Elin och Björn
Av Ronja Willners Foto Stevie Antoniou

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra.

Brudparet

Namn: Elin och Björn

Vigsel: 8 augusti 2020

Var: Landstället vid sjön Lockvattnet, som ligger i Sörm­ländska Björnlunda.

Gäster: Ca 90

Klädkod: Kavaj/hög­tidsdräkt

Bröllopstema: Hållbart, med känsla av enchanted forest/ Twilight bröllop.

Färgtema: Guld, sage green och dusty blue.

Bröllopsplaneringen började redan sam­ma helg som Björn friade i stugan i no­vember 2019 då Elins ena tärna frågade "vad har ni tänkt för färgtema" när hon via ett telefonsamtal fick reda på nyheten.

- Vi hade inte ens varit förlovade i 24 tim­mar, men den frågan fick oss att börja spåna väldigt tidigt när vi låg där i stugan framför brasan med varsitt glas vin i handen och min nya ring på fingret. Vi kom snabbt överens om ett sommarbröllop just på den platsen.

Ett par månader in i planeringen kom Co­vid-19, Elin och Björn fick lägga all planering på is i väntan på nya besked. I juni lättade myndigheterna på reserestriktionerna och pla­neringen fortsatte då enligt plan.

- Vi skulle från en början ha vigseln i Björn­lunda kyrka, men valde istället att ha både vigsel och fest utomhus. Våra gäster kände sig bekväma med detta och många såg ingen skill­nad på att vara där jämfört med att ligga på en packad strand en hel dag.

Större delen av semestern spenderades med att bygga tält och dansgolv, röjsåga fram par­keringsplatser i skogen och fylla igen gropar i gräsmattan.

- Vi siktade på så hållbart som möjligt, bland annat genom att bygga själva, vilket la grunden för stor del av bröllopets stil och tema. Sedan försökte vi skapa någon slags känsla av Enchanted Forest/Twilight bröllop som passa­de bra in i miljön på mina föräldrars landställe med skogen och sjön Lockvattnet omkring oss.

11

7

Elin Björn-50_webb

12

KÄNDE INGET WOW-MOMENT

Det blev inte alls som på film när Elin skulle finna sin drömklänning. Under ett par måna­der hade hon spenderat tid på Pinterest och sparat ner bilder på bohemiska, långärmade klänningar med öppen rygg.

- Jag var helt säker på att det var en sån mo­dell jag ville ha. Tillsammans med min mamma gjorde vi ett besök i en butik där man kunde sy upp sin egen klänning och där jag visste att det skulle gå att få en klänning precis som jag ville ha den. Men eftersom vi hade hållbarhet i fo­kus besökte vi även Bröllopsbruket för att kolla på begagnade klänningar och se hur nära min drömklänning vi kunde komma. Jag provade runt femton klänningar i sådan modell som jag tänkt mig, men ingen kändes helt hundra.

Som så många andra blivande brudar varit med om, kan det vara ett bra val att testa en helt annan modell än vad man tänkt sig från början.

- Jag bad min mamma hämta något tight och kortärmat, som var nästan motsatsen. När jag kom ut med den klänningen började mamma att gråta och sa "den är det ju!". Jag slog till och köpte den, men första natten efter köpet drömde jag mardrömmar och ångrade mig di­rekt dagen efter. Jag hade ju varit inställd på en annan klänningsmodell under så lång tid. Jag ville knappt titta på den, ännu mindre prova den igen hemma. Eftersom den var köpt second hand hade jag ingen möjlighet att lämna tillbaka den. Den var ju inte ful på något sätt, men jag fick inget "wow- moment" eller "say yes to the dress" som man hade sett framför sig. Det kän­des som att jag skulle gilla den mindre för varje gång jag tittade på den så jag lät bli.

Med hjälp av sina tärnor kunde Elin lugna ner sig och visste att bröllopsdagen inte skulle bli förstörd oavsett vilken klänning hon hade på sig.

- På bröllopsdagen kände jag mig hur fan­tastisk som helst i min klänning och nu har jag inte ens klarat av att sälja den så som jag hade tänkt göra. Jag kände mig lite som en skogsfe med mitt utsläppta hår och den lösa och flätade kransen. Och med närmare trettio grader varmt skulle jag dessutom ha smält bort i en långär­mad klänning. Björn är officier inom militären och bar mässdräkt, manschettknapparna hade han fått i gåva av den brittiska Försvarsmakten.

RING MED LABBODLADE DIAMANTER

Elin hade tidigt hintat om vilken typ av ring hon önskade sig om Björn någon gång tänkte fria. En minimalistisk ring med en prinsessli­pad sten, hållbar och gjord med återvunnet guld stod på önskelistan.

- För mig är det viktigt att göra hållbara val så ofta som möjligt. Jag hade läst om labb-odlade diamanter som är ett intressant alter­nativ. Dels med sin konfliktfria bakgrund, dels för att tillverkningen endast använder en bråkdel av den energi som annars krävs för att bryta diamanter ur jordskorpan. En labbod­lad diamant bidrar inte heller till de ingrepp i naturens ekosystem som gruvindustrin med­för och sparar på så vis på jordens resurser Det var ingen lätt match för Björn att hitta en ring med de önskemålen.

- Jag fick scouta ganska länge för att hitta en juvelerare som ville ta sig an detta. Från vissa juvelerare fick jag kommentarer som "varför sätta in en Saab-motor i en Ferrari" när jag berättade om de labbodlade diamanterna. Till slut hittade jag BD Juvelateljé på Sibyllegatan i Stockholm som såg möjligheterna och inte problemen. Tillsammans designade vi förlov­ningsringen. När vi sedan skulle göra vigsel­ringarna gick vi tillbaka till samma juvelerare med mer gammalt guld som de smälte ner och gjorde nya ringar av. Eftersom jag är militär be­hövde jag en tålig ring. Det blev en i titan med en guldsträng för att den skulle hänga ihop bättre med Elins ring, berättar Björn.

13

14

HÅLLBAR BUKETT

Kvällen innan bröllopet samlade Elin sina tär­nor för att knyta egna buketter. Blommorna skulle vara i säsong och finnas lokalt för att be­gränsa klimatpåverkan så mycket som möjligt.

- Tyvärr var det mesta ganska sönderbränt och utblommat i augusti. I mina föräldrars trädgård plockade jag gräslök, funkia, vete, olika slags grässtrån, gråbo och stockros som fortfarande blommade någorlunda. Det blev ett besök till ICA för att komplettera med två tiopack vita rosor, en knippe brudslöja och en bukett med vita nejlikor då jag inte hittade något vitt i trädgården.

- När jag gick in hos en blomsterbutik i samma veva för att köpa nålar till marskalkar­nas corsage och berättade för butiksbiträdet att vi skulle binda buketterna själv sa hon "oj, att ni vågar göra det". Jag svarade glatt att vi alla var pyssliga och att det nog skulle gå bra. Då sa hon "jag tänkte mest att det betyder otur att binda sin egen bukett". Det är inget man sä­ger till en blivande brud dagen innan bröllopet kan man ju tycka, men jag hoppas att hon har fel - bröllopet blev ju super ändå!

18

16

GÖMDE SIG I VASSEN

En timme innan gästerna skulle anlända till vigseln rodde Elin och Björn ut med en gammal dubbelroddbåt, en replika av gamla post-rodd­båtar, som de fått låna av Björns släkting och väntade i vassen för att inte bli sedda av gästerna.

- Vi hade satt upp en skylt om att swisha ett mindre bidrag till baren när de anlände till fes­ten. Helt plötsligt när vi satt där och väntade började Björn få massa notiser och vi kunde följa vilka gäster som anlänt och inte. Det var en oför­utsedd bonus att roa sig med!

Klockan slog 16. Kantorn började spela Pachel­ bel och det var dags för brudföljet att gå mot bryggan vid strandkanten och för brudparet att göra sig redo.

- Kantorn hade kapat låten rätt rejält vil­ket vi inte visste om. Plötsligt var den slut och Björns mamma började spela All of me på flöjt som var vår ingångslåt. Vi hade inte provat att ta tid någon gång och jag hade heller aldrig tränat på att komma ur båten med klänningen. Även vi rodde på snabbt och när vi väl kom in mot festplatsen såg vi alla gäster längs strand­kanten. De hade ingen aning om att vi skulle komma in med båt så det var nog en överrask­ning för många. Vi hann som tur var fram och hann lyssna färdigt på låten medan vi stod på bryggan under den "pergola" som vi byggt själva med björkslanor på bryggan där vigseln skulle hållas.

Efter vigseln gick gästerna upp till gräsmat­tan för att placera sig på vita hjärtan i gräset som brudparet hade sprayat dit för att underlätta med avstånd mellan varandra på grund av Covid.

- När gästerna kommit på plats gick vi upp på en röd matta vi köpt på "trasig"-avdelning­en, genom en sabelhäck och vidare genom gången av våra gäster som kastade ris. Stru­tarna till riset hade vi gjort med fyllnadspapp­ret som låg i postpaketen från DUNI. Vi hade infört ett generellt kram-förbud så efter vigseln gjorde alla dansleken raketen istället. Man märkte på gästerna att alla tyckte det var extra kul att få göra sig iordning efter månader med distansarbete och de var även utsvultna på so­cial kontakt så stämningen var verkligen 110%.

19

Elin Björn-386_webb

FESTPLATSEN KÄNDES SOM EN UTEKLUBB

Menyn präglades av hållbarhetstänk och behövde kunna lagas i förväg då Elins mamma lagade all mat själv och såklart skulle vara gäst på bröllops­dagen.

- Vi älskar färska vietnamesiska vårrullar men det fanns ingen möjlighet att göra så många vårrullar. Så vi gjorde dem som en nudelsallad istället. Till vardags äter vi bara vegetariskt så vi provlagade tre olika vegetariska alternativ med tofu, tempeh och pulled oumph och valde det godaste eftersom jag ville att det vegetariska också skulle kännas genomtänkt. Jag ville gärna ha med ett hållbart köttalternativ också. Min pappa sköt två vildsvin och så hyrde vi in en kille från helgrillat.se som grillade dem på plats. Det var ett festligt inslag! Viltkött är i regel ett klimatsmart köttalternativ och just vildsvins­stammen behöver hållas nere eftersom de för­stör mycket mark med sitt bökande.

På borden stod gamla glasspaket i plast som Björns mamma klätt in med jute och sidenband. I dessa placerades blommor och växter från trädgården. Bordsplacering skrevs på smala skivor av en björkstam.

- Vi hyrde allt porslin och la lite extra krut på varmrättstallrikarna som var rustika och mörka. Glasen fick vi ha upp och ner eftersom vi var utomhus och det blåste in björkfrön hela tiden. Vi köpte servetter som såg ut som linne-servetter och så vek vi dem så att det gick att sticka in program och en grankvist i dem. På alla bord stod det även en brun pumpflaska med handsprit.

Tältet valde Elin och Björn att bygga själva av återvunnet trävirke och återvunna skruvar som använts på en byggarbetsplats för att stöt­ta upp byggbodar. Det blev ett betydligt billi­gare alternativ på 5 000 kr istället för att hyra ett för 70 000 kr. Under en stor ek byggdes ett dansgolv på 25 m2 och i trädet, loungetältet och på bardisken hängde belysning som inhand­lats second hand på Facebook Market Place.

- Vi öppnade dansgolvet med att dansa en egengjord vals till Blue Bird med Alexis Ff­rench. När valsen var slut brakade festen igång med fyra stycken fontän-fyrverkerier nere vid sjön och vi dansade till Drängarnas Om du vill bli min fru. Därefter var det fullt ös fram till fyra någon gång tack vare vår DJ som även hade med sig discobelysning och rökmaskin. Det kändes verkligen som att vi var på en fet ute­klubb i Frankrike där vi dansade under stjärn­himlen.

21

Tips från brudparet:

1. Sätt en budget som "tål" att massa saker går fel. Lägger man ner för mycket pengar är det risk att man kan bli missnöjd när saker går fel. Och tro mig. Saker kommer gå fel eller inte bli som ni tänkt er. Så lägg en budget som känns värd ändå, även om allt inte blir "perfekt".

2. Avsluta i tid dagen innan bröllopet. Det är så svårt att komma ner i varv och det är viktigt att få sova ordentligt dagen innan.

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn två fantastiska vårdofter

Denna gång kan ni vinna ett kit med två mycket exklusiva dofter! - En för brud och en för brudgum Totalt värde: 2 500 kr!! ...Tävla här

Vinn två fantastiska vårdofter

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet