Planering
Planering
Vett & etikett
Vett & etikett
Smycken
Smycken
Foto
Foto
Björn och Caroline
Av Jacqueline Rova Foto Everlyn Wallin

De gifte sig två gånger

Våga tänka utanför boxen

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Björn och Caroline tänkte utanför boxen..

2020 har varit ett annorlunda bröllops år där många brudpar har fått tänka om och gå från traditionella bröllop i kyrka med fler antal gäster till mer intima vigslar och färre gäster och där otraditionella bröllop har fått ta större plats. Bröllopsfotografen Evelyn Wallin blev bokad år 2019 av brudparet Björn och Caroline Hård Af Segerstad för att fotografera deras bröllop den 21 augusti i år. Brudparet skulle gifta sig traditionellt i kyrka, där flera av deras generationer gift sig tidigare, för att sedan ha sin bröllopsfest på Haga Slott i Enköping. När pandemin slog till hade brudparet först lite is i magen för att in i det sista hoppas att de skulle kunna genomföra allt som planerats. Tyvärr gick inte det som Björn och Caroline hoppats på utan paret fick tänka om och ringde deras bröllopsfotograf Evelyn Wallin för att tyvärr berätta att deras bröllop kommer att ändras. Paret hade bestämt sig för att gifta sig borgligt, som tyvärr kändes lite opersonligt för brudparet då inga släktingar fick följa med in, för att sedan skjuta upp bröllopsfesten till 2021.

image0_webb

Kärleken övervinner allt, även i dessa tider.

 

Bytte stadshuset mot en avskilld plats vid vattnet.

Då Evelyn älskar att hitta vackra platser utomhus frågade hon brudparet om de kunde tänkas viga sig utomhus och göra en intim vigsel ute i det fria där även Björn och Carolines absolut närmsta kunde vara med och brudparet älskade hennes idé. Evelyn tog på sig att hitta den perfekta platsen utifrån brudparets önskan, som var att de ville vara vid Rosersbergslott och gärna vid vattnet, samt hjälpte brudparet ordna med en vigselförrättare. Evelyn hittade slutligen den perfekta avskilda platsen för paret att viga sig på ute i en skogsdunge vid ett vattenbryn.

 

Inget kunde gå fel allt var bokat och klart.

-          Vi var ute i god tid och skickade ut save the date kort ett år i förväg. Allt var bokat och klart förutom transporten mellan kyrkan och slottet. Vi kände oss lugna och tänkte att inget kan gå fel eftersom vi gjort allt som man ska, berättar Caroline för Allt om Bröllop.

I mars brakade allt löst med pandemin men paret ville inte ställa in sitt bröllop. Datumet kändes redan som deras och de hade redan graverat in det i sina vigselringar. Tiden gick och det blev inte bättre, det gick inte att genomföra någon möhippa eller svensexa och tillslut tog Björn och Caroline beslutet att skjuta fram bröllopet i ett år.

- Det kändes först tugnt men då vi hunnit bearbeta det en tid, eftersom läget med pandemin inte visade sig bli bättre, och att det inte var något problem att boka om allt till ett år senare kändes allt okej. Det gick jättebra att boka om samma kyrka, slottet och Evelyn till 2021 vilket var viktigt för oss men trots att det inte gick att genomföra det vi tänkt ville vi ville inte ge upp utan vi ville gifta oss i år berättar Caroline.

Paret bokade tid i stadshuset och ringde och frågade Evelyn om hon kunde tänka sig fota dem även där och det va då Evelyn kom med idén om att Björn och Caroline skulle viga sig utomhus istället. För då kunde de även ha med sig sina föräldrar, några få vänner och deras älskade hund Leo kunde vara med som ringbärare.

- Så en månad innan vigseln i stadshuset ändrade vi om vår plan och det blev mer än vi kunnat drömma om, berättar Björn. Evelyn hittade en fantastisk plats vid engelska grillplatsen vid Rosersberg slott, vi hade fantastiskt väder och fick viga oss vid vattnet som vi önskade. Då vi var så få blev det otroligt personligt och intimt, då man kunde se alla närvarande i ögonen eftersom vi var så nära, vilket var väldigt känslosamt och fint. Efter vigseln åt vi middag allihop på Rosersbergslott, där vi även sov över, och åt en gemensam frukost tillsammans på morgonen dagen efter. Precis så som vi önskade det.

image2_webb

Hunden Leo var med och fick agera ringbärare.

 

Två bröllop.

- Vi kommer att ha vårt bröllop som vi tidigare hade planerat, år 2021, och fira med alla våra vänner och nära och kära som det var tänkt ifrån början men då vi redan är gifta kommer vi att ha en välsignelse i kyrkan för det är viktigt för oss att vi ändå har med det kyrkliga berättar Caroline och fortsätter. Trots att det inte blev som det var tänkt är vi tacksamma att vi fick denna bonusdag och en generalrepetition inför vårt stora bröllop nästa år.

- Då kommer man inte vara lika nervös som man kanske annars skulle varit eftersom vi redan är gifta och kan njuta mer av dagen fyller Björn i. Vårt första bröllop var för oss väldigt avslappnat, kärleksfullt och intimt och det känns kul att även ha vårt andra, större, bröllop att se fram emot.

Caroline och Björns tips till blivande brudpar i pandemitider.

-  Våga tänka utanför boxen. Vad är viktigast för er som brudpar?

-  Var lösningsorienterade och hitta det som passar er i stunder som dessa. Ni kan alltid ha två bröllop.

-  Att inte sörja det som inte blev utan se möjligheterna istället. Vi får fira vårt bröllop två gånger vilket känns otroligt kul. Vi fick det intima och vi kommer att få det pampiga bröllopet vi planerade, bara ett år senare än planerat.

-  Tänk efter vad som är "ni" för ibland är man så fast vid sina föreställningar av hur ett bröllops ska vara att man missar möjligheter till hur det skulle kunna bli.

image5_webb

Björn och Caroline sa JA till varandra trots att de först var osäkra på om det skulle gå att genomföra. Det blev bara i en annan tappning än vad brdparet först hade tänkt sig.

image1_webb

En stund att minnas för resten av livet.

image0 (2)_webb

Vigsel ute i Sveriges vackra natur.

image001_webb

Mot nya äventyr som man och hustru.

Evelyn vid vatten_webb

Evelyn Wallin är bröllopsfotografen som valt att nischa sig mot unika bröllops upplevelser.

-   I dessa tider behöver inte alternativet vara en vigsel i stadshuset och man behöver inte som brudpar välja att gifta sig traditionellt utan det finns många olika sätt att gifta sig på. Det är därför jag även pratar så varmt om att göra ett elopement bröllop, oavsett om det är pandemi eller inte. Ett elopment bröllop behöver inte betyda att man som brudpar rymmer iväg utan att berätta något för sina nära och kära, om man då såklart inte vill det. För mig handlar det mer om att flytta fokuset från antal gäster till brudparet och vad brudparet verkligen vill. Allla brudpar drömmer inte om stora pampiga bröllop utan vill ha en intim vigsel på tu man hand. Naturen är även fantastisk under alla årstider i Sverige och det är något som jag vill lyfta fram. Sverige har otroligt vackra nationalparker, berg och sjöar och jag vill inspirera till ett alternativ mot det traditionella bröllopet och vad man som brudpar kanske förväntas göra. Självklart kan man ha med traditionella element om man vill det men man kan även göra det med en mix av att tex paddla kajak berättar Evelyn.

Läs mer om bröllopsfotografen Evelyn Wallin HÄR

Relaterade artiklar

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nr2-21

 

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

Denna gång kan ni vinna ett kit bestående av två mycket exklusiva, unika, ovanliga dofter. Gjorda på naturliga råvaror i begränsad upplaga. Franska Isabelle Gellé Parfums gör extremt exklusiva dof....Tävla här

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Smaker som gifter sig med varandra..

Idag på kontoret hade Sara bakat en kladdkaka eftersom jag fyller år på måndag och är ledig imorgon. Så gott och så snällt! Till det hade vi tre dr...Läs inlägget

Sandra Cederholm
Sandra Cederholm

Vårat bröllopskoncept..

Våra färger: Himmelsblå, Ivory, vitt och mässing. Inlägget Vårat bröllopskoncept dök först upp på Sandra Cederholm. Läs inlägget

Theresa Skjolden
Theresa Skjolden

Sensommardröm inkapslad för evigt!..

Så var hela den här resan slut. Men också början på något nytt. Jag är fru Axo, och vårt bröllop blev så vackert, så vackert…Som en magisk ka...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Toastmaster och Toastmadame ..

Oblyga. Sociala. Naturliga lekledare. Påhittiga. Väluppfostrade. Och strukturerade.  Ja så är två av våra viktigaste personer under bröllopet. Vi h...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

Noors slott!..

Nu var det längesedan jag var inne här och skrev och det är för att allt varit så ovisst om bröllopet ska bli av, hur många vi kan bjuda och Läs me...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Bästa dagen i livet!..

Dagen som vi har väntat på i över två år kom äntligen, och vilken dag det var! Allt blev precis som vi hade önskat, och till och med ännu bättre. L...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Fotografering innan vigsel..

Fotografering innan vigsel Hej fina. Hoppas ni mår bra. Tänkte berätta lite om bröllopsdagen, idag med fokus på fotograferingen innan vigsel. Efter...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

NU HÄNDER DET!..

Nu var det MÅNADER sedan jag skrev här sist, tanken med bloggen var från början var ju att hålla er uppdaterade kring vår bröllopsresa. Men som för...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1..

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte et...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet

Chansa inte, välj bara bland casinon med svensk licens utgiven av spelinspektionen i Sverige.