10 saker som bröllopsgäster irriterar sig på som allra mest

Bröllopspar vinkar till bröllopsgäster

Även om bröllopsdagen är tillägnad er som bröllopspar, så får ni inte glömma bort att tänka på era bröllopsgäster. Se till att bröllopet blir den bästa dagen någonsin - för alla!

Text: Ronja Willners Foto: Unsplash

1. Att själva behöva betala i baren

Att ha en öppen bar kan snabbt spränga budgeten, men när man håller en stor fest så kan en del bröllopsgäster tycka att det är dåligt att man får betala själv.

För att lösa kostnaden med öppen bar är ett alternativ att endast servera öl och vin eller varför inte bara ha en sorts drink. Det håller kostnaderna nere rejält.

Era bröllopsgäster kommer att förstå! ♥

2. Lång väntetid mellan ceremoni och mottagning

Ifall ni har planerat in fotografering eller en annan längre aktivitet för bara er två efter ceremonin, se då till att det finns någon aktivitet för era gäster att sysselsätta sig med.

Ni vill ju inte att de ska tröttna och inte komma på mottagningen, starta festen på egen hand eller att de dyker upp långt senare då de valde att åka hem emellan.

3. ”Destination wedding” när man bor i samma stad

Ifall både du och din blivande bor i samma stad och det samma gäller mestadels av era gäster så kan ett ”destination wedding” verka lite överflödigt.

Så även om er största dröm är att ha bröllopet på en annan plats är det viktigt att ni också tar hänsyn till era bröllopsgäster.

En lösning kan då vara att erbjuda er att betala en del av deras resa. Ni kan också ordna en mindre bröllopsfest på hemmaplan när ni kommit hem, så även de som inte kan delta borta kan få fira er.

4. Att det krockar med ett annat stort event

Se till att kolla upp att datumet för bröllopet inte sammanfaller med andra stora event, så som sportevenemang eller en stor konsert som många i er närhet kommer vilja gå på.

Även om de allra flesta gästerna kommer att prioritera ert bröllop så kan ni slippa en del sura miner genom att undersöka sådant innan.

Öppen bar eller inte för bröllopsgäster

5. Långa köer till toaletten och baren

Det finns nog ingen som gillar att tillbringa sin tid i en kö när de skulle kunna vara på dansgolvet och fira. Så se till att ni har tillräckligt med toaletter i närheten av festlokalen.

Går det att ha två eller tre barer på olika ställen ifall ni har många bröllopsgäster? Om inte, se då till att det finns tillräckligt med bartenders i baren för att hålla kön rullande. Räkna med 1 bartender till 50-60 gäster.

6. För långa och många bröllopsgäster som ska hålla tal

Tal vid bröllop kan vara väldigt roligt och rörande, men det kan även bli för mycket. Håll nere bröllopstal och skålar till 3-4 personer och ge alla en tidsgräns.

Vill fler personer hålla tal? Se om ni kan få in detta på något annat sätt. Kanske kan ni ses med era gäster kvällen innan för en gemensam middag eller alla äter frukost på samma ställe dagen efter.

7. Utomhusvigsel i regn

Tyvärr så kan vi inte beställa väder, så risken finns att regnet öser ner på just er stora dag. Så se till att planera en reservplan ifall vädret inte skulle vara på er sida dagen till ära.

Även fast det enda ni har drömt om är ett magiskt utomhusbröllop, se till att era bröllopsgäster har det varmt och torrt under vigseln.

8. Det finns inte tillräckligt med mat

Ni kan inte förvänta er att gästerna kommer att stanna hela eftermiddagen och kvällen om ni inte serverar någon mat. Plockmat och välkomstdrinkar kommer hålla era gäster nöjda tills middagen sätter igång.

Har ni inte budget till en sittande middag för era bröllopsgäster så är buffé ett bra alternativ.

Vacker dekoration till bröllop

9. Otydlig bordsplacering

Fria sittplatser vid middagen kan faktiskt vara stressande och förvirrande för gästerna. Era bröllopsgäster ska tydligt kunna se vart de kan slå sig ner.

Antingen med gästens namn vid respektive plats eller via en tavla för bordsplacering med respektive bordsnummer där de får slå sig ner på valfri plats.

10. Ha en alltför specifik klädkod för bröllopsgäster

Klädkoder i all ära på bröllopet men se till så att ni inte är allt för specifika i inbjudan för vad gästerna ska ha på sig. Det kan då bli ett jobbigt eller dyrt moment för gästerna, vilket kan leda till irritation eller osäkerhet.

Var tydlig med vad ni vill ha för klädkod, men undvik att exempelvis ange färgskala eller liknande.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: