Sofia och Viktor
Av Jacqueline Rova Foto Natalie Greppi

Att ställa in

- eller gifta sig småskaligt?

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog igång.

Namn: Sofia Per­sevall Holmstrand och Viktor Persevall Holmstrand

Datum: 29/8 2020

Vigsel och fest: Vik­tors föräldrar har en gård på Öland där vi brukar vara på som­rarna. Den är stor och ligger otroligt fint. Det finns mycket historia där, Viktors familj har bott där i generationer. Det kändes som sagt väldigt lyxigt att ha tillgång till en sådan perfekt plats utan att behöva betala för det ens.

Tema: Temat blev Öland, sensommar. Inte skrivet i sten på något sätt men det var den känslan vi hela tiden strävade mot.

Gästantal: Först planerade vi för ca 90 personer, men sen blev det runt 20 efter corona-anpass­ningar.

Klädkod: Kavaj

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-175_webb

Allt som allt tog det två år från frieriet till att det blev bröllop. Allt flöt inte på smidigt och när de trodde att allt var klart slog pandemin till.

- Det absolut tuffaste var gästlistan. Hur många ska vi vara, var går gränsen för familj och släkt? Vilka vänner ska vi bjuda? Är det givet att det ska vara plus en även om vi aldrig träffat respektive? Gästlistan och inbjudningarna tog från början en till två månader att få klar och sen stod det rätt stilla fram till ca åtta månader innan bröllopet och då blev det istället full fart! Vi är ganska bra på att skjuta upp saker båda två så planeringen har helt klart varit en utma­ning. Men när listan väl var satt fick vi hjälp av Viktors kusin som är formgivare att designa och göra inbjudningskorten, som blev superfina det kändes så himla kul att skicka ut dem.

Ställa in eller inte?

Sen kom Corona. Under våren trodde Sofia och Viktor fortfarande att det skulle blåsa över innan sommarn var slu, men sommarn kom och det såg inte ut att vara färdigblåst så de var tvungna att bestämma sig för om de skulle ställa in helt eller hålla det småskaligt.

- Det blev småskaligt, vi ville gifta oss och jag hade köpt min klänning! Gästlistan fick re­duceras till tjugo personer. Vi bestämde att vi bjuder de som vi träffar och de som står oss närmast. Det blev en hel del fram och tillbaka. Först kändes det överdrivet att ha en toastmas­ter till bara tjugo personer men sen förstod vi med lite hjälp att det skulle vara bra ändå. Mat­leverantören bytte vi till en lyxigare variant då vi sparade mycket pengar på att dra ner på an­talet gäster. Vi blev tvungna att komma på hur vi kunde streama på bästa sätt.

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-7_webb

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-120_webb

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-446_webb

Då Viktors föräldrar har en gård på Öland där de brukar vara på somrarna var det givet att ha deras bröllop där.

- Det finns mycket historia där, Viktors fa­milj har bott där i generationer och det kändes väldigt lyxigt att ha tillgång till en sådan per­fekt plats utan att behöva betala för det ens.

Dagen innan bröllopet bjöds alla gäster, som alla åkt från Stockholm, på en paella-middag. Det var en supertrevlig kväll och kändes lite som en aptitretare för brudparet inför själva bröllopsdagen. Sofia och Viktor hade först planerat att ha sin vigsel ute vid havet men prognosen ville annat så dagen innan fick de ordna så att vigseln fick hållas inomhus istället. Brudparet hade var sitt följe som hade ordnat med snacks och spel, dryck och fix. På bröl­lopsdagen gjorde de sig iordning och så ordna­ de deras följen så att Sofia och Viktor skulle se varandra för första gången på gården. Det togs porträttfoton för att sedan åka till vigselplatsen och invänta gästerna.

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-88_webb

- Att välja klänning var svårt! Det var många som ville hjälpa och stötta och som tyckte det var kul. För mig blev det lite av en press till en början, jag visste bara vad jag inte ville ha. Jag ville inte se ut som en glittrig, knallvit prinsess­bakelse. Tillslut hittade jag Bröllopsbruket och älskade idén av att återbruka och tog med min mamma till butiken och där fann vi den perfekta brudklänningen. Den kändes lite tuff med den stora tyllkjolen och enkelt klassisk med långa ärmar med bred brodyr. Det var inte alls det jag hade sett framför mig eller sparat ner i pinterest men den kändes bara rätt och den hade det jag letade efter och den fick mig att känna mig su­perfin samtidigt som den var bekväm, trots att den var både vit och hade en viss bakelseaura, haha. Viktor bar en grågrön tredelad kostym från Arket med en vit skjorta under.

Allt annat försvann i den stunden.

De som inte fick komma till Öland fick en länk och kunde följa vigseln live hemifrån. Många skickade fina hälsningar och hade sam­lats i sina egna små sociala bubblor och tittade tillsammans, vissa hade klätt upp sig och ord­nat med fest hemifrån.

- Vi gömde oss innan vigseln i ett litet rum i ladan där våra följen hade ordnat med chips, jordgubbar och bubbel. Jag började nästan gråta för att de känner mig och oss så väl. Jag behöver nämligen äta nästan hela tiden för att hålla blodsockret uppe och det visste de. Jag hade önskat att mina tärnor skulle sjunga Myra Granbergs låt "Tills mitt hjärta går under" till Viktor. De gjorde sin egen version och varken Viktor eller jag hade hört den innan. Viktor vis­ste bara att de skulle framföra en låt, inte att den var från mig till honom och inte vilken låt det var. Det blev väldigt fint. När vigseln var över kom vår dotter framspringande. Vi hade sagt att hon fick göra som hon ville så under större delen av vigseln satt hon i mormors knä men på slutet kom hon upp i våra famnar. När vi hade dansat ut höll hon en egen spontan liten dansshow vilket uppskattades mycket av gästerna på plats och bakom skärmarna. Vigselförrättaren kändes genuin och stämning­en var bra rakt igenom. Då det var borgligt hade vi fått bestämma upplägget helt. Vi höll båda tal till varandra som till en början var väl­digt nervöst och på gränsen till fånigt men där och då blev det fint. Vi pratade liksom bara till varandra, alla andra försvann i just den stun­den. Efter vigseln låg jag och Viktor i en soffa och bara andades, jag kommer ihåg att jag var så himla trött, helt utslagen, som en urladd­ning efter en hel veckas uppskruvning. Efter ett tag kom Rebecca, toastmastern, och häm­tade oss och gästerna tog emot oss i växthuset med såpbubblor och mingelmat. Då blev det kramar och mingel ute på gården som övergick till middag uppe i ladan där även festen hölls.

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-248_webb

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-514_webb

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-495_webb

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-392 (1)_webb

TEMA BOHEMISK LADA

Dukningen gjorde Sofia och hennes mamma dagarna innan. Dukarna hade paret fått låna från ett par vänner. Vaserna bestod av blanda­de små glasflaskor och burkar som de hittade på gården och längs mitten lades murgröna de hittade i naturen tillsammans med ljusslingor. I vaserna stod glesa torkade blommor och gräs hittade runt gården. I taket hängde byggväv, lånad av kompisar, blandat med två hundra meter ljusslingor, köpta på mellandagsrean, för att få en känsla av stjärnhimmeln.

- Bordsplaceringen var också en sådan sak som vi tänkte att "äsch, det är ju bara tjugo per­soner nu, de kan väl sitta som dom vill?" men i sista sekund bestämde vi oss för att det nog är bra med placering ändå så att gästerna inte behöver ta så mycket egna beslut. Jag gjorde några fula namnlappar, jag råkade stavade fel på svärfars namn, med tuschpenna och placerade de små barnen på bordsändarna, brud-paret vid honnörsbordet och resten blev som det blev bara. Åter igen något som gjordes spontant och inte så genomtänkt men ändå blev bra.

Först hade brudparet valt en cateringfirma som låg i Kalmar och som var lite billigare men de ville så gärna använda sig av en lokal restaurang i Löttorp så när de skalade ner på gäster kändes det självklart att byta till det de verkligen ville ha.

- Det känns så himla roligt att kunna stötta lokala företag. Menyn tog vi fram tillsammans med Björn på Kalk, vi berättade vad för mat vi gillar och han tog fram några förslag utifrån det och tillslut formades vår fantastiska meny Förrätten var råraka med räkor, stenbitsrom, rödlök och kräm fräsch. Huvudrätten var kycklingklubbfilé med matveterisotto smak­satt med tomat och långlagrad ost från Hagel­stad. Serverad med bakad lök och morot från Kesnäs. Vi ville gärna ha lokala råvaror vilket de jobbar mycket med. Varken jag eller Viktor är några tårtälskare så vi bestämde helt enkelt att inte ha någon bröllopstårta utan servera en efterrätt av vaniljfärskost med rabarber från Gudesjö, hallon, crunch och saltrostad mandel. Det var tur att vi hade en toastmaster då det blev både egenskrivna låtar, lekar och många fina, personliga tal. Många tårar och mycket skratt, precis som det ska vara.

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-523_webb

Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-644_webb

I slutet av middagen tog Nathalie, deras fotograf, med brudparet ut för att ta de sista porträtten under "the golden hour". Däref­ter tog de sig tillbaka till ladan där middagen började förvandlas till dansgolv.

- Vi hade inte räknat med att det skulle bli något större dansgolv och ös med tanke på att vi inte var så många men det blev det! Innan dansen drog igång så bjöd vår vän John på en överraskning, en eldshow ute på gården. Ing­enting jag eller Viktor visste om och mycket uppskattat. Vi dansade, dansade och dansade. Min mammas man Åke dansade sönder ett knä och går fortfarande på rehab. Dagen efter bröllopet blev det brunch på pensionatet som ett avslut på bröllopshelgen - trötta och bakis fick folk hälla i sig pannkakor och bacon innan resan hem. Det blev mysigt och rundade av helgen fint. Vår tanke och ide från början var mer bröllopshelg än bröllopsdag och det var kanske det enda som blev som planerat. På nå­got sätt är det lite så det alltid blir för oss, det blir liksom aldrig som vi tänkt med det blir så himla bra ändå!

­Sofia_Viktor_Brollop_Oland_2020_BrollopsfotografNatalieGreppi_HQ-556_webb

Tips från brudparet:

1. Försöka fokusera på vad ni som brud­par vill ha för bröllop. Vad är viktigt för er? Det är lätt att hamna i vad andra tycker och tänker då det finns så många föreställningar och förväntningar kring bröllop och allt som hör till.

2. Försök att ha kul medan ni planerar. Delegera så att ni som brudpar ska be­höva tänka och göra så lite som möjligt på själva bröllopsdagen.

3. Ha ett öppet sinne för förändringar, sällan blir saker och ting som man tänker sig men oftast blir det väldigt bra ändå när det kommer till bröllop.

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

Inspirationen för årets bronzing-kollektion tar oss till den italienska staden Ostuni och ett familjeföretag beläget mitt i Città Bianca, där handgjorda och unika keramik- och terrakottaföremål har p....Tävla här

VINN THE BRONZING COLLECTION FRÅN ARTDECO- VÄRDE 1 240 KR

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet