MSC
sida 1 av 2
Text: Clara Lindh Bergendorff

Romantik á la Tusen och en natt

Tänk Aladdin och Jasmine, arabiska palats och Tusen och en natt – här flödar lyx, överdåd, kultur och romantik i orientalisk anda. En av de hetaste rutterna just nu går genom Förenade Arabemiraten.

Intresset för de exotiska resmålen kring Förenade Arabemiraten, Dubai och Oman har växt starkt under de senaste åren. Samtidigt som vi lockas av den kryddstarka Orienten är vi fortfarande ovana, okunniga och en aning osäkra på dessa exotiska destinationer. Frågetecknen är många: Vilken destination ska man välja? Hur tar man sig runt? Hur ser man till att inte missa de bästa platserna och sevärdheterna utan att tumma på säkerheten? Svaren sammanfattas lätt i trenden: Kryssningar i Förenade Arabemiraten.

Förenade Arabemiraten är ett förhållandevis outforskat resmål som består av sju suveräna shejkdömen (i dubbel bemärkelse). Med en kryssning får ni chans och tid att upptäcka allt från höga berg, fantastiska stränder, öken och oaser till färgstark kultur i form av kamelkapplöpningar, beduinmarknader, bländande lyxpalats och extraordinära dansshower. Här listas några av stoppen där "storslaget" är ett nyckelord:

Abu Dhabi
Förenade Arabemiratens största shejkdöme, världens rikaste stad och en sann världsmetropol. Här finns bokstavligt talat allt och lite till - från världens snabbaste bergochdalbana till ett av världens lyxigaste afternoon teas. Utanför stadskärnan ligger staden Al Ain som är ett ekologiskt experiment som väntas bli världens mest miljövänliga stad.

Dubai
Här njuter ni av sol, bad, värme och lyxiga cocktails på Dubais konstgjorda, palmformade ö till strand. Dubai är ett shoppingparadis för den som vill kamma hem kryddor, guld och unika smycken. I denna stekheta stad ligger även den uppmärksammade inomhus-skidanläggningen Ski Dubai - kort och gott är det här staden där bara drömmarna sätter gränser.

Muskat
Det här är verkligen något för ativitetstörstande par. Välj mellan delfinutflykt, jeeptur över områdets sanddyner, romantisk midnattssegling eller sightseeing kring områdets palats och moskéer. Muskat har tidigare varit Omans viktigaste handelsplats och har fortfarande blomstrande marknader.

Fujayra
Med spännande kultur och historia och vackra stränder inklämda mellan de höga Hajarbergen är Fujayra en arabisk höjdpunkt. Ni som vill utforska regionen på djupet kan göra en kombinerad öken- och flodsafari.

 


Sök efter företag med: Bröllopsresor hos My WeddingPlanner

Relaterade artiklar

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Måste man resa i kostym och smöra incheckningspersonalen för att bli uppgraderad? Nej då. Här är tipsen som hjälper er att byta ekonomiklassbiljetten mot busniess class – på flygbolagets bekostnad. Läs mer »

Smekmånadsexperterna

Smekmånadsexperterna

Maldiverna, Aruba eller Capri? För inte kan vi väl sticka iväg på valsafari i Antarktis? Känns smekmånaden mest som ett enda virrvarr av valmöjligheter och ”måsten”? Romantic Escape har bett tre experter dela med sig av sina bästa tips till hur ni gör smekmånaden till allt just ni har drömt om.  Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Exklusivt på Medelhavet

Exklusivt på Medelhavet

Privat butler, så mycket bubbel ni orkar dricka, gourmetmat och besök i några av Europas vackraste hamnar. Vi har testat om en kryssning med lyxrederiet Silversea är lika fantastiskt som det låter.  Läs mer »

Freestyle Cruising är framtiden - eller?

Freestyle Cruising är framtiden - eller?

En dykande bokningsstatistik krävde förändring och 2008 gjorde Norweigan Cruise Line slag i saken, slängde ut formaliteterna och införde konceptet Freestyle Cruising. Vi har testat.  Läs mer »

Hurtigruten: Med fjorden som fond

Hurtigruten: Med fjorden som fond

För 125 år sedan reste man med Hurtigruten för att det inte fanns något alternativ. Idag mönstrar gästerna för att söka sina rötter eller för att bara njuta av den dramatiska naturen längs världens vackraste sjöväg.  Läs mer »

Banana Coast i Trujillo

Banana Coast i Trujillo

Holland America Lines ms Rydams 2014 blir den första båten att göra regelbundna kryssningsstopp i Karibiens nya gästhamn Banana Coast i Trujillo, Honduras.  Läs mer »

Kuba runt

Kuba runt

Drömt om att kryssa runt Kuba på smekmånaden? Nu är det möjligt.  Läs mer »

Vilken båt passar er?

Vilken båt passar er?

Dansa på vågorna, bli serverad mat av kockar i världsklass, res genom historien eller välj en kryssning som specialiserat sig på spa-behandlingar. Här är några av nyheterna på världshaven. Läs mer »

6 Medelhavspärlor på 7 dagar

6 Medelhavspärlor på 7 dagar

1 kärlekspar + 6 Medelhavsdestinationer + 7 dagar = lyckad semestervecka. Addera ett av världens nyaste kryssningsfartyg och en rejäl nypa sol så har ni ett recept som räcker till en veckas skön tillvaro, och en eftersmak som håller i sig betydligt länge.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?