Sommarbröllop i 30 graders värme
Av Jacqueline Rova Foto Felicia Lundberg

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.

Brudparet

Namn: Ann-Katrin Rothzén-Annér och Tobias Rothzén- Annér

Vigsel: 27 juli 2019

Var: Månsarps kyrka utanför Jönköping och festen hölls på Knäryds lada i Jönköping.

Gäster: ca 80 närvarande gäster

Klädkod: Kavaj

Från början köpte Ann-Katrin en väldigt stilren slät satinklänning som passade henne perfekt och som hon älskade. Innan det var dags att sy in klänningen blev hon gravid med deras dotter Flora. Klän­ningen passade då inte alls och hon fick då sy om hela klänningen. Efter all förändring på klänningen kände Ann-Katrin inte att hon ville ha den.

- Det slutade med att jag fick jaga rätt på nå­got som passade min växande kropp. Valet föll på en spetstopp och en kjol. Jag ville inte alls ha de klassiska gravidbrudklänningarna. Det enda som jag kunde behålla var min fantastis­ka slöja, den kommer alltid att få hänga i gar­deroben. På kvällen bytte jag sedan om till en kort klänning med volang och nerhasade axlar. Skorna var ett par rosa sandaler med smal rem, väldigt enkla och helt i min smak berättar Ann- Katrin.

Tobias valde en mörkblå kostym då han tyckte att det kändes snyggast mitt i somma­ren. Svart kändes för hårt och ljusa kostymer kändes inte alls lockande för Tobias. Skorna och bältet han bar var bruna för att matcha kostymen bäst.

feliciasarafoto22_webb

feliciasarafoto11_webb

feliciasarafoto17_webb

BJUD IN TILL BRÖLLOP

Brudparet skickade digitala save the date kort elva månader efter frieriet. Sedan skickades inbjudningarna ut några månader efter det. Inbjudningskorten designade paret själva och ville binda ihop stilen tillsammans med dukning och brudbuketten, som en röd tråd genom bröllopet.

- Jag hade eukalyptus, vita krysantemum och brudslöja. Vi ville ha vita blommor som kän­des "lätta", stilrena och tidlösa och använde likadana blommor som var i brudbuketten och följets blommor till dukningen Vi ville även ha grönt och vitt med lite inslag av natursnören och namnlappar i naturfärgat papper i duk­ningen. Jag planerade hur det skulle se ut och sedan dukade vi tillsammans med våra vänner och familj berättar Ann-Katrin.

HÖGRISKGRAVIDITET

Brudparet planerade allt eftersom under året mellan förlovningen och bröllopet. Planering­en gick relativt smärtfritt då Ann-Katrin hade en klar bild över hur hon ville ha det. Tobias gav henne så gott som fria händer då han vet att det blir ett bra slutresultat.

- Jag tycker om att planera fester och deko­rera och var i mitt esse under bröllopsplane­ringen. Då jag blev gravid innan bröllopet och har haft högriskgraviditeter, båda mina barn Vega och Alfred är för tidigt födda, mådde jag otroligt dåligt. Jag har varit sjukskriven i varje graviditet. Det ställde tyvärr till det lite när allt skulle fixas innan själva bröllopet men som tur är hade vi många av våra nära och kära som hjälpte till med dukning, göra iordning lokalen och alla andra grejer som skulle göras. Jag fick sitta på en stol och skriva många lappar med instruktioner till både serveringspersonal och våra familjer och vänner som hjälpte till berät­tar Ann-Katrin.

feliciasarafoto4_webb

feliciasarafoto30_webb

feliciasarafoto5_webb

BRUDENS MOR ÖVERLÄMNADE HENNE I KYRKAN

Dagen började klockan 08:00 på varsitt håll. Under dagen när de förberedde och gjorde sig i ordning längtade de efter varandra då de inte är vana att vara ifrån varandra, inte min­dre sova utan varandra. Tobias valde sin äldsta barndomsvän och en av sina bästa vänner till marskalkar. Bruden valde två av sina närmaste vänner. Ann-Katrins barn, Tobias bonusbarn, Alfred och Vega var brudparets brudnäbbar.

- Precis innan jag, barnen och tärnorna skul­le åka i väg blev barnen akut toanödiga och började konstra. Mitt i all värme, då det var 30 grader varmt och inte ett moln på himlen, fullt påklädda och fixade blev det lite panik. När sedan jag, tärnorna och barnen skulle åka mot kyrkan startade inte heller bilen vi åkte i. Vi hade redan satt oss och svetten rann men det var bara att försöka behålla lugnet för att inte svettas mer. Vi blev 15 minuter sena men Tobias som väntade vid kyrkan hann bli or­dentligt nervös under tiden. När jag, min mam­ma, tärnorna och barnen kom in i kyrkan stod Tobias redan där framme och det var då vi såg varandra första gången berättar Ann-Katrin. Min mamma lämnade över mig till Tobias och när kyrkdörrarna öppnades började hon gråta men samlade sig till slut. Jag är väldigt glad att mamma fick uppleva vårt bröllop och även träffa vår dotter Flora då hon plötsligt gick bort i slutet av förra året. Jag kommer alltid bära med mig att hon var en del av vår stora dag. Hon var så snygg i sin rosa klänning som pas­sade fint till tärnornas. Även om jag kände alla som var på bröllopet är det en speciell känsla när alla står och tittar på en. Pirrigt men ändå så lycklig berättar Ann-Katrin.

BRUDGUMMEN TAR TON

Då brudgummens farföräldrar varit involve­rad i kyrkan samt att brudparets präst Tore döpte Tobias när han var liten kändes det som ett självklart val att själva viga sig där. Prästen döpte även deras dotter Flora i år. Det var en personlig vigsel med mycket musikinslag och kärleksfull känsla. Hela vigseln andades live musik med mycket känsla. Brudgummen Tobias sjöng och spelade Our song av Ron Pope vilket är en av brudparets favoritartister och "deras" låt.

- Efter bröllopet var det många som sa att de gråtit och blev väldigt berörda av att Tobias sjöng till mig. Jag stålsatte mig under hela dag-en och grät ingenting. Allt det släppte dagen efter. Då släppte stressen och alla känslorna samtidigt och jag grät i stort sett till och från hela dagen, jag skyller på alla gravidhormoner. Det var en konstig men lycklig tomhet dagen efter. Då var dagen över som vi tänkt på under så lång tid och nu vill man bara göra om den för att få uppleva den igen och komma ihåg alla de saker jag glömt berättar Ann-Katrin.

feliciasarafoto1_webb

feliciasarafoto10 (1)_webb

FOTOGRAFERADES EFTER VIGSELN

Brudparet och följet åkte därefter i väg till ett bruk i närheten och tog bilder. En fin miljö att få kontraster i. Fina kläder, spets, blommor till­sammans med tegel och hård bakgrund. Gäst-erna begav sig mot lokalen där de serverades champagne, frukt och tilltugg. De fick ta bilder med en polaroidkamera att sätta in och skriva i en gästbok. Fint minne att titta i. De tog också bilder med kamera för att få ett mer bestående minne. Efter fotograferingen åkte brudparet mot lokalen där alla väntade.

- Vi ville ta bilderna efter vigseln då vi ville se varandra i kyrkan för första gången. All ner­vositet släppte när vi väl var inne i kyrkan och vi tycker att bilderna efteråt speglar vår lycka av att vi gift oss och sagt ja till varandra varan­dra berättar Ann-Katrin.

feliciasarafoto9_webb

MÅNGA FINA TAL

Festen och middagen hölls i en privat lokal i en gammal ladugård. Tobias och Ann-Katrin ville ha en avslappnad fest men ändå inte tumma på dekoration och festkänsla. Lokalen var per­fekt för brudparet, nära till staden men ändå helt avskilt. Vid lokalen hälsade värdpar brudparet välkomna och väl inne vid middagen tog deras toastmasters över.

- De gjorde ett suveränt jobb med lekar, infor­mation och höll tidsschemat. Under middagen njöt vi av att alla var samlade och vi äntligen var gifta. Det kändes galet att vi nu var äkta makar. Den känslan slår mig ofta fortfarande, det känns fantastiskt fint att vi är gifta. Vi hade många fina tal och för att presentera varje talare hade varje person fått välja en låt som spelades när det var deras tur att tala. En låt som antingen symboliserade något för talaren och oss tillsammans eller en låt de själva tyckte om. Det jag kommer minnas mest är min mam­mas tal. Hon ville egentligen inte hålla tal då hon var obekväm i det och jag trodde hela tiden att hon inte skulle tala så vi blev överras­kade när Arvingarnas låt I do, mina barndom­sidoler, började spela och mamma gick upp och höll tal. Det är jag evigt tacksam för att fått uppleva. Tobias äldsta barndomsvän höll även tal och det var väldigt rörande för Tobias då de känt varandra hela livet. Det var inte ett öga torrt berättar Ann-Katrin.

EN LYCKAD BORDSPLACERING

Brudparet bjöd till buffé för att gästerna själva skulle välja vad de ville ha samt att de skulle komma upp och mingla mer med varandra. För brudparet var det viktigt att alla skulle tri­vas och inte känna att de hamnade på fel plats. Brudparet placerade gästerna efter vilka som kände varandra men ändå tillsammans med nya personer. Då de hade långbord blev det möjligt att få till en lyckad bordsplacering.

- Varken jag eller Tobias dricker särskilt mycket alkohol men vi ville ändå bjuda våra gäster på det under bröllopet. Gästerna fick själva välja vad de ville ha för dryck och vi hade valt ut ett vitt vin, ett rött vin, öl, cider och alkoholfria alternativ. Vi utsåg en ansvarig person vid bordet som hämtade dryck allt eftersom. På så sätt behövde inte serverings­personalen lägga energi på att servera och gäs­terna blev heller aldrig sittandes väntande på drycken. Under själva festen serverades öl, vin och dricka i rostfria kar med is i. Det fanns även burkar med godis i till gästerna att småäta av.

feliciasarafoto3_webb

BRÖLLOPSTÅRTAN ÅTS UTE I SOLNED­GÅNGEN

När brudparet sedan kom tillbaka från deras fotografering vid golden hour åt de efterrätt och innan dansen skar de upp bröllopstårtan utomhus. Brudparet hade dekorerat bordet med bröllopstårtan med stubbar till tårtfat och ljusslingor runt.

- Det var väldigt härligt att vara utomhus då. Hela dagen var så varm och sommarnatten gav en härlig känsla som lever kvar än idag. Ingen glömmer väl de där perfekta sommar­kvällarna. Vi båda var riktigt trötta efter en lång dag men peppade till för lite dans. Det var bra tryck på dansgolvet och våra barn var i sitt rätta element. Vi hade bara våra egna barn med på festen då vi ville att de skulle vara en del av vår dag, vi är ju en familj och vill dela glädjen tillsammans. Vi tycker om och lyssnar ofta på musik. Tobias spelar gitarr och sjunger, jag sjunger hellre än bra. Vi dansar mycket i familjen på morgonen, speciellt helgmorgnar. Vi skapade själva en lista med all musik vi gil­lar till festen, mycket nostalgi, och sedan lät vi den gå under kvällen. Den var så lång att den inte hann spelas klart. Vi hyrde ljud och ljus för att få ett riktig disco och dunderfest. Det var inte många som satt still och vi är väldigt nöjda med festen. Vi började dansen genom att dansa en lugn låt när alla fick titta på, den övergick sedan till Beyonce Single Ladies som vi övat in dansen till. Det var en rolig överraskning innan alla fick skaka loss. Alfred var kung på dansgolvet och dansade runt med alla, även de han inte kände.

Efter dans och fest åkte brudparet vidare hem.

- Vi valde mellan att sova på hotell eller hem­ma men kände att vi ville vakna hemma i våra egna sängar. Vi var otroligt nöjda med vår dag och kände oss lyckliga och förväntansfulla över nästa kapitel i livet, en barnfamilj med tre kids.

feliciasarafoto21_webb

Tips från brudparet:

1. Börja i tid och köp saker efterhand så blir det inte lika stressigt.

2. När dagen väl är där spelar inte allt det man stressade över någon roll. Vissa saker blir inte som man tänkt men det blir bra ändå.

3. Utgå från er själva och gör det bröllop ni vill ha, inget annat

feliciasarafoto_print-2_webb

Fotograf: Felicia Lundberg

INSTAGRAM: feliciasarafoto

BOR: Jönköping

FOTAR BRÖLLOP: Utgår från Jönköping eller Vimmerby men reser för kärleken!

ANTAL BRÖLLOP/ÅR: Ca 10

SE MER: www.feliciasarafoto.com

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Två kontinenter sammanstrålar

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visa Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn två fantastiska vårdofter

Denna gång kan ni vinna ett kit med två mycket exklusiva dofter! - En för brud och en för brudgum Totalt värde: 2 500 kr!! ...Tävla här

Vinn två fantastiska vårdofter

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet