Bohem
Foto Malin Norlén

Dekorera ett bohemiskt bröllop

Låsta Säteri ligger mitt i Sörmlands hjärta med historiska anor. Förr kallades Låsta Säteri för Drottning Kristinas jaktslott då hon ofta besökte säteriet när hon var ute på landsbygden för jakt och avkoppling. Anna Experten Wallin-Sjögren visar hur ni kan dekorera och duka ett vackert bohemiskt bröllop.

Tänk på hur du placerar din brudbåge.

Det är viktigt att bågen inte står i direkt solljus, försök placera läget för vigselplatsen där det finns skugga så att inte brudparet behöver kisa och rynka ihop ansiktet som man gärna gör vid mycket sol. Du underlättar även för fotografen om du arrangerar vigselplatsen vid skugga.

Använd luftigt tyll tyg till brudbågen och arrangera den osymmetriskt och luftigt för att skapa en bohemisk look. Det är fint att blanda med grönt från buskar och annat grönska för en fyllig känsla. Pampasgräs, och vass är både skirt, ger textur och fyller ut på ett bra och fint sätt och ger pricken över i:t. Blommor väljer ni lämpligast efter säsong antingen handplockade ängsblommor eller vad som för säsongen är finast och mest hållbart.

Jobbat med olika höjd, nivåer och dekorationskluster vid brudbågen. På loppisar kan du göra fina fynd till dekor med rustika urnor, lite slitna lyktor och liknande.

Brudbåge_WEBB

Fotograf MySpecialDay Photography

Brudbåge två_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

 

Använd omaka tallrikar.

Vi använt oss av begagnade omaka tallrikar från Låsta Gårdshotell men höll oss till färgtemat blått och vitt för att skapa en enhetlig röd tråd vid festlogens dukning. Omaka bord kan man med fördel lägga naturfärgade dukar på för att det inte ska kännas allt för brokigt och ge ett lugn. För att återknyta till sitt färgtema jobbar du med dekorationsdetaljer och kanske en rustik och lantlig löpare som du använder i färgtemat för ert bröllop.

Att visa uppskattning i form av små gåvor till vardera gäst är en fin och mycket gammal gest och kan göras på lite olika sätt. Ett exempel kan vara att använda små askar som placeras vid varje kuvert och som kan innehålla brudparets favorit godis.

Dukning_webb

malin_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

MSD dukning 3

Fotograf MySpecialDay Photography

Msd_present_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

 

Använd gamla mjölkkartonger för att skapa vackra vaser

Ett tips är att spara på sina diskade mjölkkartonger, de är ju anpassade för att hålla vätska i sig.

Att plocka fallna lillfingertjocka grenar under hösten går fort, se till att de är torra och ganska raka innan du börjar pyssla. Pinnarna kan man därefter klippa till lagom långa och limma på mjölkkartongerna En gummisnodd eller liknande kan hålla ihop pinnarna och fixera dem tills det torkat ordentligt. Därefter kan de dekoreras efter eget tycke med spets, snöre eller fina band annars är de fina som de är.

När det sen är dags att göra sin blomsteruppsättning är det bara att mäta ut hur stor kartongens vaxade insida är. Därefter skära ut anpassade bitar av grön oasis och lägga i för att arrangera sina blomster. Ett roligt pyssel för både stora som små och som bör påbörjas i god tid innan då det tar ett litet tag att göra dem.

Dukning två_webb

Fotograf Malin Norlèn

 

Arbeta med naturliga, lite grövre, material vid dukningen och dekor

Grova skivor av höstens nersågade träd är något man kan be och få bitar av (att tänka på är att Ek är svårare att såga i än många andra träslag) .Om du får tag i färsk trä som behöver torka först, försök att i så fall till att de helst är 50 cm till en meter långa bitar som får torka långsamt i tex en plastsäck så att bitarna inte spricker när de sedan blir uppsågade. När ni sågar upp dessa är det fint om de har bark kvar på sina ställen. De kan sågas upp i olika tjocklek beroende på vad ni ska använda dem till, men såga inte för tunt då de lätt förlorar den rustika känslan .

Dukning tre_webb

Fotograf Malin Norlèn

Dekoation fyra_webb

Fotograf Malin Norlèn

 

Sweets

Låt dessetbordet gå i samma tema som resterande av dekorationen. Bygg på olika höjder och använd fat av trämatrial. Duka upp med blandade sötsaker så blir dessertbordet komplett.

Dessertbord_webb

Dessertbord två_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

 

Våga leka med brudbuketten.

För att följa känslan av rustik och bohemiskt tema så är bukettens design mer som en handplockad bukett.
Om man vill göra sin egen brudbukett så rekommenderar vi att öva lite innan så du får en känsla för hur mycket av allt material som behövs. Det går oftast åt mer än vad man tror och speciellt det du fyller ut med.
Beroende på årstid och om det ens går att plocka eget material, så är det en god idé att satsa på en del grönt.Det går att tjäna en del pengarpå om det går att plocka en del grönt själv och kanske komplettera med lite köpt grönska.
Blanda gärna din bukett med torkade sädesslag, olika grässorter och vassplymer, trendigt just nu är pampasgräs i olika utförande. Dock är det ganska dyrt och vanligt vass är jättefint det med.
Om ni tänker att ni vill använda tistlar i buketten är det värt att ha köpta tistlar som inte gör dig illa, undvik dem du hittar i dikeskanten.
Stora nejlikor är hållbara och är fina hela bröllopsdagen även om det inte får så mycket vatten. Komplettera med dina favoritblommor och helst blommor efter säsong om du vill ha en hållbar bukett.

En bukett som denna där du håller i blommornas stjälkar, som är skaftet till buketten, är alltid som finast i början och kommer efter ett tag att sloka. Glöm därför inte att ha med en vas med vatten och lite näring i under middagen. Använd även gärna en portabel plastbägare med vatten när ni transporteras till och från fotografering vid behov.

blommor_malin två_webb

Fotograf Malin Norlèn

blommor_malin_webb

Fotograf Malin Norlèn

corsage_malin_webb

Fotograf Malin Norlèn

hårkrona_malin_webb

Brudens krona är gjord i returmaterial av designer Viveka Gren. Är man lite pysslig kan man säkert hitta på något eget personligt av loppisfynd eller annat returmaterial, bara fantasin sätter gränsen. Fotograf Malin Norlèn

 

Anna Wallin-Sjögren på White Bride Weddingplanner & Event Design är dipl. koordinator, bröllopsplanerare och event manager samt dipl. florist. Anna har arrangerat och planerat bröllop och event sedan mitten av 1990-talet och utbildade sig tidigt inom tillskärning, design & sömnad. Att måttanpassa och skräddarsy högtidskläder, till fest och bröllop började Anna med redan i slutet av 1980-talet. Hon har ett stort intresse för våra historiska epoker, som gjort att hon även syr dräkter efter historiska originalmönster.

Läs mer om Anna på white-bride.se

Whitebridewedding_webb

Fotograf: Elisabeth Danielsson-Emerald Weddings

Anna Wallin-Sjögren på White Bride Weddingplanner & Event Design gjorde tillsammans med sitt team gjort en inspirerande fotografering ute på landsbygden i en underbar festloge utanför Strängnäs.

Tack till Teamet bakom denna stylade fotografering:

Styling, planering, dekoration och dekor, White Bride weddingplanner & Event design

Fotograf, Malin Norlèn

Fotograf och Videograf, My SpecialDay Photography

MUA Emmelie, Beauty by W.B.

Hårstylist Belinda, Marbelli Event

backup & hårstylist för statistmodellerCarita, Leonik

Kostym och accessoarer, Östermalms Frack & Smoking

Herraccessoarer DAKO

Brudklänning, Bröllopsbutiken- The Wedding Shop

Florist, Melody Flowers

Brudens underkläder, Aviani

Brudens hårkrona och kimono, HALO Bridal by Vivika Gren

Chokladbitar, Elessario Choklad

Designade kakor och placeringskort, Sugar Cookie Lane

Tärnans kläder, och hårdekoration, Thimble And Heart

Location,Låsta Säteri och gårdshotell

Relaterade artiklar

Blomstrande höjder- Brudbågen

Blomstrande höjder- Brudbågen

I dessa tider när bröllopet behöver vara mer intimt och med färre gäster är det perfekt med ett bröllop ute i det fria.  Läs mer »

Duka och dekorera – få till en elegant och sorbet stil

Duka och dekorera – få till en elegant och sorbet stil

En klassisk stil är inte detsamma som något tråkigt. Här är DIY-temat för de brudpar som önskar uttrycka sig med elegans.  Läs mer »

Uthyrningstrenden fortsätter – Indiska börjar hyra ut glas och porslin

Uthyrningstrenden fortsätter – Indiska börjar hyra ut glas och porslin

Som en del av Indiskas hållbarhetsarbete erbjuder de nu en uthyrningstjänst av glas och porslin – både med enkelt vitt och mer färg som bas. Läs mer »

Duka med servetten i fokus

Duka med servetten i fokus

Säg hejdå till tråkiga och opersonliga servettvikningar. Ett band, växt eller en enkel knut runt servetten kan snabbt ta dukningen till en ny nivå.  Läs mer »

Glöm inte att dekorera toaletten

Glöm inte att dekorera toaletten

Lokalen dekoreras flitigt, men många glömmer bort att snygga till toaletten. Här är tipsen som gör även det tristaste badrummet luxuös. Läs mer »

DIY: Fixa festlokalen till bröllopet

DIY: Fixa festlokalen till bröllopet

Ett bröllop behöver inte kosta en förmögenhet. Det viktiga är att ni får just det bröllop som ni drömmer om. Oavsett vad ni väljer för plats och lokal finns det mycket att göra för att ni ska få plats med ”pinterest”-bröllopet i er budget. Läs mer »

Festfixarens bästa tips

Festfixarens bästa tips

Ingen är väl bättre lämpad på att ge tips på hur man skapar den bästa bröllopsfesten än Micael Bindefeld som här ger Allt om Bröllops läsare sina bästa tips för en lyckad fest. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Aob1-20121

 

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021

Nu har DU chansen att bli en av tre vinnare att bli vår omslagsmodell! Alla över hela Sverige kan tävla om att vinna vår stora tävling Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021....Tävla här

Allt om Bröllops Omslagsbrud 2021

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Bröllopsbloggen
Bröllopsbloggen

Snyggast på Instagram..

Vårkänslor i luften eftersom snön är borta och solen tittar fram. Som jag längtat efter dig solen! Direkt blir jag sugen på ett glas rosé på en ute...Läs inlägget

Theresa Skjolden
Theresa Skjolden

SECONDHAND GULD & LOKAL SMED!..

Vad betyder Slow Wedding? Jag har liksom hittat på begreppet utifrån ”Slow Fashion” och vet inte om frasen ens existerar, vet du? 😉 Me...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

The ring..

The one Ringen för mig var väldigt viktig. Vad jag inte visste var att Mikael också tänkte på detta. 6 månader innan han friade träffade han en juv...Läs inlägget

Julia Dannfors
Julia Dannfors

Gifta sig i Converse?..

Min tanke har alltid varit att gifta mig i sneakers. Dels för att jag aldrig går i klackar så det känns naturligt med låga skor även på bröllopet m...Läs inlägget

Sarah Müller
Sarah Müller

Nya Inbjudningar..

Nu är det drygt 5 månader kvar till bröllopet, och vi börjar planera igen på allvar. Vi har bestämt oss för att absolut gifta oss i sommar och att ...Läs inlägget

Lovisa Swärd
Lovisa Swärd

Längesen nu!..

Hej! Nu var det ett bra tag sen jag kikade in här. Men som för de allra flesta så har ju denna höst såsom vår varit väldigt märklig. Man glömde Läs...Läs inlägget

Maria Busck
Maria Busck

Perfekt hy till bröllopet med ansiktsbehandlingar..

Hej på er. Jag vill ju att min hud ska vara i sin allra bästa form på mitt bröllop. Därför har jag nu börjat förberedelserna genom att inleda ett s...Läs inlägget

Angela Nakitende
Angela Nakitende

Paus..

Hej vänner! Hur mår ni? Här har det varit tyst i en månad. Inte i min vildaste fantasi hade jag trott att livet skulle vara lika ovisst nu som då. ...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

En liten uppdatering...

Hej alla. Det har verkligen känts motigt att skriva här under en lång tid. Största anledningen har varit för att jag har verkligen inget nytt att k...Läs inlägget

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

TILLBAKA PÅ RUTA 1..

Efter mycket funderande fram och tillbaka har vi till slut beslutat oss för att flytta fram bröllopet ett år. Hejdå 2020 – du är ändå inte et...Läs inlägget

annons

Är du intresserad av att hitta ett casino utan konto, klicka här

Information om casinon utan licens hos spelpressen.  Casinon utan licens

Läs allt om casino utan svensk licens i den här guiden

Intresserad av att testa casinon utan licens?
Hos Casinotopp hittar du alla bra casinon utan licens i Sverige.

Upp