Planering
Planering
Vett & etikett
Vett & etikett
Smycken
Smycken
Foto
Foto
Karolina och Daniele läsarbröllop
Av: Jacqueline Rova Foto: Maria Wideman

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera.

Namn: Karolina Wahlman Hagbarth och Daniele Perchiazzi

Vigsel: På Bruden Karolinas föräldrars gård vid Ekoln. Fantastisk plats som betyder mycket för oss alla, framförallt oss då det blev här vi spenderade ett halvår under covid-19 utbrottet.

Datum: 10e augusti 2020

Antal gäster: 14

Färgtema: Mörkblått, naturligt grönt, gråa nyanser, vitt och massor av guld och silver detaljer.

Karolina fick sin Daniele tillslut, trots en pandemi och ändrade bröllopsplaner. Även om utformandet inte var som de hade tänkt sig till en början så blev resultatet densamma, ett fantastiskt bröllop med sina närmsta och en kärleksfull cermoni där dom äntligen fick säga JA till varandra.

Fick sy om hela klänningen en vecka innan bröllopet

Från början hade jag planerat att sy upp min brudklänning med hjälp av en vän till mig som är en duktig skräddare. När pandemin kom in i bilden insåg jag att det inte skulle gå då hon arbetar i England. Jag valde istället att köpa en måttbeställd, enkel tvådelad sidenklänning från Seni Dey. Tyvärr visade det sig att den blivit fel sydd så veckan innan bröllopet gick jag in till Askungen skrädderi i Uppsala och bad henne rädda situationen. Hon sydde om allt och gjorde en spetstopp som passade till, tyllkjolen som jag bar under ceremonin var från Etsy butiken 1000love. Det blev tillslut så att jag bar en klänning totalt annorlunda från vad jag någonsin hade trott, men det blev bra ändå. Något nytt var mina enkla vita satin skor från Asos, något gammalt och blått var min ärvda safirring från mamma och något lånat en vacker pärlväska från min vän och brudtärna Daria. Jag höll accessoarerna enkla och valde att bara ha en tyllrosett i håret istället för slöja. Buketten gjordes med blommor från trädgården och några vita prärieklockor. Jag ville att den skulle kännas somrig och vild, med blåa och vita nyanser för att knyta samman temat vi hade. Min mamma som arbetar med trädgård var fantastisk och band dem vackert ihop, jag hade också köpta mörkblåa chiffongband som vi satte på dem för att få kontrast till allt det andra.

Uppklätt för ett speciellt tillfälle men inte stelt.

Jag ville ha en smoking men utan att det skulle bli för formellt, därav valde jag tvådelad kostym med en smokingkavaj. Den var mörkblå för att jag ville bära färgen jag tycker om mest när jag gifte mig med kvinnan jag älskar mest. Skorna var från Ermenegildo Zegna och klockan Carrera från Tag Heuer.

MariaWideman-233_webb

Vi valde att behålla våra respektive namn då det blir alltför krångligt då Daniele är både italiensk och engelsk medborgare vilket innebär mycket pappersarbete och Karolina har redan fem namn som hon har svårt att skiljas från.

 

Planerade bröllopet som det blev på sex veckor.

Planeringen gick som alla andra planeringar år 2020 inte helt spikrakt. Vi ändrade våra planer vid fem tillfällen. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Vi har dock tagit planeringen med ro och sett till att njuta av den ändå. Karolina arbetar som bröllopskoordinator och haft koll på allt som ska göras. Det var såklart svårt att ändra om planerna men när det väl var bestämt hur det skulle bli var det fantastiskt roligt att få involvera vänner och familj i planeringen. Det blev så mycket mer än ett bröllop tillslut, det blev en otrolig tid tillsammans med nära och kära.

MariaWideman-1_webb

Karolina tog guldet från sin farmors vigselring och skapade en vigselring som passar till förlovningsringen som Daniele friade med.

 

Det var oerhört jobbigt att säga till några av gästerna att det inte längre var bjudna på grund av pandemin och restriktioner.

Första inbjudan gick ut i februari, sen skickades det två uppdateringar på mail efter det. De var i liggande A5 format med blåa nyanser och text i guld. De designades av oss och trycktes på Moo. Kuverten var i mörkblått, hade guldig insida och förseglades med guldigt lacksigill. Vi visste att vi ville ha mycket mörkblått då det är Danieles färg och ett klassiskt val som håller. Eftersom vi gifte oss på sensommaren i Sverige ville vi ta in de gröna och blåa nyanserna från naturen runt omkring oss och bryta av med mycket guld och silver metaller i dukningen och accessoarerna. Karolina dukade och valde att ha långa gråa dukar som gick ner till golvet, mörkblåa servetter, vita tallrikar med guldkant och guldfärgade bestick. Bordet överöstes med guld och mässingsljusstakar och dekorerades med massor av grönskande växter. Konceptet sattes tidigt och vi är så nöjda eftersom det verkligen reflekterar oss och var tacksamt mot platsen vi var på.

 

Cermonin skrev brudparet själva.

Dagen innan sade vi hejdå till varandra och jag, Karolina, spenderade natten tillsammans med brudtärnan Daria på Grand hotell hörnan i Uppsala. I tid till vigseln åkte Karolina med följe dit och vi skippade en first look eftersom vi var så få gäster och kände att vi ville uppleva det tillsammans. Ceremonin ägde rum i trädgården hos Karolinas föräldrar och det var hennes bror Martin som var vår utvalda celebrant tillsammans med vigselförrättaren Inger från Uppsala Kommun som gjorde det officiellt. Vi hade skrivit hela ceremonin själva och den fick alla att gråta. Höjdpunkten var nog när vi läste våra löften till varandra, det måste ha varit ett av de mest romantiska och mäktigaste ögonblicken i våra liv. Duktiga Josefina Sanner spelade och sjöng under ceremonin och det var fantastiskt att höra våra favoritlåtar framföras för oss på vår dag. Efter ceremonin hade vi dukat upp ett mingel med italienska och svenska delikatesser, massor av Prosecco och vi började med att skära en tårta gjord av ost istället för klassisk söt tårta. Vårt toastmasterpar var fenomenala och fick resten av kvällen att fortskrida med sittandes fyrarättersmiddag och dans inpå småtimmarna. Det fanns en lounge area vi hade dukat upp där alla kunde samlas och hänga och vi spelade musik från vår specialgjorda bröllops spellista hela natten lång. Vi var på tomten till Karolinas föräldrars hus och även om det inte var ursprungsplanen kändes det helt givet när vi väl var där. Platsen betyder så mycket för alla oss och det är en otroligt vacker plats precis vid Ekolns strandkant. De flesta gästerna bodde kvar vilket gjorde att vi fick en härlig dag dagen efter också.

 

MariaWideman-279_webb

Bröllopstårtan var inte den klassiska söta varianten utan en tårta gjord av ost.

 

Italienska smaker.

Vi började vårt mingel med en egenskapad tårta gjord av fyra sorters ostar. Den toppades av en krämig Brillat-Savarin. Minglet innehöll även grissini lindad med prosciutto, svart olivtapenade, fyllda paprikor, flertalet ostar, fem olika sorters italiensk salami, tryffelchips, färskbuffel mozzarella, inlagda lupinfrön och italienska oliver. Förrätten bestod av en klassisk toast skagen men skagenröra och stekt levainbröd från. Andra förrätten var kallrökt lax med hemgjord dillolja och färsk potatis. Efter det bjöd vi på klassisk italiensklinguine med kräftstjärtar och tomatsås. Middagen avslutades med Karolinas hemgjorda citronsorbet och massor av färska bär från trädgården och sen serverades det kaffe tillsammans med hemgjorda chokladtryfflar i olika styrka. Under hela middagen fanns det Prosecco, kyld Riseling och två sorters Argentisk Malbec. Vi skippade starkspriten och drinkar då vi inte var så många, istället hade vi mycket av färre sorters vin och öl.

 

MariaWideman-27_webb

MariaWideman-33_webb

MariaWideman-58_webb

MariaWideman-239_webb

MariaWideman-226_webb

MariaWideman-203_webb

MariaWideman-3_webb

MariaWideman-90_webb

MariaWideman-125_webb

MariaWideman-126_webb

MariaWideman-274-webb

MariaWideman-286_webb

MariaWideman-167 (1)_webb

MariaWideman-172 (1)_webb

MariaWideman-188_webb

MariaWideman-180 (1)_webb

MariaWideman-309_webb

MariaWideman-259_webb

MariaWideman-257_webb

MariaWideman-260_webb

MariaWideman-265_webb

Foto Maria Wideman

Brudparets tre bästa tips till folk som ska gifta sig!

1. Lyssna på er själva och utgå från era önskningar och preferenser. Gör inte saker bara för att.

2. Ta professionell hjälp, hade Karolina inte arbetat som bröllopskoordinator hade det aldrig gått ihop.

3. Bestäm när ni ska planera och göra saker som är relaterade till bröllopet. Det blir mycket roligare och mindre stressfyllt om det planeras in från början.

 

Läs mer om Karolina på Wahlman Weddings HÄR.

Relaterade artiklar

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nr2-21

 

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

Denna gång kan ni vinna ett kit bestående av två mycket exklusiva, unika, ovanliga dofter. Gjorda på naturliga råvaror i begränsad upplaga. Franska Isabelle Gellé Parfums gör extremt exklusiva dof....Tävla här

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Smaker som gifter sig med varandra..

Idag på kontoret hade Sara bakat en kladdkaka eftersom jag fyller år på måndag och är ledig imorgon. Så gott och så snällt! Till det hade vi tre dr...Läs inlägget

Sandra Cederholm
Sandra Cederholm

Vårat bröllopskoncept..

Våra färger: Himmelsblå, Ivory, vitt och mässing. Inlägget Vårat bröllopskoncept dök först upp på Sandra Cederholm. Läs inlägget

Theresa Skjolden
Theresa Skjolden

Sensommardröm inkapslad för evigt!..

Så var hela den här resan slut. Men också början på något nytt. Jag är fru Axo, och vårt bröllop blev så vackert, så vackert…Som en magisk ka...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Toastmaster och Toastmadame ..

Oblyga. Sociala. Naturliga lekledare. Påhittiga. Väluppfostrade. Och strukturerade.  Ja så är två av våra viktigaste personer under bröllopet. Vi h...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

Noors slott!..

Nu var det längesedan jag var inne här och skrev och det är för att allt varit så ovisst om bröllopet ska bli av, hur många vi kan bjuda och Läs me...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Bästa dagen i livet!..

Dagen som vi har väntat på i över två år kom äntligen, och vilken dag det var! Allt blev precis som vi hade önskat, och till och med ännu bättre. L...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Fotografering innan vigsel..

Fotografering innan vigsel Hej fina. Hoppas ni mår bra. Tänkte berätta lite om bröllopsdagen, idag med fokus på fotograferingen innan vigsel. Efter...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

NU HÄNDER DET!..

Nu var det MÅNADER sedan jag skrev här sist, tanken med bloggen var från början var ju att hålla er uppdaterade kring vår bröllopsresa. Men som för...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1..

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte et...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet

Chansa inte, välj bara bland casinon med svensk licens utgiven av spelinspektionen i Sverige.