3 former på blombukett till bröllop

Välj rätt stil och form på din blombukett på ditt bröllop och du får den rätta looken. Med många alternativ att välja på kan det kännas knepigt. Här är tre vanliga former som du kan ha på din blomsterbukett.

Text: Redaktionen Foto: Ian Johnson / Lindísima / Birgersdotter

Blombukett i rätt form för rätta looken på ditt bröllop

Rätt blombukett kan verkligen vara pricken över i:et på ditt bröllop. Bröllopsbuketten är iögonfallande mot den vita brudklänningen och formen kan vara avgörande för den rätta känslan.

Med olika tekniker och material går det skapa vackra och unika blombuketter. I dag kan brudbuketten anta alla möjliga former och färger, men det finns fortfarande klassiker som alltid fungerar.

Rundbunden, spretig eller droppformad? Inspireras av tre vanligt förekommande bukettmodeller.

Spretig blombukett

Vildvuxna trädgårdsinspirerade blombuketter är trendigt för årets bröllop. Det får gärna vara spretigt och många olika blommor i buketten. Den spretiga blombuketten ger ett oregelbundet och naturligt intryck som kännas mer äkta.

En spretig blombukett passar särskilt bra för en bohemiskt bröllop.

Spretig blombukett i vitt till bröllop

Foto: Ian Johnson

Droppformad bukett för bröllop

Detta är en elegant och stilren blombukett och en mycket klassisk form. Den droppformade buketten kan både vara liten och slimmad eller stor och hängande.

Många tycker att den droppformade buketten ger en exklusiv känsla då den ofta innehåller mycket blommor och gröna. Det går även att fläta in band och annan smyckning i blomsterbuketten.

Droppformad bukett för bröllop

Foto: Lindísima

Rundbunden blombukett till bröllop

En rundbunden bukett är helt enkelt rund och har ingen baksida, till skillnad från den droppformade buketten. Detta är den vanligaste och mest klassiska blombuketten vid bröllop. Ofta innehåller den rosor, men går lika bra att skapa av andra blommor.

En rundbunden bukett kan både vara liten som på bilden nedan eller lite större. Passar till alla typer av brudklänningar, men kanske särskilt till det klassiska bröllopet.

Rundbunden bukett

Foto: Birgersdotter

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: