Så hittar ni er drömkryssning
sida 1 av 2
Text: Sofia Lundqvist

Vilken båt passar er?

Dansa på vågorna, bli serverad mat av kockar i världsklass, res genom historien eller välj en kryssning som specialiserat sig på spa-behandlingar. Här är några av nyheterna på världshaven.

För er som gillar dans:

Dancing with the stars: At sea: Kanada och New England, Alaska eller östra Karibien

Det exklusiva rederiet Holland America Line introducerade under 2013 temakryssningar med både dansskola och tävlingar ombord. Kändisar och professionella dansare från Dancing with the stars (den amerikanska motsvarigheten till Let's Dance) fungerar både som underhållare och lärare ombord. Alla är välkomna att ställa upp i tävlingarna där det stora priset är att få delta i "Champion Cruise". Den sju dagar långa temakryssningen kommer att avresa fem gånger per år. För alla datum besök: www.hollandamerica.com .

För er som är historiskt intresserade:

Road to Mandalay: Burma

För inte alltför längesedan var Burma en stängd nation och få har haft möjlighet att upptäcka denna asiatiska skatt. Ett bra sätt att utforska och lära sig mer om landet är att slå sig ned ombord på Road to Mandalay, Orient Express lyxkryssare. Från fartyget har ni utsikt över det passerande kulturarvet, färgrika landskap, tusentals pagoder och burmesernas vardagsliv. Ombord finns även gym, spa och en restaurang som håller gourmetklass. Alla hytter har panoramafönster. Kryssningen trafikerar en rutt längs floden Irrawaddy. För mer information besök: www.orient-express.com

För er som vill ha hålligång:

Club Med 2: Medelhavet, Atlantkusten, Västindien, Skandinavien

Med 175 hytter, 17 sviter, fem master och en längd på 187 meter är Club Med 2 ett av världens största lyxkryssningsfartyg. Över 200 personer arbetar ombord på det helt nyrenoverade, femstjärniga fartyget. Här finns två pooler, ett fint spa, kajaker och snorkelutrustning till låns, ett fullutrustat gym, en vattensportsskola med lektioner i bland annat wakeboard, surf och vattenskidor, och flera restauranger för att nämna en del av utbudet. Under sommaren seglar fartyget i Medelhavet och längs Atlantkusten och under vintern trafikerar det rutter i Västindien. För mer information besök: www.clubmed.se

För er som vill ha avkoppling:

Silver Cloud: Sydamerika, Karibien, Medelhavet eller Östersjön

Under 2012 gjorde fartyget nydebut efter en total upprustning. Skeppet ingår i det exklusiva bolaget Silverseas flotta och stämningen ombord ska vara lugn eftersom fartyget tar omkring hälften så många passagerare som de flesta andra kryssningsfartygen. Eftersom båten är mindre har den också möjlighet att lägga till i mindre, mer exklusiva hamnar. Personalstyrkan rymmer lika många personer som antalet gäster vilket borgar för excellent service. Ombord finns gym och spaavdelning. Under sen höst och vinter seglar Silver Cloud i Sydamerika för att utforska Panama och Mexiko, samt i Karibien för att sedan ta sig vidare till Medelhavet framåt våren. Under sommaren går turen över bland annat Vita havet i Ryssland, genom norra Europa, till Island, in på Östersjön, läng den brittiska kusten för att slutligen runda norska Nordkap. Läs mer på: www.silversea.com

För er som vill ha sol och bad:

Four Seasons Explorer: Maldiverna

Four Seasons som kanske är mest berömt för sina otroligt extravaganta hotell erbjuder även flytande semestrar runt Maldiverna. Endast 22 sol- och baddyrkande passagerare ryms ombord på Four Seasons Explorer som ger er möjlighet att upptäcka orörda stränder, atoller och dyk- och snorklingsområden som är tomma på folk, men fulla med rikt marinliv. Ni kan välja mellan tre, fyra eller sju nätters långa kryssningar. Läs mer på: www.fourseasons.com

För finsmakarna:

Queen Mary 2: Världen över

Rederiet Cunard står för brittisk lyx där "more is more". Ombord på bolagets flaggskepp Queen Mary 2 finns hela sex matsalar. De har olika inriktningar, men alltifrån namnen (såsom Queens grill eller Kings court) till rätternas utformande sker i en sorts rojalistisk anda. Vita linnedukar, välklädda kypare, vattenkammade hjässor och mat av absolut gourmetklass är vad som erbjuds ombord. Båtens afternoon tea som serveras i Queens room är en höjdpunkt. Inom resebranschen är det vanligtvis kutym att inte berätta vilka celebriteter och kungligheter som bokat med ett företag, men om du är nyfiken finns en välfylld kändisförteckning på rederiets hemsida. 2014 är redan fullbokat, men nästa års biljetter finns till försäljning här: www.cunard.com


Sök efter företag med: Bröllopsresor hos My WeddingPlanner

Relaterade artiklar

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Måste man resa i kostym och smöra incheckningspersonalen för att bli uppgraderad? Nej då. Här är tipsen som hjälper er att byta ekonomiklassbiljetten mot busniess class – på flygbolagets bekostnad. Läs mer »

Smekmånadsexperterna

Smekmånadsexperterna

Maldiverna, Aruba eller Capri? För inte kan vi väl sticka iväg på valsafari i Antarktis? Känns smekmånaden mest som ett enda virrvarr av valmöjligheter och ”måsten”? Romantic Escape har bett tre experter dela med sig av sina bästa tips till hur ni gör smekmånaden till allt just ni har drömt om.  Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Exklusivt på Medelhavet

Exklusivt på Medelhavet

Privat butler, så mycket bubbel ni orkar dricka, gourmetmat och besök i några av Europas vackraste hamnar. Vi har testat om en kryssning med lyxrederiet Silversea är lika fantastiskt som det låter.  Läs mer »

Freestyle Cruising är framtiden - eller?

Freestyle Cruising är framtiden - eller?

En dykande bokningsstatistik krävde förändring och 2008 gjorde Norweigan Cruise Line slag i saken, slängde ut formaliteterna och införde konceptet Freestyle Cruising. Vi har testat.  Läs mer »

Hurtigruten: Med fjorden som fond

Hurtigruten: Med fjorden som fond

För 125 år sedan reste man med Hurtigruten för att det inte fanns något alternativ. Idag mönstrar gästerna för att söka sina rötter eller för att bara njuta av den dramatiska naturen längs världens vackraste sjöväg.  Läs mer »

Banana Coast i Trujillo

Banana Coast i Trujillo

Holland America Lines ms Rydams 2014 blir den första båten att göra regelbundna kryssningsstopp i Karibiens nya gästhamn Banana Coast i Trujillo, Honduras.  Läs mer »

Kuba runt

Kuba runt

Drömt om att kryssa runt Kuba på smekmånaden? Nu är det möjligt.  Läs mer »

6 Medelhavspärlor på 7 dagar

6 Medelhavspärlor på 7 dagar

1 kärlekspar + 6 Medelhavsdestinationer + 7 dagar = lyckad semestervecka. Addera ett av världens nyaste kryssningsfartyg och en rejäl nypa sol så har ni ett recept som räcker till en veckas skön tillvaro, och en eftersmak som håller i sig betydligt länge.  Läs mer »

Romantik á la Tusen och en natt

Romantik á la Tusen och en natt

Tänk Aladdin och Jasmine, arabiska palats och Tusen och en natt – här flödar lyx, överdåd, kultur och romantik i orientalisk anda. En av de hetaste rutterna just nu går genom Förenade Arabemiraten. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?