Ett musikalbröllop

Av Jacqueline Rova Foto Northern Visuals

Anna och Joakim hade ett bröllop i dagarna tre med temat musikal som byggdes på deras kärlekshistoria. Även om de fick göra vissa ändringar p.g.a. pandemin så blev det ett storslaget bröllop med nittio gäster. Dock med lite mindre missöden som spöregn och en utebliven kock men vad gör det när man har självaste Bolibompadraken som toastmaster.

Namn: Joakim von Scheele Fohlman och Anna von Scheele Fohlman fd Rakic

Vigsel: I Strängnäs domkyrka

Datum: 29/8 2020

Antal gäster: 90 st

Klädsel: Mörk kostym

Tema: The story of our love, The wedding musical

Färgtema: Pastell, beige, gammelrosa, aprikos och vitt.

Det var väldigt mycket att planera då Anna och Joakim planerade för ett tredagarsbröllop med många detaljer. Middagen skulle bestå av en show så planering gick åt att skapa en story, hitta en konferencier, artister, band, dj/ljud/ljustekniker. Tyvärr fick även pandemin Anna och Joakim även tänka om lite.

– Vi skulle egentligen skickat ut vår inbjudan till bröllop redan i mars-april. Vi hade skickat ut STD redan i september 2019 och många frågade när inbjudan skulle komma. Men så kom corona och vi började tveka lite kring hur vi skulle göra de första veckorna när allt var nytt och oklart. Ganska snart insåg vi att det framförallt var riskgrupper som kunde drabbas illa av corona, vi bestämde oss för att avvakta lite med att skicka inbjudan då vi var osäkra på hur många vi faktiskt skulle bjuda, att vi skulle ha vårt bröllop hade vi inga tvivel om, men vi visste inte hur många vi skulle våga bjuda berättar Anna.

Tiden gick och bättre prognoser visade sig komma. Sommaren kom och helt plötsligt var prognoserna riktigt bra. Då kände de ingen oro längre. De bestämde sig för att de skulle bjuda dem de ville bjuda och inte gå på antalet. Sagt och gjort i början av juli skickade de ut sina inbjudningar till ca 110 gäster, några från utlandet och några äldre, men de flesta i icke riskgrupp.

Bröllop Joacim anna_webb1

Anna och Joakim fick tillslut sitt musikabhgfRT45reqbhgfRT45reqlbröllop de så länge drömt om.

Informerade alla om deras corona åtgärder.

Deras inbjudningar såg ut som en musikalaffisch. Inbjudan var svår att designa och det krävdes två designers för att ta fram den känslan Anna och Joakim ville förmedla. De skrev även i sin inbjudan att de har en hemsida med corona info.

– Vi var noga med att informera på hemsidan att vi skulle iaktta alla corona åtgärder vi kunde. Sitta ute i tält vid små runda bord med handsprit vid varje bord. Serveringspersonalen hade fått tydliga instruktioner om hygien och det fanns handskar och munskydd att tillgå för den som ville. Vi var även uppdelade under vigseln. Vi skrev också tydligt att om man kände sig det minsta förkyld eller hade andra symptom så var det viktigt att man inte deltog på firandet. Två av gästerna ställde in dagen innan p.g.a. symtom och det tackade vi för, berättade Joakim.

De flesta äldre och de i riskgrupp samt de som bodde utomlands tackade nej till bröllopet men följde vigseln via streaming på instagram så de fick ändå känna att de var med. Paret var också noga med att ringa och tacka dem för deras digitala deltagande i efterhand och det var mycket uppskattat. På det stora hela kom det ändå ca 90 gäster och inte en enda rapporterade sig sjuk i efterhand.

– Vilket känns som ett bra betyg på att vi skötte oss. Jag tror att gästerna verkligen uppskattade vår bröllopsfest eftersom detta var nog årets höjdpunkt för de flesta. Vi lyckades också pricka in den månaden med lägst smittade vilken också var en fullträff. Vi är så tacksamma att vi hade vårt bröllop och kunde fullfölja det på det sätt vi ville. Tack vare våra fantastiska vänner och familj och alla underbara artister och personal blev detta en oförglömligt magisk dag berättar Anna och Joakim.

Kocken dök inte upp.

Deras gäster anlände på fredagen under eftermiddagen. Gästerna välkomnades av en dukad framsida där personal stod och försedde gästerna med dryck och snacks. Det fanns några ståbord där man kunde mingla. Tanken var att Anna och Joakim skulle ha en kock som skulle laga paella. Men av någon okänd anledning, de har ingen aning om varför, så dök han inte upp. Som tur var hade de köpt in maten själva och hade ett fantastiskt brudfölje som hoppade in som paella kockar och ställde sig och lagade maten framför de andra gästerna.

– På något sätt tror vi att detta bidrog mycket till den trevliga stämningen på fredagen för alla gäster ville vara delaktiga i paellatillagningen. Den var en riktig succé, berättar Anna.

Under middagen hade paret en sångerska som sjöng kärleksballader, ett väldigt uppskattat framträdande som de överraskade sina gäster med. Efter middagen gick några till relaxen som låg vid vattnet och bastade och badade i Mälaren. Anna och Joakim ordnade med det sista innan de gick och lade sig för att sova i herrgårdens svit.

Bröllop Joakim och Anna 156_webb

Magisk brudklänning från Nivana Catenolli.

Kärlek vid första ögonkastet.

Anna trodde att det skulle vara jättesvårt att hitta den perfekta brudklänningen och hon var helt säker på att hon ville ha en mermaid modell men när Anna provade brudklänningen hon sedan valde, en Nirvana Catenolli, så var lyckan total.

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag läste i en modetidning ett par månader senare att det var trendigt med gulddetaljer och bara axlar med bred skurning, jag som aldrig följer trender hade lyckats pricka in det utan att jag visste om det. Jag ville ha en ganska neutral look där jag inte såg för sminkad ut då jag sällan använder smink till vardags och inte ville känna mig obekväm berättar Anna.

Brudgummen ville främst passa ihop stilmässigt med Anna men också höra ihop med sina marskalkar. Joakim bar en svart smoking med silverkravatt och ivoryfärgad väst samt en corsage och lackskor

Gästerna följde vigseln från en bildskärm.

Anna och Joakim hade sett ut en plats tidigare som de tyckte mycket om och där skedde porträttfotograferingen och även första träffen på bröllopsdagen. Båda strålade och fick tårar i ögonen förstummade av varandras skönhet. Som tur var så regnade det inte under porträttfotograferingen men strax innan de skulle lämna för att åka till kyrkan började det regna.

– Vi bestämde oss också för att använda oss av plan B, ifall regnet skulle komma, vilket innebar att gäster som inte skulle delta i kyrkan kunde stanna kvar på herrgården istället för att stå utanför kyrkan i regnet. Där togs en stor bildkonferensskärm fram och gäster kunde följa vigseln live från bildskärmen. Det ställdes också fram dryck och snacks så att gäster kunde mingla lite. Det var tydligen mycket uppskattat och gästerna hade, fick vi höra senare, sjungit allsång till Stad i ljus när den framfördes under vigseln berättar Joakim.

Paret hade frågat en vän som spelar gitarr om han kunde sjunga och spela Imagine av John Lennon. Vidare sjöng Annas tvillingsyster Maria tillika brudtärna Dannys version Kärlekens skull med ackompanjemang av gitarr från vännen. Det sista inslaget av musik under vigseln var Stad i ljus och det är en av Joakims favoritsånger. Därefter höll prästen ett fint och personligt tal där han bland annat sa att Anna och Joakim har en speciell anknytning till domkyrkan då en ikon på Anna och Joakim som är jungfru Marias föräldrar finns i kyrkans källare.

Bröllop Joakim och Anna 112_webb

Tog båten mitt i ösregnet.

Efter vigsel och fotografering åkte familj och släkt tillbaka till herrgården och bruparet velade om de skulle ta båten som Joakims bror hade kommit med för att hämta dom eller inte med tanke på regnet. Men de valde trots allt att göra detta då de tyckte att det var en trevlig transport. Anna bytte ut sina brud skor till gummistövlar och började gå mot bryggan. När paret såg hur fint svåger och svägerska smyckat båten så vart de så glada att de ändå hade valt att ta båten trots regn. Svåger hade på sig sin kaptenshatt och de hade ordnat champagne och ost till Anna och Joakim. De åkte båten med regnet smattrandes mot kapellet vilket var väldigt mysigt. Paret fick en liten stund för dom själva vilket var skönt.

– Vi hade verkligen inga förväntningar när vi anlände då vi trodde att alla gäster skulle vara på övervåningen för brudskål men när vi anlände till herrgårdsbyggnaden överraskades vi av alla gäster som stod och tog emot oss med konfettibomber, ris och såpbubbelmaskin samt låten Celebration. Det var en fantastisk upplevelse och en sådan överraskning, berättar Anna.

Bolibompa draken som konferencier.

Deras inhyrde konferencier Patrik, som många känner till som Bolibompadraken, välkomnade alla gäster en trappa upp till brudskålen. Det bjöds på champagne, fruktfat och olika snittar och stämningen var på topp. Efter brudskålen var det dags för sittning till middag. Gästerna fick ett förskrivet sms som skulle skickas vid ett visst klockslag med information om vilket bordsnamn de skulle sitta vid. Uppdkningen bestod av tolv bord som var döpta efter resmål som brudparet besökt. På varje bord fanns en ram med en bild på ett typiskt landmärke för den platsen paret besökt med en personlig bild på Anna och Joakim.

När alla satt sig till bords inledde konferenciern med att berätta några ord om kvällen de hade framför sig, om att denna middag är en show som handlar om musikalen ”the story of our love”, dvs Anna och Joakims minnen och beskrivningar ur deras liv. Förrätten intogs och under tiden spelade ett känt jazzband bakgrundsmusik. Joakims mormor som är 92 år kunde inte närvara på bröllopet p.g.a. pandemin men hon höll ett tal via Facetime med hjälp av mikrofon. Efter den fantastisk middagen och alla tal och sånger var det dags för första dansen en trappa upp och där hade DJ:n riggat musikutrustning och ljus för en hel nattklubb. Baren var öppen och bartendern stod och tog emot drinkbeställningar bredvid dansgolvet. Anna och Joakim hade några signaturdrinkar som serverades; Daddy Cool (Annas pappas favoritdrink GT), Datedrinken (amarettosour vilket var första drinken Anna gjorde till Joakim på deras date) mm. Deras brudfölje delade ut tomtebloss och alla tände upp dessa när låten I will always love you med Whitney Houston började spela.

Kom i säng vid 05:00 på morgonen.

Därefter var det dags för tårta, avec och kaffe. Tårtan serverades i den stora salongen precis intill dansgolvet och det var en fantastisk kreation med tre våningar av olika smaker. Några fortsatte mingla men inne på dansgolvet var feststämningen på topp och alla dansade. Någon gång vid midnatt försvann brudföljet och brudgummen. Helt plötsligt börjar mystikmusik spelas och bruden fick en stol att sitta på mitt på dansgolvet. Därefter kommer brudföljet in dolda i svarta capes och masker med varsitt tänt ljus i handen. Låten Everybody med Backstreetboys drogs igång och Joakim kom in i mask och cape och tog tag i Annas hand precis när refrängen började i låten, ljusen blåstes ut och alla tog av sig sin förklädnad och börjar hoppa på dansgolvet. Vilken överraskning för Anna som inte hade någon aning om detta extra inslag. Annas mormor dansade säkert till 02:00 på natten och Joakims mamma kom i säng först vid 03:00. Dj:n förlängde spelningen från kl 03:00 till kl 04:00 vilket var mycket uppskattat då ingen ville sluta dansa. Natten avslutades med vickning i form av pizza och snacks och runt kl 05:00 på morgonen gick de nyblivna makarna och la sig i sin bröllopssvit.

Avslutade bröllopsdagarna med brunch och Steam hotell.

Morgonen efter serverades kalla rätter i foajén medan det i baren serverades varma rätter såsom scrambled eggs, bacon, korv och våfflor med tillbehör. Våfflorna var nog det mest uppskattade på buffén. Efter brunchen var det dags för gästerna att checka ut och åka hem. Anna och Joakim fortsatte vidare hem för att dagen därpå spendera sin första tid som gifta på Steam hotel. Det var även här som Joakim hade friat till Anna ca ett år innan på deras årsdag.

Brollop_Joacim_anna_webb2

Bröllop Joacim anna_webb

Bröllop Joakim och Anna 44_webb

Bröllop Joakim och Anna 147_webb

Bröllop Joakim och Anna 162_webb

Våra tre bästa tips till blivande brudpar:

  1. Sätt en vision och tema på festen.
  2. Kom ihåg att njuta av dagen.
  3. Saker och ting tar längre tid än man tror. Låt inte era gäster behöva vänta.

Letar ni efter den rätta festlokalen, fotograf, dj, brudklänning etc till ert bröllop?


My Wedding Planner finner ni alla leverantörer till ert bröllop!


www.myweddingplanner.net

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: