6 olika vigselringar – Vilken passar dig bäst?

Guide till att välja vigselringar
Kommersiellt innehåll

Det populäraste valet av vigselring är en ring med en eller flera diamanter. Här guidar Van Bruun dig bland olika typer av vigselringar. Vilken är din favorit?

Text: Allt om Bröllop Content Studio Foto: Van Bruun
Kommersiellt innehåll

Vackra vigselringar i olika kombinationer

Vigselringar kan vara en solitärring som är med en diamant, en haloring som har diamanter runtom mittdiamanten, sidostensringar som har diamanter på ringskenan eller varför inte en trestensring med tre diamanter infattade.

Nedan förklarar vi de olika valen som finns och vad som kan vara bra att tänka på.

Vigselring och förlovningsring går att kombinera

Först och främst rekommenderar vi att redan i valet av förlovningsring ha vigselringen i åtanke då man snyggt kan kombinera vigselring och förlovningsring ihop.

Exempelvis kan man inte ha en vigselring med för stora diamanter till en nättare förlovningsring då en ring med större diamanter automatisk blir djupare. Detta är viktigt om man är noggrann med att ringarna ska ligga perfekt ihop. Är man inte lika noggrann med det så kan man kombinera i princip vad som helst så länge man tycker det är fint.

Släta vigselringar

Släta vigselringar är klassiskt och det är också fint att kombinera till en enkel solitärring, men också till en sidostensring eller liknande. Detta är för den som gillar det lite enklare.

Det är även vanligast att mannen har släta ringar när det kommer till både vigsel och förlovning. Alliansring är en ring infattad med flera mindre diamanter, detta kombinerar man ofta med en förlovningsring eller varför inte den på högerhanden. Läs mer om släta ringar hos Van Bruun.

Fadeninfattad alliansring

En fadeninfattad alliansring är när diamanterna är infattade med hjälp av små pluppar av metall. Har ofta lite mindre diamanter infattade och blir därmed lite nättare.

Kanalinfattad alliansring

En kanalinfattad alliansring är när diamanterna är infattade i en lång rad och sedan viker man över metall för att få diamanterna att ligga på plats. Här är ett exempel på en kanalinfattad alliansring.

Kloinfattad alliansring

En alliansring som håller fast diamanterna med hjälp av klor är den vanligaste formen av alliansring hos Vanbruun.com. Det är en design som visar mycket av diamanten och mindre metall så det är bra för den som föredrar bling.

Vigselringar med flera stenar

För den som verkligen föredrar diamanter och dess gnistrande förmåga är flerstensringen verkligen ett bra val. Då är det oftast större diamanter och det är vanligast att de är kloinfattade.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: