4 steg till rätt frisyr som brud på bröllop

Frisyr på brud till bröllop

Den sista touchen för att komplettera looken på ditt bröllop är din frisyr. Här är fyra saker att tänka på för att välja rätt håruppsättning och frisyr till bröllop.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Stil och tema bestämmer frisyr på bröllop

Om det finns ett bröllopstema kan valet av just frisyr till ditt bröllop bli lite extra enkelt.

Har ni valt ett alldeles särskilt bröllopstema såsom exempelvis vintage á la 20-tal, avslappnad bohostil i sann 70-tals anda eller retrobröllop med 60-tals vibbar? Grattis! Då blir det lättare att välja frisyr. Det finns ju särskilda kläder och frisyrer som är förknippade med just dessa tidsepoker, och som passar väldigt fint ihop.

Låt din klänning påverka din frisyr

Innan du börjar kika på håraccessoarer och håruppsättningar så råder vi dig att välja brudklänning. Den kommer vägleda dig i fråga om form och stil. En sjöjungfrumodell med mycket volym nertill kan på ett läckert sätt balanseras upp med en pampig och voluminös frisyr.

På samma sätt kan en smal och enkel klännings-silhuette kanske passa bättre med en stramare och enklare uppsättning. Men för detta finns dock inga regler! När du väl står där i din klänning så ska du passa på att testa olika uppsatta varianter och utsläppt hår tills du hittar den som du trivs i bäst.

Hur har du ditt hår till vardags?

Hur brukar du ha ditt hår? Är det långt och yvigt, lockigt, rakt eller kort? Brukar du ha det uppsatt eller utsläppt, stylat eller inte stylat? En professionell frisör kan trolla fram magiska kreationer, men det är viktigt att du känner dig bekväm i ditt brudhår. Huvudregeln bör vara hellre uppklädd än utklädd!

Accessoarer för frisyrer till bröllop

En tiara gör ingen brud. Det vill säga, brudkronor och tiaror är sannerligen inget måste på bröllopsdagen. Men har du en fäblesse för hårdekor? Då är detta givetvis det rätta tillfället för att bära något sådant.

Idag finns det en mängd fantastiska varianter på alla möjliga hårprydnader i form av band, broscher, flor, blommor, kammar och diadem. Men ta med håraccessoaren till din frisör så att ni kan bestämma hur och var hårdekoren ska sitta i din frisyr som brud.

Brud i vacker håruppsättning

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: