Naturnärabröllop

Skapa ditt unika bröllop

(ANNONS) Många förknippar Svenska Turistföreningen med dess vandrarhem och fjällstationer i vilka erbjuds övernattningsmöjligheter runt om i Sverige. Det alla kanske inte tänker på är att många av STFs anläggningar även är experter på bröllopsarrangemang och erbjuder perfekta förutsättningar för ett naturnära och personligt bröllop.

Sverige är fantastiskt

Allt fler brudpar vill att själva bröllopet med dess ceremoni och fest ska reflektera brudparets personligheter. Att bröllopet ska vara personligt är en av de absolut starkaste trenderna sedan flera år och många vill gärna bryta lite med gängse bild av hur man kan arrangera ett bröllop och en bröllopsfest. Det får gärna vara lite udda. Allt om Bröllop får många frågor om just tips på unika festlokaler. Att vår miljö och natur har hamnat i fokus kan inte ha undgått någon och många lär sig åter att upptäcka vilket fantastiskt landskap vi har i Sverige.

 

Naturnära bröllop

Vad kan vara vackrare än att ha en milsvid utsikt ut över våra svenska fjäll som scen för ett bröllop eller varför inte ha en bröllopsfest i en lada med grönskande ängar och höbalar som dekor. STF har otaliga varianter på unika platser där man kan ha både vigsel och fest. Vissa anläggningar har blivit lite av expert på att arrangera bröllop och har både restaurang och personal att tillgå för att duka upp till en bröllopsmiddag mitt i naturen. Du finner länkar nedan till mer inspiration och information.

STF_3

Bröllopsmiddag ute i det fria på STF Lilla Tyresö.                                                       Foto: Anette Andersson

 

Hyr hela huset

Önskar ni fira i avskildhet så har STF ett koncept som går under namnet Hyr Hela Huset, där ni får exklusiv rätt till både allmänna utrymmen, gästkök, restaurang och samtliga bäddar. En prisvärd kombination av festlokal och sovplats för övernattande gäster. Hemtrevligt, mysigt och med den stora fördelen att alla gäster själva kan bestämma hur lång festnatten ska vara, utan att bekymra sig för hemtransport.

STF_2

Uppdukat för bröllopsmiddag på STF Nyköping / Lasätter gård

 

Vad kostar det?

På STFs hemsida finner ni prissatta inspirationsförslag på några av STFs anläggningar som är experter på bröllop. Via gruppförfrågan på hemsidan kan ni även enkelt få prisuppgift på övriga anläggningar, anpassat efter just era önskemål.

STF_10

"Fantastiska omgivningar, en mysig trädgård och ett helt hus alldeles för oss själva. Ett perfekt upplägg!"

Foto: Anette Andersson

 

INSPIRATIONSFÖRSLAG
Nedan finner du ett urval inspirationsförslag på bröllopspaket hos några av STFs boenden.

 

BRÖLLOP I TIVEDENS MAGISKA URSKOG

STF_6

 

 

FESTLOKAL MED ORANGERI VID HALLANDSÅSENS SLUTTNING

STF_7

 

 

PERSONLIGT BRÖLLOP I CHARMIG 1700-TALS MILJÖ

STF_8

 

 

STORSLAGNA VYER OCH FANTASTISK MAT PÅ BLÅHAMMAREN

STF_1

 

 

SÖRMLÄNDS BRÖLLOPSIDYLL I LADAN PÅ LASÄTTER GÅRD

STF_11

 

Hitta anlägningar via karta

Nyfiken på hur ett bröllop kan se ut på något av STFs övriga boenden? Hitta er personliga favorit på STFs hemsida. Sök efter en anläggning genom att klicka på någon av dem som är utmärkt på kartan eller bland alla bilder som kommer upp vid sökfunktionen.
Använd sedan gruppförfrågan på respektive anläggningssida för att få prisuppgift utifrån storleken på ert sällskap och era önskemål.

 

 

Klicka här för att få mer inspiration och tips från STF

 

Klicka här för att få mer information om Hyra Hela Huset

 

 

Denna artikel är publiserad i samarbete med STF

Relaterade artiklar

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

7 vackra bordsdekorationer till bröllopet

Dekorationer till festen är en viktig del för känslan och ett personligt bröllop. Här har vi samlat 7 vackra och roliga bordsdekorationer som kommer att ta dukningen till en ny nivå. Allt sitter i detaljerna!  Läs mer »

Ditt bröllop -precis som ni önskar det!

Ditt bröllop -precis som ni önskar det!

(ANNONS) Josephine Söderlindh skapade sitt drömställe vid sjön Båven som nu kan bli er bröllopsdröm. Så skapade hon det nyöppnade bröllops- och festanläggningen Båven Country Lodge. Läs mer »

Gift dig på ett kungligt slott!

Gift dig på ett kungligt slott!

(ANNONS) På fyra av Sveriges kungliga slott finns möjligheten att boka vigsel i historiska kyrkorum och kapell, skapade av tidens främsta arkitekter. Vackert belägna runt Mälaren skapar slotten en unik inramning till er vigsel.  Läs mer »

6 slott nära dig

6 slott nära dig

(ANNONS) Vem drömmer inte om att få ha sitt bröllop på slott eller herrgård? Efterfrågan på vackra och spektakulära platser för bröllopsfesten har ökat lavinartat de senaste åren och trenden ser ut att hålla i sig. Allt fler brudpar lägger mer fokus på själva bröllopsfesten som är ett sällsynt  Läs mer »

Dekorera efter tema

Dekorera efter tema

Dekorera er utomhusfest med rustika och pastelliga detaljer. Eller varför inte bjuda in till ett härligt sommarbröllop med influenser av vintage och natur? Eller vill ni hellre skapa ett kärleksfullt bröllop med retrokänsla? Här får ni tips för att skapa tre härliga teman på er bröllopsfest.  Läs mer »

Höstfint på ett kick

Höstfint på ett kick

Använd naturpapper till festprogram och bordsplaceringskort och ställ små blomsterkrukor i vanliga papperspåsar som du sedan dekorerar - då har du fått en höstig känsla med några enkla knep. Se mer i bildspelet ovan.  Läs mer »

Lyckas med bordsplaceringen

Lyckas med bordsplaceringen

En lyckad bordsplacering kräver en viss eftertanke. Utgå från en traditionell placering eller bryt mot alla regler! Läs mer »

Så hittar ni stilen

Så hittar ni stilen

Få gånger i livet ställs man inför så många val som under bröllopsplaneringen. Sätter ni från början upp tydliga riktlinjer för er själva blir besluten enklare. Läs mer »

Tänkvärt vid bordsplacering

Tänkvärt vid bordsplacering

Här är några saker att tänka på när det kommer till bordsplacering.  Läs mer »

Gör ljus av mormorsporslinet

Gör ljus av mormorsporslinet

Söker ni vintagekänslan och är lite pyssliga så är det tacksamt att omvandla loppisfynden till festdekor. Gamla muggar blir lätt snygga ljus.  Läs mer »

Checka av lokalen

Checka av lokalen

När ni letar festlokal är det viktigt att veta vad ni ska titta efter. Förutom att hitta en lokal som passar er och temat finns några praktiska detaljer att ta hänsyn till. Vi har checklistan ni bör ha med när ni spanar efter er festlokal. Läs mer »

Låt gästerna skriva

Låt gästerna skriva

Alla gäster kommer inte hinna säga allt de vill till er på själva bröllopsdagen så låt dem skriva det till er, att läsa när mer tid finns. Läs mer »

Fyra tokiga festlokaler

Fyra tokiga festlokaler

Är ni det udda paret som vill väcka uppmärksamhet med er bröllopsfest? Då har vi samlat några tokiga alternativ för er som vill ha ett humoristiskt bröllop. Läs mer »

Värna om det lokala - välj bygdegård

Värna om det lokala - välj bygdegård

Bygdegården är ett budgetvänligt alternativ till er festlokal. Här finns alla möjligheter att få skapa er bröllopsscen från grunden. I Sverige finns fler än 1 400 bygdegårdar, en av dem är Hyssna bygdegård sydost om Göteborg. Läs mer »

Trist med tält?

Trist med tält?

Inte alls! Har ni en stor mark att tillgå, men ingen lokal? Då kan ett bröllopstält vara lösningen för er. Här kan ni bygga upp er festlokal precis som ni vill ha den. Med hjälp av textil, belysning och dekorationer får ni en lyxig festlokal. Läs mer »

Vigs i slottsparken

Vigs i slottsparken

Efter många år av förfrågningar så slår nu vackra Engsholms slott upp portarna för vigslar och bröllopsfester. Här möts gästerna av klassisk slottsmiljö och prunkande slottsträdgårdar. Läs mer »

Så ljussätter ni festen

Så ljussätter ni festen

Så här fixar du ljus som håller för hela kvällen och natten! Läs mer »

Så väljer ni festlokal

Så väljer ni festlokal

Ett av de första valen ni bör göra är var ni vill ha bröllopsfesten någonstans. Det finns en mängd olika typer av festlokaler att välja mellan, här är de vanligaste. Läs mer »

Test: vilken lokal passar er?

Test: vilken lokal passar er?

Valet av bröllopslokal är avgörande för vilken ton ni sätter på bröllopet. Men hur ska ni kunna välja? Med hjälp av vårt snabba test hittar ni enkelt er bästa plats! Läs mer »

Frågor till festlokalen

Frågor till festlokalen

När ni påbörjar er bröllopsplanering är festlokalen ett av de första valen ni bör göra. För att undvika otrevliga överraskningar finns det ett par frågor att ställa när ni bokar er lokal. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på TwitterFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Eldshow.se

Eldshow istället för fyverkerier? Vi lämnar ingen oberörd – eldshow över förväntan....Läs mer

Eldshow.se

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Madeleine Teland
Madeleine Teland
Angelica Regnell
Angelica Regnell
Elina Hassel
Elina Hassel
Stina Gagnehag Elm
Stina Gagnehag Elm
Antonia Olivestam
Antonia Olivestam
Sally Loniakan
Sally Loniakan
Cecilia Larsson
Cecilia Larsson
Emmi Schyberg
Emmi Schyberg
Monika Benedek
Monika Benedek

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp