Skål & tal
Skål & tal
Brudklänningar
Brudklänningar
Vigselringar
Vigselringar
Trycksaker
Trycksaker
Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg
Av Jacqueline Rova Foto Jörgen Lundh, Studiomix

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där vädret var betydligt bättre. Bröllopsfesten väljer brudparet att ta vid senare tillfälle.

Planeringen av bröllopet var allt annat än lätt och med tanke på att Covid dök upp innan brudparet ens hunnit få ut inbjudningarna, så i perioder stod planeringen helt stilla.

- Vi skulle, som så många andra gift oss 2020. Vi planerade att ha ett stort bröllop i en industrilokal i Norrköping med runt 120 gäster. Vi hade precis kommit hem från en långresa på tre månader när Covid tog fart. Vi väntade så länge vi kunde, innan vi tillslut tog beslutet att skjuta fram vårt bröllop ett år. Något som kändes lite extra tungt då vi var oroliga för om min sjuka farfar skulle hålla sig i livet så länge, berättar Louise.

8

En magisk utsikt.

I slutet av februari 2021 såg det fortfarande väldigt mörkt ut för att planera ett stort bröllop. Så brudparet kunde fortfarande inte skicka ut några inbjudningar. Tillslut bestämde de sig för att planera om allt. Från ett stort bröllop, till ett litet bröllop med enbart närmaste släkten.

- Jag personligen har alltid velat gifta mig utomlands, på en häftig plats. I en grotta på Island, i en luftballong i Kappadokien eller på ett berg i Schweiz, berättar Louise.

Men Anders ville gärna bjuda alla sina nära och kära på en stor fest en gång i livet så då blev Sverige ett måste och som en kompromiss blev det Värmekyrkan som är en cool byggnad.

- Med en pandemi som inte gav med sig så bestämde vi oss tillslut för att gifta oss ändå. Vi har hållit på med ett projekt sen vi träffades som går ut på att klättra varje lands högsta topp i Europa. Så vad kunde passa bättre än att gifta sig på Sveriges tak, Kebnekaise, sen vi håller tummarna att pandemin tillåter en fest i november!, berättar Louise.

Den 10 mars fick Louise ett samtal om att hennes farfar var mycket dålig och att brudparet behövde åka och besöka honom på direkten.

- Vi åkte upp dagen efter och han var så himla glad att se oss. Han sa att han skulle bli frisk och att han såg fram emot att få följa med på vårt äventyr och vigseln på berget. Samma kväll ringde han till min farmor och tog av sig sin syrgasmask, för att hon ska höra ordentligt, och säger att han vill att hon ska vara där på vår stora dag, oavsett vad som händer med honom. Dagen efter gick han bort. En stor sorg för vår familj, berättar Louise.

Planeringen var inte det lättaste. Brudparet hade svårt att få tag på en vigselförrättare då alla snabbt blivit bokade eller hade semester.

- Till slut fick vi tag på en vigselförrättare som vi var väldigt nöjda med, berättar Louise.

Brudparet började sin bilsemester upp mot Kiruna en vecka innan vigseln och checkade in på vildmarkscampingen Camp Alta en bit utanför Kiruna på torsdagen. På fredagen anlände släktingar med, flyg, tåg och bil. Alla bodde på campingplatsen.

- Detta blev första gången som vår släkt träffades, efter nio år som ett par. På kvällen grillade vi korv inne i en kåta vilket var så himla mysigt. Äntligen var våra familjer samlade, berättar Louise.

1

Abisko, sägs vara Sveriges vackraste nationalpark.

2

På lördagen åkte brudparet ut till Esrange och åt lunch på Hembygdsgården. De fick sedan veta att det inte skulle lyfta några helikoptrar den dagen och brudparet hade bokat vigsel den kvällen, så resten av dagen blev därför oplanerad.

- Vi blev rekommenderade att ta bilarna ut till Abisko och fota borta vid ravinen. Så vi gjorde oss i ordning, lastade våra fyra bilar med familjen och körde en och en halv timme bort till vad som sägs vara Sveriges vackraste nationalpark. Så alla fick se oss i våra brudkläder redan dagen innan bröllopet. Men faktum är att det inte gjorde något. Denna dag blev en stor bonusdag för oss alla, berättar Louise.

4

Louise look beskriver hon själv som en barock-vikinga brud.

9

Jag lät sy upp min outfit under en resa till Vietnam. En del av inspirationen kom från det David Beckham bar under Harrys och Meghans bröllop, berättar Anders.

Brudparet vaknade i lugn och ro på söndagen. Men vädret var osäkert även denna dag så gjorde de sig iordning redan vid lunchtid och åkte ut till Ishotellet där de fick tillåtelse att fotografera sina bröllopsbilder.

- Vi blev väl bemötta och fick låna en av sviterna att byta om i, det är vi väldigt tacksamma för, berättar Louise och fortsätter.

IMG_8390_webb

Trerätters middagen visade sig vara en femrätters meny.

IMG_8391_webb

Brudparets släktingar besökte ishotellet lite innan oss för att se isskulpturerna.

På förmiddag fick vi besked om att Kebnekaise troligen var uteslutet då det var för dåligt väder men att det eventuellt skulle vara möjligt att landa på ett närliggande berg. Vår middag på Camp Ripan började klockan 17.00. Det var en 3-rättersmiddag som visade sig vara en 5-rättersmiddag, vilket vi helt hade glömt bort. Denna fick intas på ynka två timmar då vi hade en tid att passa ute i Nikkaluokta.

Vi var tvungna att vara på helikopterplattan senast klockan 20.00 på kvällen och resan ut från Kiruna är en knapp timme med bil. Brudparet åkte med den första helikoptern till Skartaklacken och passade på att fotograferas innan gästerna anlände.

5

12

Även om det var tänkt att vi skulle gifta oss på Kebnekaise så är vi så himla glada att vi valde att gifta oss på Skartaklacken istället. Allt blev verkligen perfekt även fast inget riktigt blev som planerat, berättar Louise.

IMG_8392_webb

Att se min farmor på 85 år vandra över stenarna från helikoptern mot oss, den känslan var magisk, säger Louise.

Där inväntade brudparet deras familj som flögs in med helikoptrar.

- Detta måste varit bland de bästa stunderna i mitt liv. Att se hur familjemedlem efter familjemedlem klev ur helikoptrarna för att fira vår dag, berättar Louise.

10

Med sina nära och kära samlade sa Louise och Anders ja till varandra på bergets topp.

7

Med en vacker solnedgång, klar himmel och en vy över Kebnekaisemassivet vigde sig Louise och Anders.

- Även om det var tänkt att vi skulle gifta oss på Kebnekaise så är vi så himla glada att vi valde att gifta oss på Skartaklacken istället. Allt blev verkligen perfekt även fast inget riktigt blev som planerat. Det blev verkligen det sagobröllop jag drömt om sen jag var liten flicka och SÅ oss att gifta oss uppe på ett berg, berättar Louise.

Efter vigseln dansade brudparet sin första dans på berget till Emma Torswand - Fly away.

- På vägen hem i helikoptern tog vår pilot ett ärovarv så vi fick beskåda den sagolika solnedgången ytterligare en gång. Denna helg blev precis så magisk som vi hade hoppats på och trots att mycket ändrats längst vägen, så hade den inte kunnat bli bättre. Det var så mycket kärlek på en och samma plats. Jag kan varmt rekommendera andra brudpar att göra det till en hel helg framför bara en enkel kväll, berättar Louise.

3

Louise och Anders bästa tips till blivande brudpar:

  • Stressa inte upp er över saker som inte går som planerat. Det kan bli lika fint ändå. Det kan till och med bli ännu bättre, släpp kontrollbehovet.
  • Gift er under en hel helg och anlita en fotograf som kan vara med hela tiden. Det känndes som att vårt bröllop var en 3-dagars ceremoni, vilket vart magiskt att alla i släkten kunde få umgås, utan all stress som en bröllopsdag annars för med sig.
  • Planera in luft i schemat så ni har chans att njuta av den stora dagen. Målet med dagen är trots allt att hylla kärleken, inte att lyckas med ett komplicerat körschema.

Läs om fler brudpars egna bröllop här!

Relaterade artiklar

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

Denna gång kan ni vinna ett kit bestående av två mycket exklusiva, unika, ovanliga dofter. Gjorda på naturliga råvaror i begränsad upplaga. Franska Isabelle Gellé Parfums gör extremt exklusiva d....Tävla här

VINN EXKLUSIVA PARFYMER

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Vad händer på redaktionen?..

Vi väntar med spänning på vår nya utgåva som kommer ut i butik den 9 november. Det är Allt om Bröllop Special med tema Bröllopsresor! Att skriva om...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bubbel ..

Lördag och solen är framme idag, det blev en lunch i Ängelholm då passade jag även på att hämta ut en flaska bubbel jag lagt beställning på. Köpte ...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Tankar om bröllopshår..

Helgen startade underbart med besök hos frisören i några timmar. Som resulterade i detta ljuvliga svall. Mitt hår var katastrofalt efter graviditet...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

The Ring 💍..

Ja alltså ni kan ju omöjligt ha missat den glittrande detaljen i mina bilder – det känns helt sjukt att den; 1. Faktist är min2. Ser ut som d...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Prova brudklänning 👰🏼‍♀️..

Som en prinsessa Att testa brudklänning kändes helt overkligt. Hallå, detta är inte jag som står här i de här vackra skapelserna! Men det är otroli...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

Som en egen bröllopskoordinator!..

Eftersom vi bytte lokal så tätt inpå vårt bröllop var det en hel del att stå i under de två månaderna som nu var kvar. Jag kan säga att det Läs mer...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Bästa dagen i livet!..

Dagen som vi har väntat på i över två år kom äntligen, och vilken dag det var! Allt blev precis som vi hade önskat, och till och med ännu bättre. L...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

NU HÄNDER DET!..

Nu var det MÅNADER sedan jag skrev här sist, tanken med bloggen var från början var ju att hålla er uppdaterade kring vår bröllopsresa. Men som för...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet

Chansa inte, välj bara bland casinon med svensk licens utgiven av spelinspektionen i Sverige.

Pröva lyckan hos ett norskt online casino för din chans att vinna!