Allt om Bröllops Omslagsbrud 2020 – Wilma Ohlin

Av Redaktionen. Foto Jenny Drakenlind + privata

Wilma och Tom träffades via en gemensam vän under gymnasietiden. De träffades första gången när Wilma var i en relation men när den tog slut och paret träffades igen på en fest sa det klick och har sedan dess varit oskiljaktiga. Nu åtta och ett halvt år senare ska paret gifta sig.

pre-wedding_fotografering_wilma 2_WEBB

Pre Wedding Shoot

Paret bodde för några år sedan i London och även om Wilma fått lite kommentarer från nära och kära att de kanske var dags för förlovning snart så var det inget Wilma trodde skulle ske då. Båda studerade och hade ont om pengar men bestämde sig för att gå ut och äta för att fira deras fem års dag på Tate modern museum. Paret hade utsikt över London, åt fantastiskt god mat och avslutade kvällen med att titta på konst som de älskar att göra efter middagen. Men ingen förlovning blev det och skulle det ske trodde Wilma att det skulle göras på restaurangen.

2_bild_paris

Tom & Wilma firar i Paris, 7 år som par varav 2 år som förlovade.

Tom firade på parets 5 års dag, den 21 Januari 2017.

Väl hemma hade Tom gjort det romantiskt med rosenblad, levande ljus och bubbel men klockan tickade på och fortfarande kom det inget frieri. Wilma gav då upp tanken på ett frieri och vände sig om för att ta fram en present hon köpt till Tom till deras fem års dag. När hon vänder sig om ser hon Tom stå på knä med en ring ask i handen. Tom höll ett gulligt tal om sin kärlek till Wilma innan han frågade om hon ville gifta sig med honom. Tom fick dock fria tre gånger då Wilma blev så chockad att hon fick minnesluckor och behövde höra det flera gånger för att förstå vad som skedde. Till slut fick hon fram ett JA när hon väl insåg att Tom friade till henne och glädjetårarna började spruta.

Tom friade med en solitär princess cut ring men som tyvärr var för stor på Wilmas finger så paret gick dagen efter för att titta på ringar tillsammans. Vilket både Tom och Wilma tyckte var en mysig dag och att få tid till att landa i förlovningen och att välja ringar tillsammans. Wilma valde en liknande ring som Tom firade med men de fick ringen till ett bättre pris trots bättre kvalité på diamanten då affären hade en Valentines Day-rabatt. De firade dagen med att äta tryffelpasta på deras favoritställe och skåla i champagne.

2_bild_london

Förloving 2017 i London. Förlovingsringar inköptes på Browns The Diamond Store i London.

Greklandsbröllop

Parets tanke var att njuta av sin förlovning och inte stressa fram ett bröllop. Först ville paret flytta tillbaka till Sverige under våren och Wilma ta sin examen och då de båda varit studenter behövde de få lite tid att spara ihop pengar inför bröllopet. Förra året gick de på en bröllopsmässa och fick massor av inspiration och kände då att tiden var rätt att börja planera sitt bröllop. Deras första tanke var att de skulle gifta sig på ett slott men efter många tankebanor fram och tillbaka valde de slutligen att gifta sig på Mykonos i Grekland. Grekland ligger paret varmt om hjärtat då de varit där vid flera tillfällen och älskar landet. Att Wilmas föräldrar förlovat sig där tidigare gör även så att det känns extra speciellt.

När pandemin slog till fick de tyvärr tänka om eftersom det inte längre var möjligt att flyga ner och gifta sig på Grekland. Wilma och Tom bestämde sig då att flyttat fram bröllopet ett år senare till den 24 maj 2021. Allt var redan bokat och klart men tur nog var alla leverantörer hjälpsamma att boka om allt utan att det skulle kosta något extra. Själva bröllopet kommer vara litet och intimt med 10 personer inklusive brudparet själva. De valde att hålla det litet och ta med sig sina närmsta vänner för ett riktigt partybröllop i tre dagar på Mykonos. Bröllopet har paret planerat själva och hittat leverantörer via sociala medier samt via kontakter de lärt känna på sina resor till Grekland.

Wilma och Tom har hyrt en stor villa vid havet där brudparet och sina gäster ska bo tillsammans. Då paret redan kommer att vara gifta på papper så kommer de hålla en symbolisk vigsel där Wilmas bästa vän ska agera vigselförrättare. Paret kommer att gifta sig borgligt i Sverige med sin familj och släktingar i år den 8 augusti.

A7_315_result_webb

Villan på Mykonos får vänta…

En förlovningsring och två vigselringar

Då Wilma inte vill vänta med att använda sig vigselring till efter det riktiga bröllopet på Grekland kommer det att bli en tredje ring till Greklands bröllopet. En vigselring vid den borgliga vigseln och sedan en till den symboliska ceremonin på Mykonos.

Wilma kommer även att ha två olika brudklänningar. Hon kommer att ha en kort vit klänning som inte är den typiska brudklänningen till den borgliga vigseln och en brudklänning i sjöjungfrumodell med det lilla extra som en haute coutur klänning har till bröllopet i Grekland. Wilma fann sin brudklänning i en butik men för att få den helt som hon ville ha den valde hon att göra vissa ändringar som att byta färg och lägga till ärmar och mer spets. En process som tog tid men som var värt det då hon fått den precis som hon önskade sig.

Tom kommer att ha en somrig ljusblå linnekostym och vita sneakers. Istället för den klassiska slipsen eller flugan väljer tom en blomma.

Efter bröllopet kommer de att stanna kvar några dagar och få en minimoon för att sedan på hösten åka på den riktiga bröllopsresan. De blev inspirerade av sina vänner som gifte sig förra året och som åkte på en bröllopsresa till Maldiverna och som enligt de var helt magiskt. Så även om resan inte är bokad än så blir den till Maldiverna.

Wilma Ohlin

27 år

3D artist inom film och reklam

Tom Wranger

28 år

Programerare

Bor i Göteborg tillsammans

Se hela reportaget i nästa utgåva av Allt om Bröllop – ute i butik sep 2020.
– Missa den inte – Boka den redan idagUstøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: