10 snygga kostymer till brudgummen

INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Ska du gifta dig i år och letar kostym? Vi har plockat ut 10 kostymer som gör dig till en riktigt stilig brudgum på ditt bröllop!

Text: Hanna Roen Olsen Foto: Mr Porter

Ska du gifta dig och funderar på att köpa din kostym online? Här har vi plockat ut ett gäng svarta, blå, beige och rutiga kostymer som passar perfekt till brudgum på bröllop. Dessutom tipsar vi om matchande skjortor.

Kostym för brudgum

Vi har i en tidigare artikel uppdaterat våra läsare om trender för brudgum som letar kostym 2023. Några av trenderna som vi nämner där är kostymer med rutor, sammet, romantiska röda toner, vita kostymer, kostymer med en statement-väst och blommiga detaljer.

Förr var oftast den svarta kostymen brudgummens givna val, men idag är det vanligare att välja bland trenderna. Om du är osäker kan du dock aldrig misslyckas med en svart kostym.

Om du vill köpa en kostym till bröllop online är det viktigt att veta dina mått. Många får ofta göra de sista anpassningarna hos en skräddare oavsett om man köper i butik eller på nätet, och därför är det numera inte svårare att beställa kostym online.

10 snygga kostymer för brudgummen till bröllop 2023

Vilken klädstil man ska välja handlar ofta om var bröllopet ska vara och när på året det äger rum. Om det är ett sommarbröllop kan en kostym i ljusare toner som beige, vit och ljusgrön passa bra, men kostymer i svart och mörkblått är också klassiska alternativ.

Om du vill gå för en lite mer färgstark eller mönsterrik look kan du dekorera kostymen med slips och fluga i mönster och olika färger, en halsduk eller en färgglad skjorta. Vill du bära något enkelt och klassiskt är det svart slips eller svart fluga som gäller.

När du som brudgum letar efter den perfekta kostymen till ditt bröllop vill vi också tipsa om att kavajen och kostymbyxan inte behöver vara samma. Vill du mixa och trixa lite är det supersnyggt att styla en mörkblå kostymbyxa till en blå kavaj i tweed eller med ränder.

Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Färgglad kostym till bröllop

Gillar du färger och vill ha en enfärgad kostym på den stora dagen är det här en av årets stora trender. Färger som beige, ljusblått och ljusgrönt är ursnygga till både vår-, sommar- och höstbröllop. För att tona ner kostymen lite kan du bära den tillsammans med en klassisk vit skjorta. Eller så kan du göra kostymen ännu mer somrig genom att använda en mönstrad skjorta.

Om bröllopet varar i flera dagar, kan den perfekta outfiten för festen dagen innan bröllopet kanske vara en beige kostym med en näsduk och en cool hatt?

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ett snyggt stylingtips är att bära vit kavaj med svart kostymbyxa, tillsammans med fluga och vit skjorta.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Rutig och randig kostym för brudgum

Är det ett höst- eller vinterbröllop är kostym med rutor, i jordnära färger eller mörkblått och svart bra alternativ. Även här är det snyggt att piffa upp outfiten med en mönstrad slips eller skjorta och en näsduk i kavajen.

Till den rutiga kostymen kan du även välja en enfärgad slips eller fluga för att tona ner det lite.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Klassisk kostym

En klassisk kostym är alltid ett säkert val för brudgummen på sitt bröllop. Du kan välja att styla kostymen på det vanligaste sättet, nämligen med en vit skjorta, svart slips eller fluga och näsduk eller blomma i kavajfickan. Om du vill ha en annan look är det snyggt med mönstrad skjorta eller slips.

Färger som blå, mörkblå och svart är vanliga alternativ på den klassiska kostymen.

Skjortor

Om du väljer en rutig, svart, ljusblå eller mörkblå kostym är det mest naturliga och stilrena valet en vit skjorta.

Väljer du en kostym i en ljusare färg som grön, beige eller vit, kan du välja en skjorta med exempelvis blommönster eller i andra pastellfärger.

Fler skjortor från Eton hittar du här.

Dress brudgom bryllup

Signaturskjorta från Eton

Eton Köp här
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: