Allt om Bröllops Omslagsbrud 2020 – Camilla Ericsson

Av Redaktionen Foto: Privat

Varken Camilla eller Martin har tidigare varit gift och Camilla har alltid sagt att blir hon inte gift innan hon fyller femtio får det vara men riktigt så blev det inte. I år har Camilla fyllt femtioett och ska säga JA till sin stora kärlek Martin ute på Krägga Herrgård den 29 augusti.

Camilla startbild_webb

Parplåtning ute på Krägga herrgård med vår bröllopsfotograf Maria Wideman

Kärleksparet träffades för fem år sedan på gymmet. Martin arbetade som instruktör på gymmet där Camilla tränade och efter några spinning pass tillsamman gick det inte att förneka känslorna hos dom båda. Dom blev ett par och deras kärlekssaga tog fart. Både Camilla och Martin har två långa förhållanden bakom sig och barn sedan tidigare och ser deras kärleksrelation som en andra chans i livet oh något de vårdar ömt.

Paret hade pratat lite löst om förlovning och Camilla hade gett som förslag att gå till en guldsmed hon kände till i Dubai och titta på ringar för att se vad dom ville ha när paret skulle flyga dit på en av Camillas arbetsresor. Olyckligt nog hann de inte göra ett besök till guldsmeden under resan men vad Camilla inte visste då var att Martin redan var i full färd med att planera inför sitt frieri. Martin hade vid det laget redan beställt parets förlovningsringar utan Camillas vetenskap.

Romantisk weekend på Loka Brunn

När paret kom hem ifrån Dubai resan bokade Martin in dom på en romantisk weekend till Loka brunn. Att Martin en vecka innan paret skulle åka dit varit disträ och haft mycket för sig var något Camilla reagerat på och nästan blivit lite små irriterad på. Vad hon då inte visste var att han planerat allt in i minsta detalj med personalen på Loka Brunn.

Väl på plats kom kärleksparet till ett uppgraderat rum och efter att de vart på spa och skulle äta sin middag fick dom sitta i en privat del lite senare än som var först tänkt. De åt en trerätters middag och när Martin frågade om Camilla var redo för dessert så kom det in två servitriser med varsin silver cloche. Något som Camilla reagerade på att inga andra gäster hon sett fått. När dom lyfte på tre såg Camilla först att Martins var tom och när hennes blick gled över till hennes egna låg en vit ask där och då gick Martin ner på knä framför henne och bad Camilla om att bli hans fru. I ringen har Martin graverat in texten vår saga… samt två små fotsteg för Martin har alltid sagt

– Camilla vad som än händer så går jag alltid bredvid dig.

2_bild_2

Herrgårds bröllop

Att de ville gifta sig på en herrgård visste Camilla och Martin sedan start men inte på vilken herrgård. De åkte runt och tittade på olika alternativ men inget kändes rätt. En dag när paret sedan satt tillsammans på Martins arbetsplats Krägga herrgård och såg ut över vattnet så blev allt så självklart, det var ju här dom skulle gifta sig! Med två datum lediga valde dom den 29 Augusti 2020 och trots att pandemin slog till har dom valt att inte ställa in. Detta är en dag dom båda längtat efter samt planerat in i minsta detalj. Det paret tvingades till att göra var att minska på antalet gäster på gästlistan. Från början innehöll den 64 gäster och med hänsyn till de gäster som befinner sig i riskgruppen så valde dom att tyvärr ta tillbaka deras inbjudan. Samt att enbart bjuda de absolut närmsta vänner och familj. Så med de själva blir de nu 48 personer totalt. Vilket såklart kändes tråkigt att behöva göra men det gör även att de gäster som kommer till bröllopet känner sig mer trygga när det är mindre och intimt.

Temat kommer att gå i färgerna ljusrosa, vitt och silver och stilen kommer att vara romantiskt men stilrent.

Vigseln kommer att ske utomhus uppe på en trappa med utsikt över vattnet. Camillas två äldsta söner, Kalle och Erik, kommer att leda fram Camilla under vigseln då hennes pappa tyvärr inte finns kvar. Martins son Liam och Camillas yngsta dotter Sofie kommer vara brudnäbbar och hennes bästa vän Pia och äldsta dotter Lina kommer att vara tärnor. Martin kommer att ha sin barndomsvän Stefan som bestman. Då även Martins föräldrar gått bort kommer paret att skicka upp tre stycken ljuslyktor under kvällen för att hedra sina föräldrar.

Till brudskålen kommer det att serveras snittar och skålas i champagne. Middagen blir en trerätters meny och istället för dessert så har paret valt ostar så att det inte blir kaka på kaka då de även kommer att servera bröllopstårta med smak av hallon.

Kvällen kommer att dansas in till dj:ns musik och sedan kommer både brudparet och deras gäster att sova över på Krägga Herrgård och äta en gemensam frukost tillsammans dagen efter. En härlig start på deras liv tillsammans som herr och fru tillsammans med sina nära och kära.

2_bild_3

Tre brudklänningar

Valet av brudklänning har inte varit en lätt resa. Camilla har köpt två brudklänningar och kommer eventuellt även köpa en tredje brudklänning. Den första brudklänningen Camilla köpte vart lite av ett impuls köp. Förvirrad på vad hon ville ha och två timmars provning som inte gjorde saken bättre utan snarare tvärt om så köpte hon sig en brudklänning som hon dagen efter kände var helt fel.

– Brudklänningen var bara jätteful på och helt fel i sin stil. Jag kunde absolut inte gifta mig i den berättar Camilla efter att hon sett bilder på brudklänningen I efterhand som tagits under provningen.

Så då föreslog Martin att Camilla skulle boka in sig på en ny provning i en butik i Stockholm och där hittade hon till slut sina drömmars brudklänning. Det blev en sjöjungfrumodell med släp och brodyrer. Till det kommer Camilla att bära en lång slöja och en tiara. Martin kommer att bära en marinblå kostym med en silvrig slips.

Eventuellt kommer det även att bli en tredje brudklänning då Camillas brudklänning inte är så praktiskt och lätt att dansa i men hon har inte bestämt sig riktigt än.

Paret som redan hade bokat bröllopsresa, två gånger till olika platser, och som tyvärr fått ställa in båda resorna pga pandemin har valt att avvakta med att boka en ny resa för tillfället. Deras tanke är att göra något litet tillsammans efter bröllopet som tex en miniweekend någonstans i Sverige för att landa i äktenskapet och att sedan åka utomlands på en längre bröllopsresa nästa år.

– Men man vet aldrig med Martin säger Camilla det kan mycket väl komma en överraskning då Martin älskar att överraska.

Att de båda är romantiska av sig och älskar att uppvakta varandra går det inte att ta miste på och nu den 29 Augusti ska kärleksparet äntligen få säga JA till varandra och fira sitt bröllop som de planerat själva in i minsta detalj trots rådande pandemi tider.

3_bild

Se hela reportaget i nästa utgåva av Allt om Bröllop – ute i butik sep 2020.
– Missa den inte – Boka den redan idagUstøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: