Badparadiset_Domenica
Av Argot Murelius

Badparadiset bortom den ordinarie turistkartan

Stillsam lyx och mjuka äventyr på tropikernas vildare sida. Dominica, med dess orörda natur och ymniga vattendrag är en oexploaterad karibisk överraskning.

Jag var djupt in i regnskogen vid Victoria-fallet* när det slog mig att jag förmodligen redan fått simhud mellan tårna. Mer blötdjur än landstrykare efter endast två dagar på Dominica, vadandes uppför White River till den fräsande kaskaden som matas av alabastermjölkigt, vulka­niskt vatten. Fötterna russinblöta i för ändamålet olämpliga gympaskor. Vad ni än gör på denna tropiska ö, gå ingenstans utan badskor och bad­kläder! Saftigt vilda Dominica har ett överflöd av dopp- och plaskmöjligheter; 365 vattendrag samt heta källor, sjöar, ravinbad, vattenfall, champag­nebrusande havsband och ultra-luxe privata bas­sänger på ett av världens stiligaste boutiquehotell.

Baskets 2_webb

Secret Bay 1_webb

Få turister betyder att du oftast har playan för dig själv.

Infused rum 1_webb

Hot springs_webb

Gå ingenstans utan bikini, Dominicabjuder på idelexotiska badmöjligheter, till och med i heta vattenfall.

Hike 1_webb

Skynda hit innan paraplydrinkarna tar över

Vad önationen inte har är minst lika intressant. Låt oss med ens lägga korten på bordet: här finns inga oändliga vita stränder, och det ska ni vara glada för. Bristen på det där kitschiga karibiska fjäsket med sol, sand och SPF medför en total avsaknad av paraplydrink-svingande turister. Det finns få stoppljus utmed de slingriga vägarna, ingen internationell flygplats, ej heller några vaniljmjäkiga resorthotell. Inte än. Det är därför ni bör skynda hit nu.

Samväldets namn uttalas Domi-NI-ka och ligger i pärlbandet Små Antillerna, det beboddes av ursprungsfolket Kalinago-indianerna innan Columbus hittade hit på en söndag - Dominica på latin. Franska kolonisatörer följdes av brittiska, självständigheten kom 1978. Öns topografi är en kreativt spritsad maräng av ojämna berg och dalar, dallrig av vulkanisk aktivitet, med ett mjukt inre av orörd natur. En bakelse späckad med klart vatten, exotiska fåglar och solmogen frukt för extra sötma. Den smakar förträffligt.

- Det fanns en vandringsled, trevar Ingmari Roug när vi snavar utmed flodbädden mot Vic­toriafallet.

Det var fyra månader sedan hon traskade här, stigen har under den korta tiden slukats av lianslingriga snår. Så går det på Dominica där två tredjedelar av ön täcks av regnskog, livet är en kamp mot naturens enastående krafter, till och med stenbumlingarna i floden har flyttat på sig i vattnets resoluta resa mot havet. Vi plockar en vild, mogen kakaofrukt rätt från trädet, under ett tjockt gult skal vilar rader av frön, inhöljda i ett sött vitt kött. Förträffligt! Ingmaris fötter är lika blöta som mina, men till skillnad från mig vandrar hon älvlikt barfota. Proffs.

Hon och Moses James bor ett kokoskast från vattenfallet, i en charmant rustik bungalow som han snickrat av knotiga träd, korrugerad plåt och envishet. Dreadlockige Moses är rikskändis på Dominica, vilket egentligen inte är så svårt på en ö med endast 72 000 invånare. Han tillhör det gamla rastafari-gardet, en vis man och bush dok­tor som även agerar barnmorska när det behövs. Duon driver ett blygsamt gästgiveri nere i Zion Valley, bortom byn med det passande namnet Délices. Klichéerna är verkliga i dalgången, det är paradisiskt prunkande, solmogen magi växer uppåt förstukvisten, saftig samklang rinner från kökskranen.

När mörkret dämpar dagens dofter börjar grod-orkestern kväka, den överröstar snart den sprakande lägerelden där värdparet ofta lagar middag. Om fullmånen pockar på uppmärk­samhet tar de fram trummorna och tillber Jah samtidigt som Moses vimsar bort sin feta joint minst tre gånger till innan läggdags. En fullfjädrad kumbaya-upplevelse under en stjärnklar himmel.

It's hiking time!

Om man följer White River från Moses och Ing­maris eldorado, förbi Victoriafallet och vidare inåt ön till nationalparken Morne Trois Pitons når man flodens fantasieggande källa, världens näststörsta heta vulkansjö med det poesilösa namnet Boiling Lake. Och ja, man spatserar genom vatten här med. Mycket vatten. Och lera. Dominica har när­mare 50 mil vandringsleder, bland dem Karibiens längsta, Waitukubuli Trail är 185 km och korsar ön vertikalt.

- Whaaaaat time is it? It's hiking time, gormar Bushman, aka Peter Green då han svingar sig från en lian i en paradisö-pastisch.

Guiden som ska leda mig till Boiling Lake är en dubbel espresso i handmålad klädsel, han jobbar hårt på att entusiasmera mig inför långmarschen mot den kokande gölen. Jag har blivit förvarnad, åtskilliga gånger, av idel välmenande individer. För kämpigt, är öbornas Dyster Doris-refräng om turen.

Pjosk! Lyssna inte på dem! Hör på Bushman istället. Att åka till Dominica utan att uppleva detta utomjordiska landskap är som att besöka Rom utan att äta pasta. Visst, det är sörjigt och stundtals slitigt. Vägen går upp- och nerför fakir­branta backar innan vi når Förödelsens dal där jag svär att jag såg Gollum pila förbi. Här väser jorden av vulkanisk ilska, det puttrar och ångar, det hänger ruttna ägg i den svavelrika luften. Det är fullkomligt fascinerande.

Bushman gräver fingrarna i en het rännil, han plockar upp en näve gråvit lera och krigsmålar våra ansikten med en budget-chic, porrensande mask. Spontan-spa i vildmarken. Jag har nu små-joggat i tre timmar för att hålla jämna steg med min koffeinraska guide och tar tacksamt emot lite dalt. Bortom ytterligare en kulle når vi en avsats ovanför en gigantisk kittel med fradgande välling: den famösa fumarolen! Närmare än så kommer vi inte denna vita krater vars vatten når 90 grader utmed kanterna, hur skållhett det är i mitten har ingen lyckats mäta. När vinden vänder imman når utsikten till en fjärran horisont, det är ungefär dit vi ska gå tillbaka. Samma väg. Lååångt, brant, bitvis läskigt. Pausen vid en het vattenkälla hjälper, dess varma vattenfall dundrar ner över mina ömma muskler. Gå ingenstans utan bad-kläder, sa jag ju.

- Vad snabbt det gick, utbrister den moderliga souvenirförsäljaren vid vandringsledens slut. Du förtjänar en öl!

Hon såg oss pinna iväg på strapatserna i morse och nu gräver hon fram en kall Kubuli ur en isbox. Omöjlig att tacka nej till. Bushman och jag skålar för att vi klarade av den två mil långa eskapaden på under sju timmar.

Patrickson_webb

Islet View_webb

Moses 1_webb

Dominica är en buffet av klart vatten, exotiska fåglar och solmogen frukt med extra sötma.

Wotten Waven_webb

Andas in soluppgången

Träningsvärken slår till dagen därpå. Ungefär samtidigt som jag downward-doggar i morgon­daggen med en yogainstruktör/livslevande info­mercial. Trudy Prevosts röst är rinnande honung. Hon rabblar fakta och citerar Harvard studier med en hypnotiserande altsopran-monotoni, hon uppmanar mig att andas in soluppgången eller något liknande, jag har svårt att koncentrera mig på hennes ord, vyn är för mäktig, den sträcker sig hela vägen till Guadeloupe. Det hjälper inte att yogamattan är utrullad mellan en infinity-pool och en löjligt lockande beanbag-hammock vid min rymliga, extra allt-bungalow på Secret Bay. På ter­rassen ovanför dukar kockan till frukost, det hela är nyp dig i armen-fulländat. Smakfulla, exklusiva Secret Bay är en elegant fluff-fantasi på öns nord­västra sida där havet är lugnt och personalen är er nya bästis. Mini-resortet har korats till världens bästa boutiquehotell. Välförtjänt. Det är lika luxu­öst som Dominicas natur är otämjd, ett ställe man helst av allt inte lämnar, annat än för att ta ett par simtag på en av de två privata playorna.

Trudys rörelser och det skarpa kaffet gör dock gott, den kontemplativa morgonstunden sätter tonen för dagen. Fågelskådning känns stillsamt, liksom en barbacka ridtur på stranden (i bikini, naturligtvis) och en båtfärd på Indian River.

- Naturen på Dominica är mäktigare än vi är, filosoferar Fire i sin färggranna eka.

Båtsman ror oss längre in i den täta mang­roveskogen, han berättar initierat om flora och fauna och pekar ut kulissrester från Pirates of the Caribbean som filmades här; Calypsos skraltiga kåk samt en brygga med skylten "Ticking Croc Tavern" där vi lägger till och besöker den skönt sävliga Sherrys vattenhål, hon serverar krutstarka romdrinkar till såsiga reggaetoner. Dominicanerna smaksätter vit rom på samma sätt som vi gör snapsar, fast deras shots är mer exotiska, somliga spetsade med tropiska örter, andra med ganja och voodoo.

Den karibiska lunken smyger sig in i den mest storstadsjäktade själen efter en hutt eller två av yla mot månen-juicen. Eller om det var Trudys yoga som fick mig att hänga cityhetsen hos någon imaginär rockslusk. Kanske det var fågelsången. Förmodligen är det den konstanta närheten till vattnet.

*Victora falls finns lite här och var. Detta ska inte förväxlas med Victoriafallen i Zambia som är ett av de största i världen.

Valley of Desolation_webb

Det finns fler berg än människor på Dominica, öns inre är ett böljande landskap av orörd natur.

RES HIT:

Det kan löna sig att resa från Paris till Guadeloupe och se­dan ta färja till huvudstaden Roseau på Dominica.

BÄSTA TIDEN ATT RESA HIT:

Kryssningsfartygssäsongen - november till slutet av mars - medför många dagsturis­ter, det kan då bli trångt på sevärdheterna men det går att navigera förbi dessa besökare om man planerar sina utflyk­ter strategiskt. Det är dock mer trivsamt att ha Trafalgar­fallen och Smaragdpoolen för sig själv, vilket är fullt möjligt resten av året.

Läs mer:

Aruba

Korsika- en välbevarad hemlighet

Relaterade artiklar

Romantik i södra Thailand

Romantik i södra Thailand

Valet av Thailand som destination för ett frieri, ett bröllop eller en smekmånad kan vara lika självklart som utmanande. Här finns det så många möjligheter och val att göra att det är lätt att bli helt vimmelkantig. Allt om Bröllop har valt en incheckning söderut i provinsen Krabi – en destination s Läs mer »

Redaktionen tipsar

Redaktionen tipsar

Vi på redaktionen älskar att resa, vem gör inte det? Här tipsar vi om våra bästa resmål. Sol och bad, avkoppling och äventyr.  Läs mer »

Hyr en egen ö

Hyr en egen ö

Vem drömmer inte om en egen paradisö? Men smakar det så kostar det! Läs mer »

Aruba

Aruba

Kritvita sandstränder, svajande palmer och solsäkra dagar kan du förvänta dig om du reser till Aruba, ett vackert paradis strax utanför Venezuelas kust.  Läs mer »

Lyxig romantik i Mexiko

Lyxig romantik i Mexiko

Mexiko och Yucatanhalvön är det ultimata resmålet för dig som söker sol och bad, shopping och kulturupplevelser. Destinationen är även en av de sol säkraste och bjuder även på fantastisk dykning bland korallrev på närliggande välkända öarna Cozumel, Isla Holbox och Isla Mujeres.  Läs mer »

Lyft för charterbolagen – närmar sig nivåerna 2019

Lyft för charterbolagen – närmar sig nivåerna 2019

Många svenskar är bokar charterresa under höstlovet när restriktionerna nu har släppt. Bokningsläget är även stort för nästa år. Läs mer »

Fritt fram att åka till Thailand!

Fritt fram att åka till Thailand!

Thailand slopar karantän för vaccinerade turister Thailand kommer från och med 1 november inte längre kräva att turister som är vaccinerade mot covid-19 behöver sitta i karantän, rapporterar Bloomberg. Läs mer »

Bröllopsresa till Maldiverna

Bröllopsresa till Maldiverna

Maldiverna - bara namnet ger associationer till den ultimata smekmånadsresan. Kristallblått turkost hav, kritvita stränder, palmer svajande i den varma brisen och lata dagar i solen. Vi har gjort tre nedslag i denna fantastiska ö-värld.  Läs mer »

Grekland och Italien öppnar för turister

Grekland och Italien öppnar för turister

Parasoll ska placeras ut med fyra meters avstånd. Personal i strandbarer testas regelbundet för covid-19. Och när museerna nu öppnar igen är det med strikta regler för hur många besökare som får komma in. Läs mer »

Flytande lyxhotell

Flytande lyxhotell

Hotell som flyter på vattnet har blivit en trend. Man slipper köpa land och att bo direkt på vattnet är ju även en svårslagen upplevelse. Perfekt för er bröllopsresa  Läs mer »

Thailand lockar igen

Thailand lockar igen

Resesugna resenärer trötta på covid. Högsta trycket på Thailandresor på sju år!  Läs mer »

Nyöppnad designoas på Ibizas västkust

Nyöppnad designoas på Ibizas västkust

Njut av en avslappnad tripp till ett av Vings bohemiskt fashionabla designhotell, Casa Cook. Hotellet Cala Gració är beläget strax utanför San Antonio och vänder sig till vuxna utan barn. Läs mer »

La dolce vita – det ljuva livet på italienska rivieran

La dolce vita – det ljuva livet på italienska rivieran

Rivieran. Ett namn som, när det uttalas, genast får en att längta efter medelhavet. På den Italenska sidan lockar färsk Pasta-Vongole, pastell-färgade hus och jetset-liv i Portofino. Läs mer »

3 drömresor för er smekmånad

3 drömresor för er smekmånad

Reseexperten tipsar om tre verkliga drömresmål för en bröllopsresa Läs mer »

Packångest? Lugn, vi har gjort en lista!

Packångest? Lugn, vi har gjort en lista!

Har stressen innan bröllopet gjort att ni helt glömt bort att ni även ska åka på smekmånad? Lugn i stormen, här har ni en packlista – bara att skriva ut checka av! Läs mer »

Korsika - en välbevarad hemlighet

Korsika - en välbevarad hemlighet

Korsika imponerar på den mest kräsna resenären. Hit reser man för att uppleva orörd natur, pittoreska bergsbyar och utsökta krogar. Välkommen till en Medelhavsö som äger en sällsam dragningskraft och spännande historia– som ni får ha helt för er själva! Läs mer »

Surf, yoga och njutning

Surf, yoga och njutning

Vågsurfing på Sri Lanka och Yoga i Indien klingar kanske inte så romantiskt, men idag är suget efter aktivitetsresor större än någonsin. Och vem har sagt att kittlande äventyr utesluter romantik och spa-behandlingar i paradiset.  Läs mer »

15 steg till den ultimata bröllopsresan

15 steg till den ultimata bröllopsresan

Är det dags att boka bröllopsresa? Här är guiden hur ni undviker onödiga mellanlandningar, får uppgraderingar på flyget och hotellet så att ni bara kan njuta av er första tid som gifta.  Läs mer »

Planera den perfekta smekmånaden – 5 tips!

Planera den perfekta smekmånaden – 5 tips!

Smekmånaden kan kallas för resornas resa och många ser det som en chans att bege sig till sin drömdestination. Något som kräver planering! Ta del av tipsen från Emirates. Läs mer »

Så mycket tänker ni spendera

Så mycket tänker ni spendera

Nu är vår undersökning klar om hur mycket ni planerar att lägga på er kommande bröllopsresa. Resultatet är spännande  Läs mer »

Sardinerna - Smaragder, sol och salta bad

Sardinerna - Smaragder, sol och salta bad

Följ med med till Sardinerna - Det perfekta resmålet för en bröllopsresa. Här finner ni allt man kan önska sig av en ö i medelhavet och mycket mer därtill Läs mer »

BORACAY

BORACAY

Kilometerlång vit strand, fantastiska solnedgångar och dans under stjärnorna. Låter det lockande? Då är denna ö i Filippinerna något för er!  Läs mer »

ZANZIBAR

ZANZIBAR

Bara namnet låter ju exotiskt. Denna gamla pirat-ö är unik. Zanzibar liknar inget annat här i Afrika utan måste upplevas.  Läs mer »

Seychellerna - Tropisk njutning

Seychellerna - Tropisk njutning

Denna exotiska ögrupp utanför Afrikas östkust är ett perfekt resmål för en smekmånad!  Läs mer »

Costa Rica - Smekmånad med sol och surf

Costa Rica - Smekmånad med sol och surf

Den klassiska drömmen om en smekmånad är väl den om vita stränder, blått hav och palmer. Så långt bort från kalla norden som möjligt. Costa Rica ger er fantastiska stränder men också många andra unika upplevelser Läs mer »

Smekmånad med Cameron Diaz

Smekmånad med Cameron Diaz

Vid den lyxiga resorten Casa de Campo i Dominikanska republiken lyser stjärnorna helt klart. Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Söderhavet – drömmen om paradiset

Söderhavet – drömmen om paradiset

Dyka med hajar och delfiner, fiska svarta pärlor och bada på en privat korallstrand. Vi förklarar varför ni bör resa till andra sidan jordklotet innan ni dör. Läs mer »

Utpressning på Kreta

Utpressning på Kreta

En söker perfektion, en annan vill pressa så mycket det går och en tredje drömmer om att överleva. Vi har träffat tre av Kretas olivbönder. Läs mer »

Eden Roc at Cap Cana

Eden Roc at Cap Cana

På Eden Roc at Cap Cana serveras europeisk glamour kryddad med karibisk hetta. Kasta klockorna, spela golf enligt Jack Nicklaus standard, agera finsmakare på Gastronomico Restaurant eller ta ett dopp i er privata pool belägen just utanför er svit.  Läs mer »

Under ytan i Zanzibar

Under ytan i Zanzibar

Checka in på en flytande ö i tre plan. Njut av solen på däck eller kryp till kojs fyra meter under vattenytan. Läs mer »

Marockos paradis

Marockos paradis

Knappt två mil skiljer livliga El Jadida och sömniga Azemmour åt. Ändå känns städerna som olika världar. Däremellan ligger lyxkomplexet Mazagan Beach Resort. Vi tog en långweekend i Doukkala, regionen vars namn betyder paradis. Läs mer »

Bröllopsyra i Phuket

Bröllopsyra i Phuket

I januari 2014 öppnade hotell- och spaanläggningen Anatara Phuket Layan Resort & Spa.  Läs mer »

Thailändsk tradition och modern lyx

Thailändsk tradition och modern lyx

I november 2013 slog Como Hotels upp dörrarna till nya tillflyktsorten Point Yamu i Phuket. Läs mer »

Nytt på The Palm

Nytt på The Palm

361 rum och sviter, 182 lägenheter, flera restauranger och ett spa med 28 behandlingsrum är vad nya Sofitel The Palm Dubai tillför den redan exklusiva nöjesön The Palm. Läs mer »

Livet på botten verkar väl toppen?

Livet på botten verkar väl toppen?

Sedan Resorts World Sentosa öppnade 2010 har hela 15 miljoner gäster välkomnats. De nya, mycket speciella undervattenssviterna lär inte minska tillströmningen.  Läs mer »

Madde-effekten

Madde-effekten

När Ving i slutet av 2013 presenterade årets bokningsstatistik var det tydligt att de långväga, mer exotiska resmålen är vad som visar störst stegring. Bland annat Mauritius och Hawaii har stuckit iväg rejält, men absolut mest har Seychellerna ökat. Läs mer »

Phuketfärsking

Phuketfärsking

2013 slog Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach upp portarna och blev därmed kedjans femte hotell i Thailand.  Läs mer »

Krabikustens bästa upplevelser

Krabikustens bästa upplevelser

Redaktionen korar thailändska Krabikustens bästa upplevelser.  Läs mer »

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Måste man resa i kostym och smöra incheckningspersonalen för att bli uppgraderad? Nej då. Här är tipsen som hjälper er att byta ekonomiklassbiljetten mot busniess class – på flygbolagets bekostnad. Läs mer »

Lyxhotell till vrakpriser

Lyxhotell till vrakpriser

Plånboken ekar tom, men ni vill inte tumma på boendestandarden? Vad göra?  Läs mer »

Barfotalyx på Dorado Beach

Barfotalyx på Dorado Beach

100 nya rum och 14 nya sviter står redo att välkomna er på Dorado Beach, ett reservat i Ritz-Carltons ägo.  Läs mer »

8 tips i Alanya

8 tips i Alanya

Från vattenfall till barberare. Här är åtta upplevelser som sätter guldkant på semesterupplevelsen.  Läs mer »

Sagolika Sardinien

Sagolika Sardinien

Tag ett stycke Italien och ett stycke Gotland. Rör om, häll ut i Medelhavet och varsågod – välkommen till Sardinien och en delikat semester i enkelhetens tecken.  Läs mer »

Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Paradispefektion. När en av grundarna till Al Yamm var i Afrika på en safariresa tyckte han att det var bland det trevligaste han upplevt i hela sitt liv. Han tyckte till och med att det var så fantastiskt att han direkt bestämde sig för att anlägga en egen safaripark. Men inte i Afrika, där finns d Läs mer »

Femstjärnig design på Playa del Inglés

Femstjärnig design på Playa del Inglés

Design och lyx är inte vad man förknippar med Playa del Inglés, men hela Gran Canaria håller på att förändras, inte minst tack vare de inhemska turisterna från Barcelona och Madrid som ställer höga krav på såväl restauranger som på hotell och barer.  Läs mer »

Vatten och vin  i Kroatien

Vatten och vin i Kroatien

De som gillar Italien kommer att älska nordvästra Kroatien. Vingårdar, kristallklart vatten, olivlundar och gästvänliga människor. Allra mysigast blir det i staden Rovinj.  Läs mer »

Mykonos nya designhotell

Mykonos nya designhotell

Vill nu mysa på en av Greklands vackraste öar? Här är ett perfekt boendealternativ för er som vill ha det lite mer privat.  Läs mer »

Mexiko: Pop-up i paradiset

Mexiko: Pop-up i paradiset

Trendvågen med tillfälliga affärer, hotell och restauranger har sköljt över världens resescen de senaste två åren. Vi har ätit middagar i glaskuber uppställda på taken till några av Europas mest ikoniska byggnader, bott i gamla omgjorda containrar och plockat snordyra märkesplagg från nyinförlivade  Läs mer »

Hotellet för chokladälskarna

Hotellet för chokladälskarna

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.  Läs mer »

Marquesasöarna - Upptäckt i Söderhavet

Marquesasöarna - Upptäckt i Söderhavet

De liknar naturliga livsmedelsbutiker fyllda av mango, kokosnötter, papaya, bananer, avokado och trevliga människor. Unesco har upptäckt Marquesasöarnas rikedom. Snart gör resten av världen det också. Läs mer »

Hyr ett andra hem

Hyr ett andra hem

Fånga soluppgången på strandterrassen i Sri Lanka, lyssna till stadsbruset i etagevåningen på Manhattan eller njut av långsamma dagar på herrgården i Toscana. Att hyra bostad på semestern eller till och med på smekmånaden är ett skönt alternativ som passar större sällskap, familjer eller par som hel Läs mer »

Hotellet för chokladälskarna

Hotellet för chokladälskarna

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.  Läs mer »

Digital detox i Västindien

Digital detox i Västindien

Lägg luren åt sidan på smekmånaden.  Läs mer »

Snö och hajar i Turkiet

Snö och hajar i Turkiet

Simma med hajar och rockor eller kasta snöbollar? Inte ska man behöva välja. Speciellt inte på smekmånaden.  Läs mer »

Kom i form tillsammans på Aruba

Kom i form tillsammans på Aruba

Med en surfingbräda under armen och den varma havsbrisen i sina lungor ger sig Allt om Bröllps reporter ut i det Karibiska havet för att testa nya yogaformen ”Stand up paddle yoga”. Det går ganska bra. Tills något stort och svart kommer simmandes under ytan... Läs mer »

Prinsen av Mauritius

Prinsen av Mauritius

Lyxkomplexet Constance Le Prince Maurice slog nyligen upp portarna efter en omfattande, renovering. Läs mer »

Smekmånad med Cameron Diaz

Smekmånad med Cameron Diaz

Vid den lyxiga resorten Casa de Campo i Dominikanska republiken lyser stjärnorna helt klart. Läs mer »

Thailand: Hitta er egen ö

Thailand: Hitta er egen ö

Thailand, visst älskar vi detta underbara land som så länge har lockat oss frusna nordbor med sin fantastiska natur och gemytliga atmosfär. Tyvärr är massturismens spår olyckligt många, men än finns det gott om mindre utforskade holmar. Skippa Phi Phi-öarna och låt en helt ny värld öppna sig. Läs mer »

Drömskt i Marocko

Drömskt i Marocko

Föreställ er en svit med avslappnande och intim atmosfär och tillhörande terrass eller privat trädgård och ni har hamnat i drömmen om Club Med i Marrakech Riad. Läs mer »

Förstklassig utsikt för billig peng

Förstklassig utsikt för billig peng

Vill ni uppleva tropisk natur på avslappnat vis ska ni bege dig upp i de balinesiska bergen. Läs mer »

Sunshine State – semesterparadis i USA

Sunshine State – semesterparadis i USA

Florida har seglat upp några placeringar på de svenska resenärernas topplistor. Efter en semester i palmernas och apelsinernas hemstat är det inte svårt att förstå varför. Läs mer »

Karibiens bästa bungalows

Karibiens bästa bungalows

Lockar paradisliknande stränder och design? Då är det här stället något för er!  Läs mer »

Karibiens bästa bungalows

Karibiens bästa bungalows

Lockar paradisliknande stränder och design? Då är det här stället något för er!  Läs mer »

Thailand där det är som bäst

Thailand där det är som bäst

Det bästa spat, den charmigaste ön, den mest adrenalinförlösande aktiviteten och de schysstaste hotellen. Från norr till söder - här listar vi Thailands riktiga godbitar.  Läs mer »

Smekmånadsexperterna

Smekmånadsexperterna

Maldiverna, Aruba eller Capri? För inte kan vi väl sticka iväg på valsafari i Antarktis? Känns smekmånaden mest som ett enda virrvarr av valmöjligheter och ”måsten”? Romantic Escape har bett tre experter dela med sig av sina bästa tips till hur ni gör smekmånaden till allt just ni har drömt om.  Läs mer »

Nyöppnat i Thailand

Nyöppnat i Thailand

På nyöppnade Akyra i den norra änden av den vackra Chaweng Beach på ön Koh Samui har man verkligen tagit romantiken på allvar. Läs mer »

Dyrbar tillflykt

Dyrbar tillflykt

Om ni är ett par som lever efter begreppet ”kosta vad det kosta vill” har vi hittat den perfekta resan för er... Läs mer »

I stjärnornas fotspår: Paul McCartney och Nancy Shevell

I stjärnornas fotspår: Paul McCartney och Nancy Shevell

I oktober 2011 knöt Sir Paul McCartney och Nancy Shevell hymens band i centrala London. Efter den intima vigseln smet de iväg till den karibiska kändisoasen Mustique där de njöt av varandra på en mycket, mycket speciell strandherrgård.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?