15 steg till den ultimata bröllopsresan

Av: Redaktionen

Är det dags att boka bröllopsresa? Här är guiden hur ni undviker onödiga mellanlandningar, får uppgraderingar på flyget och hotellet så att ni bara kan njuta av er första tid som gifta.

Kom överens!

Allas dröm är naturligtvis inte lata dagar på stranden under vajande palmblad. Vad vill ni göra på er drömresa? Det är viktigt att komma ihåg att det här är er gemensamma resa. Om era åsikter skiljer sig åt rekommenderar vi att ni väljer ett resmål som erbjuder utflykter, aktiviteter och vyer som ni båda önskar. Alternativt så gör ni en kombinerad resa med två delar, såsom strandliv och sedan storstad eller safari och sedan sol och bad.

Budget, budget, budget

Hur mycket har ni satt undan till smekmånaden? Har ni önskat er bidrag till just drömresan i bröllopspresent? Räkna på hur mycket ni kan spendera på resan och håll er till den budgeten.

Gör er research

Se till att boka er resa i tid – då får ni oftast mest för pengarna. Var dessutom noggranna att kontrollera vilka resor och möjligheter som finns innan ni bokar. En hel del hotell och resebyråer har specifika bröllopsresepaket.


Minimoon först

Är ni osäkra
på hur mycket ni har att lägga på drömresan? Eller är ni utmattade av allt bröllopsplanerande? Ta det lugnt! Res iväg på en minimoon till en strand eller en storstad, direkt efter bröllopet, för att njuta av varandras sällskap. Så sparar ni bröllopsreseplanerandet tills ni är tillbaka i toppform! Man måste inte resa på smekmånad samma år som man gifter sig.

Är hotellet bra?

Alla hotellrum ser dessvärre inte ut som på hemsidan, så kolla recensionerna på
www.tripadvisor.se. Det är här ni får veta hur rummen verkligen ser ut, hur receptionisten tar emot er och om hotellet fortfarande är lika hett som era vänner mindes det. Låt andra resenärer guida er rätt.

Berätta om smekmånaden

Nygifta brukar få lite extra uppmärksamhet, så var inte blyga! Berätta för flyg- och hotellpersonalen att ni är på smekmånad och hoppas på en uppgradering till första klass eller åtminstone en flaska champagne. Men glöm inte ta med vigselintyget, så att ni kan styrka att det faktiskt är er BRÖLLOPSRESA.

dromresa

Välj rätt flygstol!

Visst är det irriterande om man inte kan fälla sitt säte eller får mindre benutrymme än sina grannar? Säkra planets bästa platser genom att kolla upp just ert flygplan på ww.seatguru.com.Här finns en hel del matnyttig information om alla flygplan, såsom vilka flygplansstolar som är bäst eller vilka platser som har fönster.

Undvik onödiga mellanlandningar

Visst har vi också sneglat på billigare flygalternativ med flera mellanlandningar – trots att det finns direktflyg. Men vårt råd på just den här resan är: det är inte värt det! Man vill onekligen känna sig fräsch på sin drömresa och det kan vara värt att betala några extra kronor för.

Boka på förhand

När ni väl bestämt er för ert drömresmål så gör ni bäst i att läsa på om vad ni kan göra på plats, vilka restauranger som är bra och vilka områden som ni skulle kunna tänka er att besöka. På så sätt undviker ni med enkelhet de värsta turistfällorna. Dessutom så har ni ju då en god chans att få ett bord på DEN DÄR restaurangen med så långa väntelistor.

Vaccinera er

Just på sin smekmånad så väljer många brudpar att resa till fjärran länder och då är det extra viktigt att kolla upp om vaccinering krävs. Och gör det i god tid! Vissa vaccin behöver ni ta flera veckor innan avresan.

Rätt namn

Tänk på att ni måste ha samma efternamn i pass och på biljetterna. Var noga med att ordna med detta om det är så att någon av er planerar att byta efternamn i samband med vigseln.

Säkra dubbelsängen

Säg till att ni ska ha en stor säng när ni bokar hotellrum. Det blir så oromantiskt om ni skulle råka få två separata enkelsängar.

Kompromissa inte!

Skulle ni mot förmodan få ett rum som inte motsvarar det ni bokade på grund av att det är mycket gäster eller stressigt i receptionen. Säg till direkt! Så det inte är något ni går och retar er på resten av vistelsen. Påminn dem bara på ett trevligt sätt att – just det! – det här är ju faktiskt er bröllopsresa.

Fotografera mera

Glöm inte att packa en kamera -modellen bättre- för att föreviga er smekmånad. Men plåta inte bara det ni upplever. Försök att hitta någon förbipasserande som kan ta bilder på er två tillsammans eller använd en självutlösare.

Koppla av – koppla ner!

Smartphones i all ära – med tillgång till mail, instagram, facebook, pinterest, snapchat och pokemon go – men försök att lägga undan telefonerna. Smekmånad-en är det perfekta tillfället för er att verkligen umgås och få njuta av varandras sällskap.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: