Två kontinenter sammanstrålar
Av Jacqueline Rova Foto Malin Norlén

Två kontinenter sammanstrålar

Det tog åtta månader för Tanvi och Patrik att planera sitt bröllop. De skickade ut digitalt Save the Date i mars, och efter det gick planeringen väldigt långsamt då brudparet inväntade information om hur restriktionerna skulle bli till sommaren. Att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige visade sig vara svårare än de trott.

Brudparet

Namn: Tanvi Patel Henriksson och Pat­rik Patel Henriksson

Datum: 17 juli 2021

Vigsel: Gimo Herr­gårds trädgård

Fest: Gimobadet

Gäster: 110

Tema: Svenskt- Indiskt fusions-bröllop

När avvecklingsplanen för restriktio­nerna släpptes i slutet på maj blev det en riktig slutspurt av plane­ringsarbetet i juni. Då bestämdes design på trycksaker, skickades ut inbjud­ningskort, skrev ihop ett körschema, gjorde bordsplaceringen, tränade på dansuppvisning etc. Något som Tanvi och Patrik tyckte var svårt var att få till ett Svenskt-Indiskt bröllop i Sverige då det var svårt att hitta leverantörer som hade koll på indiska/hinduiska traditio­ner. Det gjorde att paret fick planera och koor­dinera sitt bröllop helt själva, utan hjälp av en bröllopskoordinator.

- Det var jätteroligt att leta efter lokal! Att gå runt i vackra miljöer och försöka föreställa sig bröllopet var otroligt spännande och mysigt. Det gjorde att vi längtade ännu mer! Vi fick otroligt mycket hjälp av både Tanvis familj och Patriks familj, men även av våra vänner och toastmasters. De har hjälpt till med allt från lo­gistik, teknikriggning, agera musikansvariga, snickra ihop fina skyltar, packa goodiebags, agera bollplank, rigga efterfesten och mycket annat. Utan dem hade det varit omöjligt att få till det här bröllopet, berättar Tanvi.

Alltombröllop_4_webb

Brudparet var tyvärr tvungna att minska ner på antalet gäster.

- Det var otroligt svårt att få ihop gästlistan med de kapacitetsbegränsningarna som fanns både hos Herrgården men också med restrik­tionerna. Vi var tyvärr tvungna att minska ner på antalet gäster. De som vi var tvungna att ta bort från gästlistan fick istället närvara virtu­ellt, så vi livestreamade hela ceremonin. Alla släktingar och vänner från utlandet fick också närvara virtuellt istället för fysiskt, berättar Tanvi.

Alltombröllop_32_webb

Alltombröllop_48_webb

Alltombröllop_11_webb

DESIGNADE SINA BRUDKLÄDER VIA VIDEO-SAMTAL

Tanvi och hennes mamma hade alltid drömt om att åka till Indien för att köpa hennes bröl­lopskläder, men eftersom pandemin gjorde det omöjligt för dem att åka dit shoppade de via video-samtal med en designer i Indien.

- Jag skickade inspirationsbilder på färg­kombinationer och mönster och så tog de­signern fram en massa förslag på tyger och mönster som vi fick se via video-samtal. När vi hade bestämt vilka tyger vi skulle använda skickade vi mina mått och de sydde upp mina dräkter som sedan skickades till Sverige. Det var väldigt nervöst att fixa kläder på det här sättet då vi inte visste hur resultatet skulle bli. Det var svårt att bedöma tygernas exakta färg och känsla via telefonen samt lite stressigt att veta om paketet skulle hinna komma till Sverige i tid då vi gjorde beställningen ca 1,5 månad innan bröllopsdagen berättar Tanvi och fortsätter. Min mormor som bor i Indien val­de ut mina smycken och postade till Sverige. Accessoarerna gick i gröna, guldiga och vita toner för att matcha min dräkt.

Brudgummen bar en egendesignad, tradi­tionell indisk Sherwani i toner av beige och guld, med mörkgröna detaljer

- På samma sätt som med Tanvis kläder så valde vi tyger och mönster genom video-samtal med en designer i Indien. Tanvis mam­ma hjälpte mig att ta mått och hitta rätt stil för mig. Jag bar även en turban på huvudet och indiska bröllopsskor kallade Mojdi, även det­ta beställt från Indien. Nästan alla 110 gäster hade indiska kläder på sig. Tanvis mamma tog hjälp av flera familjevänner för att samla ihop kläder som vi kunde låna ut. Sen fick våra vän­ner komma på besök hos oss och prova kläder till de hittade något som passade. Klädkoden var "traditionellt indiskt eller kavaj" så gäster­na fick välja fritt om de ville ha på sig indiskt eller inte, berättar Patrik.

Alltombröllop_14_webb

Alltombröllop_18_webb

HENNAFEST I FÖRÄLDRARNAS TRÄDGÅRD

Hela bröllopshelgen började på torsdagen den 15 juli. Då brudparet hade hennafest i Tanvis föräldrars trädgård i Sigtuna. Det var henna­tatuering, mat, dans och musik för de närmsta gästerna. Tanvi fick henna på armar, händer, fötter och ben vilket tog sex timmar att få på.

- På fredagen åkte vi, tillsammans med våra familjer och brudföljet, till Gimo Herrgård för att gå igenom körschemat med alla och förbe­reda lite inför lördagen. Vi avslutade fredagen med en indisk ceremoni, kallad Pithi, vid vatt­net. Pithi går ut på att släkt och vänner stryker en hemmagjord, gul kräm på brudparet för att göra dem vackra till bröllopsdagen. Patrik och jag blev insmorda med gul kräm och hoppade sen i sjön med kläderna på för att tvätta av oss den. Därefter var det bastu, bad och skönt häng till läggdags. Jag och Patrik sov i separata byggnader på fredagen för att inte se varandra innan first look på lördagen.

SKRIVNA ORD AV KÄRLEK

På lördagsmorgonen när Tanvi och Patrik vak­nade levererade Tanvis brudtärnor ett morgon­brev från Tanvi till Patrik, och hans marskalkar levererade ett brev till Tanvi.

- Det var så fint att läsa varandras brev, det gjorde oss ännu mer spända på att få se var­andra. Vi gjorde oss i ordning och hade en privat first look och lite porträtt-fotografering precis innan lunch. Efter det började våra gäster droppa in för att ta del av en indisk lunch som vi bjöd på. Vi hade tagit dit vår favorit food-truck. Så när gästerna droppade in, gick Patrik och jag iväg för att äta lunch tillsammans själva. Efter lunch tog vi lite porträtt­bilder med våra familjer och brudfölje.

Alltombröllop_webb

Alltombröllop_9_webb

Alltombröllop_30_webb

Alltombröllop_21_webb

ETT DANSANDE TÅG TILL VIGSELPLATSEN

Efter det var det dags för vigseln, som gick till på hinduiskt vis. En traditionell hinduisk ceremoni pågår i flera timmar, och gästerna brukar inte sitta ner som publik under alla dessa timmar utan de brukar gå och äta, mingla och droppa förbi ceremonin då och då.

- Vi ville kombinera den hinduiska cere­monin med svensk vigsel, så vi kortade ner ceremonin till 45 min-1 timme så att gästerna skulle kunna sitta kvar under hela ceremonin utan att tröttna. Vi valde ut de delar av cere­monin som vi tyckte var viktigast och roligast, berättar Tanvi.

Alla gäster samlades en bit bort från vigsel­platsen för att tillsammans med Patrik gå i ett "dansande tåg" mot vigselplatsen, detta kallas för Varghodo, Var = brudgum, ghodo = häst. Traditionellt kommer brudgummen inridande på en häst, men Patrik kom dansandes på en egenbyggd vagn som hans marskalkar drog i. När detta dansande tåg kom fram till vigsel­platsen körde alla 110 gäster tillsammans med Patrik en gemensam koordinerad dans.

- Vi hade skickat ut tutorial på dansen till våra gäster två veckor innan, berättar Tanvi.

Därefter satte sig alla ner, Tanvi kom in till en entrélåt tillsammans med sin bror och cere­monin började.

- Det var en hinduisk ceremoni, med en hin­duisk präst som talade sanskrit och hindi. För att gästerna skulle förstå vad han sa hade vi skrivit ut vigselblad med information om vad som skedde vid varje steg i ceremonin och min mamma översatte vissa bitar, berättar Tanvi.

Alltombröllop_46_webb

Efteråt var det brudskål, tårta och mingel innan sittningen drog igång.

- Sittningen var i ett partytält och vi gjorde vår entré med ett indiskt dansnummer. Det blev många gyckel och vissa med indiska inslag. Maten som serverades var klassisk svensk mat. Våra pappor höll varsitt superfint och roligt tal. Familjerna gjorde också så fina framträdanden, Tanvis familj dansade till in­disk musik, och Patriks familj hade skrivit en rolig låt som de sjöng. Den innehöll till och med rapp! Sen gjorde vårt brudfölje fantas­tiska gyckel med sång och tal. Allt var så fint och vi blev rörda av varje framträdande. Efter middagen samlades alla på gräset utanför för vår first dance som man och fru. Vi dansade till låten Anyone av Justin Bieber, medan alla gäster höll tomtebloss omkring oss. Därefter gick alla gäster till sina rum för att byta om från indiska kläder till vanliga kläder, och sen ta sig till Gimo Badet.

Efterfest med dans och stående servering var förbjudet på Gimo Herrgård enligt restrik­tionerna, så brudparet gjorde i ordning en pri­vat strandfest. Gimo Badet var perfekt då det låg i nära anslutning till Herrgården och det låg inbäddat i skogen, så ljudnivån störde inga närboende.

- Vi ordnade en privat efterfest på stranden, med partytält, dricka, musik och vickning. Vi dansade och badade under stjärnklar himmel till långt in på natten innan vi tog oss tillbaka till herrgården för att sova. En helt fantastisk bröllopsdag och efterfest, berättar Tanvi.

Alltombröllop_49_webb

Tips från brudparet

1. Skriv ett detalje­rat körschema med ansvarsområden, så att ni kan släppa kontrollen på själva dagen genom att ge över körschemat till era familjer/vänner.

2. Ta hjälp av vänner och familj!

3. Fokusera på det som är viktigast för just er, skriv en prioriteringslista så ni väljer att lägga tid och pengar på rätt saker.

image (2)_webb

MALIN NORLÉN, bröllopsfotograf.

INSTAGRAM: fotograf_malin_norlen

BOR: Stockholm, Gamla Stan

FOTAR BRÖLLOP: Över hela världen

ANTAL BRÖLLOP/ÅR: 22

SE MER: fotografmalinnorlen.com

Relaterade artiklar

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Ett färgstarkt indiskt bröllop

Agni och Tejinder hade väldigt höga förväntningar på sin bröllopsdag då de planerade att slå på stort efter indiska traditioner. Dessvärre fick paret skjuta upp bröllopet ett flertal gånger och ta tillbaka sin inbjudan från ett flertal av sina gäster på grund av restriktioner av pandemin. Men tack v Läs mer »

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson

Izabela Zukovic och Tomas Simonsson gifte sig 17 juni 2022 i Köpenhamns stadshus. Det var ett intimt bröllop med 20 gäster. Läs mer »

Destinations bröllop i södra Frankrike

Destinations bröllop i södra Frankrike

Max friade i november 2019 till sin kärlek Angela och två år senare gift de sig i södra Frankrike. Men 2,5 vecka före bröllopet skakades hela deras planering om och paret behövde byta lokal.  Läs mer »

Drömbröllop på Santorini

Drömbröllop på Santorini

Under en utflykt till Oia för att se den omtalade solnedgången tittade Mimmi ut över de vackra klipporna med de små vita husen med de blå kupolformade taken. Hon vände sig sedan mot sin mamma och sa med en bestäm röst att hon en dag skulle gifta sig där, på Santorini, med sin kärlek Kevin. Vilket ef Läs mer »

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Ett sagobröllop i kärlekens tecken

Allt om Bröllops omslagsbrud Camilla Eriksson sa JA till sin soulmate Martin ute på vackra Krägga Herrgård. Trots den rådande pandemin och med ett gästantal som först var tänkt att vara 70 gäster var de tvungna att nästintill halvera antalet gäster. Men inte ens ösregn kunde stoppa de två från att v Läs mer »

Sommarbröllop i 30 graders värme

Sommarbröllop i 30 graders värme

Trots en högriskgraviditet stoppade det inte brudparet Ann-Katrin och Tobias från att viga sig tillsammans med sina nära och kära i Månsarps kyrka och avsluta bröllopet med en stor fest med dans in på natten.  Läs mer »

Att ställa in

Att ställa in

Det ända som blev som Sofia och Viktor först planerat var att det skulle bli en bröllopshelg och inte enbart en bröllopsdag. Brudparet gifte sig på Viktors föräldrars gård tillsammans med ett tjugotal gäster ute på Öland, med ett tredagars bröllop, och överraskades med en eldshow innan dansen drog i Läs mer »

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Ett bröllop med solnedgången som färgtema

Med gäster ifrån alla kompassens riktningar var det svårt att planera ett bröllop mitt under pandemin. Trots det blev det ett 50 tal gäster som kunde närvara vid bröllopet och Camilla och Matt fick sin bröllopsdag som de så länge drömt om. Läs mer »

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Skogsfebrud i en förtrollad skog med sin officer

Hållbarhetstänk var den återkommande nämnaren för Elin och Björns utomhusvigsel på landstället i den sörmländska skogen. Den rådande pandemin satte stopp för kramar under bröllopet men skapade istället den klassiska dansleken raketen, för att fira att brudparet sagt ja till varandra. Läs mer »

Två bröllop istället för ett!

Två bröllop istället för ett!

När Klara och Oskar insåg att deras bröllop inte skulle kunna gå att genomföra som de tidigare planerat, och de fortfarande ville bjuda alla sina planerade 80 gäster, beslutade de sig att dela upp sina gäster på två dagar och gifta sig två gånger. Det blev en helg fylld av kärlek med både vigsel i k Läs mer »

Sandcermoni och dans under stjärnorna

Sandcermoni och dans under stjärnorna

När Cornelia och Calle hade bestämt sig för att gifta sig i Marbella började de direkt att leta efter rätt plats att gifta sig på. Att gifta sig i kyrkan var inget paret drömde om, en utomhusvigsel och dansa under stjärnorna lockade desto mera. När de hittade Finca Villa Palma visste de att det var  Läs mer »

Förnyar sina löften vart femte år!

Förnyar sina löften vart femte år!

Michaela och Michael fick sitt drömmars bröllop och kom då fram till att detta inte var något som bara skulle vara en gång i livet. De vill fira sin kärlek till varandra med sina nära och kära vart femte år. En utmärkt idé om ni frågar oss på Allt om bröllop. Kärleken kan inte firas tillräckligt! Läs mer »

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.  Läs mer »

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Livestrematbröllop med Indiskt tema

Trots att Tina och Arash fick ändra om både datum och gästantal flera gånger vigdes de båda tillslut med en hinduisk vigsel på Dansbanan Fröjden i Jönköping. Paret hade en utomhus vigsel med tanken på pandemin och livestreamade åt släkt och vänner som inte kunde vara på plats. Läs mer »

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Tredagarsbröllop på en vingård i Toscana

Att Lina och Viktor skulle gifta sig utomlands är något som föll sig naturligt då de älskar att upptäcka nya platser och har rest mycket tillsammans. Att det blev just Villa Buonvisi var en ren slump – men det blev en riktig dröm med välkomstmingel, poolparty, pizzakväll och ett bröllop som slutade  Läs mer »

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Ett trädgårdsbröllop i Joao Pessoa

Wesley & Marília Sena viges utomhus i dagsljuset bland grönskan i Brasilien. En dröm som blev till verklighet där inte ett öga var torrt när paret vigdes framför sina nära och kära.  Läs mer »

Bröllop i Kroatien

Bröllop i Kroatien

Brudparet, Darija och Dejan, planerade att gifta sig i Kroatien, 2020, men på grund av Covid flyttades bröllopet fram till 2021. Då de båda älskar att planera och organisera var det givet att de skulle planera sitt eget bröllop. Läs mer »

Ett bröllop, två kulturer.

Ett bröllop, två kulturer.

Max friade till Atefeh under deras resa till Bali under 2017. Ett år senare, den 18 maj, gifte sig paret på Rockelstad Slott framför sina nära och kära. För paret var det viktigt att förena båda sina kulturer, persiskt och svenskt, i deras bröllop.  Läs mer »

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Brudparet planerade för sex olika bröllop!

Sex bröllop. De planerade för två olika versioner men det blev hela sex stycken!  Läs mer »

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Omslagsbruden Louise Ekroth gifte sig på ett berg!

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021, Louise Ekroth, har äntligen sagt JA till sin kärlek Anders på ett berg mitt emot Kebnekaise. Brudparet skulle gift sig på Kebnekaises glaciär, men i och med att vädret blev dåligt var inte det möjligt och brudparet valde då att gifta sig på ett berg mitt emot där v Läs mer »

Bröllop med temat Västkusten

Bröllop med temat Västkusten

Kristin och Simon gifte sig på Orust, där vigseln hölls i vackra och pittoreska Mollösund och festen i Nösund precis vid havet. Paret valde därför att ha västkusten som ett tema genom hela bröllopet.  Läs mer »

Med eller utan gäster!

Med eller utan gäster!

Nina och Andreas hade bokat bröllop och fest förra året, men var tvungna att boka om. I slutet av maj i år bestämdes Nina och Andreas att de skulle viga sig. Med eller utan gäster och med eller utan brudfölje. Tur nog, fick 50 personer närvara på vigseln. Brudparet valde bort sina vänner, och tog  Läs mer »

6-dagars bröllop på Bali

6-dagars bröllop på Bali

Linnea Larm-Svensson gifte sig med sin kärlek I Putu Sumarna på Bali, Nusa Lembongan & Tabanan i år. Brudparet hade ett bröllop som varade i sex dagar tillsammans med ca 50 gäster.  Läs mer »

En vacker skärgårdsvigsel

En vacker skärgårdsvigsel

Regnet hann avta i sista sekund innan det var dags för Malin och Tobias att säga ja till varandra i en utomhusvigsel på Marstrand. Brudgummens pappa stod som präst och ett femtiotal turister blev extra åskådare under dagens pekande moment.  Läs mer »

Ett musikalbröllop

Ett musikalbröllop

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man ha Läs mer »

De gifte sig två gånger

De gifte sig två gånger

Björn och Caroline hade gjort alla rätt och planerade sitt stora pampiga slott bröllop över ett år i förväg. Allt var bokat och klart när pandemin slog till. Då de insåg att deras planerade bröllop inte skulle kunna gå att genomföra fick de tänka om på nytt, men bröllop skulle det bli! Läs om hur Bj Läs mer »

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Ett måndagsbröllop på brudens föräldrars gård

Karolina och Daniele fick ändra sina bröllopsplaner vid fem tillfällen pga pandemi. Det gick från att vara ett tredagarsbröllop med 50 personer på en herrgård till att vara 40 personer på hemmaplan under en helg till att bli två bröllop, ett i Sverige och ett i Italien, med 16 gäster vardera. Läs mer »

Tredagarsbröllop i Italien

Tredagarsbröllop i Italien

Vigsel med italiensk romantik, lokal tradition och bubblande Prosecco. Karin och Tony bjöd sina gäster på ett tredagarsbröllop i Italien.  Läs mer »

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Slottsvigsel med fest och dans under bar himmel

Exakt sju år efter att Anna och Chris träffades för första gången på en kräftskiva i Sydney sa de ja till varandra på Kalmar slott. Ett bröllop som speglade bådas rötter från Sverige och Australien. Läs mer »

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

En pangfest i dagarna tre på Bjärehalvön

Toner av korall, persika och rosa satte stilen på Emelie och Karls bröllop. Efter 8 månader av planering utan krav och stress bjöd de sina nära och kära på en riktig kärleksfest.  Läs mer »

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

En extravagant vigsel med Elvis i Las Vegas

Att Sofia och Johannes skulle bjuda med sina närmaste vänner till Las Vegas för ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en livestreamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutades dagen med poolparty och middag i sviten på den 27:e våningen. Läs mer »

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Trädgårdsbröllop med lantlig känsla och touch av medelhav

Under äppelträdet i Lunkabergs trädgård samlades den närmaste familjen och vännerna för att fira kärleken mellan Mathilda och Anders. En magsik bröllopsfest som varade i dagarna tre.  Läs mer »

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Malin och Patrick firade kärleken i sann The Great Gatsby anda

Med bristande utbud på herrgårdar och slott i Norge letade Malin och Patrick sig istället till Sverige och fann Görvälns Slott i Järfälla. Med långväga gäster hade de en magisk utomhusvigsel som de sent kommer att glömma. Läs mer »

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

Intim utomhusvigsel med inslag av rosa detaljer

När Linda och Gustav var gravida i femte månaden samlade de närmsta familjen för att fira sin kärlek till varandra. Solstrålarna kom precis i lagom tid och bjöd sällskapet på en vacker utomhusvigsel i Sundsta säteris vackra natur. Läs mer »

Emmi och Christian tog tåget till festen

Emmi och Christian tog tåget till festen

Hela dagen var en stor kärleksfest och det fanns inte en lugn stund på dansgolvet när Emmi och Christian firade sin kärlek i Malmö. Zlatan-sviten på Clarion Hotel fylldes med vänner innan vigseln och brudparet valde att ta tåget till festen.  Läs mer »

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

Gäster från hela världen samlades och firade kärleken mellan Roza och Aras

En vecka efter den borgerliga vigseln i Eskilstuna Stadshus samlade Roza och Aras släkt och vänner på Panorama i Södertälje för att fira sin kärlek. Traditionella rätter från mellanöstern serverades och musik från världens alla håll livade upp dansgolvet. Läs mer »

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Rosblad, ösregn och ljuvlig praliner flödade i mängder

Det omgjorda svinhuset på Agneshill gård i Skåne förvandlades till ett romantiskt boho-bröllop när tårtmakerskan Maria gifte sig med sin Fredrik. Med fem månader bröllopsplanering hann bruden skapa diverse dekorationer, trycksaker, ett magiskt dessertbord och såklart sin egen bröllopstårta, allt i d Läs mer »

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

En dalaidyll med soldränkta fäbodar och en gammal dansbana

I Karlsby fäbodar samlade brudparet sina nära och kära för att säga ja till varandra i en borgerlig vigsel ute i det gröna. Omringade av röda stugor, blåbärsris och betande får blev bröllopet en riktig Dalaidyll. Läs mer »

Rosa nyanser och inslag av guld

Rosa nyanser och inslag av guld

Emelie och Mikael planerade sitt bröllop i en annorlunda ordning. Bröllopsfotograf, vigsel- och festlokal var redan bokat innan själva förlovningen hade tagit vid. Med svar på gästernas alla frågor kunde brudparet njuta av den 12-månader långa bröllopsplaneringen. Läs mer »

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Vår ”first look” blev inte riktigt som jag tänkt mig

Så vi gick där i regnet och blåsten, jag i vit klänning, högklackat på kullersten och vackra lockar i håret. Läs mer »

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.  Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn två fantastiska vårdofter

Denna gång kan ni vinna ett kit med två mycket exklusiva dofter! - En för brud och en för brudgum Totalt värde: 2 500 kr!! ...Tävla här

Vinn två fantastiska vårdofter

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet