Romantik i södra Thailand
Av Yvonne Gull

Romantik i södra Thailand

Valet av Thailand som destination för ett frieri, ett bröllop eller en smekmånad kan vara lika självklart som utmanande. Här finns det så många möjligheter och val att göra att det är lätt att bli helt vimmelkantig. Allt om Bröllop har valt en incheckning söderut i provinsen Krabi – en destination som är både romantisk och full av möjligheter.

Sedan länge är Krabi en populär destination, i början var det mestadels backpackers som hittade hit men efter att man fått egen flygplats är möjligheterna större, och årligen reser numera omkring 600 000 nordbor hit. Det som är lite extra speciellt här är att man trots antalet besökare valt att satsa på det små­skaliga och unika. Här finner ni exempelvis inga höga byggnader och inga solstolar upp­radade på stränderna - att hitta en egen liten strand är fortfarande möjligt. Krabi är helt en­kelt en provins där naturen är i centrum. Från de vita sandstränderna och det blåa vattnet, till de spektakulära bergsformationerna som bjuder på både klättring och grottor till den tropiska vegetationen.

shutterstock_695392750_webb

marcin-kalinski-PCgM2CYm6HA-unsplash-2_webb

Det är lätt att bli förälskad i Thailand, den magiska naturen gör sitt. Maten och människorna icke att förglömma.

DSC_8122_webb

Barfota nere på stranden med skydd av klipporna, eller alldeles intill poolkanten med utsikt över havet - välj en plats för bröllopet som matchar er.

UNIK MILJÖ

Vi har tagit oss till Fossil Shell Beach och checkat in på The ShellSea Krabi, ett lyxigt boutiquehotell med 72 rum och 12 lyxiga poolvillor. Läget är unikt, det finns i världen bara tre platser med liknande geologiska formationer som skapats sedan tidernas begynnelse. Tidvattnet och sjödjuren har gjort sitt, vad som ser ut som stora cementblock innehåller betydligt mer om du kikar lite närmare. Hotellet är lyxigt och påkostat, solen har gått ner och det är dags för middag. Med på middagen är Ingeborg Fallet Kristensen från Krabi Specialisten som bott här i många år och startade företaget 2003. Att hjälpa nord­bor att ordna sitt drömbröllop i Thailand är en del av verksamheten. Jag passar på att fråga henne vad hon anser är det som gör Krabi till en romantisk destination?

- De vackra stränderna, den fantastiska solnedgången, det varma,härliga klimatet, de leende människorna, den goda maten och de goda drinkarna, blir hennes svar.

Trots att klockan är över åtta bjuds vi på 28 graders värme och hög luftfuktighet. Kanske kommer det att börja regna. Just hotellet där vi nu befinner oss tillhör ett av Ingeborgs favorithotell när det kommer till kategorin romantiska hotell. Hon berättar även att hon just nu håller på att planera för ett bröllop här i början av nästa år. Åttio gäster, alla kommer checka in, vigsel på stranden och middagen här där vi sitter nu är planen. Det finns många små detaljer som måste ses över. Möjlighet att flytta inomhus finns också - vi har precis tagit den, då regndropparna blivit allt större och fler till antalet.

Vårt rum på hotellet är ett poolrum, dock handlar det inte om att plumsa ner i en privat pool utan istället öppnar vi balkongdörren och kan härifrån dyka ner i den stora poolen. Utsikten över pool, parasoll, palmer, himmel och hav är magisk.

evan-krause-PKzQE6GZ_pA-unsplash_webb

Kliv om bord på en longtailboat och upptäck öarna härute. Stanna länge och kanske får ni en stund en alldeles egen strand.

AKTIVA DAGAR

Är ni ett par som vill vara aktiva finns det här fullt med möjligheter, hotellet har en fullteck­nad dagsagenda. Vi bokar in oss på yoga i sol­uppgången, och samlas under träden, rullar ut våra mattor och följer instruktionerna.

- Hold for three minutes, låter det som vår instruktör säger.

Hon säger nog något annat för rörelserna byggs på, solen stiger, någon skriker, en båt­motor drar igång och fåglarna vaknar till liv - och det gör också vi. Solen har gått upp.

Ännu fler äventyr väntar utanför hotellets dörrar. Missa inte att ta en longtailbåt från Ao Nang ut till Railay Beach (resan tar cirka 15 minuter) stranden återfinns ofta på listan över världens vackraste stränder. Trots många besökare under högsäsong är det en strand, eller snarare fyra, som får er att häpna. Hade vi haft mer tid hade vi även gärna besökt Diamond Cave som är en stor maffig grotta som dessutom hade bjudit både på lite svalka och en och annan fladdermus. Solen gassar. Nu beger vi oss istället tillbaka till Ao Nang för att hinna med lite shopping, en fotmassage och en middag - här möter vi Thailand i sin mer klassiska tappning. Vi avrundar kväl­len med en drink på strandhotellet Ao Nang Villas uteservering och bjuds på en proffsig eldshow innan det är dags att ta shuttlebussen tillbaks till hotellet.

Nästa morgon är det dags att resa vidare, vi hoppar in i en minibuss som ska ta oss ut till Ko Lanta Yai, som är den största av de två Koh Lanta-öarna. Resan tar nästan två timmar, hade vi kommit i högsäsong hade vi kunnat åka båt sista biten ut till Pimalai Resort & Spa där vår 5-stjärniga incheckning väntar. Men vi är lite för tidiga, november till mars är högsäsongen här.

EN EGEN STAD

Hotellområdet är stort och breder ut sig från strandkanten och upp på bergets sluttning. Total avskildhet får du uppe i en Hillside Ocean View Pool Villa, i en Beachside Private Pool Villa kan du vara privat men du har stranden precis intill. Hade plånboken mäktat med så hade det varit en incheckning uppe på berget som lockat oss kanske allra mest. Nu blir det ett "vanligt" rum, med balkong, badkar och ett stort hjärta av rosor på täcket som väntar oss.

Rummen ligger i mysiga småhus, och hela anläggningen är uppbyggd som en egen liten stad. En pool uppe på berget, en lite längre ner, en restaurang på stranden, en hel liten spastad inne i vegetationen. Det finns mycket att upptäcka här, vi börjar med en solned­gång och en alkoholfri pina colada nere på strandbaren innan det är dags för middag på restaurangen Rak Talay.

Under middagen samtalar jag lite med Franch de Lestapis, som varit med på hotel­let redan innan de öppnade för 19 år sedan. Han är fransman och har hittat hem, att ordet Pimalai, som kommer från sanskrit, betyder en liten del av paradiset är något han villigt skriver under på.

- Under mina år här har vi arrangerat mängder av bröllop, både små och stora. Att gifta sig på stranden är nog det de flesta vill, säger han.

shutterstock_336873101_webb

IMG_20191119_065449_109_webb

Från rummet på The ShellSea Krabi plumsar vi rätt ner i poolen.

UNDER YTAN

Nästa morgon är det dags för oss att ta en snabb motorbåt ut för att snorkla och uppleva ö-livet. Insmorda med solskyddsfaktor 50 ankommer vi till Koh Haa, en marin natio­nalpark som består av fem små öar. På med cyklop och simfötter, sedan ner under ytan. Att bara simma på ytan räcker gott, sikten är fantastisk och fiskarna många. Trekantiga, blåa, gula, clownfiskar och blåsfiskar och en mängd arter jag inte alls har en aning om vad de heter.

Här ute finns mängder av fina öar att upp­leva och utforska. Vi lägger till vid Koh Kra­dan för att äta lunch. Det är sagolikt vackert, sanden är len och varm, på Instagram-vänliga gungor och grenar tas de där drömbilderna som väcker avund. Det gäller att se till att inte någon är i bakgrunden och stör det fridfulla. Hit ut går det dagsutflykter med lite större båtar, men många har valt att hyra en egen longtailbåt - vilket är det perfekta alternativet om ni vill få lite egen tid. Då turistbåtarna läm­nar uppstår en stund av lugn och känslan av att vara på en nästan privat strand infinner sig.

Den sista anhalten för dagen blir ön Koh Mook där den berömda Emerald Cave finns. Genom en diskret öppning simmar vi in i en magisk och lite läskig kalkstensgrotta. Genom en mörk och snirklande passage tar vi oss fram mot målet. Himlen blir synlig och en lång sandstrand omgiven av grönska väntar oss. Sagans värld är här, skulle ni stanna för länge och tidvattnet stiger - ja då kan ni inget annat göra än att vänta tills det drar sig undan igen. Naturen är mäktig. En sagolik dag avslutas med en smarrig thailändsk middag på restaurang Same, Same But Different som ligger alldeles utanför hotellområdet.

Sista dagen hinner vi även med en mas­sage inne i spastaden på Pimalai Spa - ett spa som vunnit många utmärkelser och även finns med i Conde Nast Johansens Luxury Spa Collection. Varsin signaturmassage är bokad. Innan behandlingen hinner vi svettas i ångbastun som doftar av citrongräs och bada i den varma lilla utomhuspoolen. Av erfarenhet vet jag att massagen i Thailand alltid är av de hårdare slaget, så jag ber om en mjuk mas­sage. Den är långt ifrån mjuk men välgörande och en perfekt avrundning på vår resa.

ny bild_thailand

SNABBFAKTA:

3 ROMANTISKA HOTELL:

The ShellSea Krabi

Boutiquehotell i unikt natur­område.

Tub Kaak Boutique Resort

Lyxhotell perfekt för bröllop eller en romantisk semester eller middag.

Amari Vouge Resort

Lyxigt strandresort i thai­ländsk stil.

3 NATUR- UPPLEVELSER:

Dragon Creast Mountain

Bergsbestigning i national-parken, 565 meter över havet, börja tidigt på morgo­nen och ni är tillbaks lagom till lunch.

Ao Thalane Baye

Här paddlar ni i ett mang­roveträsk. Boka egen guide, eller hyr bara båten.

Bada i ett vattenfall

Det finns många, ett av de allra populäraste är Krabi Hotspring Waterfalls som bjuder på varma bad i av naturen formade badkar.

KONST:

Den konstintresserade letar upp installationen No Sunrise No Sunset, ett projekt som skapades för den thai­ländska biennalen 2018. Spännande.

RESTAURANG:

The Grotto är en häftig restaurang där kalkstens­bergen skapar rumskänslan. Här erbjuds också magiska miljöer för ett bröllop.

SÄSONG:

Högsäsongen sträcker sig från november till mars.

Relaterade artiklar

Redaktionen tipsar

Redaktionen tipsar

Vi på redaktionen älskar att resa, vem gör inte det? Här tipsar vi om våra bästa resmål. Sol och bad, avkoppling och äventyr.  Läs mer »

Hyr en egen ö

Hyr en egen ö

Vem drömmer inte om en egen paradisö? Men smakar det så kostar det! Läs mer »

Badparadiset bortom den ordinarie turistkartan

Badparadiset bortom den ordinarie turistkartan

Stillsam lyx och mjuka äventyr på tropikernas vildare sida. Dominica, med dess orörda natur och ymniga vattendrag är en oexploaterad karibisk överraskning.  Läs mer »

Aruba

Aruba

Kritvita sandstränder, svajande palmer och solsäkra dagar kan du förvänta dig om du reser till Aruba, ett vackert paradis strax utanför Venezuelas kust.  Läs mer »

Lyxig romantik i Mexiko

Lyxig romantik i Mexiko

Mexiko och Yucatanhalvön är det ultimata resmålet för dig som söker sol och bad, shopping och kulturupplevelser. Destinationen är även en av de sol säkraste och bjuder även på fantastisk dykning bland korallrev på närliggande välkända öarna Cozumel, Isla Holbox och Isla Mujeres.  Läs mer »

Lyft för charterbolagen – närmar sig nivåerna 2019

Lyft för charterbolagen – närmar sig nivåerna 2019

Många svenskar är bokar charterresa under höstlovet när restriktionerna nu har släppt. Bokningsläget är även stort för nästa år. Läs mer »

Fritt fram att åka till Thailand!

Fritt fram att åka till Thailand!

Thailand slopar karantän för vaccinerade turister Thailand kommer från och med 1 november inte längre kräva att turister som är vaccinerade mot covid-19 behöver sitta i karantän, rapporterar Bloomberg. Läs mer »

Bröllopsresa till Maldiverna

Bröllopsresa till Maldiverna

Maldiverna - bara namnet ger associationer till den ultimata smekmånadsresan. Kristallblått turkost hav, kritvita stränder, palmer svajande i den varma brisen och lata dagar i solen. Vi har gjort tre nedslag i denna fantastiska ö-värld.  Läs mer »

Grekland och Italien öppnar för turister

Grekland och Italien öppnar för turister

Parasoll ska placeras ut med fyra meters avstånd. Personal i strandbarer testas regelbundet för covid-19. Och när museerna nu öppnar igen är det med strikta regler för hur många besökare som får komma in. Läs mer »

Flytande lyxhotell

Flytande lyxhotell

Hotell som flyter på vattnet har blivit en trend. Man slipper köpa land och att bo direkt på vattnet är ju även en svårslagen upplevelse. Perfekt för er bröllopsresa  Läs mer »

Thailand lockar igen

Thailand lockar igen

Resesugna resenärer trötta på covid. Högsta trycket på Thailandresor på sju år!  Läs mer »

Nyöppnad designoas på Ibizas västkust

Nyöppnad designoas på Ibizas västkust

Njut av en avslappnad tripp till ett av Vings bohemiskt fashionabla designhotell, Casa Cook. Hotellet Cala Gració är beläget strax utanför San Antonio och vänder sig till vuxna utan barn. Läs mer »

La dolce vita – det ljuva livet på italienska rivieran

La dolce vita – det ljuva livet på italienska rivieran

Rivieran. Ett namn som, när det uttalas, genast får en att längta efter medelhavet. På den Italenska sidan lockar färsk Pasta-Vongole, pastell-färgade hus och jetset-liv i Portofino. Läs mer »

3 drömresor för er smekmånad

3 drömresor för er smekmånad

Reseexperten tipsar om tre verkliga drömresmål för en bröllopsresa Läs mer »

Packångest? Lugn, vi har gjort en lista!

Packångest? Lugn, vi har gjort en lista!

Har stressen innan bröllopet gjort att ni helt glömt bort att ni även ska åka på smekmånad? Lugn i stormen, här har ni en packlista – bara att skriva ut checka av! Läs mer »

Korsika - en välbevarad hemlighet

Korsika - en välbevarad hemlighet

Korsika imponerar på den mest kräsna resenären. Hit reser man för att uppleva orörd natur, pittoreska bergsbyar och utsökta krogar. Välkommen till en Medelhavsö som äger en sällsam dragningskraft och spännande historia– som ni får ha helt för er själva! Läs mer »

Surf, yoga och njutning

Surf, yoga och njutning

Vågsurfing på Sri Lanka och Yoga i Indien klingar kanske inte så romantiskt, men idag är suget efter aktivitetsresor större än någonsin. Och vem har sagt att kittlande äventyr utesluter romantik och spa-behandlingar i paradiset.  Läs mer »

15 steg till den ultimata bröllopsresan

15 steg till den ultimata bröllopsresan

Är det dags att boka bröllopsresa? Här är guiden hur ni undviker onödiga mellanlandningar, får uppgraderingar på flyget och hotellet så att ni bara kan njuta av er första tid som gifta.  Läs mer »

Planera den perfekta smekmånaden – 5 tips!

Planera den perfekta smekmånaden – 5 tips!

Smekmånaden kan kallas för resornas resa och många ser det som en chans att bege sig till sin drömdestination. Något som kräver planering! Ta del av tipsen från Emirates. Läs mer »

Så mycket tänker ni spendera

Så mycket tänker ni spendera

Nu är vår undersökning klar om hur mycket ni planerar att lägga på er kommande bröllopsresa. Resultatet är spännande  Läs mer »

Sardinerna - Smaragder, sol och salta bad

Sardinerna - Smaragder, sol och salta bad

Följ med med till Sardinerna - Det perfekta resmålet för en bröllopsresa. Här finner ni allt man kan önska sig av en ö i medelhavet och mycket mer därtill Läs mer »

BORACAY

BORACAY

Kilometerlång vit strand, fantastiska solnedgångar och dans under stjärnorna. Låter det lockande? Då är denna ö i Filippinerna något för er!  Läs mer »

ZANZIBAR

ZANZIBAR

Bara namnet låter ju exotiskt. Denna gamla pirat-ö är unik. Zanzibar liknar inget annat här i Afrika utan måste upplevas.  Läs mer »

Seychellerna - Tropisk njutning

Seychellerna - Tropisk njutning

Denna exotiska ögrupp utanför Afrikas östkust är ett perfekt resmål för en smekmånad!  Läs mer »

Costa Rica - Smekmånad med sol och surf

Costa Rica - Smekmånad med sol och surf

Den klassiska drömmen om en smekmånad är väl den om vita stränder, blått hav och palmer. Så långt bort från kalla norden som möjligt. Costa Rica ger er fantastiska stränder men också många andra unika upplevelser Läs mer »

Smekmånad med Cameron Diaz

Smekmånad med Cameron Diaz

Vid den lyxiga resorten Casa de Campo i Dominikanska republiken lyser stjärnorna helt klart. Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Söderhavet – drömmen om paradiset

Söderhavet – drömmen om paradiset

Dyka med hajar och delfiner, fiska svarta pärlor och bada på en privat korallstrand. Vi förklarar varför ni bör resa till andra sidan jordklotet innan ni dör. Läs mer »

Utpressning på Kreta

Utpressning på Kreta

En söker perfektion, en annan vill pressa så mycket det går och en tredje drömmer om att överleva. Vi har träffat tre av Kretas olivbönder. Läs mer »

Eden Roc at Cap Cana

Eden Roc at Cap Cana

På Eden Roc at Cap Cana serveras europeisk glamour kryddad med karibisk hetta. Kasta klockorna, spela golf enligt Jack Nicklaus standard, agera finsmakare på Gastronomico Restaurant eller ta ett dopp i er privata pool belägen just utanför er svit.  Läs mer »

Under ytan i Zanzibar

Under ytan i Zanzibar

Checka in på en flytande ö i tre plan. Njut av solen på däck eller kryp till kojs fyra meter under vattenytan. Läs mer »

Marockos paradis

Marockos paradis

Knappt två mil skiljer livliga El Jadida och sömniga Azemmour åt. Ändå känns städerna som olika världar. Däremellan ligger lyxkomplexet Mazagan Beach Resort. Vi tog en långweekend i Doukkala, regionen vars namn betyder paradis. Läs mer »

Bröllopsyra i Phuket

Bröllopsyra i Phuket

I januari 2014 öppnade hotell- och spaanläggningen Anatara Phuket Layan Resort & Spa.  Läs mer »

Thailändsk tradition och modern lyx

Thailändsk tradition och modern lyx

I november 2013 slog Como Hotels upp dörrarna till nya tillflyktsorten Point Yamu i Phuket. Läs mer »

Nytt på The Palm

Nytt på The Palm

361 rum och sviter, 182 lägenheter, flera restauranger och ett spa med 28 behandlingsrum är vad nya Sofitel The Palm Dubai tillför den redan exklusiva nöjesön The Palm. Läs mer »

Livet på botten verkar väl toppen?

Livet på botten verkar väl toppen?

Sedan Resorts World Sentosa öppnade 2010 har hela 15 miljoner gäster välkomnats. De nya, mycket speciella undervattenssviterna lär inte minska tillströmningen.  Läs mer »

Madde-effekten

Madde-effekten

När Ving i slutet av 2013 presenterade årets bokningsstatistik var det tydligt att de långväga, mer exotiska resmålen är vad som visar störst stegring. Bland annat Mauritius och Hawaii har stuckit iväg rejält, men absolut mest har Seychellerna ökat. Läs mer »

Phuketfärsking

Phuketfärsking

2013 slog Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach upp portarna och blev därmed kedjans femte hotell i Thailand.  Läs mer »

Krabikustens bästa upplevelser

Krabikustens bästa upplevelser

Redaktionen korar thailändska Krabikustens bästa upplevelser.  Läs mer »

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Måste man resa i kostym och smöra incheckningspersonalen för att bli uppgraderad? Nej då. Här är tipsen som hjälper er att byta ekonomiklassbiljetten mot busniess class – på flygbolagets bekostnad. Läs mer »

Lyxhotell till vrakpriser

Lyxhotell till vrakpriser

Plånboken ekar tom, men ni vill inte tumma på boendestandarden? Vad göra?  Läs mer »

Barfotalyx på Dorado Beach

Barfotalyx på Dorado Beach

100 nya rum och 14 nya sviter står redo att välkomna er på Dorado Beach, ett reservat i Ritz-Carltons ägo.  Läs mer »

8 tips i Alanya

8 tips i Alanya

Från vattenfall till barberare. Här är åtta upplevelser som sätter guldkant på semesterupplevelsen.  Läs mer »

Sagolika Sardinien

Sagolika Sardinien

Tag ett stycke Italien och ett stycke Gotland. Rör om, häll ut i Medelhavet och varsågod – välkommen till Sardinien och en delikat semester i enkelhetens tecken.  Läs mer »

Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Paradispefektion. När en av grundarna till Al Yamm var i Afrika på en safariresa tyckte han att det var bland det trevligaste han upplevt i hela sitt liv. Han tyckte till och med att det var så fantastiskt att han direkt bestämde sig för att anlägga en egen safaripark. Men inte i Afrika, där finns d Läs mer »

Femstjärnig design på Playa del Inglés

Femstjärnig design på Playa del Inglés

Design och lyx är inte vad man förknippar med Playa del Inglés, men hela Gran Canaria håller på att förändras, inte minst tack vare de inhemska turisterna från Barcelona och Madrid som ställer höga krav på såväl restauranger som på hotell och barer.  Läs mer »

Vatten och vin  i Kroatien

Vatten och vin i Kroatien

De som gillar Italien kommer att älska nordvästra Kroatien. Vingårdar, kristallklart vatten, olivlundar och gästvänliga människor. Allra mysigast blir det i staden Rovinj.  Läs mer »

Mykonos nya designhotell

Mykonos nya designhotell

Vill nu mysa på en av Greklands vackraste öar? Här är ett perfekt boendealternativ för er som vill ha det lite mer privat.  Läs mer »

Mexiko: Pop-up i paradiset

Mexiko: Pop-up i paradiset

Trendvågen med tillfälliga affärer, hotell och restauranger har sköljt över världens resescen de senaste två åren. Vi har ätit middagar i glaskuber uppställda på taken till några av Europas mest ikoniska byggnader, bott i gamla omgjorda containrar och plockat snordyra märkesplagg från nyinförlivade  Läs mer »

Hotellet för chokladälskarna

Hotellet för chokladälskarna

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.  Läs mer »

Marquesasöarna - Upptäckt i Söderhavet

Marquesasöarna - Upptäckt i Söderhavet

De liknar naturliga livsmedelsbutiker fyllda av mango, kokosnötter, papaya, bananer, avokado och trevliga människor. Unesco har upptäckt Marquesasöarnas rikedom. Snart gör resten av världen det också. Läs mer »

Hyr ett andra hem

Hyr ett andra hem

Fånga soluppgången på strandterrassen i Sri Lanka, lyssna till stadsbruset i etagevåningen på Manhattan eller njut av långsamma dagar på herrgården i Toscana. Att hyra bostad på semestern eller till och med på smekmånaden är ett skönt alternativ som passar större sällskap, familjer eller par som hel Läs mer »

Hotellet för chokladälskarna

Hotellet för chokladälskarna

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.  Läs mer »

Digital detox i Västindien

Digital detox i Västindien

Lägg luren åt sidan på smekmånaden.  Läs mer »

Snö och hajar i Turkiet

Snö och hajar i Turkiet

Simma med hajar och rockor eller kasta snöbollar? Inte ska man behöva välja. Speciellt inte på smekmånaden.  Läs mer »

Kom i form tillsammans på Aruba

Kom i form tillsammans på Aruba

Med en surfingbräda under armen och den varma havsbrisen i sina lungor ger sig Allt om Bröllps reporter ut i det Karibiska havet för att testa nya yogaformen ”Stand up paddle yoga”. Det går ganska bra. Tills något stort och svart kommer simmandes under ytan... Läs mer »

Prinsen av Mauritius

Prinsen av Mauritius

Lyxkomplexet Constance Le Prince Maurice slog nyligen upp portarna efter en omfattande, renovering. Läs mer »

Smekmånad med Cameron Diaz

Smekmånad med Cameron Diaz

Vid den lyxiga resorten Casa de Campo i Dominikanska republiken lyser stjärnorna helt klart. Läs mer »

Thailand: Hitta er egen ö

Thailand: Hitta er egen ö

Thailand, visst älskar vi detta underbara land som så länge har lockat oss frusna nordbor med sin fantastiska natur och gemytliga atmosfär. Tyvärr är massturismens spår olyckligt många, men än finns det gott om mindre utforskade holmar. Skippa Phi Phi-öarna och låt en helt ny värld öppna sig. Läs mer »

Drömskt i Marocko

Drömskt i Marocko

Föreställ er en svit med avslappnande och intim atmosfär och tillhörande terrass eller privat trädgård och ni har hamnat i drömmen om Club Med i Marrakech Riad. Läs mer »

Förstklassig utsikt för billig peng

Förstklassig utsikt för billig peng

Vill ni uppleva tropisk natur på avslappnat vis ska ni bege dig upp i de balinesiska bergen. Läs mer »

Sunshine State – semesterparadis i USA

Sunshine State – semesterparadis i USA

Florida har seglat upp några placeringar på de svenska resenärernas topplistor. Efter en semester i palmernas och apelsinernas hemstat är det inte svårt att förstå varför. Läs mer »

Karibiens bästa bungalows

Karibiens bästa bungalows

Lockar paradisliknande stränder och design? Då är det här stället något för er!  Läs mer »

Karibiens bästa bungalows

Karibiens bästa bungalows

Lockar paradisliknande stränder och design? Då är det här stället något för er!  Läs mer »

Thailand där det är som bäst

Thailand där det är som bäst

Det bästa spat, den charmigaste ön, den mest adrenalinförlösande aktiviteten och de schysstaste hotellen. Från norr till söder - här listar vi Thailands riktiga godbitar.  Läs mer »

Smekmånadsexperterna

Smekmånadsexperterna

Maldiverna, Aruba eller Capri? För inte kan vi väl sticka iväg på valsafari i Antarktis? Känns smekmånaden mest som ett enda virrvarr av valmöjligheter och ”måsten”? Romantic Escape har bett tre experter dela med sig av sina bästa tips till hur ni gör smekmånaden till allt just ni har drömt om.  Läs mer »

Nyöppnat i Thailand

Nyöppnat i Thailand

På nyöppnade Akyra i den norra änden av den vackra Chaweng Beach på ön Koh Samui har man verkligen tagit romantiken på allvar. Läs mer »

Dyrbar tillflykt

Dyrbar tillflykt

Om ni är ett par som lever efter begreppet ”kosta vad det kosta vill” har vi hittat den perfekta resan för er... Läs mer »

I stjärnornas fotspår: Paul McCartney och Nancy Shevell

I stjärnornas fotspår: Paul McCartney och Nancy Shevell

I oktober 2011 knöt Sir Paul McCartney och Nancy Shevell hymens band i centrala London. Efter den intima vigseln smet de iväg till den karibiska kändisoasen Mustique där de njöt av varandra på en mycket, mycket speciell strandherrgård.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?