4 jobbiga bröllopsfrågor du kommer ställas inför

Av Redaktionen

När det väl är dags att planera en av de största dagarna i livet är det helt normalt att det kommer upp frågor som du kommer ha svårt att svara på.

Här är fyra frågor ochsvar som troligtvis kommer att hjälpa dig på traven hur du kommer fram till ett bra svar eller lösning.


Vi var bjudna på Jenny och Andreas bröllop, måste vi bjuda dem?


Ifall du inte har pratat med Jenny och Andreas sedan deras bröllop för tre år sedan så är det helt OK att avstå ifrån att bjuda in dem. Fler gäster = mer kostnader. Fråga dig själv ifall du tycker det är jobbigt ifall de inte deltar i bröllopet, om du inte påverkas av det så finns det ingen anledning till att bjuda dem. Förhållanden och relationer till vänner förändras över tiden och det är helt ok att då inte bjuda in dem även fast du gick på deras.


Min brorson vill ta med sig sin flickvän till bröllopet, hur säger jag nej till honom?


För det första är det viktigt att vara tydlig på inbjudan vilka som är bjudna. Står det plus en så är det ok att han tar med sig sin flickvän. Var därför noga med att skriva vem som är inbjuden på kuvert, inbjudan och svarskortet. Om personen fortfarande inte förstår hinten, tala då om att det är på grund av begränsningar inom budget eller utrymme.
Min svärmor vill verkligen att jag ska bära hennes halsband på min bröllopsdag, men jag gillar den inte. Hur talar jag om det på bästa sätt?


Din svärmor vill bara göra en fin gest och vill känna sig hjälpsam och inräknad i bröllopet. Tacka artigt nej och berätta at du redan har planerat vilka smycken du ska ha på dig. Låt henne istället känna sig delaktigt på annat sätt och ge henne en uppgift att fixa inför bröllopet så kommer hon snabbt att glömma att du inte vill bära hennes smycke på din dag.


Vi börjar nå vår satta budget för bröllopet, hur kan jag fråga min föräldrar om ekonomisk hjälp?


Sitt ner med dina föräldrar och visa upp planen på er budget som ni har skapat. Låt dem veta att ni har underskattat vissa kostnader som absolut är nödvändiga. Förklara problemen och se ifall de skulle kunna tänka sig att hjälpa till med det finansiella på något område eller om det kan hjälpa er att hitta en annan lösning. Det bästa är att alltid vara öppen och ärlig så kommer de att hjälpa er ifall de har möjlighet.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: