Så väljer det perfekta inbjudningskortet
I samarbete med Calligraphen

Så väljer det perfekta inbjudningskortet

Save-the-Date, inbjudningskort, placeringskort, menyer, tackkort…. Listan kan göras lång på allt som ett brudpar kan tänkas behöva inför, på och efter sitt bröllop. Företaget Calligraphen är störst i Norden på inbjudningskort så vi bad Inggun Engström på Calligraphen att ge sina bästa tips och råd på vad man ska tänka på angående sina trycksaker inför ett bröllop.

bild_1

Vad är viktigast att tänka på när det gäller inbjudningskort och trycksaker till bröllopet?

- För gästerna börjar bröllopet redan med inbjudningskortet då det är inbjudan som sätter stämningen på resten av bröllopet och skapar förväntan. Därför är det första jag tycker brudparet ska tänka på är vad de vill förmedla för känsla. Är planen ett rustikt bröllop i en lada, ett romantiskt sommarbröllop eller ett modernt vintrigt citybröllop? För de olika typerna av bröllop krävs det olika typer av inbjudningskort och känsla. Nästa fråga är vad man har för behov. Hur mycket information och text måste få plats på kortet osv. Det kan vara mycket information som måste finnas med om man till exempel har ett bröllop med övernattning. Välj gärna en lösning med ett pocketkort eller med flera olika inlagor/informationskort så får ni plats med mer text utan att det blir trångt. Säger Inggun Engström

- En stor del av känslan man vill förmedla sitter också i det grafiska. Jag tycker att man bör bestämma sig för det grafiska snittet från början, att man kanske väljer två typsnitt som man jobbar med.  Kanske ett lite snirkligare typsnitt för att betona den romantiska känslan, men även en rakare och ett mer lättläst, som man kan använda till längre texter. Många av våra serier är uppbyggda på det sättet, och det underlättar givetvis för brudparet.

 

Vad är det för trender just nu för inbjudningskort och trycksaker?
- Just nu är våra laserskurna kort väldigt populära så som vårt kort Matrimony, ett kort med romantiskt spetsmönster kombinerat med ett fint satinband.  Den rustika Boho-trenden håller i sig med akvarellillustrationer, gärna med blommor och bladmönster. Vi ser mycket av den organiska trenden i form av kransar och mycket grönt.  Den marina trenden är också fortfarande aktuell, likaså mjuka färger såsom pudrigt rosa, champagne, grått och grönt. Akvarell och blommönster kombinerat med foliering i guld, silver, koppar eller roséguld är väldigt populärt.

bild_

Hur långt innan ska man skicka ut sina inbjudningskort?

- För att vara säker på att "säkra upp" sitt datum kan det vara en utmärkt idé att skicka ut ett save-the-date kort. Det kan man göra redan ett år innan eller ganska direkt efter att man har bestämt bröllopsdatum. Detta kort är inget som gästerna skall osa på utan det skall endast innehålla information om datum och vilka det är som gifter sig. Sedan skickar man ut själva bröllopsinbjudan när man fått klart alla detaljer. Att skicka ut save-the-date  gör hela processen mycket mindre stressig.

 

Hur lång osa-tid är lämpligt?

- Man brukar rekommendera att man inte har en för lång osa tid. Många gäster väntar in i det sista med att svara. Det är lagom att sätta ca 1/3 av tiden fram till bröllopet, alltså en månads osa-tid om man skickar ut tre månader innan bröllopet. Personligen brukar jag svara, att så lång tid man behöver ha på sig för att ordna med alla praktiska detaljer. När behöver ni som brudpar, festlokalen, restaurangen eller cateringfirman veta hur många gäster som kommer?

 

Vilka olika kort och trycksaker behöver man på ett bröllop?
- Trycksakerna man i princip "måste" ha är ett inbjudningskort, vigselprogram, menyer, placeringskarta, placeringskort och tackkort. Det är själva grundpaketet man behöver rent praktiskt. Festprogram är också väldigt populärt, och kan verkligen bidra till att få upp stämningen på bröllopsfesten.

bild_3

Men det är ju detaljerna som gör det och alla små personliga detaljer är kul! Vi trycker bland annat personliga servetter och etiketter som man kan sätta på det mesta för extra piff. Varje liten detalj räknas på ett bröllop! När man beställer inbjudningskort hos oss kan man alltid vara säker på att hitta produkter i samma serie och om man önskar något speciellt kort eller design hjälper vi gärna till med det.  För att göra bröllopet extra personligt tycker jag det är jättekul med våra servetter med personligt tryck som passar extra bra som cocktailservetter och till kaffet. Sedan har vi fina sugrörsetiketter, såpbubblor med personliga etiketter, gästböcker, servettringar, vimplar till festlokalen, askar till gästgåvor osv. Varje detalj är det som räknas för att bröllopet skall kännas extra personlig såklart. Och det personliga, är nog den största trenden just nu.

Besök Calligraphens hemsioda för mer inspiration och tips

Relaterade artiklar

Gör ditt bröllop personligt med Cricut!

Gör ditt bröllop personligt med Cricut!

Från inbjudningarna till bordsdekorationerna och tackkorten, Cricuts smarta skärmaskiner gör ditt bröllop ännu mer personligt. Med Cricut Joy går det att skapa det mest personliga bröllopet – allt från dukning med placeringskort, servetter och dekorationer till ballongerna… eller varför inte smyga i Läs mer »

Så skriver du ett kärleksbrev!

Så skriver du ett kärleksbrev!

Brev, kort, mail eller sms? Vad ska man välja 2022? Thérese Kihlander är Allt om Bröllops retorikexpert och till oss delar hon med sig av hur man skriver ett kärleksbrev på bästa sätt.  Läs mer »

Bjud in till bröllop!

Bjud in till bröllop!

Ge era inbjudningar er personliga prägel och låt det följa som en röd tråd genom alla era trycksaker. Här är tre tips på trycksaker och på My Wedding Planner finns det flera leverantörer för er brudpar att botanisera bland. Läs mer »

Med öga för detaljer, inspirerande trycksaker.

Med öga för detaljer, inspirerande trycksaker.

Det finns så många val och valmöjligheter inför bröllopet. Vilket färgtema ska användas och hur ska trycksakerna designas? Starka färger, natur eller mjuka pasteller, blommigt eller stilrent, minimalistiskt eller more is more? Läs mer »

10 kreativa skyltar till bröllopet att inspireras av

10 kreativa skyltar till bröllopet att inspireras av

Skapa skyltar med kreativa och gulliga meningar, roliga uttryck till hjälpsamma anvisningar så blir de både praktiska för era gäster och kommer samtidigt bjuda på ett gott skratt. Här är några av våra favoriter att inspireras av! Läs mer »

5 tips - lyckas med bröllopets alla detaljer!

5 tips - lyckas med bröllopets alla detaljer!

(Annons) Ska du gifta dig i år? Eller har du fått äran att vara brudtärna, toastmadame/värdinna eller på annat sätt vara delaktig i ett bröllop? Att planera ett bröllop är något av det största du kan göra, samtidigt kan det vara lite skrämmande. Det är många detaljer som ska sättas och ingenting får Läs mer »

Festdekor med vill-ha-faktor!

Festdekor med vill-ha-faktor!

(ANNONS) Alla vill ha en personlig stil på sitt bröllop. Men det innebär (tack och lov!) inte längre sena pysselkvällar och handstämplade inbjudningskort och menyer. Klicka hem dessa partyfavoriter idag. Enkelt, snabbt och snyggt.  Läs mer »

Så funkar save the date-kort

Så funkar save the date-kort

Den amerikanska traditionen med att skicka ut brev med kort information om vad som komma skall och när det ska ske har blivit allt mer populär i Sverige. Vi förklarar vad som gäller med save the date-kort. Läs mer »

Det ska med på inbjudan

Det ska med på inbjudan

Inbjudningarna är den första kontakten gästerna får med ert bröllop och det som sätter prägeln på vilken typ av bröllopsfirande ni ska ha. Lägg därför lite extra tid på dem och se till att all information finns med i kuvertet. Läs mer »

Checklista trycksaker

Checklista trycksaker

Det finns mycket information kring ert bröllop som ni bör förmedla till gästerna. Genom att tillverka trycksakerna i samma tema skapar ni ett enhetligt intryck. Här får du en gedigen checklista över trycksaker! Läs mer »

Tryck ordet

Tryck ordet

Låt era trycksaker till bröllopet få en personlig prägel med charmigt stämpeltryck.  Läs mer »

Skapa minnen med gästerna

Skapa minnen med gästerna

Klä en anteckningsbok i enlighet med bröllopstemat och lägg gästboken någonstans där alla kan hitta den. Låt toastmastern informera alla gäster om att de kan skriva små meddelanden till er.  Läs mer »

Gör egna glasunderlägg

Gör egna glasunderlägg

Underlägg att ställa flaska eller glas på är en diskret dukningsdetalj som hjälper till att hålla den röda tråden. Enkelt att göra själva. Läs mer »

Meny + brödpåse = sant!

Meny + brödpåse = sant!

Bröllopspyssel behöver inte bli dyrt om ni har lite fantasi. En brödpåse kan bli en rustik meny. Läs mer »

Fixa flaskdekor

Fixa flaskdekor

Gör dukningen extra personlig med egna etiketter på flaskorna. Det går att beställa skräddarsydda etiketter men att göra egna ger det där lilla extra. Läs mer »

Fixa menysnurra

Fixa menysnurra

Vill ni göra en annorlunda meny är en snurra en rolig idé och piffar dessutom upp den enkla tallriken. Kika i bildspelet ovan så ser du hur du gör!  Läs mer »

Fixa egna servetter till festen

Fixa egna servetter till festen

Att göra en snygg servettring behöver inte vara så avancerat. Den här snygga servetten tillverkar ni enkelt på knappt tio minuter. Bläddra i bildspelet ovan och se hur man gör! Läs mer »

Viktiga saker i inbjudan

Viktiga saker i inbjudan

Tre viktiga saker att tänka på när ni ska skicka ut inbjudan till ert bröllop. Läs mer »

Snabbfixa gästgåvor

Snabbfixa gästgåvor

Ett bra sätt att få alla gäster att känna sig lite extra sedda och välkomna är att ge dem en symbolisk gåva. Gör ni den själva kan den också bli en del i bordsdekoren.  Läs mer »

Så gör ni en menyask

Så gör ni en menyask

Välj en dukningsdetalj som du lägger lite extra tid på för ett välgenomtänkt intryck. Varför inte lägga menyn i en ask som matchar temat? Här ovan kan du se hur du gör en menyask! Läs mer »

När ska det OSA:s?

När ska det OSA:s?

Hur många gäster som kommer på bröllopet är viktigt att veta för att ni ska kunna planera ordentligt. Be gästerna OSA, som betyder "om svar anhålles", i tid.  Läs mer »

Mera mustascher

Mera mustascher

Mustascher är en attiralj som är mycket användbar på bröllopsfesten. Låt det bli en rolig detalj på exempelvis drinkpinnar och servetter och fyll naturligtvis ett fotobås med en hel lösmustaschgarderob! Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop Spotify

shop

 

Vinn edt från Molton Brown

Den nya Molton Brown-doften är en engelsk kreation för en fräsch sommar med noter av hallon, litchi, pion, rosépeppar och cederträ-mysk. Parfymören Vanessa Prudent blev inspirerad av gastronomi och n....Tävla här

Vinn edt från Molton Brown

 

Nyhetsbrev

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Malin Jacobsson
Malin Jacobsson

Möhippan..

Min möhippa! Wow säger jag bara! Vilken fantastisk dag att vakna upp till! Blev väckt av mina bästa vänner tidigt på lördagsmorgonen! Dom dukade up...Läs inlägget

Sanna Bergen
Sanna Bergen

Bröllopsbubblan..

Wow. Vilken dag! Och vilken fest! Det var så mycket glädje och vi blev så fullkomligt överösta med kärlek att det tog gott och väl en vecka att bar...Läs inlägget

Madeleine Svensson
Madeleine Svensson

Bröllopsresa – Dubai – Del 4..

Efter en vecka på det första hotellet va det tid att åka vidare till nästa. Nu hade vi bokat in oss på Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah. Hotelle...Läs inlägget

Matina Ekman
Matina Ekman

Smekmånad..

Vi är påväg till fantastiska SANTORINI 💙 Kan man önska sig en mer romantisk plats att åka till som nygift och förälskad. Snart får vi se de fantas...Läs inlägget

Frida Forsberg
Frida Forsberg

Snipp snapp snut, så var sagan slut 💖..

Flera gånger under den här resan har jag fått frågan om varför jag gör det. Varför bloggar jag? Varför lägger jag ner så mycket tid på något som i ...Läs inlägget

Antonie Skansenhäll
Antonie Skansenhäll

Äntligen gifta: 28 maj!..

28 maj: vår dag Vi blev äntligen gifta. Det var en otroligt fin dag med alla nära och köra runtomkring oss. Det är en dag jag kommer minnas för all...Läs inlägget

annons

Upptäck bästabettingsidorna.se som jämför bettingsidor på nätet