7 trender för brudgum som letar kostym till bröllop 2023

Kostym bröllop

Ska du gifta dig? Glöm den traditionella blå eller svarta kostymen och satsa på något lite mer spännande. Här är 7 snygga trender för dig som letar kostym till bröllop 2023.

Text: Stine Nibe Ravneberget Foto: Getty

Du ska gifta dig – stort grattis! Men vad ska du ha på dig? Traditionellt har det inte funnits så många alternativ för brudgummen när det kommer till att välja kostym. Men tack och lov har det förändrats. Idag finns det många olika färger, mönster och material att välja mellan för kostym till bröllop.

Det finns också mycket spännande tillbehör att välja bland.

Här är 7 trender för brudgummen som ska välja kostym till bröllop 2023.

Rutig kostym till bröllop

Trenden från 2022 med stora rutor fortsätter in i 2023. Rutigt mönster är ett bra sätt att skapa en mer avslappnad look – utan att se alltför vardaglig ut.

Samtidigt ger mönstret din outfit en lite mer excentrisk look, utan att det blir för mycket av det goda. Och stora rutor ser fantastiska ut både i verkligheten och på bilder, påpekar One Fab Day. Så det här är ett smart val för oförglömliga bröllopsbilder.

Se detta inlägg på Instagram

Sammetskostym

Vill du sticka ut lite på din bröllopsdag finns det en kostym som verkligen gör precis det: sammetskostymen. Det mjuka och lyxiga materialet utstrålar stil och klass, samtidigt som det ser väldigt chict och maskulint ut.

Smaragdfärgade och mörkblå kostymer ser särskilt bra ut för utomhusbröllop, anser Weddingwire. Ska du gifta dig till våren ser en fluga i citronfärgad sammet fantastisk ut.

Se detta inlägg på Instagram

Jordnära färger på kostym till bröllop

Att allt fler väljer att ha sitt bröllop utomhus – särskilt som en effekt av pandemin – har betytt att nya trender för den stora dagen dykt upp. Kostym för bröllop i jordfärger verkar vara ett populärt val. Med färger som brunt, benvitt och olivgrönt matchar brudgummen omgivningen, påpekar Weddingwire.

Välj en kostym i två eller tre delar i samma färg, eller ha västen eller jackan i en annan jordfärgad nyans – gärna ton-i-ton för en elegant och mjuk look.

Se detta inlägg på Instagram

Romantiska röda toner

Färgglada kostymer var populära förra året mer än på många år, och trenden verkar hålla i sig. 2023 är kostym för bröllop i röda toner särskilt trendiga, om vi ska tro One Fab Day.

En kostym i vin- eller bourgognerött är ett bra sätt att göra outfiten till ett litet statement på bröllopsdagen. Ljusare färger som rosa och korall har också blivit populära, men en kostym i en mörkare röd färg kan vara lättare att styla.

Om du är den kreativa typen kan du alltid blanda olika röda toner och material. Bara fantasin sätter gränserna! Accessoarer i en kontrasterande färg som blå, svart eller till och med brun kan vara snygga ihop med kostymen.

Se detta inlägg på Instagram

50 shades of white

En kostym kan förstås också vara vit – den färgen behöver faktiskt inte vara reserverad för bröllopsklänningar. Somriga färger i vitt, beige och krämtoner har börjat dyka upp i casualwear. Det är inte så konstigt att dessa färger nu också ingår i brudgummens kostymalternativ, påpekar One Fab Day.

En kostym i en ljus och neutral färger är perfekt för ett sommarbröllop, men kan fungera bra även för andra årstider – med bra accessoarer. Om du är osäker på om en helvit look är det bästa kan du välja en ljus jacka och matcha den med mörkare byxor, och eventuellt en väst i en annan färg.

Se detta inlägg på Instagram

Statement-väst

En kostym bestående av tre delar – kavaj, byxa och väst – är ett måste för många. En väst i kontrasterande färg till resten av kostymen är ett perfekt sätt att piffa upp outfiten utan att gå helt bananas, enligt One Fab Day. Välj gärna en iögonfallande ljus färg – om du vågar, eller lugnare toner som jordfärger eller dämpad citron. Matcha gärna färgen på västen med dina accessoarer, exempelvis slipsen eller strumporna.

Se detta inlägg på Instagram

Blommiga detaljer

En halsduk i kavajfickan är en tidlös klassiker. Här finns otaliga möjligheter för både färgval och mönster, som gärna får matcha resten av kostymen.

Nytt för 2023 är dock att bära blommor istället för näsduk i fickan, enligt Weddingwire. Detta skapar en unik look som är både fräsch, rolig och stilren. Använd gärna samma sorts blommor som i brudbuketten eller dekorationerna för att hålla en röd tråd.

Se detta inlägg på Instagram

Läs också: Skoguide för brudgum

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: