Så streamar du ditt bröllop
Av Redaktionen

Direktsänd ditt eget bröllop

Kan dina gäster inte komma? Bjud in dem att följa ditt bröllop live via dator eller telefon. Här kommer en guide om hur du gör.

I dessa tider begöver vi tänka utanför den berömda boxen och ta till nya metoder. Kan dina gäster inte komma till bröllopet? Oavsett om det beror på Corona eller andra orsaker så är det dags att vi införlivar ny teknik i våra bröllop. Bjud in dem att följa ditt bröllop - live via dator eller telefon. Tar du hjälp av en prefessionell videograf så fråga om denne har erfarenhet av att sända live. Du kan göra det själv men blir såklart bättre om ett proffs tar hand om allt. Här kommer en guide om hur du gör för att streama själv.

film_wedding

Vilken utrustning behövs?

Det första steget för att live streama direkt på YouTube är att se till att du har allt du behöver. Det betyder en kamera, en mikrofon och en internetanslutning. Om du hyr en lokal för ditt event, se till att de har en bra WiFi-anslutning. Utan det, blir din bild pixlad och kan till och med sluta tvärt.

 

Konto på YouTube

Har du inget eget konto på YouTube så behöver du såklart skapa ett innan du kan börja. Det är via YouTube dina gäster kommer följa bröllopet. När du väl skapat ett konto måste du verifiera ditt YouTube-konto innan du kan live streama. Du måste ange ett telefonnummer där du får ett textmeddelande med din verifieringskod. När du har verifierats kan du ladda upp videoklipp längre än 15 minuter och livestreama.

Ok. Nu har du ett veriferat konto, men lite fler inställningar behöver vi göra innan allt är redo att testas.

 

Aktivera Streaming

Nästa steg är att aktivera live streaming på din YouTube-kanal. För att göra det, gå till Creator Studio verktyget om du använder en stationär dator. Om du använder en mobil enhet klickar du på kameraknappen. Du måste ge YouTube-appen behörighet att komma åt din kamera och mikrofon.

 

Ställ in kodomvandlare

YouTube kräver att du installerar en programvara för ett tredjeparts program för att kunna live streama. Kodomvandlaren som du behöver beror på hur du live streamar ditt event. Klicka här för att läsa om hur man gör.

 

Lägg till information om din streaming

När du har ställt in din kod är det dags att arbeta med den aktuella streamingen. Du borde ge din live stream en bra titel som tar tag i tittarnas uppmärksamhet. Du bör också inkludera alla relevanta detaljer i videobeskrivningen. Skriv vad eventet handlar om, var den äger rum och vad som ska hända.

Nedanför beskrivningsrutan ser du en rullgardinsmeny för kategorier och en för sekretess. Välj den lämpligaste kategorin för ditt live streamade event.

Du bör också lägga till en anpassad miniatyrbild till din live stream innan du går live. Det kommer att göra att det ser mer professionellt och tilltalande ut för tittarna.

Slutligen kan du se din kodade inställning längst ner. Du kan se serverns URL och streaming namn.

Observera: Alla med ditt streaming namn kan sända från din YouTube-kanal. Ge inte ut det till vem som helst.

 

Undvik hack och fördröjning - Aktivera "Low Latency"

När du streamar live kan det hända att det blir en fördröjning mellan eventet och sändningen. Det påverkar också live streaming-chatten. Om du vill interagera med dina tittare i realtid, aktivera då Low Latency. Det kommer att minska förseningen, men kan öka buffertiderna för dina tittare.

 

Testa att streama själv först!

Nu kan du börja, men kanske vill du göra en testkörning först. Många saker kan gå fel med en live stream, så det är bra att prova det först i en kontrollerad miljö.

Gå till "Live Streaming" och klicka sedan på "Stream Now". Under sekretessalternativ kan du ställa in din live stream till Privat eller Unlisted så att ingen annan kan se det.

drone_wedding

Innan ni börjar lägga till alla möjliga idéer om er livesändning bör ni testa ordentligt själva först så att allt fungerar.

 

Informera och dela

Slutligen har du möjlighet att dela din live stream med dina andra sociala media profiler. Det är ett bra sätt att spridningen till alla om att ditt bröllop kommer sändas. Men tänk igenom hur du vill att det ska gå till. Är det öppet för alla eller ska varje gäst bjudas in separat med länk till din kanal på YouTube?

 

GO LIVE!

Du är nu officiellt redo att sända ut till världen. För att starta din live stream måste du starta din kodare. Lite tekniska saker att fixa och trixa med, men nu kan du ju sända ditt eget bröllop live! Det kan ju vara värt att lägga ner lite tid på förberdelser för att kunna ge alla dina gäster denna möjlighet.

Lycka till!

 

 

Tips på Videografer och Fotografer finner du här!

 

Källa: Allt om Bröllop & Billetto


Relaterade artiklar

Bröllopsfotograf Linda Broström

Bröllopsfotograf Linda Broström

Allt om Bröllop har genom åren visat några av världens bästa bröllopsfotografer. Nu tar vi en närmare titt på en av Sveriges bästa, Linda Lindísima Broström.  Läs mer »

Vem vann Brudparens Bröllopsbild 2021?

Vem vann Brudparens Bröllopsbild 2021?

Svenska folkets egna bilder tävlade om titeln; Brudparens Bästa Bröllopsbild 2021. 16 354 personer röstade fram vinnarna i årets tävling. Tävlingen väckte mycket positiva reaktioner och engagemang hos alla brudpar runt om i Sverige. Men bara tre kunde gå till final.  Läs mer »

Trend eller tradition?

Trend eller tradition?

Bör ni anlita en bröllopsfotograf eller ska ni ta er kompis-kompis för att fotografera erat bröllop? Väljer ni bilder utifrån trend eller tradition eller något ni inspirerats av på Pintrest? Vi bad bröllopsfotografen Maria Wideman dela med sig av sina tankar om vad ni som brudpar inte får missa i va Läs mer »

5 tips på Bröllopsfotografer

5 tips på Bröllopsfotografer

Minnet är kort men gott så låt en fotograf föreviga eran kärleksfest. Alltid kul att kunna se tillbaka på när ni firar era kommande bröllopsdagar. Här är 5 tips på bröllopsfotografer och på My Wedding Planner finns det flera leverantörer för er brudpar att botanisera bland. Läs mer »

Frøydis Geithus-fotograf med känsla för ljus

Frøydis Geithus-fotograf med känsla för ljus

Frøydis Geithus verkar ha framkallningsvätska i sina vener. Hon föddes mer eller mindre in i fotobranschen då hennes pappa hade en fotobutik. Själv har hon fotograferat sen hon fick sin första kamera vid 12 års ålder. Läs mer »

Ross Harvey – Julklapp från pappa förändrade livet

Ross Harvey – Julklapp från pappa förändrade livet

Engelske fotografen, Ross Harvey, är en av världens mest prisbelönade bröllopsfotografer. Ross har valt ut några av sina bästa bilder exklusivt för Allt om Bröllop och berättar hur allt började.  Läs mer »

Barn på bröllop? Här är bilderna som får dig till skratt och tårar

Barn på bröllop? Här är bilderna som får dig till skratt och tårar

Barn eller inte på bröllop är en fråga som många brudpar ställs inför. Men ingen har väl missat att barn alltid visar sina riktiga känslor. Här är ett axplock av bröllopsbilder där barnen står i fokus och skapar minnen för livet.  Läs mer »

Lyckas med porträttbilderna

Lyckas med porträttbilderna

Här är 5 goda råd hur ni ska lyckas med porträttbilderna.  Läs mer »

Boka Bröllopsfotograf

Boka Bröllopsfotograf

Här är 7 viktiga saker att tänka på när du ska boka bröllopsfotograf.  Läs mer »

Brudparen bräcker varandra med bröllopsfoton

Brudparen bräcker varandra med bröllopsfoton

SVT rapporterar att bröllopsindustrin boomar i Kina och det har blivit en trend i att ta annorlunda bröllopsfoton och filmer som brudparen sedan visar upp på bröllopet och sociala media. Det har blivit en industri som omsätter 240 miljarder kronor om året.  Läs mer »

Fotografen tipsar

Fotografen tipsar

Lena Larsson har fotograferat bröllop i åratal och gillar att plåta bröllop på alla möjliga platser och under alla säsonger. Kolla in hennes bilder och ta del av hennes bästa tips.  Läs mer »

Inspirerar med romantiska filmer

Inspirerar med romantiska filmer

Videofilm och bröllop är en utmärkt kombination, det menar Emmelie Eriksson i England. Hon gör romantiska bröllopsfilmer som blivit väldigt populära. Emmelie filmar nämligen både med en analog Super 8 och med en digitalkamera, något som fått henne att sticka ut från mängden.  Läs mer »

Gästbok i slow motion

Gästbok i slow motion

Gästboken med pärmar och papperssidor har fått konkurrens av fotobåsen där gästerna kan lämna ett bildavtryck till brudparet. Ännu lite roligare är slow motion-bröllopsfilmerna som cirkulerar på internet. Quang + Ellie: Slow Motion Booth from Super Frog Saves Tokyo on Vimeo. Läs mer »

Morgongåva: bruden i underkläder

Morgongåva: bruden i underkläder

Funderar du på vad du ska ge din nyblivne make i morgongåva? Överraska honom med vackra fotografier på dig själv i underkläder. Läs mer »

Låt gästerna plåta med engångskameror

Låt gästerna plåta med engångskameror

Komplettera bröllopsfotografens professionella bröllopsbilder med roliga, festliga och humoristiska bilder från bröllopsmiddagen. Placera ut engångskameror på borden och låt gästerna dokumentera festen. Läs mer »

Bevara era foton på bästa sätt

Bevara era foton på bästa sätt

När ert bröllop är förbi har ni era fotografier att titta tillbaka på för att minnas. Det finns flera roliga sätt att bevara bilderna. Här är redaktionens favoriter. Vilket sätt gillar ni? Läs mer »

Fotografens bästa tips

Fotografens bästa tips

Här ger fotograf Sara Norrehed sina bästa tips som kan vara bra att ha med sig när man börjar fundera på det där med fotograf. - Välj med yttersta omsorg, säger hon.  Läs mer »

Fotas utan stress

Fotas utan stress

Det är mängder av planering som förekommer en bröllopsdag. Men om ni gör planeringen rätt och i tid så slipper ni åtminstone stressa på själva bröllopsdagen. Se till att förbereda så mycket som möjligt. Läs mer »

Välj fotograf med omsorg

Välj fotograf med omsorg

Det tål att tjatas om - var noga i valet av bröllopsfotograf. Här är ett tips för er att utgå i från när ni letar efter fotografen som passar just er. Läs mer »

Fotografduon 2 Brides tipsar

Fotografduon 2 Brides tipsar

Fotografduon 2 Brides Photography, som består av Isabelle Hesselberg och Sabina Forsberg, är anlitade världen över för att föreviga olika brudpars drömbröllop. Här delar de med sig av sina allra bästa tips!  Läs mer »

Vilken fotostil gillar ni?

Vilken fotostil gillar ni?

De allra flesta fotografer sätter sin egen prägel på bilderna. Därför är det viktigt att ni gillar stilen på deras fotografier. Här ovan kan ni se tre olika stilar.  Läs mer »

Bilderna ni inte får missa!

Bilderna ni inte får missa!

Ert bröllop är en av de viktigaste dagarna i ert liv. Försäkra er om att er fotograf fångar de finaste ögonblicken. Här är listan med fotografierna ni absolut vill ha! Läs mer »

Få ultimata bröllopsbilder

Få ultimata bröllopsbilder

Era bröllopsfotografier kommer ni att plocka fram då och då under hela livet! Det är värt att satsa lite extra för att hitta den perfekta fotografen för just er. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn edt från Molton Brown

Den nya Molton Brown-doften är en engelsk kreation för en fräsch sommar med noter av hallon, litchi, pion, rosépeppar och cederträ-mysk. Parfymören Vanessa Prudent blev inspirerad av gastronomi och n....Tävla här

Vinn edt från Molton Brown

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet