Lars Wallins ringkollektion (1)

Lars Wallins snygga ringkollektion!

(ANNONS) Den svenska couturens gudfader Lars Wallin möter Schalins guldsmeder i ett spännande designsamarbete. Tack vare det så kan DU också bära en Lars Wallin ring på ringfingret! Låt dig förföras av kollektionen och läs allt om Lars Wallins designerkarriär här.

Bor i: Stockholm

Ständigt aktuellt designsamarbete: vigsel- och förlovningsringar samt morgngåvor tillsammans med Schalins.

Varvar ned genom: att äta gott och bo på hotell

Beskriver sig som: kreatör

Personlig favoritdesigner: Tom Ford

Annons - producerat i samarbete med Schalins

Det händer mycket kring Lars Wallin. Han är den svenska couturens gudfader och kanske mest förknippad med glamourösa klänningar och brudkreationer, men faktum är att han inte enbart satt sin designerprägel på klänningar genom åren. Ett ständigt bröllopsaktuellt designsamarbete är hans ring- och smyckeskollektioner för Schalins.

SCHALINS + LARS WALLIN = SANT!

När vi träffar Lars så är han som vanligt elegant klädd i en svart kostym, ett diskret Louis Vuitton bälte och en trendig scarves knuten kring halsen. Det här är hans 25:e år som designer och vad är mer spänannde än glamourösa ringar och smycken? Kollektionen med ringar och smycken i form av morgongåvor har utökats i omgångar med nya modeller. Idag består hela kollektionen av totalt 35 diamantringar och 12 par förlovningsringar. Dessutom finns det nu också både halsband och örhängen som är perfekta som morgongåvor. Se hela Lars Wallins kollektion här.

Ringarna på bilden ovan: 1. Arrow E i vitguld med briljant & prinsesslipade diamanter på totalt 1,10 carat. 2. Hartman K i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,94 carat. 3. Ferry I i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 2,75 carat (gäller för storlek 54). 4. Marry E i rosa & vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,53 carat. 5. Hartman E i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,94 carat. 6. Ferry L i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,40 carat. 7. Arrow D i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 2,32 carat (gäller för storlek 54).

Hartman-B-Hänge

Hänget på bilden ovan har Lars designat och det passar perfekt som morgongåva! Kontaka någon av Schalins återförsäljare av Lars Wallins ringkollektion här.

ATT FINNA HARMONI MELLAN LINJERNA

- Grundtanken var att försöka hitta olika stilar och ringar för olika karaktärer. Någon ring är mer stram och en annan har mer mjuka och runda former, säger Lars Wallin när vi pratar med honom.

Schalins gör vanlligtvis ringar i flertalet olika metaller såsom rött guld, vitt guld, rosa guld, titan opch palladium. Men Lars har valt att arbeta med vitguld, rött guld och roséguld samt med briljanter. i hans kollektion

- Hela ringkollektionen bygger på olika grupper av ringar som är gjorda så att de, inom sin grupp, går att kombineras med varandra så att kunden verkligen kan hitta sin personliga stil.

- Jag försöker tänka på samma sätt när jag designar ringar som när jag ritar och designar klänningar, nämligen att finna harmoni mellan de olika linjerna. När man gör en klänning så får man tänka på skärningarna runt en kropp och när jag ritade ringarna så fick jag tänka på skärningarna och linjerna runt ett finger. Ringen ska ju inte bara vara fin från ett håll, utan från alla vinklar, fortsätter Lars.

sax

Se alla ringar och smycken som Lars Wallin designat för Schalins här.

LARS WALLINS 3 BÄSTA RÅD: SÅ HITTAR DU DIN DRÖMRING!

1. Ta dig tid till att prova ringar. Och att verkligen prova alla möjliga kombinationer tills du hittar något som passar dig.

2. Tänk på att ringen ska sitta bra och kännas bra på fingret och att den fungerar i din vardag. Du ska bära den mycket och ofta.

3. Var inte rädd för roséguld, för det är oerhört vackert. Och var heller inte rädd för att blanda olika färger på guldet - det är bara snyggt.

bild-reklam

SÅ BÖRJADE DET

Passionen för smycken har varit ständigt närvarande sedan Lars Wallin flyttade från Västerås till Stockholm och började studera design på Beckmans Designhögskola 1987. Under den första terminen gjorde han en smyckeskollektion med inspiration från folkloristiska kläder och dalahästar.

- Jag ville sätta dalahästen i ett mer glamouröst sammanhang, säger Lars.

Det glamourösa uttrycket, tillsammans med ett tidlöst formspråk med attityd, har blivit Lars signum genom åren. Hans egen favoritdesigner är bland annat Tom Ford.

- Intresset för form, färg och skapande har alltid varit med mig. När jag först började designa klänningar så var jag inte lika fri att rita vad jag ville, bara just därför att tekniken kanske begränsade mig. Men idag får jag ju hjälp med själva tillverkningen av plaggen eller i det här fallet ringarna och då får jag möjligheten att bara ägna mig åt det jag älskar mest, nämligen att designa samtidigt som det är oerhört spännande att få arbeta med nya tekniker.

Men Lars tycker att den kreativa processen är mer eller mindre den samma, oavsett vilken typ av produkt han arbetar med.

- Jag stänger nog aldrig av. Jag samlar alltid på inspiration. Att resa och få ta del av nya intryck är bland det roligaste jag vet. Jag älskar det!

ALLT OM SCHALINS DIAMANTER

I flera av Lars vackert designade modeller återfinns diamanter. Dessa diamanter är konfliktfria enligt The Kimberley Certfication Scheme. Schalins vigselringar är infattade med äkta briljanter (facettslipade äkta diamanter) eller Princess slipade äkta diamanter. Diamanterna håller kvaliteten WSI, upp t.o.m. 0,035 ct. och WVS för större. W står för färgen vit, SI och VS står för klarheten. För att säkerställa kvaliteten gör Schalins alla juvelinfattningar själva.

diamanter

NÅGOT FÖR ALLA

Schalins är ett svenskt smyckesföretag som tillverkat ringar i över 70 år och har gjort sig kända för sitt breda sortiment. Schalins har något för alla! Detta gäller även Lars Wallins ringserie. Det finns enklare släta ringar i olika slags metaller såsom rosa guld eller till exempel vitt guld till stora magnifika och glamourösa diamantringar med spännande fattningar och slipningar. Priserna på ringarna varierar från ca 7 500 kr för en förlovningsring upp till 441 000 kr för en riktigt lyxig modell med riktigt stora diamanter. Men Schalins erbjuder en mängd olika kollektioner, förutom Lars Wallins ringkollektion.

schalins9

Schalins har många vackra ringkollektioner. Ringarna ovan är andra exempel på Schalins hantverk och design : 1. Carmen i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,41 carat. 2. Figaro i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,80 carat. 3. Barbados i vitguld med hjärtslipad diamant på totalt 0,12 carat. 4. Bali 0,55 i rödguld med prinsesslipade diamanter på totalt 0,55 carat. 5. Maui 0,50 i vitguld med prinsesslipad diamant på totalt 0,50 carat. 6. Fedora i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,64 carat. 7. Gnistra i rödguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,80 carat.

SCHALINS - ETT SVENSKT HANTVERK!

Schalins Ringar är synonymt med svensk design, svensk tillverkning och högsta kvalitet. Guldet till smyckena smälter de själva i egna ugnar på ett traditionellt sätt. Vid produktionsanläggningen i hjärtat av Sverige sköter deras skickliga hantverkare allt från design, legering, juvelfattning, puts och gravyr. För att säkerställa högsta kvalitet anlitas inga underleverantörer i produktionen. Miljön betyder mycket och därför anstränger sig Schalins extra mycket för att miljöpåverkan blir minsta möjliga i alla led av produktionen.

schalins12

För alla guldringar med diamanter medföljer ett certifikat ifyllt av Schalins Ringar, där karathalt på guld, kvalitet och caratvikt på diamanterna samt leveransdatum anges.

Smyckena ovan kommer från en av Schalins mycket omtyckta kollektioner Fjällbrud: 1. Fjällbrud MG026 i vitt guld med briljantslipade diamanter på totalt 0,35 carat. 2. Fjällbrud MG032 i vitt guld med briljantslipade diamanter på totalt 0,35 carat. 3. Fjällbrud MG028 i vitt guld med briljantslipade diamanter på totalt 0,70 carat. 4. Fjällbrud MG030 i vitt guld med briljantslipade diamanter på totalt 0,15 carat. 5. Fjällbrud MG029 i vitt guld med briljantslipade diamanter på totalt 0,70 carat.

Kolla in Schalins bröllopskollektioner här.

Relaterade artiklar

Spännande formval för den moderna bruden

Spännande formval för den moderna bruden

Välj smycken och ringar utifrån en personlig stil. Här är de lite mer vågade varianterna.  Läs mer »

Glittrande Julklappar

Glittrande Julklappar

Här kommer lite tips på julklappar som får alla hjärtan att klappa lite snabbare i år.  Läs mer »

ANNONS - PRODUCERAT I SAMARBETE MED VANBRUUN
 5 lyxiga julgåvor!

5 lyxiga julgåvor!

(ANNONS) November har kommit och med det börjar julkänslan smyga sig på. Plötsligt vill man börja spela julmusik signerat Frank Sinatra och julförberedelserna kan smått börja planeras. Samtidigt skall man försöka komma på den perfekta julklappen till de man tycker om. Nedan har vi samlat gåvor till  Läs mer »

ANNONS - PRODUCERAT I SAMARBETE MED EFVA ATTLING
Efva Attling: ”Jag inspireras av människor och deras historier”

Efva Attling: ”Jag inspireras av människor och deras historier”

(Annons) Formspråkets drottning hittar hela tiden nya uttryck. Nu senast en helt nytt koncept för bröllop; "The Wedding". Vi besökte Efva i hennes ateljé för att tala om den, bröllop och hennes designerkarriär.  Läs mer »

Gyllene favoriter

Gyllene favoriter

Gult guld är klassiskt och tidlöst. För dig som älskar metallen har vi plockat ut sex fabulösa smycken.  Läs mer »

Stiligt för mannen

Stiligt för mannen

Under många år var brudgummen förpassad till en slät ring i rött guld men numera är valmöjligheterna närmast oändliga. Det blir allt mer populärt att välja en bred ring med färgade diamanter. Alternativa material, såsom titan och platina, är riktigt heta på mannens finger i år.  Läs mer »

Vårda era ringar

Vårda era ringar

För att era smycken ska behålla sin lyster bör de rengöras regelbundet.  Läs mer »

Karatkoll!

Karatkoll!

Rent guld är mjukt och blandas därför ofta upp med hårdare metaller. Det är så guldet får sin färg. Läs mer »

Vilka pärlor!

Vilka pärlor!

Håll kolla på pärlorna! Här går vi kortfattat igenom några viktiga saker att tänka på när det kommer till pärlor.  Läs mer »

Trendkoll på rosé

Trendkoll på rosé

Ringar i roséguld har blivit riktigt populära. Här är redaktionens tre favoriter. Läs mer »

Tips på klassiska smycken

Tips på klassiska smycken

Klassiska smycken för att säkra den klassiska brudstilen.  Läs mer »

Modern brudstil med rätt smycken

Modern brudstil med rätt smycken

Här är tre favoriter för att skapa en modern känsla på brudstilen.  Läs mer »

Bli retrobrud med rätt detaljer

Bli retrobrud med rätt detaljer

Här är några favoriter som ger din brudstil en riktig retro känsla.  Läs mer »

Smyckena till vintagestilen

Smyckena till vintagestilen

Det finns smycken för alla smaker och stilar. Här visar vi hur du fixar vintagestilen med dina smycken.  Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på TwitterFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Eldshow.se

Eldshow istället för fyverkerier? Vi lämnar ingen oberörd – eldshow över förväntan....Läs mer

Eldshow.se

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Madeleine Teland
Madeleine Teland
Angelica Regnell
Angelica Regnell
Elina Hassel
Elina Hassel
Stina Gagnehag Elm
Stina Gagnehag Elm
Antonia Olivestam
Antonia Olivestam
Sally Loniakan
Sally Loniakan
Cecilia Larsson
Cecilia Larsson
Emmi Schyberg
Emmi Schyberg
Monika Benedek
Monika Benedek

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp