9 enkla spartips för att hålla nere kostnaden för ditt bröllop

Håll ner kostnad för bröllop

Bröllopet behöver inte ruinera er för all framtid om ni är smarta med prioriteringar. Här är knepen som säkrar drömbröllopet utan att spräcka budgeten. Så håller du nere kostnaden för ditt bröllop.

Text: Josefine Franking Foto: Unsplash

Kostnad för bröllop kan lätt springa iväg. Se därför till att fynda, låna och tänka smart.

1. Låna accessoarer till bröllop

Har du någon i omgivningen som gift sig nyligen har de troligtvis både brudväska, paraply, slöja och strumpeband att låna ut. Du kan även hålla koll på andrahandsmarknaden eftersom många av accessoarerna bara blir använda en gång.

2. Fynda på rea och håll nere kostnad

Är ni ute i riktigt god tid med er planering så kommer ni säkerligen hinna med flera reor. Håll koll på när era favoritbutiker rear och passa på att fynda till nedsatt pris. Bland annat så reas många av säsongens brudklänningar när den nya kollektionen kommer in, så fråga i butiken.

3. Satsa på billig dekor

Vackra sjuarmade ljusstakar i silver i all ära. Men det behövs faktiskt inte så flådig dekor i festlokalen. Med små medel kan man komma långt och hålla ner kostnaden för bröllopet. Billiga ljuslyktor i mängder och utströdda blomblad på borden förgyller dukningen utan att fresta på plånboken.

Köp billig dekoration och håll nere kostnad för bröllop

4. Ta till vara på er kompetens

Troligtvis är ni kunnigare på vissa saker, passa på att utnyttja det. Kanske kan ni pyssla ihop trycksakerna själva, baka bröllopstårta eller lägga makeupen på egen hand? Bara för att det är ert bröllop så måste ni inte leja ut allt på andra. Det är helt klart det bästa sättet att sänka kostnad för ett bröllop1

5. Bjud på mousserande

Visst är det lyxigt att servera champagne till brudskålen, men ärligt talat bryr sig inte gästerna om vilken typ av bubbel ni väljer. Genom att servera mousserande vin istället för champagne kan ni spara åtskilliga tusenlappar och spara på kostnaden.

6. Välj bort desserten

Har ni valt en meny med flera rätter så kommer era gäster vara mätta nog när tårtan blir serverad. Därför kan ni med gott samvete välja bort efterrätten i menypaketet och på så sätt spara en slant.

Texten Mr och Mrs i bokstäver på bord

7. Ta betalt i baren

Visst kan det kännas generöst att bjuda era gäster på allt, men dryckesposten brukar tyvärr skena iväg snabbt. Genom att ta en symbolisk summa för drinkarna i baren undviker ni att gäster ställer ifrån sig halvfulla glas och hämtar nya. Ni håller dessutom berusningsgraden hos gästerna på en kontrollerad nivå.

8. Skippa livebandet

Era gäster är inställda på att ha kul på kvällen, och de kommer knappast att bry sig om musiken kommer från ett liveband eller Spotify. Lägg lite tid på att göra en spellista av härliga partylåtar och era gäster kommer garanterat att dansa loss.

9. Undvik högsäsongen

Sommaren är bröllopens högsäsong, vilket också sätter spår i priserna. Håll nere kostnad på ert bröllop genom att gifta er någon av de andra årstiderna. Då har ni möjlighet att inte bara välja och vraka bland leverantörer utan även få fördelaktigare priser.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: