Klara och Oskar
Av Jacqueline Rova Foto Rebecka Thorell

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i kyrka och med ceremoni ute i trädgården.

Brudparet

Namn: Klara och Oskar Haglund

Datum: 8 augusti 2020. Redan 2017 när vi förlovade oss satte vi datumet. En rolig anekdot är också att Klaras föräldrar gifte sig 8/8, 1998, men det var inget vi tänkte på när vi valde datum

Vigsel och Fest: I Helga trefaldighets kyrka i Uppsala och festen hölls på Stabby prästgård båda dagarna.

Gäster: lördagen var vi totalt 37 och sön­dagen totalt 48 st.

Klädkod: lördagen, Kavaj, och sönda­gen, Sommarfin

Klara och Oskar förlovade sig 2017 och började att planera, redan då lite smått, inför sitt kommande bröllop men satte igång ordentligt 2019.

- Under coronavåren insåg vi att det skulle bli svårt att genomföra det bröllop vi planerat från början vilket var en vigsel i Helga trefal­dighets kyrka och middag med fest i Vasasalen på Uppsala slott med cirka 80 gäster. Vi bör­jade därför fundera på hur vi skulle kunna ha ett bröllop utan att behöva ta bort någon av de bjudna gästerna. Vi började leka med tanken att ha två bröllopsfester. Efter många om och men samt kloka ord från nära och kära landa­de vi i att ta det beslutet. Lördag med vigsel i heliga trefaldighets kyrka och sedan middag och fest på Stabby Prästgård tillsammans med närmaste vänner, familj och släkt. Söndag med en ceremoni i trädgården på Stabby Prästgård, följt av brunch och en dags fest med närmaste familj och alla vänner. Vi var ett gäng på 19 personer, vår närmsta familj och brudfölje, som var med under bägge dagarna. Vi var rädda att det skulle kännas litet med cirka 40 gäster på lördagen och inte bli någon ordentlig fest, men oj så fel vi hade. Det var otroligt uppskattat från vårt håll att faktiskt hinna prata med alla som var där och vilken fest det blev, berättar Klara.

RTP KlaraOskar Dag 1 (11)_webb

EGEN LOGGA

Klara och Oskar var väldigt noga med att vara ute i god tid med förberedelserna, och inte läg­ga så mycket krut på smådetaljerna.

- All planering och fix, trots att vi fick boka om, var i princip klart två månader innan bröl­lopet, och sista månaden lämnade vi över allt till vår bröllopskoordinator och våra två toast­masters. Vi satsade på små, enkla detaljer men som ändå blev väldigt bra och uppskattat. Vi gjorde exempelvis en logga utifrån den bröl­lopsinbjudan vi skickade ut och köpte sen klistermärken med den loggan på, och satte på allt ifrån vattenflaskor, handspritflaskor, gäst­bok med mera. Vi köpte in eget tryck till klä­der och tryckte vårt datum på näsdukarna till marskalkarna, samt namn och "KlaraOskar" på tärnornas mys kläder. Mycket billigare än att beställa färdigtryckta kläder. Vi köpte ra­mar på loppis som vi sprayade guldiga och satte in skojbilder på oss i, som pynt i lokalen. Vi köpte en tom ram och satte upp rader med snören, för folk att fästa fotoremsor i, som man kunde ta i ett fotobås som vi hade hyrt. En enkel bok med tomma sidor som vi sprayade guldig, som gästbok. Vi köpte in "gnuggisar" med vår logga på och glowsticks, till festen. Vi köpte kökshanddukar som vi klippte isär och använde som servetter och vi plockade vete som dekoration. Det vi egentligen la mest krut på var gästgåvorna och vi ville ge något som skulle uppskattas och användas. Vi valde att ge en goodiebag med Klaras favoritchips, Oskars favoritgodis, bubbelvatten, vätskeersättning, handsprit och en liten hälsning. En väldigt liten kostnad för oss, i sammanhanget, men någonting vi själva hade uppskattat om vi var gäster, berättar Klara.

RTP KlaraOskar Dag 1 (5)_webb

RTP KlaraOskar Dag 1 (16)_webb

FIRST LOOK

På fredagen innan bröllopshelgen så bjöd brud­paret in sin närmsta familj och sitt brudfölje för att fixa det sista i lokalen. Det avslutades med pizza innan alla checkade in på hotellet.

- På lördagen mötte jag upp tärnorna i re­ceptionen och vi fick med oss frukostpåsar inn­an vi blev upphämtade av frisören och åkte till lokalen. Jag ville ha en klassisk bruduppsätt­ning under lördagen och då jag sminkar mig ytterst lite till vardags ville jag att det skulle vara så likt min vanliga look som möjligt, men så klart lite extra av allt. På söndagen ville jag ha en mer "dags-fest-look" och min sminkös sminkade mig ganska enkelt men med mycket guld och glitter och håret var uppsatt i en lik­nande frisyr jag själv brukar göra till vardags.

Under hela förmiddagen turades alla fem tärnor och Klara om att få håret fixat, och att sminka sig. Oskar försökte först att sova vidare och sedan mötte han upp marskalkarna och åt frukost samt bastade och gjorde sig iordning tillsammans på hotellrummet.

- Jag hade en mörkblå kostym med vit skjorta och svart fluga under hela lördagen och under ceremonin och brunchen på söndagen. Efter brunchen bytte jag om till en ljusgrå kostym och en kortärmad vit skjorta, berättar Oskar.

Fotografen Rebecka och videografen kom sedan och de åkte tillsammans med Oskar och marskalkarna till lokalen, där det var dags för en first-look i trädgården.

- Jag gick fram till Oskar och knackade honom försiktigt på axeln. Det var ett så mysigt ögonblick! Vi var fulla av nervositet, förväntan och lycka över att äntligen få se var­andra. Bästa stunden på hela dagen!

Efter first-look var det kram och gråtkalas med hela brudföljet innan brudparet tillsam­mans med Rebecka och videografen gick iväg till fårhagarna i närheten för att fotografera och filma.

- Det var så mysigt att få den tiden tillsam­mans bara vi, och försöka landa i alla känslor. Det var 30 grader varmt den dagen och det rann svett om oss båda, men vi var i sådant lyckorus att vi knappt brydde oss.

RTP KlaraOskar Dag 1 (8)_webb

SKIPPADE BRÖLLOPSTÅRTAN

Brudparet vigdes efter det i Helga Trefaldig­het i centrala Uppsala som är en mysig och familjär kyrka.

- Vigseln var väldigt fin och personlig med vårt val av musik, en fantastisk präst och Oskars systerbarn Melwin och Emilia, 4 och 2 år, som var med oss framme vid altaret och lät­tade upp den nervösa stämningen.

Efter kyrkan kastades det blomblad och såp­bubblor och brudparet fick hälsa på gästerna. Därefter kom en vit tuktuk och hämtade upp Klara och Oskar.

- Vi åkte genom Uppsala och bara myste av att vi precis gift oss medan gästerna blev häm­tade av en buss och kördes till lokalen.

RTP KlaraOskar Dag 1 (15)_webb

RTP KlaraOskar Dag 1 (14)_webb

RTP KlaraOskar Dag 1 (12)_webb

Väl vid lokalen väntade välkomstskål och mingel, innan det var dags för middag inne i lokalen.

- Vi hade valt en meny som var väldigt mycket vi och vi njöt av att sitta och titta ut över alla fina människor som var där för att fira oss, sådan overklig känsla! På lördagen ville vi ha en klassisk meny. Alla våra vänner och familj vet att vi älskar chark och ost, så dessa två var självklara. Fisk till varmrätt kändes förallt med ett gott vitt vin till. Chokladboll serverades för att de självklart, enligt oss, ska servera kaffe och avec på en bra middag. Osten serverades som "bröllopstårta". Det var fan­tastiska tal och våra två toastmasters gjorde ett enastående jobb genom hela middagen. Vi satt vid ett "sweet-heart-table" bara vi och det var så mysigt att bara sitta vi och landa i hur fint allting var! Innan tårtan tog vi en längre paus och gick och fotade och filmade i golden hour. Sedan var det dags för tårtan i form av ost och därefter första dansen. Vi dansade till Daniel Lemmas "If I used to love you" som sedan övergick till "kärleken är evig" samtidigt som det kom in hotshots. Sedan dansade vi nat­ten lång med ett litet avbrott för vickning. Till vickning serverade vi mackor och pucko, samt resterna från osttårtan, det var otroligt upp­skattat.

RTP KlaraOskar Dag 2 (8)_webb

RTP KlaraOskar Dag 2 (1)_webb

RTP KlaraOskar Dag 2 (6)_webb

RTP KlaraOskar Dag 2 (4)_webb

RTP KlaraOskar Dag 1 (19)_webb

LEK I TRÄDGÅRDEN

På söndagen rullade de nya gästerna in strax innan klockan 13. Det bjöds på bubbel och gästerna ställde upp sig för en enklare vigsel­ceremoni i trädgården.

- Det blev en jättefin ceremoni, trots att vi officiellt gift oss redan igår, som vår fotograf Rebecka höll i. Sedan fick vi hälsa på våra gäs­ter innan vi alla gick in och åt brunch. Det var en riktigt varm dag och jag tror att alla gäster svettades ordentligt i den gamla byggnaden, men det var så härlig stämning, fina tal och roliga spex. Efter brunchen hade vårt brudfölje styrt upp lekar i trädgården. Vi hade även en DJ som spelade och en utebar. Efter lekarna väntade även nu första dansen till Daniel Lem­mas "If I used to love you" som sedan övergick i Avicii Levels medan det kom in shots. Sedan dansade vi, lekte och hängde i trädgården och efter några timmar kom en foodtruck och bjöd på hamburgare. Jag och Oskar som aldrig rik­tigt ville sluta festa satt kvar medan våra för­äldrar och leverantörer städade och plockade ihop, och det slutade med att vår bästa kompis Sofia styrde ihop en ordentlig efterfest hemma hos henne. Vi gick hem sist av alla, och har nog aldrig varit så lyckliga. Vilken fantastisk helg vi hade, och vilka fantastiska människor vi har i vårt liv!

RTP KlaraOskar Dag 1 (4)_webb

Tips från brudparet

1. Fokusera på det som är viktigt - er kärlek och alla nära och kära som vill fira med er. Fastna inte i smådetaljer.

2. Se till att ha bra människor runt er, alltifrån brudfölje till leverantörer. Det gör att ni kan slappna av och njuta, och det är ju faktiskt det viktigaste.

3. Lägg pengar på dokumentation (film och foto). Antagligen så lägger ni en del pengar på bröllopet och då vill ni också kunna minnas vart pengarna gick. Om ni tycker det är dyrt: önska er bidrag till det. Ta inte in någon kompis-kompis, anlita någon ni känner er trygga med.

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet