Bo som Romeo och Julia
Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com // Foto: Airbnb

Bo som Romeo & Julia i Verona – på Alla Hjärtans Dag!

För första gången kommer ett första kärlekspar att få övernatta i Julias ikoniska hus i Verona, Italien. Tävla med Airbnb genom att skriva ett brev till Julia!

Lagom till Alla Hjärtans Dag tillkännager Airbnb att ett kärlekspar kommer att få vara först ut att tillbringa natten i det historiska hemmet skildrat i Shakespeares kärlekshistoria. Passa på att tävla om en chans att uppleva något spektakulärt i kärlekens stad!

Romeo-and-Juliet-balcony

Casa di Giulietta har inspirerat generationer med sin ikoniska balkong, som återspeglar Shakespeares beskrivning i den episka kärleksberättelsen.

Res tillbaka i tiden

En vinnare med partner att få oöverträffad tillgång till denna 1200-talsbyggnad, för att resa tillbaka i tiden och återuppleva Shakespeares kraftfulla ord och fraser. I samarbete med en italiensk arkitekt har Airbnb förvandlat den gamla byggnaden till en överdådig vistelse anpassad till vår tids version av Romeo och Julia.

Romantic-dinner-romeo-juliet-style

Det vinnande paret kommer att betjänas av en personlig butler och få avnjuta en romantisk middag med levande ljus, förberedd av den tvåstjärniga Michelinkocken Giancarlo Perbellini i en glittrande matsal fylld med kristaller, ljus och blommor.

Efter en hektisk dag med festmåltid, utforskande och läsning av Julia kärleksbrev, får de spendera natten i Julias medeltida sovrum i "Letto di Giulietta", med den ursprungliga sängen som användes i Zeffirellis klassiska 60-talsfilm "Romeo och Julia".

Bed-of-Juliet

Julias säng skapades av designmästaren Renzo Mongiardino och användes som scenografi i filmen. Sängen ägs av Imperiale Services och ställs ut på Casa di Giulietta-museet, www.lettodigiulietta.it

Julias hus - en symbol för varaktig kärlek

Den mest kända kärlekshistoria genom tiderna utspelar sig i den italienska staden Verona. Även om Shakespeare inte specificerade den exakta platsen för Julias hem, har Casa Giulietta i stadens centrum länge utgjort ett mål för romantiska pilgrimsfärder. Huset från 1200-talet delar många likheter med den byggnad som beskrivs i Romeo och Julia, inklusive en koppling till familjerna Cappelleti och Montecchi - båda namnen påfallande lika Shakespeares fejdande familjer Montagues och Capulets. Idag fungerar hemmet som museum och har blivit en internationell symbol för varaktig kärlek.

Väcker liv i kärleksmyten

Detta townhouse från 1200-talet är ett berömt landmärke och museum i hjärtat av Verona, som nu tack vare ett samarbete mellan Airbnb och Veronas kommun ska förvandlas till ett hem, för första gången sedan 1930-talet.

- Julias hus är det mest betydelsefulla museet i staden Verona och lockar miljontals besökare varje år. Samarbetet med Airbnb väcker den allmänt kända shakespearianska myten om Romeo och Julia till liv på ett sätt som aldrig tidigare erbjudits. Vi är glada över att främja vårt kulturarv, dela traditioner som tidigare varit skyddade och skapa internationell synlighet för staden Verona, säger Federico Sboarina, borgmästare i Verona kommun.

Höjdpunkter från vistelsen inkluderar:

• En Romeo och Julia-inspirerad utforskning av Verona, kärlekens stad.

• Privat rundtur i litteraturhistoriens mest romantiska hem.

• Läsa och svara på några av Julias senaste kärleksbrev.

• Exklusiv tillgång till Michelin-stjärnkocken Giancarlo Perbellini, medan han förbereder den romantiska festmåltiden.

• Middag med levande ljus för två tillagad av Giancarlo i Julias överdådiga matsal.

• En övernattning i Julias traditionella sovrum som natten till ära har förvandlats till en romantisk boudoir.

Love-letters-Juliet

Litteraturhistoriens mest romantiska hem

Varje dag skapas otaliga nya kontakter över hela världen av människor som reser via Airbnb, där ny vänskap och ibland ny kärlek uppstår.

- Sedan 2008 har uppskattningsvis en miljon gäster varit värdar för sina bröllop på Airbnb. Denna vistelse kommer att ge ett par den unika chansen att fira sin kärlek i litteraturhistoriens kanske mest romantiska hem, säger Giacomo Trovato, General Manager för Italien på Airbnb.

Även om denna vistelse endast kan erbjudas en vinnare och dennes partner, erbjuder Airbnb dessutom fyra andra exklusiva bokningsbara Alla Hjärtans Dag-upplevelser under februari månad: Specialmiddag av Michelin-stjärnkock, att få vara Julias sekreterare för en dag, Romantisk fotografering och Romantisk mat- och vinpromenad.

Hur ansöker man?

Varje år inkommer tusentals brev från hela världen till Casa di Giulietta. Denna tradition har varat under årtionden och förtjänat den italienska staden smeknamnet "Kärlekens stad", vilket har hållit den icke-statliga organisationen Julias Club, upptagen med att skriva individuella svar från dess team av frivilliga, kända som Julias sekreterare.

För möjligheten att vinna vistelsen i Julias hus måste ansökande skriva ett personligt brev till Julia, där de delar med sig av sin egen gripande kärlekshistoria och berätta varför just de och deras partner skulle vara de perfekta gästerna. Anmälningar kan skickas in på airbnb.com/juliet fram till kl. 17:59 den 2 februari 2020. Fullständiga tävlingsregler hittar du här.

Relaterade artiklar

Minimoons

Minimoons

Alla har inte vare sig tid, råd eller möjlighet att åka iväg på en smekmånad till en avlägsen paradisö. Här kommer några tips som inte kräver lika mycket tid eller pengar att vare sig planera eller utföra.  Läs mer »

Från Venedig till London – i ren Gatsby-anda!

Från Venedig till London – i ren Gatsby-anda!

I slutet på mars arrangerar det ikoniska järnvägsföretaget Belmond en unik tågvistelse – som tar er tillbaka till 1920-talets glamourösa aura. Läs mer »

Ren och skär is-magi

Ren och skär is-magi

Jukkasjärvi bjuder på äventyr, gourmetmat och arktisk skönhet. Det sägs ju att alla goda ting är tre och vad kan vara mer passande än att fira kärleken på en världsunik plats 20 mil ovan polcirkeln? Läs mer »

Semestra med stil och fross – med choklad i fokus

Semestra med stil och fross – med choklad i fokus

För att fira Internationella chokladdagen den 13 september har boendeexperterna på Hotels.com samlat ett urval av hotell med speciella chokladerbjudanden för sina gäster. Läs mer »

5 metropoler som lockar

5 metropoler som lockar

Storstäderna erbjuder smekmånadspar allt från storslagen shopping till spännande restaurangbesök och kulturella utflyktsmål. En sådan getaway kan vara en minst lika underbar som en kritvit strand.  Läs mer »

Middag med stjärnglans!

Middag med stjärnglans!

London inbjuder till en weekendresa i världsklass. Sätt guldkant på tillvaron och boka in en romantisk middag middag på The Grill på The Dorchester.  Läs mer »

Lyxhotell till vrakpriser

Lyxhotell till vrakpriser

Plånboken ekar tom, men ni vill inte tumma på boendestandarden? Vad göra?  Läs mer »

Himmelriket i Göteborg

Himmelriket i Göteborg

En glaspool utanpå fasaden och en middag med panoramautsikt över staden. Nya Upper House i Göteborg försöker ta hotellvistelsen till nya höjder. Läs mer »

En annan historia i Sundbyberg

En annan historia i Sundbyberg

I slutet av september 2013 slog portarna till Story Hotels andra hospits upp portarna i Sundbyberg. Symbiosen av rått och elegant höjer ett redan lyckat koncept ännu ett par pinnhål.  Läs mer »

Granö Beckasin: Livet på en pinne

Granö Beckasin: Livet på en pinne

Västerbottniskt hantverk, mat och naturupplevelser på hög nivå. Escape åkte till den lilla inlandsbyn Granö för en annorlunda weekend.  Läs mer »

Vadstena Klosterhotell

Vadstena Klosterhotell

Vadstena Klosterhotell ligger i vad som på 1200-talet var Sveriges huvudstad. Idag bjuder dåtidens Stureplan på en helg i stillhetens och anlighetens tecken.  Läs mer »

Sagolikt på Görvälns slott

Sagolikt på Görvälns slott

Guld, galenskap, granskott. Och gott om tid för eftertanke. Vi checkar in på Görvälns slott för en ”Casual Friday”.  Läs mer »

Gotlands godaste

Gotlands godaste

Middagen är serverad och kudden uppuffad. Här är adresserna till några av Gotlands godaste mat- och sovupplevelser. Läs mer »

Världens bästa medicinska spa

Världens bästa medicinska spa

Medicinsk turism kanske inte låter så sexigt, men är verkligen i ropet. Ett besök i Alicante gör gott för både kropp och själ.  Läs mer »

Spa med anor i Toscana

Spa med anor i Toscana

På höjderna ovanför Pisa ligger ett mycket speciellt gult hus som gjort för en weekend i kärlekens tecken.  Läs mer »

Spa och senfunkis i Stockholms innerskärgård

Spa och senfunkis i Stockholms innerskärgård

Drick björksav, svettas i en amfiteater och snarka på ett massagebord. Redaktionen testar om det nya spakonceptet på Skepparholmen är lika unikt och oförglömligt som det står i broschyren. Läs mer »

Mycket är mer i Göteborg

Mycket är mer i Göteborg

Det sägs att alla som kliver in genom dörrarna till Dorsia ler, oavsett om de gillar vad som möter blicken eller inte. Vi åkte till Göteborg för att ta reda på varför. Läs mer »

Frukost till middag i Stockholm

Frukost till middag i Stockholm

Rica Hotel Stockholm fick 2013 ett riktigt ansiktslyft med inspiration av huvudstaden. Läs mer »

Bo som Garbo

Bo som Garbo

Varför inte bo som en filmstjärna på bröllopsnatten? Läs mer »

Maritimt på Ystad Saltsjöbad

Maritimt på Ystad Saltsjöbad

Det rummen missar på i skick tar Ystad Saltsjöbad igen på spabehandlingar och mat. Och nog är det trivsamt. Så till den grad att svalorna bygger bo i den gamla neonskylten.  Läs mer »

Kronovalls vinslott: Alldeles, alldeles underbart

Kronovalls vinslott: Alldeles, alldeles underbart

Spotta på jordgolv, bli utstirrad av en älg och hållas vaken av ett spöke hela natten? Låter det som en idealistisk helg i kunglig stil? Vi undersöker varför Kronovalls slott på Österlen inte bara är Sveriges enda vinslott – utan också den bästa romantiska tillflykten i höst. Läs mer »

Flotta slott i Sverige

Flotta slott i Sverige

Bo kungligt - här listar Allt om Bröllop några av landets bästa helgpalats. Läs mer »

Förälska er i Frankrikes trädgård

Förälska er i Frankrikes trädgård

Småskaligt, pittoreskt och sjungande unikt är representativa ord för Frankrikes hemliga paradisträdgård. Regionen Correze förför med slottshotell och böljande kullar.  Läs mer »

Från koja till slott

Från koja till slott

Redaktionen har snokat rätt på tre av Sveriges mysigaste weekendalternativ, från norr till söder, från koja till slott.  Läs mer »

Sverigeweekend för två

Sverigeweekend för två

Vi har gjort en trendspaning i Stockholm, Göteborg, Visby, Halmstad och på Öland för att ta reda på var helgtemperaturen är extra hög. Investera fredag till söndag för lite tid tillsammans samtidigt som ni får tillfälle att spana in några av Sveriges enligt oss just nu häftigaste hotell, restaurange Läs mer »

Semester i Champagne

Semester i Champagne

I norra Frankrike ligger distriktet Champagne bestående av 319 gröna byar, kulliga landskap och pittoreska bed and breakfasts.  Läs mer »

3 söta destinationer

3 söta destinationer

Vanilj påstås vara kärlekens växt, när man äter choklad bildas samma endorfiner som kroppen genererar när vi blir kära och enligt vissa mer eller mindre pålitliga källor ska sex skivor mogen vattenmelon motsvara en dos viagra. Även om ”fika” är ett svenskt uttryck talar sötsaker ett globalt språk. I Läs mer »

Rockig romantik

Rockig romantik

Är ni på jakt efter ett romantiskt hotell men vill slippa allt gulligull? Då kan hotellet Saint James i Paris säkerligen tillfredsställa era sinnen.  Läs mer »

Romantik och mystik på Västerbottens äldsta gästgiveri

Romantik och mystik på Västerbottens äldsta gästgiveri

I utkanten av det lilla samhället Nordmaling, fem mil söder om Umeå, ligger charmiga Levar Hotell. Som Västerbottens äldsta gästgiveri har det en spännande historia och har genom åren bjudit tak över huvudet åt både kungligheter och erkända vetenskapsmän. En resa hit erbjuder såväl kulturella och ga Läs mer »

Kändisarna älskar Italien - det är här de gifter sig!

Kändisarna älskar Italien - det är här de gifter sig!

Kanske är det den gudomliga pastan, vinet, de historiska monumenten eller bara stämningen som lockar. Italien har blivit en populär vigselplats för några av världens största celebriteter.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?