Victoria Patric
Av: Ronja WiLlners Foto: Emelie Petré

Sommarbröllop på Ingarö och kinesisk tradition

Under sommarens varmaste dag vigdes Victoria och Patric på Säby Säteri på Ingarö. Med gäster ända från Asien fick Patric visa sig värdig bruden genom den kinesiska traditionen ”Wedding door games”.

Brudpar: Victoria Wu & Patric Wu

Vigdes i: Säby Säteri

Datum: 23 juli 2016

Klädsel: Kavaj

Antal gäster: 100

Färgtema: Pastell

"Allt blev som förväntat, även det faktum att jag började gråta långt innan jag kom fram till Patric. Vigseln var helt magisk. Jag leddes fram till Patric av pappa och bara det kändes väldigt speciellt och fint, så när jag sedan såg alla gäster som
tagit sig dit för vår skull så gick det bara inte att hålla tillbaka tårarna."

Vigsel & fest: För att undvika eventuella logistika problem eller tappa bort någon faster som kommit hela vägen från Asien så valde vi att hålla vigseln och festen på samma ställe. Vi föll båda för Säby Säteri ute på Ingarö med sin harmoniska miljö ute i naturen och närheten till havet.

Brudbuketten: Brudbuketten bestod av mina favoritblommor rosor, pioner samt några nejlikor i ljusa pastellfärger. Vi hade även en matchande brudbåge vid vigselplatsen som blev otroligt fin.

Svåra val: Planeringen var många gånger snarare svår än rolig, eftersom det fanns så mycket fint att välja emellan. Vi besökte säkert upp emot tjugo olika slott, herrgårdar och festlokaler innan vi valde vår plats. Men känslan när vi hade hittat rätt var helt obeskrivlig, berättar Victoria.Gästlistan var också oerhört svår då vi inte kunde bjuda alla. Vi prioriterade de allra närmsta och fördelningen var rättvis fördelad där hälften av gästerna bestod av familj och släkt och den andra halvan av vänner.

Kinesisk tradition & "first look": Efter påklädning inväntade vi killarna då det var dags för den kinesiska traditionen "Wedding door games". Det innebär att brudgummen med hjälp av hans marskalkar ska visa sig värdig att hämta bruden genom att klara en rad utmaningar som brudens tärnor dirigerar. Tärnorna gjorde ett bra jobb med att testa Patric och hans marskalkar, framförallt fick alla sig ett gott skratt, berättar Victoria. Då Patric klarade utmaningarna var det dags för vår "first look". Han fick ställa sig under den 600-åriga eken medan tärnorna hämtade mig, jag hade svårt att hålla mina känslor i styr där och då när han fick se min brudklänning för första gången, säger Victoria.

Foto: Emelie Petré/www.emeliepetre.se

 

Petre

Petre2

Petre3

Petre4

Petre5

Petre6

Petre7

Petre8

Foto: Emelie Petré/www.emeliepetre.se

Relaterade artiklar

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Sydsvenskt sommarbröllop med gamla anor

Ånglok till kyrkan och en mamma som vigselförrättare några av de ingredienser som gjorde Hanna och David Linderoths bröllopsdag till något alldeles extra. Läs mer »

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Höll bröllopet i brudens barndomshem

Det föll sig naturligt för det svensk-australienska brudparet att hålla vigseln på den sörmländska landsbygden. Festen ägde rum i brudens barndomshem och en egenplockad brudbukett direkt från trädgården fick pryda brudens famn.  Läs mer »

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Borgerlig vigsel i Stockholms Stadshus

Hemflyttade från Malaysia hann Sara och Andreas att planera sitt bröllop på tre månader. Brudparet valde en borgerlig vigsel en varm oktoberdag i Stockholms Stadshus. Under den korta ceremonin på endast fem minuter hann de med att uppleva många lyckokänslor. Läs mer »

Rustikt ladugårdsbröllop

Rustikt ladugårdsbröllop

Helena och Jimmy hade spetsat in sig på ett rustikt ladugårdstema när de två skulle bli ett. Efter mycket letande hittade de vad de sökte i ladan Dalhemfarm som hann renoveras och bli klar precis i tid till bröllopet. Läs mer »

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Lantligt bröllop i Skåne med brevduvor

Emelie & Morgan började planera sitt skånska bröllop med lantligt tema i god tid. De fick en hel del hjälp av både släkt och vänner med allt det där pysslet som gör bröllopet lite extra personligt. På bröllopsdagen fick de 130 gästerna njuta av en fantastisk meny och se vita brevduvor lyfta mot skyn Läs mer »

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystils-bröllop i Australien

Boho och countrystil förenades en vacker dag när bruden kom åkandes till vigseln i en gammal gårdsbil samtidigt som tonerna från Aviciis ”Addicted to you” ljöd från högtalarna. Sam och Ida vigdes i Australien på brudgummens föräldragård och från Sverige hade både släkt och vänner kommit för att delt Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på TwitterFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nyhetsbrev

SystrarnasPolen

Planerar ni bröllop eller kanske vill ni lämna verkligheten en stund men saknar tid eller ork att fixa alla detaljer? Då har ni hittat rätt. Vi hjälper er att förverkliga era idéer och hitta de bästa platserna till bäst pris!...Läs mer

SystrarnasPolen

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Angelica Regnell
Angelica Regnell
Elina Hassel
Elina Hassel
Stina Gagnehag Elm
Stina Gagnehag Elm
Antonia Olivestam
Antonia Olivestam
Sally Loniakan
Sally Loniakan
Cecilia Larsson
Cecilia Larsson
Emmi Schyberg
Emmi Schyberg
Monika Benedek
Monika Benedek

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp