THAILANDSSPECIAL
sida 1 av 3
Text: Sofia Lundqvist

Thailand: Hitta er egen ö

Thailand, visst älskar vi detta underbara land som så länge har lockat oss frusna nordbor med sin fantastiska natur och gemytliga atmosfär. Tyvärr är massturismens spår olyckligt många, men än finns det gott om mindre utforskade holmar. Skippa Phi Phi-öarna och låt en helt ny värld öppna sig.

Den lilla ön Koh Kham som ligger två kilometer utanför den mer välkända Koh Mak i Siamviken var förr en orörd oas, så bedårande vacker och jungfrulig gällande turism. Öns strand är förtjusande och faktiskt så fin att resetidningen Vagabond utsåg den till världens tredje vackraste strand 2007. Året därefter såldes hela ön och än idag pågår byggandet av en gigantisk resort á la all inclusive på strandremsan som välsignats med sagolika svarta lavastenar. Det här är en utveckling vi ser överallt i Thailand. Vill ni hitta ett obeträtt paradis är det nu eller aldrig som gäller.

ÖSTRA SIAMVIKEN

På gränsen till Kambodja längst österut i Thailand ligger Tratregionen. Till den hör en av landets absolut största marina nationalparker, Mo Koh Chang National Marine Park, som innefattar hela 52 öar. Dessa är av lagstiftning till viss del skyddade mot exploatering och med båt kan du med fördel upptäcka holmarna som flyter här, dess rika regnskogar och orörda stränder. Utöver Trat är även Rayongkusten en bra utgångspunkt för dig som vill se de omkringliggande öarna.

Utgå från…
Koh Chang

Efter cirka en timmes lång färjefärd från fastlandet utanför Trat anländer du till provinsens största ö Koh Chang, "Elefantön". Tack vare stränderna i kontrast till den frodiga djungeln har ön på kort tid blivit något av ett favoritresmål för oss västerlänningar och med det är den sånär på invaderad av turister. Koh Chang är dock en oerhört bra bas att utgå från när du vill upptäcka de mindre exploaterade öarna som endast erbjuder halvdana resorter eller inte något boendealternativ alls. Om du vill bo på Koh Chang rekommenderar vi den östra sidan av ön, där turismens sår inte är lika djupa. Större delen av turismen är nämligen fokuserat till den västra kusten vid White Sand Beach. På Koh Chang finns emellertid flera företag till förfogande om du vill göra utflykter till de omkringliggande öarna. Det kostar inte mycket och båtarna avgår dagligen så det är bara att välja och vraka.

Bo här:

Amari Emerald Cove Resort & Spa är ett femstjärnigt hotell beläget direkt på den långa fina sandstranden Klong Prao. Om du mot förmodan skulle tröttna på havet finns ett härligt poolområde till förfogande och även ett spa med allehanda behandlingar.  Här bor du i luftiga och eleganta rum. Gästerna får låna kajaker gratis och på dykcentret får du hjälp med att dyka och snorkla mot en avgift.

www.amari.com/emeraldcove

Ta er hit: Det billigaste är oftast att flyga till Bangkok. Rayong ligger cirka 20 mil från Bangkok och Trat motsvarande 30 mil. Om du inte vill hyra bil går det att åka buss hela vägen.

Tänk på: Klimatet i östra Thailand påverkas av både nordost- och sydvästmonsunen som tyvärr gör att det mellan maj och oktober är svårare att ta sig ut till öarna. Vill du öluffa gör du därför rätt i att åka en annan tid på året.

ÖAR VÄRDA ATT BESÖKA

Koh Kood
Ungefär tre mil söder om Koh Chang ligger ön Koh Kood som i runda slängar är lika stor som Värmdö i Sverige. Koh Kood ser ut som ett tropiskt paradis och förvånansvärt få turister har ännu letat sig hit - trots att det faktiskt är möjligt att åka chartrat hit. Här finns härliga mangroveträsk, vattenfall, gömda vikar och ett tjugotal relativt nyupprättade resorter. Här finns ingen lång "huvudstrand", utan istället flera små stränder att utforska.  Ett måste att besöka är öns största vattenfall, Klong Chao. Dit kommer du lättast med kajak och en kort vandring längs en smal stig. Väl framme kan du ta dig ett välförtjänt och svalkande dopp i den naturliga poolen. Vill du snorkla finns det gott om vackra rev att ta dig an och något partyliv finns det inte att tala om. Här råder lugnet, så ta med gott om böcker för härligt tropiska hemmakvällar.

Bo här:

Soneva Kiri tillhör hotellgruppen Six Senses som är berömda för sina sofistikerade lyxhotell.  Här kan du välja att bo i egna villor med tillgång till en privat strand och i The Dining Pod har du möjlighet att äta middag i vad som ser ut att vara ett fågelbo, uppe i ett träd. Naturskön lyx helt enkelt.

www.sixsenses.com

Ta er dit: Utgå från Koh Chang och resan blir både kortare och billigare. Därifrån avgår båtar två gånger dagligen från piren Bang Bao. Det går även att ta båtar från fastlandet utanför Trat. Då tar resan cirka en och en halv timme till ett pris av cirka 100 kronor enkel väg.

Tips! Koh Kood har ett flertal mindre byar. Hyr en moped och bege dig ut på upptäcktsfärd.

Koh Mak

Så sent som 2005 fick ön Koh Mak tillgång till elektricitet dygnet runt och det säger sig självt att ön är pittoresk. Här känns vattnet lite mer turkost, stranden lite vitare och naturen lite mer orörd. Koh Mak är med andra ord inget för dig som har höga krav på "turistfaciliteter", här är det enkla bungalows som gäller. Ön är platt och ligger endast 2,5 mil från Koh Chang. Den är berömd för sina rika kokospalms- och gummiodlingar och det finns även ett lokalt sjukhus, en polisstation och en liten skola för de bofasta barnen.  Öns tempo är lugnt och den västra sidan är fortfarande relativt oexploaterad, men om du vill bo här kommer du att hamna på den östra där några idylliska bungalowresorter upprättats. Den östra sidan har för övrigt också de vackraste av stränder.

Bo här:

CoCoCape Resort har funnits på Koh Mak i över åtta år och är berömt för sin vackra omgivning med otaliga trädarter och panoramavyerna över havet från samtliga rum. I interiören blandas klassisk thaistil med moderniteter och hänsyn till naturen har tagits i materialvalen.

www.kohmakcococape.com

Ta er dit: Från Koh Chang avgår båtar två gånger dagligen från piren Bang Bao. Från Koh Chang kan du även beställa dagsutflykter till Koh Mak med snorkling eller bad i fokus.

Koh Wai

Är en pytteö ungefär 12 kilometer från Koh Chang. Havet runt öns kust är ett paradis för sanna dyk-, snorklings- eller fiskefantaster. Både vackra korallrev och exotiska fiskar är färgglada och många. Det sägs också att de unikt safirblå korallreven inte finner motsvarighet någon annanstans i världen. Som på nästan alla paradisiska öar står palmerna givakt vid strandkanten och i deras skugga fastnar du lätt. Ett hett tips är att ta med dig en trevlig pocketbok, alternativt fiskespö eller dykutrustning, här finns det inte så mycket annat att göra.

Bo här:

Koh Wai Beach Resort är en av de få bebyggelserna på ön. Här har du tillgång till en privat sandstrand med utsikt över granna grannöarna som du lätt når med resortens egna båtar. Bor gör du antingen i strandvillor eller i små bungalows. Låt tycke och smak få avgöra.

www.kohwaibeachresort.com

Ta er hit: Närheten till Koh Chang gör att det absolut enklaste är att antingen hyra en egen båt eller köpa en utflyktsbiljett på plats. Resan går på nolltid och kostar därefter.

Koh Kradad

Koh Kradad hör man sällan talas om och det har sin förklaring. Ön är ungefär två kilometer lång och är endast hem till en thailändsk familj, en liten och därtill sällan besökt bungalowby, några fiskare och en stor renhjord. Förutom det är den även hem till områdets kanske vackraste stränder. Om du lockas av lugn och vill smaka på det autentiska Thailand kommer Koh Kradad inte att lämna dig oberörd.

Bo här:

Koh Kradad Resort är den enda "turistbebyggelsen" att tala om på ön. Här bor du i mycket enkla bungalows nära stranden. Resorten har främst nationella besökare och hemsidan är på thailändska, men du behöver inte bekymra dig över att inte ha bokat rum i förväg. Här finns det garanterat plats.

www.kohkradadresort.orgfree.com

Ta er hit: Lättast är att kombinera en tur hit med ett besök på Koh Mak. Koh Kradad ligger nämligen endast en kilometer från Koh Mak där du enkelt kan hyra en egen båt, alternativt be om att bli avsläppt vid en utflyktstur runt Koh Mak.

Hyr hela ön!

Koh Rayang

1,5 kilometer väster om Koh Mak ligger den lilla ön Koh Rayang. Här välkomnas ni av ett 12 000 kvadratmeters stort, eller litet om ni så vill, tropiskt paradis. Naturen är mycket orörd, här finns endast en semesteranläggning belägen och hela ön ägs av en thailändsk familj. Här finns en sånär på gudomlig liten strand där du garanterat inte behöver trängas med andra turister.

Bo här:

Rayang Phurin Resort är det enda boendealternativet som finns på ön. Det är en anläggnings som erbjuder enklare bungalows. De är nio till antalet och har varken vattenförsörjning eller luftkonditionering. Ön försörjs av elektricitet endast kvällstid. Det här är med andra ord inget för lyxkonnässören, här är det istället bohemen i dig som tillfredställds.

www.rayang-phurin.com

Ta er hit: Ni åker enklast hit med longtailbåt från Koh Mak, resan tar omkring 10 minuter och kostar runt 50 bath.

TIPS! Under lågsäsong mellan april och oktober kan du faktiskt hyra hela ön. Det kostar omkring 3 500 kronor per dygn, exklusive logi. Mer information om det finns på resortens hemsida.

Koh Lao Ya

Alla goda ting är tre och i den här ögruppen lunkar livet på i stilla gemak på tre stycken holmar. Arkipelagen ligger en mil sydost om Koh Chang och består av Koh Lao Ya Nai, som är den största med en längd på cirka en kilometer, och de två mindre Koh Lao Ya Klang och Koh Lao Ya No. För att komma i land på ön kan du behöva gå igenom vattnet den sista biten eftersom de tätvuxna palmerna lutar sig ut från stranden, men det är mödan värt. På de östra sidorna av öarna finns nästintill kritvita stränder som otaliga kokosnötter från de just nämnda träden vilar på. Turisterna är få och om du är här när det är dags för solen att ta avsked kan du se den glida ner bakom de kambodjanska bergen i öster.

Bo här:

Laoya Resort återfinns på den största ön Koh Lao Ya Nai och erbjuder enklare bungalows. Här finns även en restaurang vars meny inspirerats av både det thailändska och det europeiska köket.  Här måste du boka boende i förväg och resorten kan endast nås via speedboat.

www.laoyaresort.com

Ta er  hit: Öarna är förbundna med en träbro så du kan gå emellan dem. Lättaste sättet att ta sig till ögruppen är att åka båt från Koh Chang.

Koh Rang

Vattnet kring den här pärlan hyllas som ett riktigt dykparadis. Omkring fyra kilometer väster om Koh Mak finner ni Koh Rang som än idag är obebodd. Ön är klippig och lämpar sig mindre bra för hotellanläggningar, men alltså desto bättre för härliga bad- eller dykupplevelser. Korallreven som omger holmen är skyddade genom den marina nationalparken och är fantastiskt art- och färgrika. Här simmar fiskar som barracudor och blåsfisk och vattnet är så klart att du kan se mellan 10 och 20 meter under ytan.

Ta er hit: Ta en utflyktsbåt från Koh Mak eller kombinera Koh Rang med en utflykt från Koh Chang där du under en dag besöker flera öar.

 


Sök efter företag med: Bröllopsresor hos My WeddingPlanner

Relaterade artiklar

Romantik i södra Thailand

Romantik i södra Thailand

Valet av Thailand som destination för ett frieri, ett bröllop eller en smekmånad kan vara lika självklart som utmanande. Här finns det så många möjligheter och val att göra att det är lätt att bli helt vimmelkantig. Allt om Bröllop har valt en incheckning söderut i provinsen Krabi – en destination s Läs mer »

Redaktionen tipsar

Redaktionen tipsar

Vi på redaktionen älskar att resa, vem gör inte det? Här tipsar vi om våra bästa resmål. Sol och bad, avkoppling och äventyr.  Läs mer »

Hyr en egen ö

Hyr en egen ö

Vem drömmer inte om en egen paradisö? Men smakar det så kostar det! Läs mer »

Badparadiset bortom den ordinarie turistkartan

Badparadiset bortom den ordinarie turistkartan

Stillsam lyx och mjuka äventyr på tropikernas vildare sida. Dominica, med dess orörda natur och ymniga vattendrag är en oexploaterad karibisk överraskning.  Läs mer »

Aruba

Aruba

Kritvita sandstränder, svajande palmer och solsäkra dagar kan du förvänta dig om du reser till Aruba, ett vackert paradis strax utanför Venezuelas kust.  Läs mer »

Lyxig romantik i Mexiko

Lyxig romantik i Mexiko

Mexiko och Yucatanhalvön är det ultimata resmålet för dig som söker sol och bad, shopping och kulturupplevelser. Destinationen är även en av de sol säkraste och bjuder även på fantastisk dykning bland korallrev på närliggande välkända öarna Cozumel, Isla Holbox och Isla Mujeres.  Läs mer »

Lyft för charterbolagen – närmar sig nivåerna 2019

Lyft för charterbolagen – närmar sig nivåerna 2019

Många svenskar är bokar charterresa under höstlovet när restriktionerna nu har släppt. Bokningsläget är även stort för nästa år. Läs mer »

Fritt fram att åka till Thailand!

Fritt fram att åka till Thailand!

Thailand slopar karantän för vaccinerade turister Thailand kommer från och med 1 november inte längre kräva att turister som är vaccinerade mot covid-19 behöver sitta i karantän, rapporterar Bloomberg. Läs mer »

Bröllopsresa till Maldiverna

Bröllopsresa till Maldiverna

Maldiverna - bara namnet ger associationer till den ultimata smekmånadsresan. Kristallblått turkost hav, kritvita stränder, palmer svajande i den varma brisen och lata dagar i solen. Vi har gjort tre nedslag i denna fantastiska ö-värld.  Läs mer »

Grekland och Italien öppnar för turister

Grekland och Italien öppnar för turister

Parasoll ska placeras ut med fyra meters avstånd. Personal i strandbarer testas regelbundet för covid-19. Och när museerna nu öppnar igen är det med strikta regler för hur många besökare som får komma in. Läs mer »

Flytande lyxhotell

Flytande lyxhotell

Hotell som flyter på vattnet har blivit en trend. Man slipper köpa land och att bo direkt på vattnet är ju även en svårslagen upplevelse. Perfekt för er bröllopsresa  Läs mer »

Thailand lockar igen

Thailand lockar igen

Resesugna resenärer trötta på covid. Högsta trycket på Thailandresor på sju år!  Läs mer »

Nyöppnad designoas på Ibizas västkust

Nyöppnad designoas på Ibizas västkust

Njut av en avslappnad tripp till ett av Vings bohemiskt fashionabla designhotell, Casa Cook. Hotellet Cala Gració är beläget strax utanför San Antonio och vänder sig till vuxna utan barn. Läs mer »

La dolce vita – det ljuva livet på italienska rivieran

La dolce vita – det ljuva livet på italienska rivieran

Rivieran. Ett namn som, när det uttalas, genast får en att längta efter medelhavet. På den Italenska sidan lockar färsk Pasta-Vongole, pastell-färgade hus och jetset-liv i Portofino. Läs mer »

3 drömresor för er smekmånad

3 drömresor för er smekmånad

Reseexperten tipsar om tre verkliga drömresmål för en bröllopsresa Läs mer »

Packångest? Lugn, vi har gjort en lista!

Packångest? Lugn, vi har gjort en lista!

Har stressen innan bröllopet gjort att ni helt glömt bort att ni även ska åka på smekmånad? Lugn i stormen, här har ni en packlista – bara att skriva ut checka av! Läs mer »

Korsika - en välbevarad hemlighet

Korsika - en välbevarad hemlighet

Korsika imponerar på den mest kräsna resenären. Hit reser man för att uppleva orörd natur, pittoreska bergsbyar och utsökta krogar. Välkommen till en Medelhavsö som äger en sällsam dragningskraft och spännande historia– som ni får ha helt för er själva! Läs mer »

Surf, yoga och njutning

Surf, yoga och njutning

Vågsurfing på Sri Lanka och Yoga i Indien klingar kanske inte så romantiskt, men idag är suget efter aktivitetsresor större än någonsin. Och vem har sagt att kittlande äventyr utesluter romantik och spa-behandlingar i paradiset.  Läs mer »

15 steg till den ultimata bröllopsresan

15 steg till den ultimata bröllopsresan

Är det dags att boka bröllopsresa? Här är guiden hur ni undviker onödiga mellanlandningar, får uppgraderingar på flyget och hotellet så att ni bara kan njuta av er första tid som gifta.  Läs mer »

Planera den perfekta smekmånaden – 5 tips!

Planera den perfekta smekmånaden – 5 tips!

Smekmånaden kan kallas för resornas resa och många ser det som en chans att bege sig till sin drömdestination. Något som kräver planering! Ta del av tipsen från Emirates. Läs mer »

Så mycket tänker ni spendera

Så mycket tänker ni spendera

Nu är vår undersökning klar om hur mycket ni planerar att lägga på er kommande bröllopsresa. Resultatet är spännande  Läs mer »

Sardinerna - Smaragder, sol och salta bad

Sardinerna - Smaragder, sol och salta bad

Följ med med till Sardinerna - Det perfekta resmålet för en bröllopsresa. Här finner ni allt man kan önska sig av en ö i medelhavet och mycket mer därtill Läs mer »

BORACAY

BORACAY

Kilometerlång vit strand, fantastiska solnedgångar och dans under stjärnorna. Låter det lockande? Då är denna ö i Filippinerna något för er!  Läs mer »

ZANZIBAR

ZANZIBAR

Bara namnet låter ju exotiskt. Denna gamla pirat-ö är unik. Zanzibar liknar inget annat här i Afrika utan måste upplevas.  Läs mer »

Seychellerna - Tropisk njutning

Seychellerna - Tropisk njutning

Denna exotiska ögrupp utanför Afrikas östkust är ett perfekt resmål för en smekmånad!  Läs mer »

Costa Rica - Smekmånad med sol och surf

Costa Rica - Smekmånad med sol och surf

Den klassiska drömmen om en smekmånad är väl den om vita stränder, blått hav och palmer. Så långt bort från kalla norden som möjligt. Costa Rica ger er fantastiska stränder men också många andra unika upplevelser Läs mer »

Smekmånad med Cameron Diaz

Smekmånad med Cameron Diaz

Vid den lyxiga resorten Casa de Campo i Dominikanska republiken lyser stjärnorna helt klart. Läs mer »

Gift er utomlands - så gör ni

Gift er utomlands - så gör ni

Drömmer ni om att gifta er under svajande palmer på en kritvit strand eller ingå äktenskap i en härligt pulserande storstad? Här är allt ni behöver veta för att gifta er utomlands.  Läs mer »

Söderhavet – drömmen om paradiset

Söderhavet – drömmen om paradiset

Dyka med hajar och delfiner, fiska svarta pärlor och bada på en privat korallstrand. Vi förklarar varför ni bör resa till andra sidan jordklotet innan ni dör. Läs mer »

Utpressning på Kreta

Utpressning på Kreta

En söker perfektion, en annan vill pressa så mycket det går och en tredje drömmer om att överleva. Vi har träffat tre av Kretas olivbönder. Läs mer »

Eden Roc at Cap Cana

Eden Roc at Cap Cana

På Eden Roc at Cap Cana serveras europeisk glamour kryddad med karibisk hetta. Kasta klockorna, spela golf enligt Jack Nicklaus standard, agera finsmakare på Gastronomico Restaurant eller ta ett dopp i er privata pool belägen just utanför er svit.  Läs mer »

Under ytan i Zanzibar

Under ytan i Zanzibar

Checka in på en flytande ö i tre plan. Njut av solen på däck eller kryp till kojs fyra meter under vattenytan. Läs mer »

Marockos paradis

Marockos paradis

Knappt två mil skiljer livliga El Jadida och sömniga Azemmour åt. Ändå känns städerna som olika världar. Däremellan ligger lyxkomplexet Mazagan Beach Resort. Vi tog en långweekend i Doukkala, regionen vars namn betyder paradis. Läs mer »

Bröllopsyra i Phuket

Bröllopsyra i Phuket

I januari 2014 öppnade hotell- och spaanläggningen Anatara Phuket Layan Resort & Spa.  Läs mer »

Thailändsk tradition och modern lyx

Thailändsk tradition och modern lyx

I november 2013 slog Como Hotels upp dörrarna till nya tillflyktsorten Point Yamu i Phuket. Läs mer »

Nytt på The Palm

Nytt på The Palm

361 rum och sviter, 182 lägenheter, flera restauranger och ett spa med 28 behandlingsrum är vad nya Sofitel The Palm Dubai tillför den redan exklusiva nöjesön The Palm. Läs mer »

Livet på botten verkar väl toppen?

Livet på botten verkar väl toppen?

Sedan Resorts World Sentosa öppnade 2010 har hela 15 miljoner gäster välkomnats. De nya, mycket speciella undervattenssviterna lär inte minska tillströmningen.  Läs mer »

Madde-effekten

Madde-effekten

När Ving i slutet av 2013 presenterade årets bokningsstatistik var det tydligt att de långväga, mer exotiska resmålen är vad som visar störst stegring. Bland annat Mauritius och Hawaii har stuckit iväg rejält, men absolut mest har Seychellerna ökat. Läs mer »

Phuketfärsking

Phuketfärsking

2013 slog Pullman Phuket Arcadia Naithon Beach upp portarna och blev därmed kedjans femte hotell i Thailand.  Läs mer »

Krabikustens bästa upplevelser

Krabikustens bästa upplevelser

Redaktionen korar thailändska Krabikustens bästa upplevelser.  Läs mer »

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Op-Up – så blir ni uppgraderade

Måste man resa i kostym och smöra incheckningspersonalen för att bli uppgraderad? Nej då. Här är tipsen som hjälper er att byta ekonomiklassbiljetten mot busniess class – på flygbolagets bekostnad. Läs mer »

Lyxhotell till vrakpriser

Lyxhotell till vrakpriser

Plånboken ekar tom, men ni vill inte tumma på boendestandarden? Vad göra?  Läs mer »

Barfotalyx på Dorado Beach

Barfotalyx på Dorado Beach

100 nya rum och 14 nya sviter står redo att välkomna er på Dorado Beach, ett reservat i Ritz-Carltons ägo.  Läs mer »

8 tips i Alanya

8 tips i Alanya

Från vattenfall till barberare. Här är åtta upplevelser som sätter guldkant på semesterupplevelsen.  Läs mer »

Sagolika Sardinien

Sagolika Sardinien

Tag ett stycke Italien och ett stycke Gotland. Rör om, häll ut i Medelhavet och varsågod – välkommen till Sardinien och en delikat semester i enkelhetens tecken.  Läs mer »

Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Ingenting är omöjligt i Abu Dhabi

Paradispefektion. När en av grundarna till Al Yamm var i Afrika på en safariresa tyckte han att det var bland det trevligaste han upplevt i hela sitt liv. Han tyckte till och med att det var så fantastiskt att han direkt bestämde sig för att anlägga en egen safaripark. Men inte i Afrika, där finns d Läs mer »

Femstjärnig design på Playa del Inglés

Femstjärnig design på Playa del Inglés

Design och lyx är inte vad man förknippar med Playa del Inglés, men hela Gran Canaria håller på att förändras, inte minst tack vare de inhemska turisterna från Barcelona och Madrid som ställer höga krav på såväl restauranger som på hotell och barer.  Läs mer »

Vatten och vin  i Kroatien

Vatten och vin i Kroatien

De som gillar Italien kommer att älska nordvästra Kroatien. Vingårdar, kristallklart vatten, olivlundar och gästvänliga människor. Allra mysigast blir det i staden Rovinj.  Läs mer »

Mykonos nya designhotell

Mykonos nya designhotell

Vill nu mysa på en av Greklands vackraste öar? Här är ett perfekt boendealternativ för er som vill ha det lite mer privat.  Läs mer »

Mexiko: Pop-up i paradiset

Mexiko: Pop-up i paradiset

Trendvågen med tillfälliga affärer, hotell och restauranger har sköljt över världens resescen de senaste två åren. Vi har ätit middagar i glaskuber uppställda på taken till några av Europas mest ikoniska byggnader, bott i gamla omgjorda containrar och plockat snordyra märkesplagg från nyinförlivade  Läs mer »

Hotellet för chokladälskarna

Hotellet för chokladälskarna

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.  Läs mer »

Marquesasöarna - Upptäckt i Söderhavet

Marquesasöarna - Upptäckt i Söderhavet

De liknar naturliga livsmedelsbutiker fyllda av mango, kokosnötter, papaya, bananer, avokado och trevliga människor. Unesco har upptäckt Marquesasöarnas rikedom. Snart gör resten av världen det också. Läs mer »

Hyr ett andra hem

Hyr ett andra hem

Fånga soluppgången på strandterrassen i Sri Lanka, lyssna till stadsbruset i etagevåningen på Manhattan eller njut av långsamma dagar på herrgården i Toscana. Att hyra bostad på semestern eller till och med på smekmånaden är ett skönt alternativ som passar större sällskap, familjer eller par som hel Läs mer »

Hotellet för chokladälskarna

Hotellet för chokladälskarna

På Hotel Chocolat Boucan är chokladfrosseriet inte förpassat till soffan i mjukiskläderna. Här gäller det att äta, avnjuta och till och med klä sig i chokladen.  Läs mer »

Digital detox i Västindien

Digital detox i Västindien

Lägg luren åt sidan på smekmånaden.  Läs mer »

Snö och hajar i Turkiet

Snö och hajar i Turkiet

Simma med hajar och rockor eller kasta snöbollar? Inte ska man behöva välja. Speciellt inte på smekmånaden.  Läs mer »

Kom i form tillsammans på Aruba

Kom i form tillsammans på Aruba

Med en surfingbräda under armen och den varma havsbrisen i sina lungor ger sig Allt om Bröllps reporter ut i det Karibiska havet för att testa nya yogaformen ”Stand up paddle yoga”. Det går ganska bra. Tills något stort och svart kommer simmandes under ytan... Läs mer »

Prinsen av Mauritius

Prinsen av Mauritius

Lyxkomplexet Constance Le Prince Maurice slog nyligen upp portarna efter en omfattande, renovering. Läs mer »

Smekmånad med Cameron Diaz

Smekmånad med Cameron Diaz

Vid den lyxiga resorten Casa de Campo i Dominikanska republiken lyser stjärnorna helt klart. Läs mer »

Drömskt i Marocko

Drömskt i Marocko

Föreställ er en svit med avslappnande och intim atmosfär och tillhörande terrass eller privat trädgård och ni har hamnat i drömmen om Club Med i Marrakech Riad. Läs mer »

Förstklassig utsikt för billig peng

Förstklassig utsikt för billig peng

Vill ni uppleva tropisk natur på avslappnat vis ska ni bege dig upp i de balinesiska bergen. Läs mer »

Sunshine State – semesterparadis i USA

Sunshine State – semesterparadis i USA

Florida har seglat upp några placeringar på de svenska resenärernas topplistor. Efter en semester i palmernas och apelsinernas hemstat är det inte svårt att förstå varför. Läs mer »

Karibiens bästa bungalows

Karibiens bästa bungalows

Lockar paradisliknande stränder och design? Då är det här stället något för er!  Läs mer »

Karibiens bästa bungalows

Karibiens bästa bungalows

Lockar paradisliknande stränder och design? Då är det här stället något för er!  Läs mer »

Thailand där det är som bäst

Thailand där det är som bäst

Det bästa spat, den charmigaste ön, den mest adrenalinförlösande aktiviteten och de schysstaste hotellen. Från norr till söder - här listar vi Thailands riktiga godbitar.  Läs mer »

Smekmånadsexperterna

Smekmånadsexperterna

Maldiverna, Aruba eller Capri? För inte kan vi väl sticka iväg på valsafari i Antarktis? Känns smekmånaden mest som ett enda virrvarr av valmöjligheter och ”måsten”? Romantic Escape har bett tre experter dela med sig av sina bästa tips till hur ni gör smekmånaden till allt just ni har drömt om.  Läs mer »

Nyöppnat i Thailand

Nyöppnat i Thailand

På nyöppnade Akyra i den norra änden av den vackra Chaweng Beach på ön Koh Samui har man verkligen tagit romantiken på allvar. Läs mer »

Dyrbar tillflykt

Dyrbar tillflykt

Om ni är ett par som lever efter begreppet ”kosta vad det kosta vill” har vi hittat den perfekta resan för er... Läs mer »

I stjärnornas fotspår: Paul McCartney och Nancy Shevell

I stjärnornas fotspår: Paul McCartney och Nancy Shevell

I oktober 2011 knöt Sir Paul McCartney och Nancy Shevell hymens band i centrala London. Efter den intima vigseln smet de iväg till den karibiska kändisoasen Mustique där de njöt av varandra på en mycket, mycket speciell strandherrgård.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?