Ringfrossa välj rätt ringar

Ringfrossa - välj rätt vigselring!

(ANNONS) Är ni på jakt efter era drömringar? Då ska ni absolut läsa den här artikeln! Frossa i de senaste ringtrenderna och få de allra bästa råden. Ringarna är en investering för livet.

Annons - producerat i samarbete med Schalins

Att välja vigselringar är något av de absolut viktigaste bröllopsbesluten ni ska ta. Det är smycken som ska pryda era händer resten av livet. Förr var vigselringarna här i Skandinavien något enklare. Man valde oftast släta ringar i guld som matchade varandras. Men idag finns det så otroligt mycket att välja på i form av material, design, fattningar och slipningar. Schalins startade redan 1944 och är ett företag som lyckas bemöta brudparens varierade och personliga önskemål genom flera olika kollektioner.

- Schalins har ett enormt utbud av ringar i olika metaller och med en mängd olika fattningar och stilar. Dessutom är de oerhört bra på att anpassa ringarna efter önskemål. Brudparen kan modifiera både ringskenor och fattningar, säger Linnéa Bergendahl på Nordstans Guld som säljer väldigt mycket av Schalins ringar.

Ringarna på bilden ovan: 1. Bali 0,55 i rödguld med prinsesslipade diamanter på totalt 0,55 carat. 2. Adriana i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,34 carat (gäller för storlek 54). 3. Från vänster: Tristan i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,20 carat (gäller för storlek 54), Isolde i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,56 carat och Undine i rödguld med briljantslipadde diamanter på totalt 3,00 carat4 Uppifrån: Skina 0,20 i vitguld med prinsesslipad diamant på totalt 0,20 carat, Prisma i rödguld med prinsesslipade diamanter på totalt 0,50 carat och Spectra3 i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,90 carat (gäller för storlek 54). 5. Gnistra i rödguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,80 carat. 6. Maui 0,50 i vitguld med prinsesslipad diamant på totalt 0,50 carat. På nagellacksbilden i mitten, från vänster: Figaro i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,80 carat, Fedora i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,64 carat, Modell 237-33.12 i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,36 carat, Vision i rödguld med prinsesslipade diamanter på totalt 0,90 carat.

Du kan se Schalins särskilda bröllopskollektioner här.

ringar

Schalins tillverkar vigselringar i rött guld, vitt guld, rosa guld, titan och palladium. Se de olika metallerna här.

Ringarna ovan från vänster: Grenada i rosaguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,30 carat. Maui 0,50 i rödguld med prinsesslipad diamant på totalt 0,50 carat. Sierra 0,35 i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,35 carat. Tobago 0,90 i vitguld med prinsesslipade diamanter på totalt 0,90 carat. Seine 2,00 i vitguld med briljantslipad diamant på totalt 2,00 carat. Lycka 0,33 i rödguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,33 carat.

SÅ VÄLJER NI RÄTT VIGSELRINGAR!

Linnéa Bergendahl på Nordstans Guld lotsar blivande brudpar rätt varje dag. Här tipsar hon om det allra viktigaste ni ska tänka på när ni väljer era vigselringar.

1. Inspiration

Börja med att fundera på vad ni gillar. Finns det någon särskild metall ni föredrar, som matchar klockan eller övriga smycken ni bär. Vanliga ringmaterial är rött guld, vitt guld, rosa guld, palladium och titan. Schalins tillverkar och designar ringar i alla dessa material. Vad gäller glittrande diamanter så har det blivit allt mer populärt med stora enstensringar.

2. Gå till en butik

Det är A & O att få klämma, känna och prova vigsekringar, innan ni bestämmer er för vilken det blir. I en butik finns kunnig personal som känner till själva hantverket, olika stenar, prisklasser och kvalitetsskillnader samt har stor kunskap om olika material. I en butik har ni möjlighet att ha en god dialog om hur ni använder era händer i vardagen och få riktigt bra råd om vad som skulle kunna passa er i form av ringstil.

3. Ringarna ska sitta bra

En vigselring ska givetvis vara vacker att titta på och passa både till vardags liksom till fest, men det är lika viktigt att ringen sitter bekvämt på fingret. I en butik kan ni få hjälp att välja rätt storlek på era vigselringar. Det får inte ta emot, klämma eller vara för brett för handen. Passformen är individuell och viktig! Det är lätt hänt att storleken blir fel och vanligtvis ska ringen sitta snävare på fingret än vad man tror.

4. Era ringar måste inte matcha!

En del brudpar önskar bära liknande ringar, men det blir allt vanligare att själva ringvalet är individuellt anpassat. Välj det som passar dig, din stil och din hand bäst. Var inte rädd för diamantinfattningar och att de ska sticka ut och fastna, det gör de oftast inte. Önskar du en glamourös ring med gnistrande diamanter så ska du såklart välja det. Schalins har något för alla - Lars Wallins särskilt designade ringkollektion med maffiga diamantfattningar till spännande ringar utan stenar, fast med olika slags mönster. Se Lars Wallins ringkollektion här.

schalins5

Att prova, klämma och känna på ringar i en butik är A & O när man ska hitta drömringen! Kolla in alla vackra ringmodeller här.

Ringarna ovan: 1. Otello i rödguld med prinsesslipade diamanter på totalt 1,35 carat. 2. Från vänster: Carmen i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,41 carat. Fedora i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,64 carat. Bohéme i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,83 carat. 3. Barbados i vitguld med hjärtslipad diamant på totalt 0,12 carat. 4. Från vänster: Capella i rosaguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,11 carat. Hawaii i rosaguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,75 carat. Modell 237-33.12 i rosaguld med briljantslipade diamanter på totalt 0,36 carat. 5. Undine i rödguld med briljantslipade diamanter på totalt 3,00 carat. Lars Wallin designad modell: Hartman E i vitguld med briljantslipade diamanter på totalt 1,94 carat.

SCHALINS - ETT SVENSKT HANTVERK!

Schalins Ringar är synonymt med svensk design, svensk tillverkning och högsta kvalitet. Guldet till smyckena smälter de själva i egna ugnar på ett traditionellt sätt. Vid produktionsanläggningen i hjärtat av Sverige sköter deras skickliga hantverkare allt från design, legering, juvelfattning, puts och gravyr. För att säkerställa högsta kvalitet anlitas inga underleverantörer i produktionen. Miljön betyder mycket och därför anstränger sig Schalins extra mycket för att miljöpåverkan blir minsta möjliga i alla led av produktionen.

schalins

Konfliktfria diamanter

Det är tryggt att handla i en butik, eftersom ni då vet vad ni köper. Schalins diamanter är konfliktfria enligt The Kimberley Certfication Scheme. Schalins vigselringar är infattade med äkta briljanter (facettslipade äkta diamanter) eller Princess slipade äkta diamanter. Diamanterna håller kvaliteten WSI, upp t.o.m. 0,035 ct. och WVS för större. W står för färgen vit, SI och VS står för klarheten. För att säkerställa kvaliteten gör Schalins alla juvelinfattningar själva.

För alla guldringar med diamanter medföljer ett certifikat ifyllt av Schalins Ringar, där vi anger karathalt på guld samt kvalitet och karatvikt på diamanterna samt leveransdatum.

diamanter


Relaterade artiklar

7 OVÄRDERLIGA TIPS

7 OVÄRDERLIGA TIPS

(ANNONS) Svårt att bestämma er i val av ringar? Vad ska man tänka på när man ska köpa vigsel - och förlovningsringar? Lugn - Här kommer 7 tips på vad man ska tänka på vid köpet Läs mer »

Ta hand om dina ringar!

Ta hand om dina ringar!

(ANNONS) Här är de 5 bästa råden för hur du får dina vigselringar att glänsa och gnistra lika vackert som de gjorde när du gifte dig!  Läs mer »

Välj rätt ringar!

Välj rätt ringar!

10 saker att tänka på när ni ska välja vigselringar. Här är de bästa råden.  Läs mer »

Tänkvärt vid ringval

Tänkvärt vid ringval

Här är fyra saker att tänka på vad det gäller era ringar inför den stora dagen.  Läs mer »

Få koll på diamanternas former

Få koll på diamanternas former

Många blivande brudar väljer diamanter i sin förlovnings- eller vigselring. Har du ingen koll på vilka olika former det finns på diamanter? Kika här! Läs mer »

Ringvalet - Att hitta rätt i den steniga djungeln

Ringvalet - Att hitta rätt i den steniga djungeln

När bröllopstårtan är uppäten, blommorna kastade till nästa års brud och brudkläderna skickats på kemtvätt återstår vackra minnen, fotografier och framför allt ringarna. Symbolen som visar att ni hör ihop och att ni ska leva med varandra resten av livet. Känns valet omöjligt? Lugn! Här är våra bästa Läs mer »

Vem har ringarna?

Vem har ringarna?

Vem som under vigselakten överlämnar ringarna är upp till er. Antingen låter ni en marskalk ha hand om dem eller så knyter ni fast dem på en speciell ringkudde som någon av näbbarna bär in i kyrkan. Se till att någon ansvarar för att ringarna kommer med till vigselplatsen. Läs mer »

Ringens historia

Ringens historia

Oavsett om ni gifter er borgerligt eller kyrkligt väljer de allra flesta att utbyta ringar. Men vad säger egentligen din vigselring? Läs mer »

Olika ringfattningar

Olika ringfattningar

Är du sugen på en förlovnings- eller vigselring med flera diamanter i? Då kan det vara värt att känna till lite om de olika fattningarna som finns, de påverkar nämligen ringens framtoning. Här är de vanligaste. Läs mer »

Materialguiden

Materialguiden

Det finns en mängd olika ringmaterial att välja emellan. Här har vi sammanställt vilka så att ni ska kunna välja det som passar just er bäst! Läs mer »

Vågade ringval

Vågade ringval

Vigselringar och diamanter går hand i hand för många kvinnor. I bildspelet ovan kan du ta del av några gnistrande favoriter som sticker ut från mängden! Läs mer »

5 vitguldsfavoriter

5 vitguldsfavoriter

Vitguldstrenden håller i sig. Här är 5 snygga vitguldssmycken som får vem som helst att tappa andan!  Läs mer »

Ringar i rödguld för klassisk känsla

Ringar i rödguld för klassisk känsla

Rödguldsringar är rätt val för de som söker en klassisk stil. Idag finns en rad olika modeller att välja på. Här ovan kan du bläddra i bildspelet och se några favoriter som vi på redaktionen har! Läs mer »

Diamanternas kvalitet

Diamanternas kvalitet

En diamant värderas och prissätts utefter fyra olika kriterier. Här går vi lite kortfattat igenom dem. Såhär bedöms diamanternas kvalitet. Läs mer »

Vilken modell ska jag välja?

Vilken modell ska jag välja?

Det finns flera olika klassiska vigselringar. Välj den modell som passar just dig. Läs mer »

Så hittar du drömringen!

Så hittar du drömringen!

Jakten på rätt ring är rolig och spännande. Vi har listat de viktigaste punkterna du bör fundera över. Läs mer »

FÖLJ ALLT OM BRÖLLOP
Följ Allt om bröllop på FacebookFölj Allt om bröllop på TwitterFölj Allt om bröllop på InstagramFölj Allt om bröllop på PinterestFölj Allt om bröllop SpotifyAnmäl er till Allt om bröllops nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Eldshow.se

Eldshow istället för fyverkerier? Vi lämnar ingen oberörd – eldshow över förväntan....Läs mer

Eldshow.se

VAD SÖKER DU?


 
 

Följ våra bloggares väg till altaret!

Elina Hassel
Elina Hassel
Stina Gagnehag Elm
Stina Gagnehag Elm
Antonia Olivestam
Antonia Olivestam
Sally Loniakan
Sally Loniakan
Cecilia Larsson
Cecilia Larsson
Emmi Schyberg
Emmi Schyberg
Monika Benedek
Monika Benedek

Hitta din lokala bröllopsleverantör!

Letar du efter brudklänningar, blommor, ringar eller en koordinator? Här hittar du alla företag som kan hjälpa dig med ditt bröllop på just DIN ort!

AccessoarerAccessoarer

Foto: Natalia Kabliuk 

Bakverk/KonfektyrBakverk/Konfektyr

Foto: Shebeko 

BlommorBlommor

Foto: Lina Roos 

BrudgummenBrudgummen

Foto: Max Alm-Norell 

BrudkläderBrudkläder

Foto: Lina Roos 

BröllopskonsulterBröllopskonsulter

Foto: Alex Andrei 

CateringCatering

Foto: Birgersdotter 

DansskolorDansskolor

Foto: Emelie Petré 

Ekonomi/JuridikEkonomi/Juridik

Foto: Floral Deco 

FestlokalerFestlokaler

Foto: Frida Rönnholm 

FesttillbehörFesttillbehör

Foto: Tatiana Chekryzhova 

Foto/FilmFoto/Film

Foto: Floral Deco 

FrisyrFrisyr

Foto: Ladie C 

HotellHotell

Foto: Max Alm-Norell 

Hyr till festenHyr till festen

Foto: Birgersdotter 

InbjudningarInbjudningar

Foto: Frida Rönnholm 

MusikMusik

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

MöhippaMöhippa

Foto: IVASHstudio 

PlaneringPlanering

Foto: Max Alm-Norell 

PresenterPresenter

Foto: Birgersdotter 

Ringar/SmyckenRingar/Smycken

Foto: Mårten Levin 

SkönhetSkönhet

Foto: Lina Eidenberg Adamo 

Slott/HerrgårdSlott/Herrgård

Foto: Max Alm-Norell 

SvensexaSvensexa

Foto: Birgersdotter 

TransportTransport

Foto: Lina Roos 

Tärna / NäbbTärna / Näbb

Foto: Birgersdotter 

VigselplatsVigselplats

Foto: Birgersdotter 

Upp