Emmi och Christian tog tåget till festen
Av: Ronja Willners Foto: Turturduva

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.

Brudpar: Emmi Schyberg & Christian Schyberg
Vigdes i: Green Room, Clarion Hotel Malmö Live
Datum: 7 oktober 2017
Klädsel: Mörk kostym
Antal gäster: 108

"När middagen var slut bad vårt toastpar alla gäster att ställa sig upp och lägga händerna på personen till vänster om sig. Sen startades låten 'Det snurrar i min skalle' av Familjen och det blev ett enda långt sambatåg, en otrolig partystämning."

Turturduva EmmiChristian2

Turturduva EmmiChristian3

Turturduva EmmiChristian4

Turturduva EmmiChristian5

Turturduva EmmiChristian

Att välja brudklänning
Jag gick in med ett öppet sinne då jag från början hade väldigt svårt att föreställa mig vilken typ av klänning som jag var ute efter och skulle trivas i. Efter mycket letande fick jag på mig en rak och enkel v-ringad klänning från Bianco Evento som kändes rätt från första stund, jag kunde visualisera mig själv i klänningen på vår bröllopsdag. En sömmerska från Skräddarhuset i Malmö adderade ett sidenskärp i midjan med klädda knappar på klänningen vilket påminde om Kronprinsessans Victorias bröllopsklänning. Till det bar jag mina drömskor från Manolo Blahnik, likadana som Carrie Bradshaw hade när hon gifte sig med Mr.Big, säger Emmi.

Brudgummens look
Jag var ute efter en klassisk och bekväm look och bar en mörkblå kostym och vit skjorta från Hugo Boss. Till det hade jag en fluga från Bläck, ljusbruna skinnskor från Barker, orangea strumpor för att addera en färgklick och blåa hängslen.

Brudföljets look
Vi försökte hålla det hyfsat enhetligt med färger och kläder som våra vänner kan använda igen vid andra tillfällen. Valet föll på mörkblått för marskalkarna och näbbarna samt smaragdgrönt till tärnorna för att det inte skulle bli för mycket mörkblå nyanser.

Turturduva EmmiChristian6

Turturduva EmmiChristian7

Brudbuketten
Protea, eucalyptus, chrysanthemum, blå tistel, viburnum bär, scabiosa frökapsel, hortensia och gräs var blommor i säsong som fick pryda Emmis livfulla bukett i mustiga toner.

Vigselringarna
Vi besökte diamantens mecka Tiffany & Co. när vi var på vår förlovningsresa i New York. Jag valde en solitärring som förlovningsring med en 0,48 carats diamant samt en halv alliansring som vigselring. Christians ring är helt slät och även den i platina, berättar Emmi.

Zlatan-svit & pizza
Vi hade bokat in oss hela helgen i Zlatan-sviten tillsammans med våra tärnor och marskalker. Jag smet iväg tillsammans med mina marskalker för att bli groomade på The Barber. När vi kom tillbaka hade vi med oss pizzor som vi delade på och bunkrade upp med inför den stora dagen, säger Christian.

Turturduva EmmiChristian8

Turturduva EmmiChristian9

Turturduva EmmiChristian10

Vigsel & en vän som vigselförrättare
Det var inte en självklarhet att vi skulle gifta oss i Malmö. Men då utbudet av både lokaler och boende var större där än i Hässleholm och vi ville ha en lokal som var lätt att ta sig till för våra långväga gäster så var Green Room inne på Clarion Hotel, Malmö Live ett perfekt val. Vi blev det första paret som gifte sig där och hade en borgerlig vigsel med vår vän Tor som vigselförrättare. Att välja en vän gjorde att vi kände oss oerhört avslappnade och vigseln var väldigt personlig med Tors sätt att vara kärleksfull, rolig och väldigt varm under vigselakten. Det kändes så mäktigt att vara omringade av alla våra nära och kära, berättar Emmi.

Turturduva EmmiChristian11

Turturduva EmmiChristian12

Tåget till festen
Festen höll vi på restaurangen Smak på Konsthallen i Malmö. Vi behövde en festlokal som kunde ta emot ett stort antal gäster och Smak visade ett stort intresse för oss som brudpar och deras mat är oerhört god. Gästerna fick själva ta sig från vigsellokalen till festlokalen där de flesta valde att ta en taxi. Tillsammans med vår fotograf tog vi istället tåget för att få till några häftiga och roliga bilder, säger Christian.

Turturduva EmmiChristian13

Turturduva EmmiChristian14

Modelldockor
Med hjälp av Emmis pappa kunde Christian förverkliga sin idé om att ha bilder på modelldockor på inbjudningskorten. Det blev en bildserie som berättade vår historia från första mötet, till när vi flyttade ihop, till förlovning och till slut en bild på modelldockorna som ett brudpar. För att skapa ett genomgående tema använde vi även modelldockor som dekoration till respektive bordsnummer.

Foto: Turturduva

 

Relaterade artiklar

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Senaste-numret

 

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Vad händer på jobbet?

Hej vänner, nu är det fredag och det känns som om denna vecka har gått väldigt snabbt. Jag hade behövt en dag till innan helg och vad har jag egentligen hunnit med denna vecka? Jag vet inte, haha. det känns som om det är massa bollar i luften som ...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Färgtema!

Jag älskar allt som har med bröllop att göra och varje del av det är så otroligt kul att planera. Dekorationer och Dukningar har länge varit ett stort intresse hos mig så när bröllopsplanerandet väl satt fart så började vi ganska fort diskutera va...Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Dejtnight

Tänkte att ni ska få veta vad vi göra på våra dejtnights när vi planerar bröllopet. Vi börjar med att göra det mysigt hemma, tända ljus, köper oftast hem någon plockmat eller dylikt som är mysigt att äta på länge. Efter att vi ätit och surrat igen...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Vi har bokat fotograf till bröllopet!

Hej på er. Hoppas att allt är bra. Nu kan vi checka av en till punkt på vår to do-lista. Vi har bokat fotograf till bröllopet! Jag blev kontaktad av en fotograf här i Skåne nu i sommar som ville fotografera mig och Carl för att bygga upp sin portf...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Tredje gången gillt

I morse var jag hos Mejan som driver Matildas fest för att prata klänning. Jag berättade ju om att min syster skulle skissa på lite klänningar utifrån de jag provat tidigare. Sen fick jag även se och prova lite andra tyger och spets. Allt kändes s...Läs inlägget

Linda Sturesson
Linda Sturesson

Äktenskapsförord?

J har sina skivor, några gitarrer och en katt. Jag har barn, en lägenhet, mina bokmanus och några signerade böcker. Därför skrev vi ett äktenskapsförord. Det var självklart även om vi såklart har tänkt att vara tillsammans för all framtid och evig...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering.

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att komma med. Vi står fortfarande på 0 när det kommer till att planera om hela bröllopet. Den 18/7 skull...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte ett år man vill minnas, och Hej 2021! Jag ser fram emot att lära känna dig.  Sist vi hördes – fö...Läs inlägget

Sofia Redmo
Sofia Redmo

Det börjar närma sig

Hej! Nu är vi bara 36 dagar ifrån den stora dagen, förstår ni?! Jag är så förväntansfull och samtidigt stressad, men konstigt vore det väl annars.   Vi har enats om utomhusvigsel om vädret tillåter och jag tror att det mesta börjar falla på p...Läs inlägget

Upp