Fyra stilar och klänningar för brudtärna

klänning brudtärna

Självklart ska även du som brudtärna stråla i din klänning! Här listar vi fyra inspirerande stilar och klänningar att välja mellan.

Text: Kajsa Tengvall Foto: Producenterna

Om du funderar på att välja otraditionella kläder till dina tärnor finns det flera saker att tänka på för att säkerställa att ditt beslut passar din personliga stil och temat för bröllopet:

Kommunikation

Börja med att ha ett öppet och ärligt samtal med dina brudtärnor. Lyssna på deras åsikter och hur bekväma de är med att bära icke-traditionella kläder. Detta kommer att bidra till att undvika missförstånd och konflikter senare.

Bröllopets tema och stil

Tänk på bröllopets tema och atmosfär. Om ni ska ha ett avslappnat, bohemiskt eller temabaserat bröllop kan otraditionella kläder passa bättre. För ett mer formellt bröllop, tänk på hur icke-traditionella kläder passar in i den övergripande bilden.

Färgpalett

Tänk på färger som matchar bröllopets färgpalett. Även om kläderna är otraditionella kan du ändå samordna dem med bröllopets övergripande färgtema för en sammanhängande estetik.

Stil och komfort

Se till att de otraditionella kläderna är bekväma och passar brudtärnorna. Det är viktigt att de känner sig bekväma i det de har på sig, särskilt om det är något oväntat eller annorlunda än vad de är vana vid att ha på sig.

Kreativitet

Utmana konventionella förväntningar, men var också öppen för kreativitet. Otraditionella kläder kan vara allt från jumpsuits till byxor, klänningar i olika stilar, färger eller mönster, eller till och med temakläder som passar det unika konceptet för bröllopet.

Budget

Tänk på kostnaden för dina brudtärnekläder. Ibland kan otraditionella kläder vara mer prisvärda än traditionella.

Tillbehör

Glöm inte accessoarer som skor, smycken och blombuketter. Dessa kan också vara otraditionella och hjälpa till att betona brudtärnornas individuella stil.

Enhetlighet

Om du har flera brudtärnor, tänk på hur de otraditionella kläderna kommer att se ut tillsammans som en grupp. Ibland kan det vara en bra idé att ha en viss grad av enhetlighet även med otraditionella val.

Provning

Låt brudtärnorna prova kläderna före bröllopet för att se till att de sitter rätt och känns bekväma. Eventuella justeringar kan göras i god tid före den stora dagen.

 

I slutändan handlar det om att hitta en balans mellan din vision för bröllopet och brudtärnornas komfort och preferenser. Otraditionella kläder kan ge ditt bröllop en unik och minnesvärd touch, så länge de väljs med omsorg och i samråd med de inblandade.

Här är fyra kreativa och innovativa stilar som verkligen kan fräscha upp traditionella brudtärnekläder!

1. Dansa i klänning i neon som brudtärna

Brudtärna och sugen på neon och starka färger på din klänning, men inte lust att ta all fokus från bruden? Satsa på en mer neutral klänning och låt accessoarerna bli den självlysande pricken över i:et.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

2. Brudtärna i gotisk romantik

Det må vara vår och ljust, men modevärlden vurmar ändå fortfarande för det mörka och dramatiska. Satsa på sammet, oxblodsrätt och tunga metaller till en klänning i dova nyanser.

Läs också: Klänning till brudtärna – 36 fina favoriter till brudföljet

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

3. Gult är inte fult

Mot solkyssta axlar och med nyansmatchade accessoarer blir ett sommarbröllop en gyllene tillställning i gult.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

4. Klänning med skepp o’hoj för brudtärna

Ränder går förvisso aldrig ur tiden, men i sommar är det hetare än någonsin. Men gärna i en lite mer uppdaterad version! Låt havet inspirera din klänning som brudtärna!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: