5 hemliga äktenskapslöften som vårdar lusten för livet

Ge varandra äktenskapslöfte

Livslång kärlek är ett ständigt pågående projekt och att hålla lusten levande kräver arbete. Börja redan på bröllopsnatten - som man bäddar får man ligga! Här är fem äktenskapslöften!

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Löften för ett långt liv tillsammans

Jag träffar många par som hittat sätt att vårda sitt samliv och som aldrig slutar vara attraherade av och nyfikna på varandra. De ser äktenskapet som ett äventyr och passionen som drivmedel för att orka med vardagens bekymmer med enad front.

Hemligheten bakom lust som varar för livet stavar du öppenhet, nyfikenhet, respekt och trygghet.

Här är fem äktenskapslöften ni kommer ha minst lika mycket glädje av som de vanliga, men som ni kan utbyta lite mer privat…

5 hemliga äktenskapslöften som vårdar lusten för livet

Äktenskapslöfte 1: Lär känna din egen lust

Jag ska lära mig så mycket jag kan om min egen lust så att jag kan hjälpa dig hitta rätt. På så sätt kan vi båda njuta.

Att reflektera, känna efter och skaffa sig kunskap om sex är grunden för ett bra samliv. Formulera för dig själv vad du gillar, vad du behöver och vad du inte vill. Så blir det lättare för din äkta hälft att göra dig lycklig.

Äktenskapslöfte 2: Berätta vad ni längtar efter

Jag ska alltid berätta för dig vad jag önskar mig och längtar efter av dig. Ta emot dina önskemål som det förtroende och den kärleksgåva de är.

Prata om sex på ett otvunget sätt, redan från början. Somnade ni på överkastet efter bröllopsfesten? Skratta åt det som en kul grej så blir det inte laddat.

Uppstår det problem, prata om dem från början så blir de lättare att lösa.

Äktenskapslöfte 3: Prioritera passionen

Jag ska alltid prioritera passionen och låta den ta den plats den behöver i vårt liv. Det är en investering i vårt samliv.

Det är lätt att göra plats för åtrån i början, när den flödar av sig själv. Men för att hålla igång den behöver man vara beredd att kompromissa med annat. Och inte göra sex till en lyxgrej som ”blir när det blir”, för då blir det aldrig av.

Vårda kärleken för ett långt liv tillsammans

Äktenskapslöfte 4: Var nyfiken och välkomna förändring

Jag ska ge din lust plats och luft att utvecklas. Jag ska inte reagera med rädsla utan med nyfikenhet när du föreslår något nytt. Om jag säger nej så är det med omtanke, respekt och kärlek.

Vi människor utvecklar oss hela tiden, hittar nya sidor av oss själva, intressen och behov. I ett äktenskap som varar för livet måste man uppmuntra det och inte klamra sig fast vid det gamla. Även om det ibland kan vara läskigt när det känns som om man växer åt olika håll.

Ett par som välkomnar utveckling får aldrig tråkigt. Känslan av att få vara sig själv stärker både kärleken och sexlusten.

Äktenskapslöfte 5: Var nyfiken och välkomna förändring

När jag håller delar av mig själv hemliga för dig är det för att du ska lockas av känslan att det alltid finns mer av mig att upptäcka.

Man behöver inte dela allt i en relation. De par som trivs bäst ihop har egna liv och intressen, och är främst älskare och vän till varandra. Inte terapeut. En relation helt utan mysterier kan låta trygg, men blir snabbt också tråkig.

Kanske det viktigaste av fem äktenskapslöften!

Läs också: Dansa en romantisk brudvals

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: