Allt om Bröllops Omslagsbrud 2020 -Tannaz Edalat

Av Redaktionen Foto: Privat

Den 15 September i år firar paret fyra år tillsammans och den 23 Januari 2020 gick Christoffer ner på knä och friade till sin kärlek Tannaz på hennes födelsedag. Sen gick Tannaz och vann Allt om Bröllops tävling Omslagsbrud 2020!!

WEBB_Tannaz friad 1

Fotograf Emil Hermansson

Frieriet kom som en överraskning

Utan hennes vetskap hade Christoffer bjudit in några gemensamma vänner till paret till samma restaurang dom senare på kvällen skulle äta middag på. Väl på plats låtsades Christoffer och deras vänner att det var en slump att de var på samma plats men allt var planerat in i minsta detalj och vännerna var på plats för att kunna fånga frieriet både på film och foto.

Christoffer bad vännerna att ta en bild på paret innan maten skulle serveras. Den persiska restaurangen har som en liten scen nära där deras vänner satt så Christoffer fick upp Tannaz på scenen för att ta ett en fin födelsedagsbild. Tannaz reagerade på att Christoffer betedde sig lite nervöst och fumligt och inte ville ställa sig mot kameran utan vände sig mer mot henne och rätt som det var gick Christoffer ner på knä och friade till sin kärlek Tannaz.

– Jag har alltid trott att jag skulle reagera stort som att tex skrika och gråta av glädje som man ofta ser på film. Jag brukar vara en person som vanligtvis uttrycker mig starkt men jag vart så chockad så jag fick knappt fram ett ord. Christoffer fick fråga flera gånger om jag ville gifta mig med honom innan jag stammandes fick fram ett JA tillslut. Berättar Tannaz och skrattar.

WEBB_Portugal

Vår första utlandsresa till Portugal. Vi njöt under hela veckan av att befinna oss i en helt ny miljö och upptäcka vackra plaster tillsammans. Bilden när vi pussas under det lilablommade trädet är tagen av en stor grupp turister som högt började ropa ”kiss kiss kiss kiss” för att de ville att vi skulle pussas. När bilden var tagen blev de oroliga om vi var tillsammans eller om de orsakat en obekväm situation.

Flyttar fram bröllopet till år 2022

Tannaz har alltid velat ha ett sommarbröllop och paret bestämde sig ganska snabbt att dom ville gifta sig efter ett år som förlovade. Tyvärr kom pandemin i vägen för deras bröllopsplaner vilket gjorde att paret nu avvaktar med att spika datum och att boka lokal. Paret märkte att lokaler inte riktigt vågar att ta emot bokningar nu och att många bröllop som skulle skett i detta år skjutits fram till nästa år istället. Det i sin tur gör så att många lokaler redan nu är fullbokade inför nästa år. Tannaz och Christoffer vill gärna gifta sig på sommaren men när värmen lagt sig lite så de funderar på att gifta sig någon gång under Augusti månad år 2022.

Kärleksparet har istället tänkt att anordna en intim förlovningsfest med sina nära och kära nästa sommar vilket är en persisk tradition att ha. Paret väljer att då ha en mer symbolisk fest än religiös

Bröllopet blir en mix av persiskt och svenskt.

Bröllopet kommer även bli en mix av ett persiskt och ett svenskt bröllop. Vigseln vill paret hålla i en kyrka men att festen går i persisk anda. Då dukas ett bord upp som kallas ”Sofreh-ye-Aghd” upp i festlokalen där olika symboliska föremål placeras ut. Som tex Asal som är en skål med honung som paret ska mata varandra med för att ge sötma till sina liv.

– Jag behöver läsa på lite mer om vad som bör finnas med säger Tannaz.

Brudklänningen vill Tannaz gärna åka till Iran och köpa, vilket tyvärr inte går för tillfället

Jag har prövat brudklänningar i Sverige men har tyvärr inte hittat min drömklänning här och min moster har berättat att Iran har flera gator med enbart butiker som säljer brudklänningar. Enligt Persisk tradition är bröllop den största händelsen i livet och bör firas med pompa och ståt så jag tror verkligen att min drömmars brudklänning finns i Iran. Tannaz fortsätter

– Jag förstår inte heller varför man väljer att ha två olika klänningar på sin bröllopsdag. En klänning till vigseln och en annan till bröllopsfesten. Jag vill bara ha en brudklänning som jag ska njuta av att bära fullt ut. Även om jag inte hittat min brudklänning än så vet jag vad jag är ute efter. Jag vill ha en brudklänning som är som en ”Prinsess bakelse”. Den ska inte vara ”rysh pysh” men brudklänningen ska gärna ha detaljer av glitter och stenar.

Även om pandemin tvingar paret att avvakta med att spika datum så är planeringen i full gång. Paret vet hur dom vill ha det, dom har tittat på lokaler och gästlistan är spikad. De förlovade vill inte stressa utan njuter av att planera sitt drömbröllop. Även om det inte sker som planerat så är Tannaz och Christoffer hoppfulla och längtar till sin stora dag.

Tannaz visar bröllopsmode som Allt om Bröllops Omslagsmodell 2020. Foto:
Jenny Drakenlind.

WEBB_JennyDrakenlind_20200403_0281_730

Se hela reportaget i nästa utgåva av Allt om Bröllop – ute i butik sep 2020.
– Missa den inte – Boka den redan idagUstøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: