6 Medelhavspärlor på 7 dagar

Text: Clara Lindh Bergendorff

1 kärlekspar + 6 Medelhavsdestinationer + 7 dagar = lyckad semestervecka. Addera ett av världens nyaste kryssningsfartyg och en rejäl nypa sol så har ni ett recept som räcker till en veckas skön tillvaro, och en eftersmak som håller i sig betydligt länge.

Glöm den gamla skrönan om att kryssningsfartyg är reserverade för blåhåriga gamla amerikaner. Ryktet om att det är många kärlekspar som häckar på lyxkryssarna är dock sant. Med all rätt! På båten blir ni bortskämda med en problemfri tillvaro kryddad med spaavdelning, härliga paraplydrinkar i bubbelpoolen, middag precis när lusten faller på och en personalstyrka som gör allt för att ni ska trivas. Romantic Escape drog ner till Medelhavet för att spana in ett av kryssningsvärldens nyaste fartyg, MSC Divina, och dess härliga Medelhavsrutt.

Kryssningen har sin början i Venedig och betar sedan av Bari, Katakolon, Izmir, Istanbul och Dubrovnik innan den går tillbaka till Venedig. Med andra ord hinner ni under en vecka med guldkorn i Italien, Grekland, Turkiet och Kroatien. För att sammanfatta den mångfacetterade rutten kan man säga att Bari är en härlig strandstad med ett vackert normandiskt slott, Katakolon är hem till den antika staden Olympia där världens första Olympiska spel gick av stapeln, Istanbul är en kokhet världsmetropol med den världskända marknaden Gran Bazaar och Dubrovnik är en medeltida hamn med turkost vatten. Och vill ni förlänga semestern antingen innan eller efter kryssningen stannar ni några extra dagar bland pastan, kanalerna, glassen och kaffet i Venedig.

Priset för härligheten är förvånansvärt lågt. Med en sjyst deal kan ni komma undan för under 6 500 kronor per person.

Den här artikeln publiceras i samarbete med:

LitenEscapeLogo

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: