En annan historia i Sundbyberg
Foto: Ulf Blomberg Text: Sofia Lundqvist

En annan historia i Sundbyberg

I slutet av september 2013 slog portarna till Story Hotels andra hospits upp portarna i Sundbyberg. Symbiosen av rått och elegant höjer ett redan lyckat koncept ännu ett par pinnhål.

- När vi skapade vårt första hotell på Stureplan var ambitionen att presentera ett koncept som vi tyckte saknades i Stockholm, det finns inte några roliga hotell här. Vi utgick då från en lista på saker vi själva inte gillade med att bo på hotell och gjorde tvärtom, berättar Nicolas Fredell, en av entreprenörerna bakom Story Hotels.

Vi träffas i foajén tillsammans med hotelldirektör Alexander Bhatt, knappt en vecka efter Story Signalfabrikens öppnande. Industriellt möblemang, mysig ljussättning och lika delar funkiga toner och after work-sorl bidrar till en uppsluppen stämning. Väggarna pryds av charmigt ostyriga konstverk signerade Stockholmsbaserade Madebyus och den fritt tolkade repliken av Sundbybergs stadsköld känns som en extra kul detalj. Vi sitter nämligen i det gamla stadshuset.

- Drömprojekten är befintliga byggnader med en historia. Det här har med andra ord varit helt idealistisk. Kontrasterna mellan gammalt och nytt är något vi jobbat mycket med, säger Nicolas.

Inspiration har hämtats från bland annat Chateau Marmont i Los Angeles, Blakes i London och Hôtel Costes i Paris.

- De är ju ganska svulstiga allihop. Vi ville ta in den känslan på 2000-talet och göra stilen mycket råare, säger Nicolas och fortsätter:

- Anledningarna till att vi valde att göra det här är många, däribland den enorma tillväxten med Friends Arena i spetsen, Sundbybergs goda kommunikationer och en ung publik.

Något som särskiljer Story är hotellets lekfullhet och humor som exempelvis märks på rumstypernas namn. Vad sägs om "The Lagom King" eller "Double Squeeze"? Fräsch är också rummens inredning som tagits fram av Koncept Stockholm. Till skillnad från mässingsbetonade Story Stureplan har man här satsat på koppar.

- En viss igenkänningsfaktor från vårt första hotell finns onekligen. Vi har samma konstkoncept på rummen och badrummen, barskåpen samt belysningen i korridorerna är liknande. Den stora skillnaden ligger i färgskalan, men vi har strävat efter att gäster som har besökt Riddargatan ska komma hit och ändå känna "wow", säger Alexander.

Och "wow" är precis vad undertecknad känner, inte minst i restaurangen som ligger belägen i Sundbybergs gamla brandstation. Brick No. 6, som den heter, invigs officiellt samma kväll och är en gastropub med tillgänglig matsedel som är tänkt att fungera lite som en kvarterskrog. Här sitter du mellan bastanta, grafittimålade betongpelare och servetten knät ser ut som en kökshandduk. Lekfullt var ordet.

- Vi påstår inte alls att Story Hotel Riddargatan erbjuder fine dining, men här har vi skruvat ner både maten och prissättningen en smula. Tanken är att menyn ska passa både affärsresenärer och par som vill äta en romantisk middag, säger Alexander.

Efter en imponerande trerätters i amerikansk-asiatisk crossover (ribsen rekommenderas) väntar en god natts sömn i den sköna Storysängen som har specialdesignats av Bed Factory, en säng som du faktiskt kan köpa med dig hem. Det samma gäller konsten från Wonderwall som pryder hotellrummens väggar.

Morgonen därpå inleds med en ljuvlig frukostbuffé i den gamla brandstationen som gör sig lika bra i dagsljus och sedan checkar jag ut på datorskärmen i foajén. Med hjälp av ett nytt system sker nämligen både in- och utcheckning utan kontakt med receptionisten, något som gör att hen kan fokusera fullt ut på sin roll som concierge.

Sofia Lundqvist

Bästa rummet: Några av de 83 rummen har en synlig tegelvägg som förhöjer råheten, be om ett sådant.

Adress: Sundbybergstorg 1

www.storyhotels.com/signalfabriken


Sök efter företag med: Bröllopsresor hos My WeddingPlanner

Relaterade artiklar

Minimoons

Minimoons

Alla har inte vare sig tid, råd eller möjlighet att åka iväg på en smekmånad till en avlägsen paradisö. Här kommer några tips som inte kräver lika mycket tid eller pengar att vare sig planera eller utföra.  Läs mer »

Bo som Romeo & Julia i Verona – på Alla Hjärtans Dag!

Bo som Romeo & Julia i Verona – på Alla Hjärtans Dag!

För första gången kommer ett första kärlekspar att få övernatta i Julias ikoniska hus i Verona, Italien. Tävla med Airbnb genom att skriva ett brev till Julia! Läs mer »

Från Venedig till London – i ren Gatsby-anda!

Från Venedig till London – i ren Gatsby-anda!

I slutet på mars arrangerar det ikoniska järnvägsföretaget Belmond en unik tågvistelse – som tar er tillbaka till 1920-talets glamourösa aura. Läs mer »

Ren och skär is-magi

Ren och skär is-magi

Jukkasjärvi bjuder på äventyr, gourmetmat och arktisk skönhet. Det sägs ju att alla goda ting är tre och vad kan vara mer passande än att fira kärleken på en världsunik plats 20 mil ovan polcirkeln? Läs mer »

Semestra med stil och fross – med choklad i fokus

Semestra med stil och fross – med choklad i fokus

För att fira Internationella chokladdagen den 13 september har boendeexperterna på Hotels.com samlat ett urval av hotell med speciella chokladerbjudanden för sina gäster. Läs mer »

5 metropoler som lockar

5 metropoler som lockar

Storstäderna erbjuder smekmånadspar allt från storslagen shopping till spännande restaurangbesök och kulturella utflyktsmål. En sådan getaway kan vara en minst lika underbar som en kritvit strand.  Läs mer »

Middag med stjärnglans!

Middag med stjärnglans!

London inbjuder till en weekendresa i världsklass. Sätt guldkant på tillvaron och boka in en romantisk middag middag på The Grill på The Dorchester.  Läs mer »

Lyxhotell till vrakpriser

Lyxhotell till vrakpriser

Plånboken ekar tom, men ni vill inte tumma på boendestandarden? Vad göra?  Läs mer »

Himmelriket i Göteborg

Himmelriket i Göteborg

En glaspool utanpå fasaden och en middag med panoramautsikt över staden. Nya Upper House i Göteborg försöker ta hotellvistelsen till nya höjder. Läs mer »

Granö Beckasin: Livet på en pinne

Granö Beckasin: Livet på en pinne

Västerbottniskt hantverk, mat och naturupplevelser på hög nivå. Escape åkte till den lilla inlandsbyn Granö för en annorlunda weekend.  Läs mer »

Vadstena Klosterhotell

Vadstena Klosterhotell

Vadstena Klosterhotell ligger i vad som på 1200-talet var Sveriges huvudstad. Idag bjuder dåtidens Stureplan på en helg i stillhetens och anlighetens tecken.  Läs mer »

Sagolikt på Görvälns slott

Sagolikt på Görvälns slott

Guld, galenskap, granskott. Och gott om tid för eftertanke. Vi checkar in på Görvälns slott för en ”Casual Friday”.  Läs mer »

Gotlands godaste

Gotlands godaste

Middagen är serverad och kudden uppuffad. Här är adresserna till några av Gotlands godaste mat- och sovupplevelser. Läs mer »

Världens bästa medicinska spa

Världens bästa medicinska spa

Medicinsk turism kanske inte låter så sexigt, men är verkligen i ropet. Ett besök i Alicante gör gott för både kropp och själ.  Läs mer »

Spa med anor i Toscana

Spa med anor i Toscana

På höjderna ovanför Pisa ligger ett mycket speciellt gult hus som gjort för en weekend i kärlekens tecken.  Läs mer »

Spa och senfunkis i Stockholms innerskärgård

Spa och senfunkis i Stockholms innerskärgård

Drick björksav, svettas i en amfiteater och snarka på ett massagebord. Redaktionen testar om det nya spakonceptet på Skepparholmen är lika unikt och oförglömligt som det står i broschyren. Läs mer »

Mycket är mer i Göteborg

Mycket är mer i Göteborg

Det sägs att alla som kliver in genom dörrarna till Dorsia ler, oavsett om de gillar vad som möter blicken eller inte. Vi åkte till Göteborg för att ta reda på varför. Läs mer »

Frukost till middag i Stockholm

Frukost till middag i Stockholm

Rica Hotel Stockholm fick 2013 ett riktigt ansiktslyft med inspiration av huvudstaden. Läs mer »

Bo som Garbo

Bo som Garbo

Varför inte bo som en filmstjärna på bröllopsnatten? Läs mer »

Maritimt på Ystad Saltsjöbad

Maritimt på Ystad Saltsjöbad

Det rummen missar på i skick tar Ystad Saltsjöbad igen på spabehandlingar och mat. Och nog är det trivsamt. Så till den grad att svalorna bygger bo i den gamla neonskylten.  Läs mer »

Kronovalls vinslott: Alldeles, alldeles underbart

Kronovalls vinslott: Alldeles, alldeles underbart

Spotta på jordgolv, bli utstirrad av en älg och hållas vaken av ett spöke hela natten? Låter det som en idealistisk helg i kunglig stil? Vi undersöker varför Kronovalls slott på Österlen inte bara är Sveriges enda vinslott – utan också den bästa romantiska tillflykten i höst. Läs mer »

Flotta slott i Sverige

Flotta slott i Sverige

Bo kungligt - här listar Allt om Bröllop några av landets bästa helgpalats. Läs mer »

Förälska er i Frankrikes trädgård

Förälska er i Frankrikes trädgård

Småskaligt, pittoreskt och sjungande unikt är representativa ord för Frankrikes hemliga paradisträdgård. Regionen Correze förför med slottshotell och böljande kullar.  Läs mer »

Från koja till slott

Från koja till slott

Redaktionen har snokat rätt på tre av Sveriges mysigaste weekendalternativ, från norr till söder, från koja till slott.  Läs mer »

Sverigeweekend för två

Sverigeweekend för två

Vi har gjort en trendspaning i Stockholm, Göteborg, Visby, Halmstad och på Öland för att ta reda på var helgtemperaturen är extra hög. Investera fredag till söndag för lite tid tillsammans samtidigt som ni får tillfälle att spana in några av Sveriges enligt oss just nu häftigaste hotell, restaurange Läs mer »

Semester i Champagne

Semester i Champagne

I norra Frankrike ligger distriktet Champagne bestående av 319 gröna byar, kulliga landskap och pittoreska bed and breakfasts.  Läs mer »

3 söta destinationer

3 söta destinationer

Vanilj påstås vara kärlekens växt, när man äter choklad bildas samma endorfiner som kroppen genererar när vi blir kära och enligt vissa mer eller mindre pålitliga källor ska sex skivor mogen vattenmelon motsvara en dos viagra. Även om ”fika” är ett svenskt uttryck talar sötsaker ett globalt språk. I Läs mer »

Rockig romantik

Rockig romantik

Är ni på jakt efter ett romantiskt hotell men vill slippa allt gulligull? Då kan hotellet Saint James i Paris säkerligen tillfredsställa era sinnen.  Läs mer »

Romantik och mystik på Västerbottens äldsta gästgiveri

Romantik och mystik på Västerbottens äldsta gästgiveri

I utkanten av det lilla samhället Nordmaling, fem mil söder om Umeå, ligger charmiga Levar Hotell. Som Västerbottens äldsta gästgiveri har det en spännande historia och har genom åren bjudit tak över huvudet åt både kungligheter och erkända vetenskapsmän. En resa hit erbjuder såväl kulturella och ga Läs mer »

Kändisarna älskar Italien - det är här de gifter sig!

Kändisarna älskar Italien - det är här de gifter sig!

Kanske är det den gudomliga pastan, vinet, de historiska monumenten eller bara stämningen som lockar. Italien har blivit en populär vigselplats för några av världens största celebriteter.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

VAD SÖKER DU?