Tre storslagna brudbuketter för inspiration

Storslagna brudbuketter för inspiration

Tre spektakulära brudbuketter utöver det vanliga som du kan inspireras av för din egen brudbukett. Dessa kreativa skapelser tar grund i vad som är trend just nu och går samtidigt utanför boxen.

Text: Redaktionen Foto: Maria Wideman
Annons
AoB_Instagram_Artikkel_og_Kategori

Brudbuketter till modefotografering

Till Allt om Bröllops stora modefotografering för tävlingen Omslagsbrud 2021 skapade elever på Floristutbildarna steg 2 dessa fantastiska brudbuketter. Här berättar eleverna hur de gick till väga.

Var hittade ni inspiration till dessa brudbuketter?

– Vi började med att titta på brudklänningarnas detaljer, längd, stil, skärning och färg. Utifrån det fick vi en idé och en bild av vilken brudbukettsmodell som skulle passa bäst. Efter det gick vi vidare och tittade i inspirationsböcker, på Pinterest och Instagram för att få ännu flera idéer. Vi valde att göra tre helt olika brudbuketter med olika tekniker.

En gammalrosa bukett

Brudbukett i gammelrosa

– Buketten är rund och har stiftade blommor av sorterna nejlika, rosor och ranunkel. Dessa sitter tillsammans i en konstruktion av skafttråd. Rankorna är sedan fästa på konstruktionen. Rankat material är kvistrosor, hypericum, frittelaria och ornithogalium. Ett hantverk där bruden får ett nätt litet handtag att hålla i. I färg har vi tänkt kontrast mellan dämpad och ren färgton.

Brudbukett i vitt

Vacker bukett i vitt till brud

– Här valde vi att göra en droppformad bröllopsbukett i en brudbuketts­hållare. Vi har använt oss av pärlhyacint, syren, kvistros, nerine, förgätmigej, freesia, plumosus, kängurutass och tanacetum. Målet var en ljus och luftig droppe för att matcha detaljerna och materialet i klänningen och därför valde vi mycket transparent material. Pärlhyacinterna nålade vi fast med korsade linjer ovanpå de andra blommorna. Vi ville att brudbuketten skulle ge en sval palett när det gällde färgen.

Handbunden vild bukett_K0A1571_webb

– För att få ut rörelsen och den vilda känslan vi ville åt så gjorde vi en vicklad konstruktion av tråd för att få till volymen och formen på buketten. Vi använde oss av rosor, vallmo, lövkojor, ranunkel, plumosus och luktärt. Här ville vi ha en tydlig färgton i varmt, men att det primära var rörel­sen och den livfullhet denna bukett ger.

Floristutbildarnas trendspaning för brudbuketter 2021

– Den handbundna trenden håller i sig och vi ser att fler brudpar vill ha större buketter med mycket rörelse och trädgårdskänsla. Vi tror att fler brudpar kommer vilja beställa säsongens blommor och närodlat exempelvis dahlior, liljekonvalj, förgätmigej och rosenskära. Samt att asymmetri, rörelse, olika stadier av blommorna och att skönheten i det lite udda blir starkare, berättar Sara Vadadi.

Floristutbildarna trendspanar kring brudbuketter

Floristutbildarna är en skola för vuxna som erbjuder en bransch-nära floristutbildning i Stockholm & Västerås. Utbildningarna finns på heltid både som privat sökande och via komvux samt på deltid som distansutbildning.

Kurserna riktar sig till dig som drömmer om att få vara kreativ, jobba med färg, form och skapa vackert blomsterarbete. Skolorna har sen starten varit den ledande floristutbildningen i Sverige med fina lovord från branschen.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: