Alliansringen – klassisk ring som symboliserar evig kärlek

Alliansring
Kommersiellt innehåll

En alliansring är en vacker ring med diamanter på rad. Den är tidlös och går att enkelt kombinera med andra ringar. Läs mer om denna skönhet!

Text: Van Bruun Foto: Van Bruun
Kommersiellt innehåll

Alliansring – en mångsidig ring

Alliansringen symboliserar evig kärlek mellan två personer. Den kan till exempel ges som en minnesgåva för en specifik händelse, som Guldbröllop eller annan årsdag av något slag. Vanligast är dock att man använder en alliansring som vigselring och adderar alltså denna ring till förlovningsringen vid vigsel.

Så ser en alliansring ut

En alliansring kan se ut på många olika sätt och det skiljer sig i diamantstorlek samt i övrig utformning av ringens design. Det alla alliansringar har gemensamt är att det är en ring med flera mindre diamanter infattade i en rad.

Det finns olika sätt att infatta diamanterna och de tre vanligaste är kanalinfattade, kloinfattade och fadeninfattade alliansringar.

Tre olika alliansringar

Något som också påverkar utseendet på denna diamantring är hur många diamanter som är infattade på ringen. Det går att beställa både en fjärdedelsallians, en tredjedelsallians, en halvallians eller helallians. Vanligast är dock hel- samt halvalliansringar. Det betyder att diamanterna är infattade hela eller halva vägen runt ringen.

Fjärdedelsallians, tredjedelsallians, halvallians eller helallians

Kanalinfattad alliansring

En tidlös typ av infattning av diamanterna som har diamanterna infattade i en lång rad. Man placerar dem i en kanal och viker sedan över metallen så att de ligger på plats i ringen.

VanBruuns ring Livia är ett exempel på en kanalinfattad alliansring. Den går att få i fyra olika bredder samt i hel- och halvallians. Det gör att du kan få den både nätt och pampig i sitt utseende.

Fyra kanalinfattade alliansringar på finger

Kloinfattad alliansring

Detta är den mest klassiska utformningen på en alliansring och har klor som håller fast varje diamant. Vanligast är att diamanterna delar på två klor så som på ringen Louise.

Louise är en ring som går att få i fyra olika bredder så att du kan få den perfekta ringen. Den går även att få i både hel- och halvallians.

Fyra kloninfattade ringar på finger

Fadeninfattad alliansring

En fadeninfattad alliansring är som en blandning mellan en kanalinfattad samt en kloinfattad alliansring då den har båda delar i sin design. En kanal av metall omsluter diamanterna på sidan och det är också klor mellan varje diamant som håller dem på plats.

Leoni är ett exempel på en fadeninfattad alliansring från VanBruun. Den går också att få i olika bredder och i hel- samt halvalliansring. Det gör att den också blir upplevd som nätt och samtidigt pampig.

Fyra fadeninfattade alliansringar på finger

Romantiska vintagealliansring

Vintagealliansringen är en trend som vuxit sig stark under de senaste åren. Det är helt enkelt alliansringar som har en romantisk design som ger en vintage-känsla.

Ringarna Luna och Ester från VanBruun är exempel på detta.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: