10 måsten i din brudbukett

Bukett fra Karin Lundin Studio

Valet av blommor till brudbuketten är för många nästan lika viktigt som valet av klänning eller ring. Här har vi samlat tio olika blommor som vi på redaktionen älskar att se i buketten. Vilken är din favorit?

Text: Ronja Willners Foto: Karin Lundin Studio

Välj och bli inspirerad av dessa vackra blommor för din brudbukett. Här finns alternativ både för en enkel bukett såväl som en stor.

Pion –  ett vanligt val i brudbuketten

Denna magnifika, effektfulla och iögonfallande blomma är eftertraktad av många och ett måste att ha i brudbuketten. Pioner finns framförallt i toner av rosa och passar lika bra ensam som i en stor bukett. Älskad av alla, men tyvärr även en av de mer kostsamma bröllopsblommorna.

Anemon – för vårbröllop

Ljuvlig vårblomma som ingår i ranunkelsläktet. Vanligtvis svartvita men finns i en mängd olika färger vilket gör den lätt att tycka om. Lika vacker i en blandad som en enhetlig brudbukett. Tänk på att anemonen är känslig, så hantera dem varsamt!

Att välja blommor efter säsong är ett smart drag!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Dahlia – en blomma i olika storlekar

Denna otroligt vackra sensommarblomma kommer i så många fina färger och finns i ett stort utbud av olika storlekar. Det finns alltså en passande dahlia där ute för alla blivande brudar.

Syrener – ger en väldoftande brudbukett

Ingen har väl någonsin missat doften av blommande syrener? Så ska ni ha ett vackert majbröllop så slå till på dessa vackra lila och vita blommor. Och det bästa förutom att de doftar gott och att de faktiskt går att äta? Kanske kan du hitta dem gratis i en bekants trädgård!

Ranunkel – kanske den vanligaste bröllopsblomman

Du har förmodligen dessa små blommor i 75% av dina sparade bilder av brudbuketter på Pinterest. Inte lagt märke till det? De används oftast som accentblommor och inte som huvudblommor i buketten. Blommorna är lekfulla och romantiska och finns i sprakande karamellfärger.

Hortensia – stora och ståtliga blommor

Dessa bollformade blommor med rejäla stjälkar är eleganta och fantastiska att beskåda. De finns i färgerna vitt, blått, rosa och rött, men kan skifta färg beroende på jordens och vattnets pH-värde.

Eukalyptus – vacker utfyllnad i brudbuketten

Används ofta som utfyllnad i brudbuketter och skapar en otrolig vacker och spretig look med sitt grå-gröna bladverk. Eukalyptusen är mycket tålig och står sig länge och sprider dessutom en fräsch doft, så passar även utmärkt som bordsdekoration

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Protea – för en imponerande look

Dess exotiska utseende gör att Protean tar buketten till en ny nivå. De har kraftiga, grova och stabila stjälkar och finns i färgerna röd, rosa och gräddvit. Hållbara blommor som håller sig fina och inte skräpar ner. Perfekt i brudbuketten alltså!

Suckulent – skapar magi i brudbuketten

Suckulenter är vackra och lättskötta med intressanta former och dova färger som skapar magiska uttryck i brudbuketten.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: