Planering
Planering
Vett & etikett
Vett & etikett
Smycken
Smycken
Foto
Foto
AnnaChris
Av Ronja Willners Foto Malin Wengdahl

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien.

Namn: Anna Idermark-Boyd & Christopher Idermark-Boyd
Vigdes i: Kalmar slott
Datum: 24 augusti 2018
Antal gäster: 100
Gästernas klädsel: Formell, slottsbröllop

 

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-129

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-141

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-178

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-155

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-67

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-431 (1)

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-427

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-450

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-493

 

Friade i New York
I solnedgången på en takterrass i New York 2015 friade jag med en ring i gult guld, emeraldslipad diamant och grafiska former som jag designat tillsammans med en juvelerare i Sydney. Vi reste vidare till Annas familj i Småland där jag hade anordnat en förlovningsfest i form av en kräftskiva till Anna i hemlighet - gäster ända från Australien var med och firade. Utav Annas farmor fick jag hennes bortgångna mans vigselring, som påpekade att även mannen bär vigselring enligt svensk tradition, säger Chris.

Att välja brudklänning
Då vi bodde i Australien i början av planeringen så ville jag gärna ha en klänning från ett australienskt märke. Jag sållade ut märken som hade en stil som jag gillade och gick direkt till deras showroom. Jag var ute efter en klänning som främst var smickrande för min kroppsform, men även i en modell som både kändes modern och klassisk. Modellen Beatrice från Karen Willis Holmes hade allt jag letade efter, en v-ringad klänning med handsydda vita pärlor som gick ner över kjolens övre del. Hos Lover hittade jag en något kortare skuren mermaid-klänning i japansk spets med smal midja, hög ringning och holkärm, kjolen rörde sig fint och blev perfekt på dansgolvet.

Brudgummens look
Då jag alltid bär kostym till vardags i mitt jobb ville jag ha något som kändes mer speciellt. Jag ville inte att min look skulle kännas alltför stramt men samtidigt passa en slottsvigsel så valet föll på en skräddarsydd midnattsblå smoking från Oscar Hunt i Sydney med ett par mörkbruna skor i italienskt läder.

Buketten blev symbol
Min mamma har alltid haft ett stort intresse för blomsterbindning och tog därför på sig uppdraget att ansvara för alla blomsterarrangemang. Min bukett bestod bland annat av protea, kvistrosor, eucalyptus, liljekonvaljer och blad från naturen som symboliserade Sverige och Australien, säger Anna.

 

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-677

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-683

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-417

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-415

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-230

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-109

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-240

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-243

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-321

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-377

 

Rådjur och näbbdjur
Det föll sig naturligt att temat för bröllopet skulle spegla våra rötter i Sverige och Australien. Jag skapade en illustration med djur och natur från bådas länder, jag var ett rådjur och Chris ett näbbdjur som är unikt för Australien. Illustrationen utvecklades till en logga och förekom i inbjudan, hemsida, programblad, vimplar och förkläden, säger Anna.

Minnesvärd kärleksfest
Vår inställning i planeringen var att inte se det som ett bröllop, istället ville vi skapa en härlig och minnesvärd fest för våra gäster. Vi började med planeringen 2,5 år innan då vi fick reda på att Kalmar slott hade en två år lång väntelista för bröllop. Vigseln var avslappnad, kärleksfull och underhållande, i och med att vi valde borgerlig vigsel kunde vi forma programmet i stort sett helt fritt. Gästerna uppmanades från start att inte hålla tillbaka på applåder, vilket resulterade i en härlig stämning. Festen hade vi på Annas föräldrars gård som hade förvandlats till ett stämningsfyllt område där ett stort tält, trägolv, glastak och väggar, stod i centrum. En lantlig bar hade byggts föregående sommar, som nu döpts till "The Loose Moose" och prytts av ljusslingor. Det fanns även ett mindre tält med sittgrupper för paus från dansandet, popcornmaskin, en brasa och ståbord för gästerna att mingla emellan, säger Chris.

Budens överraskningssång
Tillsammans med några vänner hade vi under ett års tid övat in en låt som en överraskning till Chris. Eftersom vi alla bodde på olika ställen i världen fick vi öva över videosamtal. Framträdandet blev en succé!

Kräftor och nubbe
Första gången jag träffade Chris var på en kräftskiva som jag arrangerade i Sydney den 24 augusti för sju år sedan. Vi har sedan dess firat vår årsdag med kräftor och var därför ett självklart val att bröllopet skulle ha inslag av en småländs kräfskiva. När vi ankom till gården serverades kräftor och hemmagjord nubbe, samtidigt som min morbror iklädd folkdräkt sjöng och spelade nubbevisor på en nyckelharpa, vilket blev underhållande för alla våra  långväga gäster, berättar Anna.

 

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-710

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-529

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-769

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-742

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-752

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-789

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-855

Fotograf_wengdahl_20180824_Anna_Chris_PRINT-939

Smått & gott
Häst & vagn: Som tidigare hästtjej har jag alltid drömt om att få åka häst och vagn på mitt framtida bröllop.
Första dansen: Vi dansade en koreogra-ferad foxtrot till Etta James At Last.
Orkester: 8-mansbandet East Coast Dixie Stompers som även spelade på Annas föräldrars bröllop 35 år tidigare. Äldste bandmedlemmen var nu en bra bit över 80.

 

Foto: Malin Wengdahl, www.wengdahl.se

 

Relaterade artiklar

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nr2-21

 

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

Denna gång kan ni vinna ett kit bestående av två mycket exklusiva, unika, ovanliga dofter. Gjorda på naturliga råvaror i begränsad upplaga. Franska Isabelle Gellé Parfums gör extremt exklusiva dof....Tävla här

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Smaker som gifter sig med varandra..

Idag på kontoret hade Sara bakat en kladdkaka eftersom jag fyller år på måndag och är ledig imorgon. Så gott och så snällt! Till det hade vi tre dr...Läs inlägget

Sandra Cederholm
Sandra Cederholm

Vårat bröllopskoncept..

Våra färger: Himmelsblå, Ivory, vitt och mässing. Inlägget Vårat bröllopskoncept dök först upp på Sandra Cederholm. Läs inlägget

Theresa Skjolden
Theresa Skjolden

Sensommardröm inkapslad för evigt!..

Så var hela den här resan slut. Men också början på något nytt. Jag är fru Axo, och vårt bröllop blev så vackert, så vackert…Som en magisk ka...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Toastmaster och Toastmadame ..

Oblyga. Sociala. Naturliga lekledare. Påhittiga. Väluppfostrade. Och strukturerade.  Ja så är två av våra viktigaste personer under bröllopet. Vi h...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

Noors slott!..

Nu var det längesedan jag var inne här och skrev och det är för att allt varit så ovisst om bröllopet ska bli av, hur många vi kan bjuda och Läs me...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Bästa dagen i livet!..

Dagen som vi har väntat på i över två år kom äntligen, och vilken dag det var! Allt blev precis som vi hade önskat, och till och med ännu bättre. L...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Fotografering innan vigsel..

Fotografering innan vigsel Hej fina. Hoppas ni mår bra. Tänkte berätta lite om bröllopsdagen, idag med fokus på fotograferingen innan vigsel. Efter...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

NU HÄNDER DET!..

Nu var det MÅNADER sedan jag skrev här sist, tanken med bloggen var från början var ju att hålla er uppdaterade kring vår bröllopsresa. Men som för...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1..

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte et...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet

Chansa inte, välj bara bland casinon med svensk licens utgiven av spelinspektionen i Sverige.