Bli Queen for a day – hyr en tiara!

Bli Queen for a day – hyr en tiara!

Hos Efva Attling Stockholm kan man nu hyra en tiara till sitt bröllop och bli drottning för en dag.

I nästa utgåva av Allt om Bröllop skriver vi om tiaror och går på djupet i den klassiska traditionen att som brud bära den vackra accessoaren vid sin vigsel. Efter en tids tystnad har smycket nämligen åter blivit högaktuellt. För dem som inte kan köpa en tiara finns nu möjligheten att hyra en till sin bröllopsdag.

Att addera en tiara är ett enkelt sätt att ge sin bröllopsklädsel det lilla extra. Vem har inte drömt om att gifta sig i en vacker klänning, iklädd lång, vit slöja och krona på huvudet? Men en tiara är en accessoar som inte används så ofta, och kan därför vara ett köp som hamnar långt ner bland prioriteringarna. Boka tid för att prova en tiara hos Efva Attlings butik på Hornsgatan 44 i Stockholm: 08-642 99 49

efvaattling-plock2

1: STARFUCKER TIARA, 1000kr/v. 2: GNU TIARA. 700kr/v. 3:  LOVE TIARA, 1500kr/v. 4: HOLY LOVE CROWN, 1500kr/v.

efvaattling-plock5

5: AMOR VINCIT OMNIA TIARA, 1500kr/v. 6: KABOOM TIARA, 1500kr/v.

efvaattling-plock6

7: ROSE GARDEN TIARA, 1500kr/v.

 

Inte friat ännu? - ta den säkra vägen med Say Yes!

attling

Att välja förlovningsring är ett stort beslut. Är man inte helt säker på vilken modell och storlek som passar ens partner är det mycket som kan gå fel. Hos Efva Attling Stockholm kan du därför välja att hyra en attrapp-ring i 14 dagar, som du kan använda när du ställer den stora frågan. När frieriet är avklarat kan ni tillsammans och i lugn och ro välja vilka ringar som ni vill ska symbolisera er kärlek.

Efva Attling gör förlovningsringar i 18 karat guld, rött eller vitt, med eller utan diamanter. Den ring du väljer att hyra är nästan helt identisk med originalet, men gjord i silver och med diamantimitationer istället för äkta stenar.

ringar_bredare

När du hyr en ring betalar du 20% av originalringens pris. När du sedan beställer den äkta ringen betalar du endast resterande 80% (eller motsvarande mellanskillnad, om ni bestämmer er för en annan modell). Priset för att hyra en förlovningsring är alltså detsamma som de flesta tar ut i handpenning vid beställning av en äkta ring, men nu har ni kvar fler valmöjligheter. Om du inte har möjlighet att besöka någon av Efva Attlings butiker så går det precis lika smidigt att hyra en ring från företagets hemsida. Läs mer om hur det går till.

 

Efva Allting - En mångsidig konstnär.

090610 A 112_WEBB_besuren

Efva Attling föddes i Stockholm och var bara elva år gammal när hon skapade sitt första smycke. Som 16-åring fick hon jobb som lärling hos Bengt Liljedahl, en av Sveriges främsta guld- och silversmeder, och kärleken till hantverket var ett faktum. Men det skulle dröja mer än 25 år innan hon kom tillbaka till att designa smycken.

Som 17-åring blev Efva upptäckt av den legendariska Eileen Ford, grundare av modellagenturen Ford Models och en tolv år lång modellkarriär tog fart. Jobben i Milano, Paris och London avlöste varandra och prestigefyllda uppdrag för kunder som Vouge och Fendi duggade tätt. Men tillslut kände Efva att det var dags att byta bana och 1981 bildade hon gruppen X-models. Gruppen hade en stor hit med låten "Två av Oss", som Efva både skrivit text och musik till. Hon fick två guldskivor för låten som idag är en svensk klassiker. Vid sidan av musikkarriären designade hon även kläder för bland annat Levi's och H&M. Hon hade också ett eget märke för mammakläder, Pretty Pregnant.

Sedan 1996 är Efva tillbaka där hon en gång började - bland silver, guld, diamanter och ädelstenar. Kärleken till ord och musik lyser igenom och varje kollektion har sitt eget tydliga budskap. Designen präglas av modern elegans med en edgy twist, eller som Efva själv sammanfattar det; "Beauty with a thought". Här ryms humor, allvar och kärlek; "Precis som när jag skrev låttexter så vill jag fortfarande beröra människor med min design", berättar hon. "Jag vill boosta människor och låta smyckena bli samtalsämnen."

Under åren har Efva tilldelats en rad priser för sitt arbete. År 2010 blev hon den allra första vinnaren av Guldknappen Accessoar, det prestigefyllda modepriset som årligen delas ut av Damernas Värld. Senast i raden är Elles hederspris, 2018. Priset delades ut på Ellegalan, med motiveringen: "En dynamisk multikreatör utan like vars stilsäkra design förgyller livets viktigaste stunder. Hon har skapat ett helt kreativt universum präglat av kärlek, passion och positiva budskap. Samtidigt som hon placerat svensk smyckedesign på den internationella kartan."

Vid sidan av sina många smyckekollektioner har Efva också designat statyetten för Polarpriset, i kristallglas från Orrefors. I samarbete med Röda Korset har hon samlat in över 10 miljoner kronor till katastrofdrabbade, genom försäljning av smyckekollektionen Angels. Under hösten 2018 blev Efva Attling Stockholm utsedd till Kunglig Hovleverantör - en ärofylld utmärkelse som beviljas av H.M Konungen.

Se mer av Efvas design här: www.efvaattling.se

 

Denna artikel presenteras i samarbete med:

EAS Stockholm_logotyp svart 2019_WEBB_450

Relaterade artiklar

Hoppla vad snyggt – Krista Kretzschmar x Skultuna!

Hoppla vad snyggt – Krista Kretzschmar x Skultuna!

Styrka, lojalitet, skönhet och frihet. Hästen symboliserar många olika saker och har varit människans följeslagare sedan tidernas begynnelse. Bär med dig hästen i form av ett vackert smycke. Läs mer »

Alliansringen – symboliserar evig kärlek

Alliansringen – symboliserar evig kärlek

Svårt att välja? Här får du mer kunskap kring denna vackra ring med flera diamanter. Ringen går även att fås med olika varianter av diamanternas infattning. Läs mer »

Angelica Blick x Safira

Angelica Blick x Safira

I veckan lanserade Safira sitt designsamarbete med Angelica Blick. Kollektionen innehåller ringar, halsband, örhängen och armband – alla med intressanta och spännande former. Läs mer »

9 populära förlovningsringar från Vanbruun!

9 populära förlovningsringar från Vanbruun!

Valet av förlovningsring är inte alltid så enkelt. Inspireras av Vanbruuns nio mest populära modeller, där samtliga ringar är handgjorda och infattade med konfliktfria diamanter med GIA-certifikat. Läs mer »

7 saker du inte visste om Carat

7 saker du inte visste om Carat

Vad är egentligen en Carat? Vi ser det ofta angett efter en diamant, men vad betyder det? Lovisa från VANBRUUN.COM reder ut begreppen  Läs mer »

Kärleksförklaring – gör det med en förlovningsring!

Kärleksförklaring – gör det med en förlovningsring!

Visa din kärlek och att du menar allvar med val av förlovningsring. Vi på redaktionen har samlat våra favoriter.  Läs mer »

Återvunnen kärlek

Återvunnen kärlek

Elin Ryd är smyckesdesignern som vill skapa smycken av återvunnet guld och etiskt riktiga ädelstenar. Hon har skördat stora framgångar med sin särpräglade stil som attraherar både tjejer och killar. Läs mer »

Lisa Olsson lanserar eget smyckesmärke

Lisa Olsson lanserar eget smyckesmärke

Inspirerad av naturens former släpper nu influencern Lisa Olsson sin första smyckesmärke, Nootka.  Läs mer »

Stilsäkra val för vinterbröllopet

Stilsäkra val för vinterbröllopet

Inspireras av snötäckt mark och stjärnklar himmel när du väljer smycken och assessorer till ert vinterbröllop.  Läs mer »

Bianca Ingrosso designar för Guldfynd

Bianca Ingrosso designar för Guldfynd

Bianca Ingrossos tredje kollektion för Guldfynd som lanseras idag fredag 12e oktober "Jag ÄLSKAR vartenda smycke!"  Läs mer »

Cartier-pantern har tagit sitt första steg i Skandinavien

Cartier-pantern har tagit sitt första steg i Skandinavien

Inför den prestigefyllda öppningen av Cartiers flaggskeppsbutik i Stockholm arrangerades ett historiskt och storslaget event på Kungliga Operan. Läs mer »

Trendiga brudfynd i klassisk stil

Trendiga brudfynd i klassisk stil

Gnistrande diamanter och vitguld är en tidlös kombination för den som söker något hållbart och elegant. Läs mer »

Vackra val för Boho-bruden

Vackra val för Boho-bruden

Välj smycken med mjuka former som hämtat inspiration från naturen.  Läs mer »

Efva Attling –stilren design som inspirerar

Efva Attling –stilren design som inspirerar

En rastlös designer som fortsätter att lägga världen under sina fötter genom att ständigt vara nyfiken.  Läs mer »

Spännande formval för den moderna bruden

Spännande formval för den moderna bruden

Välj smycken och ringar utifrån en personlig stil. Här är de lite mer vågade varianterna.  Läs mer »

Glittrande presenter

Glittrande presenter

Här kommer lite tips på presenter som får alla hjärtan att klappa lite snabbare.  Läs mer »

Gyllene favoriter

Gyllene favoriter

Gult guld är klassiskt och tidlöst. För dig som älskar metallen har vi plockat ut sex fabulösa smycken.  Läs mer »

Stiligt för mannen

Stiligt för mannen

Under många år var brudgummen förpassad till en slät ring i rött guld men numera är valmöjligheterna närmast oändliga. Det blir allt mer populärt att välja en bred ring med färgade diamanter. Alternativa material, såsom titan och platina, är riktigt heta på mannens finger i år.  Läs mer »

Vårda era ringar

Vårda era ringar

För att era smycken ska behålla sin lyster bör de rengöras regelbundet.  Läs mer »

Karatkoll!

Karatkoll!

Rent guld är mjukt och blandas därför ofta upp med hårdare metaller. Det är så guldet får sin färg. Läs mer »

Vilka pärlor!

Vilka pärlor!

Håll kolla på pärlorna! Här går vi kortfattat igenom några viktiga saker att tänka på när det kommer till pärlor.  Läs mer »

Trendkoll på rosé

Trendkoll på rosé

Ringar i roséguld har blivit riktigt populära. Här är redaktionens tre favoriter. Läs mer »

Tips på klassiska smycken

Tips på klassiska smycken

Klassiska smycken för att säkra den klassiska brudstilen.  Läs mer »

Modern brudstil med rätt smycken

Modern brudstil med rätt smycken

Här är tre favoriter för att skapa en modern känsla på brudstilen.  Läs mer »

Bli retrobrud med rätt detaljer

Bli retrobrud med rätt detaljer

Här är några favoriter som ger din brudstil en riktig retro känsla.  Läs mer »

Smyckena till vintagestilen

Smyckena till vintagestilen

Det finns smycken för alla smaker och stilar. Här visar vi hur du fixar vintagestilen med dina smycken.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

 

Vinn lyxig vinkylare

Perfekta presenten när ni ska på fest nu i sommar!...Tävla här

Vinn lyxig vinkylare

 

Nyhetsbrev

Yxtaholms Slott

Här på exklusiva Yxtaholms Slott i Sörmlands vackra natur skapar vi Ert drömbröllop! ...Läs mer

Yxtaholms Slott

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Sara-Linnea Olsson
Sara-Linnea Olsson

STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN!

WOW! Vilken härlig kväll Allt om Bröllop hade styrt upp hos Efva Attling i onsdags. Jag och G var på plats, drack ett glas bubbel och tittade på vigselringar och tiaror. Efva hälsade alla välkomna med ett kort tal och konstaterade att ”störs...Läs inlägget

Sofia REdmo
Sofia REdmo

Den perfekta herrgården

Efter att säkerligen besökt tio olika herrgårdar och samma antal slott så hittade vi äntligen platsen som vi båda kände var rätt. Dock tror jag att vi båda nästan hade gett upp och var nära på att bara ta någonting tills denna herrgård dock upp. D...Läs inlägget

Stefanie Bäfvenberg
Stefanie Bäfvenberg

Varför Florida?

Att välja ett destinationsbröllop var inte en självklarhet för oss. Vi har varit på flera underbara bröllop här hemma och hämtar mycket inspiration från dessa. Vi började leta runt bland herrgårdar, lador som hyrdes ut och boka hela hus över en he...Läs inlägget

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp