgklickar till kuddar och blicka ut över hela 32 tunnland stenöken. Läs mer »

Naturnära lyx i Darwin

Naturnära lyx i Darwin

Historiskt, kulturellt och naturnära i Australien.  Läs mer »

Förbannad terapi i Texas

Förbannad terapi i Texas

Arga? Jättebra. Håll kvar den känslan och flyg till Dallas, Texas.  Läs mer »

Nyöppnat i snöns boning

Nyöppnat i snöns boning

Högt i östra Himalaya öppnade bhutanska Gangte Goenpa Lodge i maj 2013. Läs mer »

Kalifroniens nya nationalpark

Kalifroniens nya nationalpark

I januari 2013 fick Kalifornien sin nionde nationalpark; Pinnacles National Park. Läs mer »

Lufsa med åsnor i Grand Canyon

Lufsa med åsnor i Grand Canyon

Väger ni under 102 kilo vardera? Då kan ni uppleva världens största kanjon på ett lite annorlunda sätt: en åsnefärd utmed bergsväggarna.  Läs mer »

Äventyr på Tobago

Äventyr på Tobago

Visst finns här underbara stränder och turkost hav, men också regnskog, fåglar och klorofyllstinn grönska. Så skynda på, packa badkläderna, vandringsskorna och hoppa in i jeepen. Det är dags att upptäcka den karibiska ön.  Läs mer »

Rymdresor: Världen räcker inte till

Rymdresor: Världen räcker inte till

Ryssarna har tagit första steget och erbjuder numera lediga säten på sina farkoster. Rymdskutt med hjälp av luftballonger som tar passagerare ut i den tyngdlösa atmosfären blir allt vanligare. Allt om bröllop träffade astronauten Christer Fuglesang för att ta reda på varför vi vill ha mer space på s Läs mer »

Volontärdyk i Kambodja

Volontärdyk i Kambodja

Slå ett slag för miljön och få en underbar dykupplevelse på samma gång. När Goodtravel släppte sitt reseprogram 2012 var volontärresan till ön Koh Sdach i Kambodja en av nyheterna.  Läs mer »

Smekmånad på is

Smekmånad på is

Ice Hotel i Jukkasjärvi var världens första ishotell. Idag är hotellet ett av Sveriges – ja till och med Nordeuropas - absolut främsta turistattraktioner. Men det finns fler. Vi har listat upplevelseboendena för er som vill lägga smekmånaden på is. Läs mer »

Sydafrika: Jakten på safarin

Sydafrika: Jakten på safarin

Många drömmer om att få åka på safari när man väl tagit sig hela vägen till Afrika. Men är Kapstaden destinationen? Ta en ordentlig funderare innan ni ger er ut, menar Allt om Bröllops Jens Christiansen. Följ med på hans jakt efter det genuina safari-Afrika. Läs mer »

Jättegunga i Nya Zeeland

Jättegunga i Nya Zeeland

AJ Hackett Bungy var en sann pionjär när han lyfte fram galenskapen bungyjump 1988. Över 20 år senare förmedlar hans företag fortfarande adrenalinhöjande aktiviteter på hög nivå. Läs mer »

Skottlossning i Skottland

Skottlossning i Skottland

”Skjut din egen handväska” - vilken är din första reaktion? Avsmak, äckel, ett ”nej, nu driver ni med mig” eller kanske ett förtjust pirr i magen? Klart är i alla fall att du genom detta får en väska som ingen annan har.  Läs mer »

När vägen är målet

När vägen är målet

Det finns ett antal vägar där ord som ”transportsträcka” och fraser som ”när är vi framme?” är bannlysta. Körsträckor som uppnått kultstatus och numera utgör en drömresa i sig själva. Packa kappsäckarna och bered er på att insupa några av världens mest exceptionella rutter från ert fönster. East Coa Läs mer »

Checka in på Orientexpressen

Checka in på Orientexpressen

Det anrika tågbolaget har erbjudit lyx, flärd och romantik i snart 130 år. Vagnarna är inredda i 20-talsdekadensens tecken och personalen passar upp er iklädda uniformer och vita handskar.  Läs mer »

Höj pulsen tillsammans

Höj pulsen tillsammans

En veckas all inclusive i Turkiet kan visserligen vara ruskigt skönt men vill ni ta såväl er själva som er relation till nya höjder slår vi ett slag för den aktiva resan. Om det sedan blir surfing, bergsbestigning eller äventyr på hästryggen lämnar vi upp till er att bestämma. Här är fem inspirerand Läs mer »

Sandslott i Egypten

Sandslott i Egypten

Föreställ er perfekta stränder, en stilla båttur längs Nilen eller en avslappnande vistelse mitt i öknen. Allt detta är möjligt om ni väljer Egypten för er romantiska tillflykt. Skräddarsy er drömresa och ni kan uppleva det mångfacetterade landet på ett helt nytt sätt. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?