Bohem
Foto Malin Norlén

Dekorera ett bohemiskt bröllop

Låsta Säteri ligger mitt i Sörmlands hjärta med historiska anor. Förr kallades Låsta Säteri för Drottning Kristinas jaktslott då hon ofta besökte säteriet när hon var ute på landsbygden för jakt och avkoppling. Anna Experten Wallin-Sjögren visar hur ni kan dekorera och duka ett vackert bohemiskt bröllop.

Tänk på hur du placerar din brudbåge.

Det är viktigt att bågen inte står i direkt solljus, försök placera läget för vigselplatsen där det finns skugga så att inte brudparet behöver kisa och rynka ihop ansiktet som man gärna gör vid mycket sol. Du underlättar även för fotografen om du arrangerar vigselplatsen vid skugga.

Använd luftigt tyll tyg till brudbågen och arrangera den osymmetriskt och luftigt för att skapa en bohemisk look. Det är fint att blanda med grönt från buskar och annat grönska för en fyllig känsla. Pampasgräs, och vass är både skirt, ger textur och fyller ut på ett bra och fint sätt och ger pricken över i:t. Blommor väljer ni lämpligast efter säsong antingen handplockade ängsblommor eller vad som för säsongen är finast och mest hållbart.

Jobbat med olika höjd, nivåer och dekorationskluster vid brudbågen. På loppisar kan du göra fina fynd till dekor med rustika urnor, lite slitna lyktor och liknande.

Brudbåge_WEBB

Fotograf MySpecialDay Photography

Brudbåge två_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

 

Använd omaka tallrikar.

Vi använt oss av begagnade omaka tallrikar från Låsta Gårdshotell men höll oss till färgtemat blått och vitt för att skapa en enhetlig röd tråd vid festlogens dukning. Omaka bord kan man med fördel lägga naturfärgade dukar på för att det inte ska kännas allt för brokigt och ge ett lugn. För att återknyta till sitt färgtema jobbar du med dekorationsdetaljer och kanske en rustik och lantlig löpare som du använder i färgtemat för ert bröllop.

Att visa uppskattning i form av små gåvor till vardera gäst är en fin och mycket gammal gest och kan göras på lite olika sätt. Ett exempel kan vara att använda små askar som placeras vid varje kuvert och som kan innehålla brudparets favorit godis.

Dukning_webb

malin_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

MSD dukning 3

Fotograf MySpecialDay Photography

Msd_present_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

 

Använd gamla mjölkkartonger för att skapa vackra vaser

Ett tips är att spara på sina diskade mjölkkartonger, de är ju anpassade för att hålla vätska i sig.

Att plocka fallna lillfingertjocka grenar under hösten går fort, se till att de är torra och ganska raka innan du börjar pyssla. Pinnarna kan man därefter klippa till lagom långa och limma på mjölkkartongerna En gummisnodd eller liknande kan hålla ihop pinnarna och fixera dem tills det torkat ordentligt. Därefter kan de dekoreras efter eget tycke med spets, snöre eller fina band annars är de fina som de är.

När det sen är dags att göra sin blomsteruppsättning är det bara att mäta ut hur stor kartongens vaxade insida är. Därefter skära ut anpassade bitar av grön oasis och lägga i för att arrangera sina blomster. Ett roligt pyssel för både stora som små och som bör påbörjas i god tid innan då det tar ett litet tag att göra dem.

Dukning två_webb

Fotograf Malin Norlèn

 

Arbeta med naturliga, lite grövre, material vid dukningen och dekor

Grova skivor av höstens nersågade träd är något man kan be och få bitar av (att tänka på är att Ek är svårare att såga i än många andra träslag) .Om du får tag i färsk trä som behöver torka först, försök att i så fall till att de helst är 50 cm till en meter långa bitar som får torka långsamt i tex en plastsäck så att bitarna inte spricker när de sedan blir uppsågade. När ni sågar upp dessa är det fint om de har bark kvar på sina ställen. De kan sågas upp i olika tjocklek beroende på vad ni ska använda dem till, men såga inte för tunt då de lätt förlorar den rustika känslan .

Dukning tre_webb

Fotograf Malin Norlèn

Dekoation fyra_webb

Fotograf Malin Norlèn

 

Sweets

Låt dessetbordet gå i samma tema som resterande av dekorationen. Bygg på olika höjder och använd fat av trämatrial. Duka upp med blandade sötsaker så blir dessertbordet komplett.

Dessertbord_webb

Dessertbord två_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

 

Våga leka med brudbuketten.

För att följa känslan av rustik och bohemiskt tema så är bukettens design mer som en handplockad bukett.
Om man vill göra sin egen brudbukett så rekommenderar vi att öva lite innan så du får en känsla för hur mycket av allt material som behövs. Det går oftast åt mer än vad man tror och speciellt det du fyller ut med.
Beroende på årstid och om det ens går att plocka eget material, så är det en god idé att satsa på en del grönt.Det går att tjäna en del pengarpå om det går att plocka en del grönt själv och kanske komplettera med lite köpt grönska.
Blanda gärna din bukett med torkade sädesslag, olika grässorter och vassplymer, trendigt just nu är pampasgräs i olika utförande. Dock är det ganska dyrt och vanligt vass är jättefint det med.
Om ni tänker att ni vill använda tistlar i buketten är det värt att ha köpta tistlar som inte gör dig illa, undvik dem du hittar i dikeskanten.
Stora nejlikor är hållbara och är fina hela bröllopsdagen även om det inte får så mycket vatten. Komplettera med dina favoritblommor och helst blommor efter säsong om du vill ha en hållbar bukett.

En bukett som denna där du håller i blommornas stjälkar, som är skaftet till buketten, är alltid som finast i början och kommer efter ett tag att sloka. Glöm därför inte att ha med en vas med vatten och lite näring i under middagen. Använd även gärna en portabel plastbägare med vatten när ni transporteras till och från fotografering vid behov.

blommor_malin två_webb

Fotograf Malin Norlèn

blommor_malin_webb

Fotograf Malin Norlèn

corsage_malin_webb

Fotograf Malin Norlèn

hårkrona_malin_webb

Brudens krona är gjord i returmaterial av designer Viveka Gren. Är man lite pysslig kan man säkert hitta på något eget personligt av loppisfynd eller annat returmaterial, bara fantasin sätter gränsen. Fotograf Malin Norlèn

 

Anna Wallin-Sjögren på White Bride Weddingplanner & Event Design är dipl. koordinator, bröllopsplanerare och event manager samt dipl. florist. Anna har arrangerat och planerat bröllop och event sedan mitten av 1990-talet och utbildade sig tidigt inom tillskärning, design & sömnad. Att måttanpassa och skräddarsy högtidskläder, till fest och bröllop började Anna med redan i slutet av 1980-talet. Hon har ett stort intresse för våra historiska epoker, som gjort att hon även syr dräkter efter historiska originalmönster.

Läs mer om Anna på white-bride.se

Whitebridewedding_webb

Fotograf: Elisabeth Danielsson-Emerald Weddings

Anna Wallin-Sjögren på White Bride Weddingplanner & Event Design gjorde tillsammans med sitt team gjort en inspirerande fotografering ute på landsbygden i en underbar festloge utanför Strängnäs.

Tack till Teamet bakom denna stylade fotografering:

Styling, planering, dekoration och dekor, White Bride weddingplanner & Event design

Fotograf, Malin Norlèn

Fotograf och Videograf, My SpecialDay Photography

MUA Emmelie, Beauty by W.B.

Hårstylist Belinda, Marbelli Event

backup & hårstylist för statistmodellerCarita, Leonik

Kostym och accessoarer, Östermalms Frack & Smoking

Herraccessoarer DAKO

Brudklänning, Bröllopsbutiken- The Wedding Shop

Florist, Melody Flowers

Brudens underkläder, Aviani

Brudens hårkrona och kimono, HALO Bridal by Vivika Gren

Chokladbitar, Elessario Choklad

Designade kakor och placeringskort, Sugar Cookie Lane

Tärnans kläder, och hårdekoration, Thimble And Heart

Location,Låsta Säteri och gårdshotell

Relaterade artiklar

Festligatips

Festligatips

Ida och Malin har alltid haft ett brinnande intresse för pyssel och dekor och när Ida planerade inför sitt egna bröllop fick systrarna mersmak för sin kreativa passion. En hobby utvecklades till att bli något de båda ville satsa helhjärtat på. Systrarna startade instagram kontot Festligatips, som vu Läs mer »

Bröllopsdukning i toner av blått

Bröllopsdukning i toner av blått

Romantisk dukning med toner i blått och jordnära färger med detaljer av guld, som ger extra flärd åt dukningen. Läs mer »

Dukning för det moderna brudparet

Dukning för det moderna brudparet

En elegant och vacker bröllopsdukning med ljusa färger i vitt och beige med detaljer av guld. Keep it simple. Läs mer »

Säg det med en ros

Säg det med en ros

Att färgen på rosen har en betydelse är någon som med tiden glömts bort. Förr användes rosen som en symbol för olika känslor medan man nu för tiden oftast väljer rosor utefter vilken färg som man tycker är finast. De vita rosorna som ofta syns på bröllop står exempelvis för renhet och oskuld och är  Läs mer »

DIY Skapa bröllopsfesten själva!

DIY Skapa bröllopsfesten själva!

D.I.Y. är största trenden i år. Är ni som brudpar, kreativa, påhittiga och gillar att fixa och trixa så finns det oändligt många DIY tips att ta del av. Vilket även är väldigt kul för era nära och kära att ta del av för att de ska känna sig involverade i bröllopet. Här kommer olika tips att inspirer Läs mer »

DIY: Släpp lös din inre pysslare!

DIY: Släpp lös din inre pysslare!

Oavsett om ni är erfarna pysslare eller bara kreativa personer, är möjligheterna oändliga med Cricut som hjälpmedel. Med en maskin från Cricut kan ni som brudpar skapa fina inbjudningskort från grunden, göra egna tryck på kläder, personliga klistermärken, etiketter och mycket mer. Perfekt för att gö Läs mer »

Bröllopsdukning

Bröllopsdukning

Låt kreativiteten flöda och med hjälp av kopparfärg kan ni göra så att gamla vaser och bestick får nytt liv till bröllopet. Läs mer »

Ljuva Lavendeln

Ljuva Lavendeln

Lavendel, Lavandula angustifolia, är inte bara en fantastiskt vacker och dekorativ blomma som sprider en underbar doft runt om kring sig utan är även en smaksättare av godis, bakverk och bröllopstårtor. Då lavendeln har många användningsområden är den en perfekt blomma att använda sig av för att ska Läs mer »

Dekorera lekfullt

Dekorera lekfullt

Sätt färg på ert bröllop med ett lekfullt tema. Våga ta ut svängarna och lägg lite extra kärlek på detaljerna så blir bröllopet till en fest! Läs mer »

Keep it simple

Keep it simple

Vill man som brudpar inte anordna någonting stort till sitt bröllop men ändå göra något speciellt kan en somrig bröllopspicknic tillsammans med era närmaste vara ett tips! Läs mer »

Dekorera ett bohemiskt bröllop

Dekorera ett bohemiskt bröllop

Låsta Säteri ligger mitt i Sörmlands hjärta med historiska anor. Förr kallades Låsta Säteri för Drottning Kristinas jaktslott då hon ofta besökte säteriet när hon var ute på landsbygden för jakt och avkoppling. Anna Experten Wallin-Sjögren visar hur ni kan dekorera och duka ett vackert bohemiskt brö Läs mer »

Blomstrande höjder- Brudbågen

Blomstrande höjder- Brudbågen

I dessa tider när bröllopet behöver vara mer intimt och med färre gäster är det perfekt med ett bröllop ute i det fria.  Läs mer »

Duka och dekorera – få till en elegant och sorbet stil

Duka och dekorera – få till en elegant och sorbet stil

En klassisk stil är inte detsamma som något tråkigt. Här är DIY-temat för de brudpar som önskar uttrycka sig med elegans.  Läs mer »

Uthyrningstrenden fortsätter – Indiska börjar hyra ut glas och porslin

Uthyrningstrenden fortsätter – Indiska börjar hyra ut glas och porslin

Som en del av Indiskas hållbarhetsarbete erbjuder de nu en uthyrningstjänst av glas och porslin – både med enkelt vitt och mer färg som bas. Läs mer »

Skapa magi med blommor

Skapa magi med blommor

Nyligen tog Sarah Angelsiöö över Gullvivan på Karlavägen 53 – en av Stockholms äldsta blomsterbutiker med anor från 1905. Sara vill skapa magi med sin blomsterstil och hennes hjärta slår lite extra för just bröllop. Läs mer »

Duka med servetten i fokus

Duka med servetten i fokus

Säg hejdå till tråkiga och opersonliga servettvikningar. Ett band, växt eller en enkel knut runt servetten kan snabbt ta dukningen till en ny nivå.  Läs mer »

Glöm inte att dekorera toaletten

Glöm inte att dekorera toaletten

Lokalen dekoreras flitigt, men många glömmer bort att snygga till toaletten. Här är tipsen som gör även det tristaste badrummet luxuös. Läs mer »

DIY: Fixa festlokalen till bröllopet

DIY: Fixa festlokalen till bröllopet

Ett bröllop behöver inte kosta en förmögenhet. Det viktiga är att ni får just det bröllop som ni drömmer om. Oavsett vad ni väljer för plats och lokal finns det mycket att göra för att ni ska få plats med ”pinterest”-bröllopet i er budget. Läs mer »

Festfixarens bästa tips

Festfixarens bästa tips

Ingen är väl bättre lämpad på att ge tips på hur man skapar den bästa bröllopsfesten än Micael Bindefeld som här ger Allt om Bröllops läsare sina bästa tips för en lyckad fest. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn edt från Molton Brown

Den nya Molton Brown-doften är en engelsk kreation för en fräsch sommar med noter av hallon, litchi, pion, rosépeppar och cederträ-mysk. Parfymören Vanessa Prudent blev inspirerad av gastronomi och n....Tävla här

Vinn edt från Molton Brown

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet