Personligt bröllop

text: Anna Fürst Styling och foto: Ewa Björnsdotter

Den största bröllopstrenden just nu är att hela tillställningen ska vara personlig. Här är en liten guide till hur ni lyckas med det.

Att välja ett tema för ert bröllop, som löper som en röd tråd genom allt från inbjudningskorten till dukningen, är inte enbart estetiskt tilltalande, det underlättar även hela planeringen för er som brudpar. Det är nämligen en hel del val ni nu står inför. Det är allt från festlokal och datum till rosetter, blommor och klädsel – både er egen och gästernas. Och om ni har några punkter att utgå från så gör det planeringen – och alla val – betydligt enklare.

1.
Stil

Vad har ni för stil? Var skulle ni vilja gifta er? Tänker ni spontant på ett klassiskt slottsbröllop eller vill ni göra något modern och annorlunda? Hur tycker ni om att klä er till vardags? Hur skulle ni vilja klä er på er bröllopdag?

2.
Färg

Finns det några speciella färger som ni verkligen gillar? Ett färgtema är både lätt och tacksamt att följa. Tänk på dukning, tärnklänning och brudbuketten.

3.
Årstid

När ska ni gifta er? Ni kan med fördel använda er av säsongens blommor och primörer i både dukning och brudbukett. Men ni kan också välja att plocka upp säsongens färgskala.

4.
Personliga intressen

Låt era intressen lägga grunden för hur ni allokerar er budget. Ni ska absolut lägga en större del av bröllopsbudgeten på sådant som ni själva tycker är viktigt och som reflekterar era egna intressen. Älskar ni mat och dryck – ja, då ska ni satsa på det. Gillar ni musik – då kanske ni bör bjuda på en enklare buffé och satsa på att ta in ett liveband.

5.
Särskilda teman

Vill ni spexa till det lite extra på bröllopet så kan ni givetvis också välja ett särskilt tema. Det kan exempelvis vara 20-tal, maskerad eller ett vintage picknick-bröllop. Var bara tydliga i inbjudan om ni önskar att era gäster också ska kläd upp sig på ett specifikt sätt.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: