ANNONS - PRODUCERAT I SAMARBETE MED EFVA ATTLING
Efva Attling
Av Anna Fürst

Efva Attling: ”Jag inspireras av människor och deras historier”

(Annons) Formspråkets drottning hittar hela tiden nya uttryck. Nu senast en helt nytt koncept för bröllop; "The Wedding". Vi besökte Efva i hennes ateljé för att tala om den, bröllop och hennes designerkarriär.

 

Det är en helt vanlig fredag morgon, när vi stiger in i Efva Attlings ateljé i Stockholm. Vi träffas inne på hennes kontor och blickar ut över delar av huvudstaden. Det är här Efva tillbringar sina arbetsdagar med att designa, när hon är i Stockholm, och inte vistas i New York.

- Jag tillbringar en hel del tid på Lower East Side, på Manhattan. Jag gillar att sitta och skissa där, berättar hon.

En blågrå lyxig heltäckningsmatta pryder golvet inne på hennes kontor i Stockholm och på den ena väggen hänger en tavla signerad Marie Fredriksson. Mittemot sitter ett fotografi med George Harrison, Beatles-stjärnan.

- Han var min favorit, utbrister Efva, när hon ser att min blick fastnar vid porträttet.

Skrivbordet är vackert uppdukat med koppar, tallrikar, äggsmörgåsar, makarons och en silverkanna med rykande nygjort te.

-          Jag hann inte äta någon frukost på morgonen idag och kom hem sent från Oslo igår så jag är rätt hungrig, säger Efva och slår upp te till oss alla tre

Attling_1

Smycken ovan: 1: Eden Headpiece, diadem/tiara i sterling silver, ca 9 900kr. 2: Little Magic Star, ring i 18k vitt guld med en smaragdslipad rosenkvarts och briljantslipade diamanter, ca 29 500kr. 3: Kaboom & Stars Ear, örhängen i 18k vitt guld med princess- och briljantslipade diamanter i olika storlekar, ca 70 000 kr.  4: Kaboom parfym, ett härligt doftfyrverkeri med inslag av angelicafrön, enbär, cederträ och läder. ca 750kr. 5: Wide & Black Stars, ring i 18k vitt guld med svarta diamanter runt hela skenan, ca 28 500kr. 6: Starflower Long Earrings, örhängen i sterling silver med Efvas fantasiblomma och ett bakstycke med kedjor, ca 1 900kr. 7: Starflower Long Earrings, örhängen i sterling silver med Efvas fantasiblomma och ett bakstycke med kedjor, ca 6 900 kr. 8: Kaboom Tiara, en tiara i sterling silver dekorerad med stjärnor och Efvas klassiska Kaboom-smycke med kubisk zirkonia, ca 4 500kr

Se hela kollektionen på www.efvaattling.se

 

Karriären

Efvas intresse för form och design började tidigt.

-          Som 11-åring så fick vi testa på att arbeta med både trä och metall i skolslöjden och jag kände att det verkligen passade mig och mitt temperament. Då gjorde jag mitt allra första smycke. Ett armband som jag döpte till svanen och som jag faktiskt sedan plockade upp formerna från när jag designat andra smycken under mitt eget varumärke.

Som 16-åring blev hon lärling hos en av Sveriges främsta silversmeder, Bengt Liljedahl. Men så upptäcktes hon av agenturen Ford Models och modellkarriären tog fart med modelljobb över hela världen. Designarbetet återupptogs först på 80-talet igen, då hon gjorde klädkollektioner för bland annat H&M, Levi´s och sitt eget märke för mammakläder, Pretty Pregnant. Samtidigt var hon toppaktuell med sitt band X models och balladen "två av oss", som hon skrivit både text och musik till.

Året var 1996 när Efva återupptog arbetet med silver, guld, diamanter och ädelstenar. Och på kort tid blev hon en mycket uppskattad smyckesdesigner världen över. Inte minst för sina vigsel- och förlovningsringar.

-          Jag kallar mina smycken "Beauty with a thought" berättar hon. Jag inspireras av människor och deras historier. Jag tror att man vill ha en tanke och en historia bakom varje smycke.

 

Full fart

Efva har ett minst sagt fulltecknat schema. Men det råder ett lugn över ateljén där vi sitter och njuter av godsakerna.

-          Jag jobbar ganska mycket. Jag har alltid varit något av en idéspruta, det kommer nya idéer hela tiden, säger hon och skrattar. Jag har verkligen ett fantastiskt jobb, det är så roligt!

Överallt syns prov på Efvas kreativa designerådra. Det har blivit en hel del olika produkter under åren, även om hon förstås i huvudsak förknippas med sina smycken. Orrefors glas, tiaror, glasögon och hennes helt nya skor står uppställda lite här och där.

Efva, som inte bara gjort sig ett världsnamn som designer, har dessutom ett förflutet som modell. Och det är lätt att förstå varför. Hon är verkligen vacker och hon talar passionerat om sitt arbete.

- Jag älskar mitt jobb och jag älskar att skapa. Om jag hade bott på en öde ö, så hade jag säkert hittat någon slags vass vid vattenbrynet och börjat fläta korgar, säger hon och smuttar på sitt te.

 

 

 

 

Attling_2

Smycken ovan: 1: Little Rose Petal & Stars Earrings, örhängen i 18k vitt guld täckta av briljantslipade diamanter, ca 23 000kr. 2: Twosome Shoes, skor i satin med lädersula, prydda med Efvas smycke Twosome graverat med orden Amor Vincit Omnia. Klacken är 8 cm hög, ca 3 700kr. 3: The Wedding Ring 0.40 CT, solitärring i 18k vitt guld med en briljanslipad diamant, 0,40 ct, 33 500kr. 4: 4 1/2 & Stars, ring i 18k vitt guld med ett band i mitten på skenan med 44 briljantslipade diamanter, 29 900kr. 5: Little Hooked On Simone Earrings, örhängen på krok i sterling silver, ca 2 400kr. 6: Three Shades Ear - Onyx. Örhängen i 18k vitt guld med tre matchande ädelstenar; en grönkvarts, en bergkristall och en onyx, 24 900kr. 7: Forget me not star, ring i 18k vitt guld med diamanter runt skenan, 16 500kr

Se hela kollektionen på www.efvaattling.se

 

 

Attling_3

Smycken ovan: 1: Deco Thin, Art deco-inspirerad ring i 18k guld med diamanter, 17 500kr. 2: 4 1/2 & Stars, ring i 18k guld med ett band i mitten på skenan med 44 briljantslipade diamanter, 29 900kr. 3: Clouds & Stars Ear, örhängen i 18k guld med briljantslipade diamanter, 11 500kr. 4: Crown Wedding Ring 1.0 CT, ring i 18k guld med en solitär diamant, 1.0 ct, ca 145 000kr. 5: Twosome parfym, en kärleksfull doft med inslag av bland annat citronzest, rosépeppar, svart vinbär och viol, ca 750kr. 6: Forget me not star, ring i 18k vitt guld med diamanter runt skenan, 16 500kr. 7: Little Magic Star, ring i 18k guld med en smaragdslipad grönkvarts och briljantslipade diamanter, ca 29 500kr. 8: Twosome ballerina, skor i satin med lädersula, prydda med Efvas smycke Twosome graverat med orden Amor Vincit Omnia.

 

Nytt koncept

Men idag är vi här av en alldeles särskild anledning. Det är nämligen så att Evfa bjudit in oss för att ta del av hennes senaste designerprojekt - The Wedding.

Bröllop är stor händelse i livet som bör ses som en kärleksfull hyllning till livet och den partner man ämnar gifta sig med. När Efva Alltling gifte sig med Eva Dahlgren blev det såklart en stor händelse och det känns allt viktigare i dessa tider att visa att alla människor oavsett ras, religion och läggning ska få visa sin kärlek och gifta sig med den man vill.

Efva har nu lanserat en hel kollektion som hyllning till bröllop. Det är ett koncept som omfattar tairor, smycken, ringar, skor m.m. som går under namnet The Wedding.  Kollektionen kommer utvecklas och kompletteras utmärkt med andra delar ur det nu stora sortiment som Efva Attling har.

-          Jag har tillbringat en hel del tid i Italien, så det här var ett riktigt drömprojekt. Jag har valt att tillverka skorna i de olika klackhöjderna 5 cm respektive 8 cm och så en ballerina-variant såklart, säger hon.

- Jag vänder mig till den moderna kvinnan, säger Efva. Personligen så har jag alltid älskat det enkla och klassiska. Jag är inte så mycket för det pråliga, fortsätter hon.

Se hela kollektionen på www.efvaattling.se

 

 

Fakta Efva Attling:

Bor i: Stockholm och New York

Firade nyligen: 20-årig bröllopsdag

Aktuell med: The Wedding - en brudklänningskollektion, brudskor samt nya vigselringarna Forget me knot, Paramour och Wedding Crown

Varvar ned genom: träning, sätta potatis och pyssla med blommor på landet

Beskriver sig som: en absolut romantiker

Skulle vilja klä till brud: Alicia Vikander

Personlig favoritdesigner: Valentino

Designer som inspirerar: Tom Ford, när han var på Gucci - jag älskar hans formspråk!

Bästa bröllopstipset: Följ din egen stil och smak - bli inte någon annan! Man ska känna sig som världens vackraste, inte testa ett helt nytt uttryck.

Letar ni efter Ringar/Smycken bland våra anslutna företag?

Anderssons Guld

Anderssons Guld

Vigselringar & Förlovningsringar hos anderssonsguld.se Läs mer »

Guldsmedjan Två Hjärtan

Guldsmedjan Två Hjärtan

Med vigselringar i fokus designar vi ofta nya ringar till kunder eller anpassar befintligt sortiment. Till vår hjälp har vi tillgång till den senaste 3D-tekniken. Läs mer »

Vigselbutiken

Vigselbutiken

Vi som arbetar med vigselbutiken.se har många års erfarenhet och kunskaper inom vigsel- och förlovningsringar och detta bland annat genom egna guldsmedsbutiker.  Läs mer »

AB Lyckoringen

AB Lyckoringen

En vacker ring är en symbol av evig kärlek i nöd och lust. Klart att det är viktigt att välja rätt ring som du ska bära livet ut och som avspeglar sig i din personlighet.  Läs mer »

Anders Fors Guldateljé

Anders Fors Guldateljé

Anders Fors Guldateljé etab. 1977 - formger tillsammans med Er unika ringar. Läs mer »

Ateljé Guld Bros

Ateljé Guld Bros

Vi skapar smycken i silver, guld, platina och även andra spännande material Läs mer »

Dahlgren est. 1918

Dahlgren est. 1918

I en personlig butik vid Davidhallstorg i Malmö erbjuder vi ringar till de stora tillfällena i livet. Handgjorda eller maskintillverkade, med eller utan diamanter. Alla ringar tillverkas efter varje kunds önskemål och budget! Läs mer »

David J. Butler

David J. Butler

Handgjorda ringar och smycken av högsta kvalitet tillsammans med lång erfarenhet. Att välja din partner har kanske tagit många år eller kanske det var “Love at First Sight”. Att välja en förlovningsring eller passande vigselring är ditt näst viktigaste val. Dessa ringar skall kännas som en förlängning av ert förhåll Läs mer »

diamantia.com

diamantia.com

Välslipade diamanter- hög kvalitet- bra priser hos experten på diamanter-diamantia.com  Läs mer »

Efva Attling

Efva Attling

"Alla mina vigselringar och förlovningsringar är inspirerade av kärlek. Det är en fantastisk känsla att designa smycken för en så viktig tid i människors liv. Detta är ögonblicket för hopp om evig kärlek och dessa ringar stannar på samma hand under en väldigt lång tid. Jag är hedrad över att vara en designer för kärlek Läs mer »

Elindesign jewellery

Elindesign jewellery

Elindesign Jewellery drivs av designer Elin Ryd i Göteborg. På hemsidan visas våra stora gallerier med kreativa vigsel- och förlovningsringar i guld, palladium och platina samt svarta diamanter, vita brillianter och andra färgstenar. Läs mer »

Flemming Uziel AB

Flemming Uziel AB

Skapa din egen ring  Läs mer »

Gaudy

Gaudy

Välkommen till GaudySedan 1975 har vi uteslutande ägnat oss åt att tillverka handgjorda smycken av högsta kvalitet. Varje smycke är unikt och görs bara i ett enda exemplar. Vår formgivning tillgodoser dina önskemål och utförandet känns ändå igen på det gedigna hantverket. Inga uppdrag är för svåra, för komplicerade, fö Läs mer »

Guldbutiken Tre Smeder

Guldbutiken Tre Smeder

Vi i Guldbutiken Tre Smeder i Cityhuset, Eskilstuna, hjälper dig gärna med dina smycken. Vi som äger butiken är guldsmeder med egen atelje/verkstad.  Läs mer »

Guldfynd

Guldfynd

Guldfynd – Sveriges ledande smyckeföretag Vi erbjuder ett stort sortiment av förlovningsringar och vigselringar från varumärken som Schalins, Flemming Uziel, Story of Love och Sarek. Självklart hittar ni även vackra smycken till bröllopet samt morgongåvor hos oss. Guldfynd finns på ett 60-tal orter över hela Sver Läs mer »

Guldshop

Guldshop

Fysiska butiker samt webbutik www.guldshop.com www.forlovningsringar.se www.smyckesaskar.se www.limohelsingborg.se Läs mer »

GULDSMEDEN MANUEL

GULDSMEDEN MANUEL

Äkta hantverk - äkta juveler  Läs mer »

Guldsmederna karin och Sören

Guldsmederna karin och Sören

I vår ateljé tillverkar vi vigselringar efter era önskemål, med största omsorg och högsta kvalitet. Läs mer »

Guldsmedshuset

Guldsmedshuset

Vi är en genuin guldsmedja med butik. Vi tillverkar och designar själva det mesta av det vi saluför  Läs mer »

Gunnar Fahlström AB

Gunnar Fahlström AB

Egentligen har vi bara ett mål med vår verksamhet. Nämligen att du som kund ska känna dig nöjd, upplyft och inspirerad efter ett besök i vår butik.  Läs mer »

Hallbergs Guld

Hallbergs Guld

Hallbergs Guld – Sedan 1860 Ledorden kvalitet, kunskap och service har varit desamma sedan Hallbergs Guld grundades 1860. Vi erbjuder ett brett sortiment av ringar till förlovning och vigsel av kända varumärken som Schalins, Engelbert, Flemming Uziel, Hallbergs Collection och Story of Love. Välkommen till Hal Läs mer »

Hellströms Guld

Hellströms Guld

Välkommen till Hellströms Guld Utsedd till årets guldsmedsbutik 2008. Stort sortiment allt från den lilla gåvan till det exclusiva smycket gjort på egen ateljé.  Läs mer »

Jarl Sandin

Jarl Sandin

Smycken för er stora dag. Hos oss hittar du vår helt unika smyckeskollektion Jarl Sandin Design. Ni kan också välja mellan att designa era egna bröllopssmycken eller låta Ole Lynggaard, Efva Attling eller Georg Jensen förgylla er bröllopsdag. Vi hjälper gärna till att göra er stora dag oförglömlig med ett minne  Läs mer »

Jemp Guld

Jemp Guld

JEMP Guld är ett familjeföretag som tillhandahåller smycken av hög kvalité till konkurrenskraftiga priser dvs. 20 - 40 % under rekommenderat pris.  Läs mer »

Kenneth Mangell Juveler

Kenneth Mangell Juveler

RINGAR MED EN PERSONLIG DESIGN  Läs mer »

Kurt Ribbhagen

Kurt Ribbhagen

Här finns nytt, andrahand och antikt. Vi har även ädelstenar och diamanter i olika storlekar. Våra ytterst kompetenta guldsmeder utför nytillverkningar samt reparerar antikt och andrahand.  Läs mer »

Létui Berggrens Juveler

Létui Berggrens Juveler

Ringar för alla önskemål tillsammans med egen tillverkning  Läs mer »

Mervi Guldsmed

Mervi Guldsmed

Mervi Kauko utbildad guldsmed med 20års erfarenhet i branschen. Har provmodeller på vigsel & förlovningsringar som man kan utgå ifrån och som jag sedan tillverkar på beställning efter dina speciella önskemål. Ger förslag till dig på hållbar design och god kvalitet.  Läs mer »

MF Stockholm - Mona Fällberg

MF Stockholm - Mona Fällberg

Få ringarna precis som ni vill ha dem - Unika och gjorda med Kärlek  Läs mer »

Smederna Lantz

Smederna Lantz

Här kan du själv vara med och påverka formgivningen av din egen ring. Vi har många års hög hantverksskicklighet och utpräglad formkänsla. Vi kan hjälpa dig att finna just DIN favoritmodell. Du kan även få hjälp att hitta en morgongåva till såväl brud som brudgum.  Läs mer »

Stars of Diamonds

Stars of Diamonds

Vårt koncept är att pressa priserna så lågt som möjligt. Genom att använda sig av börsen, kan vi utnyttja resurserna få det till att bli möjligt och konkurera andra butiker och även andra webb-butiker på internet. Vi har alltså kontinuerligt uppdaterade priser på vår webbplats, samt erbjuder prisgaranti.  Läs mer »

Wilhelm Pettersson Guldsmedsaffär AB

Wilhelm Pettersson Guldsmedsaffär AB

Välkommen Vi är ett familjeföretag i fjärde generationen etablerat år 1939.  Läs mer »

Wranges Juvelerare

Wranges Juvelerare

Nästan 100 är i branschen - Din Trygghet. VIGSELRINGAR från välkända varumärken eller om du önskar en specialdesignad, unik ring, designar och tillverkar vi den i vår ateljé. Vi strävar efter att finna en balans mellan förlovnings- och vigselringen så en harmonisk kombination skapas mellan ringarna.  Läs mer »

Albrekts Guld

Albrekts Guld

Albrekts Guld – direkt från tillverkaren! Albrekts Guld erbjuder ett brett sortiment av förlovningsringar, vigselringar och morgongåvor. Sedan starten 1977 har Albrekts Guld köpt in direkt från tillverkaren för att alltid kunna erbjuda bästa pris. Välkommen till Albrekts Guld – när du vill göra en bra affär! Läs mer »

Engelbert

Engelbert

Vår flaggskeppsbutik hittar Ni på Birger Jarlsgatan 13. Våra medarbetare i butiken är experter på smycken. Du är alltid välkommen in till oss för rådgivning, vare sig det gäller smakfrågor eller kunskapsfrågor om stenar, smyckesskötsel och värdering av Engelbertsmycken. Läs mer »

Jewellery by Jenny

Jewellery by Jenny

Tillverkar unika smycken så som vigselringar, förlovningsringar och morgongåvor utifrån era önskemål med hantverk och kvalité i fokus. Läs mer »

VANBRUUN AB

VANBRUUN AB

Vi har ringarna med Större diamanter och lägre priser, utforska Nordens Största utbud av Diamanter idag!  Läs mer »

Relaterade artiklar

Glittrande Julklappar

Glittrande Julklappar

Här kommer lite tips på julklappar som får alla hjärtan att klappa lite snabbare i år.  Läs mer »

ANNONS - PRODUCERAT I SAMARBETE MED VANBRUUN
 5 lyxiga julgåvor!

5 lyxiga julgåvor!

(ANNONS) November har kommit och med det börjar julkänslan smyga sig på. Plötsligt vill man börja spela julmusik signerat Frank Sinatra och julförberedelserna kan smått börja planeras. Samtidigt skall man försöka komma på den perfekta julklappen till de man tycker om. Nedan har vi samlat gåvor till  Läs mer »

Lars Wallins snygga ringkollektion!

Lars Wallins snygga ringkollektion!

(ANNONS) Den svenska couturens gudfader Lars Wallin möter Schalins guldsmeder i ett spännande designsamarbete. Tack vare det så kan DU också bära en Lars Wallin ring på ringfingret! Låt dig förföras av kollektionen och läs allt om Lars Wallins designerkarriär här.  Läs mer »

Gyllene favoriter

Gyllene favoriter

Gult guld är klassiskt och tidlöst. För dig som älskar metallen har vi plockat ut sex fabulösa smycken.  Läs mer »

Stiligt för mannen

Stiligt för mannen

Under många år var brudgummen förpassad till en slät ring i rött guld men numera är valmöjligheterna närmast oändliga. Det blir allt mer populärt att välja en bred ring med färgade diamanter. Alternativa material, såsom titan och platina, är riktigt heta på mannens finger i år.  Läs mer »

Vårda era ringar

Vårda era ringar

För att era smycken ska behålla sin lyster bör de rengöras regelbundet.  Läs mer »

Karatkoll!

Karatkoll!

Rent guld är mjukt och blandas därför ofta upp med hårdare metaller. Det är så guldet får sin färg. Läs mer »

Vilka pärlor!

Vilka pärlor!

Håll kolla på pärlorna! Här går vi kortfattat igenom några viktiga saker att tänka på när det kommer till pärlor.  Läs mer »

Trendkoll på rosé

Trendkoll på rosé

Ringar i roséguld har blivit riktigt populära. Här är redaktionens tre favoriter. Läs mer »

Tips på klassiska smycken

Tips på klassiska smycken

Klassiska smycken för att säkra den klassiska brudstilen.  Läs mer »

Modern brudstil med rätt smycken

Modern brudstil med rätt smycken

Här är tre favoriter för att skapa en modern känsla på brudstilen.  Läs mer »

Bli retrobrud med rätt detaljer

Bli retrobrud med rätt detaljer

Här är några favoriter som ger din brudstil en riktig retro känsla.  Läs mer »

Smyckena till vintagestilen

Smyckena till vintagestilen

Det finns smycken för alla smaker och stilar. Här visar vi hur du fixar vintagestilen med dina smycken.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på TwitterFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nyhetsbrev

NillasCatering

Nillascatering Mat för alla tillfällen...Läs mer

NillasCatering

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Madeleine Teland
Madeleine Teland
Angelica Regnell
Angelica Regnell
Elina Hassel
Elina Hassel
Stina Gagnehag Elm
Stina Gagnehag Elm
Antonia Olivestam
Antonia Olivestam
Sally Loniakan
Sally Loniakan
Cecilia Larsson
Cecilia Larsson
Emmi Schyberg
Emmi Schyberg
Monika Benedek
Monika Benedek

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp