MalinPatrick
Av: Ronja Willners Foto: Lindisima

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma.

Namn: Malin Svendsen Kristensen & Patrick Kartevoll
Vigdes i: Utomhus på Görvälns Slott Slott
Datum: 23 augusti 2014
Bröllopstema: The Great Gatsby

"Vi besökte Görvälns Slott den 17 maj, på Norges nationaldag, och gick runt på området i strålande sol för att se på konstverken. När vi gick förbi en häst med sina två föl kom tårarna till Malin, då visste vi att detta var det rätta stället."


MalinPatrick

MalinPatrick-142

MalinPatrick-190-beskuren

MalinPatrick-226

 

Att välja brudklänning
Det som inspirerade mitt val av klänning var klädseln under "The Great Gatsby"-tiden. Jag ville ha en vit klänning men inte den typiskt klassiska och enkla modellen. I Stockholm på White Birds tappade jag andan när ägaren visade mig en klänning bestående av fjädrar och spets. Under vigseln bar jag en hatt tillsammans med en vacker slöja och ett par vita pumps. Efter vigseln bytte jag om till ett hårband för att slippa den långa slöjan och ett par låga skor. Accessoarerna fick bli ett enkelt armband och vigselringen då klänningen var så vacker i sig själv.

Brudgummens look
Jag var ute efter en klassisk look och bar en klassisk smoking från Tombolini. Jag hade beställt matchande manschetter med initialerna till mig, min far, styvfar och marskalk i samma typsnitt som menyerna. Tyvärr kom dessa inte fram i tid, utan blev en gåva vi fick efter bröllopet, säger Patrick.

 

MalinPatrick2

MalinPatrick-107

 

Vigselringarna
Vi inspirerades av min syster som hade en ring från Ole Lynggaard. På Isachsen Smykkestuido i Oslo designade vi varsin kurvad ring i gult guld, Malin valde även att ha några små diamanter på sin ring, berättar Patrick.

Brudbuketten
Inspiration till min brudbukett hittade jag på Pinterest där jag såg en bukett med lavendel-färgade rosor som jag utgick från. Buketten gjordes av en florist i Sverige men i och med att vi bor i Norge så kunde vi inte se buketten förens under själv bröllopsdagen.

 

M-P-alla-1679

MalinPatrick-812

 

Save the date
Precis innan jul skickade vi ut Save the Date-kort i form av en glaskula med fjädrar och pappersremsor där det stod: "Once in a while (right in the middle of an ordinary life) love gives us a fairtytale - Save the date 31. Aug 2014". Som tur var hade jag en uppmärksam svärmor som märkte rätt fort att vi hade skrivit fel datum. Ingen av gästerna hade hunnit att boka resan än, men det blev ett litet oväntat sms som gick ut till alla i samband med julhälsningen. Senare fick alla gäster en officiell inbjudan med program, klädkod och annan praktisk information, berättar Malin.

Slott med vackert boutiquehotell
Vi ville ha ett bröllop som både vi och våra gäster sent skulle glömma. Då Norge bara har ett litet utbud av herrgårdar och slott letade vi efter lokal i Danmark och Sverige istället. Med hjälp av vår bröllopskoordinator Wedding in Sweden hittade vi Görvälns Slott, ett vackert ställe med boutiquehotell och restaurang. Då vi hade gäster med resväg på 50-100 mil var det viktigt att ha allt på samma ställe. Det var en stor fördel att anlita Wedding in Sweden på grund av avståndet från oss hemma i Norge. Vi hade många samtal via Skype och kunde snabbt fixa de ändringar som uppstod, berättar Malin.

Lära-känna-fest
Kvällen innan bröllopet samlade vi alla våra gäster för en "lära-känna-fest". Våra vänner och familj delades upp i olika lag och det tävlades för fullt i lekar och spel. Det blev en väldigt uppskattad kväll som skapade många nya relationer och satte standarden för den kommande festen.

Barnfri vigsel
Vi valde att ha ett barnfritt bröllop då vi själva inte har några egna barn. Vi vet att det kan skapa problem men skojade till det och skrev "No kids, but dogs are allowed" på inbjudan.

 

MalinPatrick3

MalinPatrick-294

MalinPatrick-317

MalinPatrick-342

MalinPatrick-367

MalinPatrick-420

 

MalinPatrick-817

MalinPatrick4

 

Foto: Lindisima

Relaterade artiklar

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2020

Se vilka som vann årets tävling! ...Tävla här

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2020

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En strimma av hopp.

När jag och Jesper uppdaterade våra nära och kära om att vi valt att ställa in bröllopet i USA i sommar var jag så orolig över responsen. Vi förstår att många redan fixat med semestrar, köpt flygbiljetter och fixat med boende. Ingen hade sett mer ...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

BLIVANDE BRUD + COVID

I måndags gjorde jag en undersökning på @brollopsbloggens instagram, om hur vi blivande brudar känner och tänker om covid-19. Först och främst – ett stort TACK till alla er som tog er tid att svara på frågorna, och extra stort tack till er s...Läs inlägget

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Hur man känner just nu

Okej, sista inlägget ägnat åt Corona Precis så jag och majoriteten av brudpar känner just nu I januari – planeringen går så bra, allt känns magiskt. Vi ser så mycket fram emot våren och all planering… – sluta vara så stressad, de...Läs inlägget

Linda Sturesson
Linda Sturesson

Inköp av ringar

Vi hade siktet inställt på silverfärgat, men fick syn på ringar i rosé. De var vackra i färgen, ack så perfekta. Och ack så dyra. Smakar det, så kostar det. J försökte förtränga budgeten som vi inte satt, men som ändå skulle hållas på en låg nivå....Läs inlägget

Upp